Kerry vs. Bush

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: Kerry vs. Bush

Midis demokrateve dhe republikaneve ka shume ndryshin me "uljen e taksave". Ndera Bushi ul taksat e te pasurve duke ndjekur teorine republikane se sa me shume para te kene te pasurit aq me shume do zhvillojne business te tyre duke gjeneruar vende pune, demokratet ndjekin teorine e taksimit te te pasurve dhe me keto para sigurimin e ndihmave sociale.

Nejse, mund te kete vende pune ne USA, por varet se cfare pune po flet, eshte nje konkurence shume e madhe per pune profesionale. Sidomos me dergimin e teknologjise ne Indi, do kete shume programmers te papune, mos te them se technologjia ka rene aq poshte e papunesia eshte rritur.

koppertoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Maradona:
[qb]Kush thote se ne USA s'ka pune, ia fut kot, se pune ketu te lusin.
[/qb]
Degjo, Pune ka ajo eshte e vertete.
Pagesa eshte qesharake me cfare ishin ne kohen e Clinton per studentet qe dalin nga kolegjet tani. Une jam njeri nga keta. Prandaj ma shpif Bush.

Me pelqen ajo strategjia e Bush "Bjeri arabeve sa te na bien arabet neve". Kete pelqej une vetem tek Bush. Po punon si strategji. E ka bere Ameriken me te sigurte.
Sa per dijeni Kerry fjalet fu*ck Bush-sh*it Bush-di*ck*head Bush i ka ne maje te gjuhes.
Si cdo person tjeter ne bote. Kerry eshte natural.

Shqiptareve pane bumin ekonomik ne kohen e demokrateve kur erdhem me llotari. Tani kemi te drejte vote shumica nga ne. Ti je i pari nga ata dhjetera shqiptare une di qe jane deklaruar te votojne per republikanet.

yankeebronx

Primus registratum

Koopertoni nga e shef ti se shqiptaret pane bum ekonomik ne kohen e klintonit merr lal, thjesht punonim ca pune te dilte jetoj ne new york lal duhet ti vije ti luteshe prap grekut ketu ne amerike per pune, se skishte gje tjeter gjuhe po sdinim cfare do beje me 60 dollare qe merrnin ne vitin 97, te paguje rentin apo te haje po ne shqiptaret e kemi pak kursimin ne gjak.. Sot per sot lal bej me shume se dyfishin e asaj rroge qe merrja ne 97 dhe jam i kenaqur prap se prapi..
Tani sa i perket politikes me mire Bush se Kerry si per sigurine e vendit dhe per ekonomine.
Sigurisht voten time e ka Bush kete vit pas ketij katervjecarit ne vazhdim shofim e bejme si do ecin punet...

koppertoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga yankeebronx:
[qb] Koopertoni nga e shef ti se shqiptaret pane bum ekonomik ne kohen e klintonit merr lal, thjesht punonim ca pune te dilte jetoj ne new york lal duhet ti vije ti luteshe prap grekut ketu ne amerike per pune[/qb]
I luteshe grekut si mik kufitar per 60dollare ne dite ne nje pizza/restorant te qelbur. Cfare ishte problemi. Gjuha.
Sikur te dije gjuhen do ishte ndryshe? Perserite 3 here kete. Koha e clinton kishte me shume para se sot.

Merr dyfish sot? Dyfish jane rritur cmimet. 90cent ishte benzina ne kohen e Clinton. $1.80 eshte sot me e lira.
Ti prape ne vend ngele si me gjuhe pa gjuhe. Tani nuk i lutesh me grekut mikut tend kufitar sepse di gjuhen.
Jeta eshte e mbushur me ironira. Do te kete me pak ironi per jeten tende? Shiko me tutje dritares. Llogari di te besh? Jo per ndonje gjest simbolik por konsiderohe si investim te votosh per Kerri.
Trego shpirtin enterprize amerikan. Amerika nuk eshte ajo qe po na con Bushi. Amerika ka forcen te rregulloje robotat ne Mars nje planet tjeter.

te perseris ate qe thashe:
Me pelqen ajo strategjia e Bush "Bjeri arabeve sa te na bien arabet neve". Kete pelqej une vetem tek Bush. Po punon si strategji. E ka bere Ameriken me te sigurte.
Sa per dijeni Kerry fjalet fu*ck Bush-sh*it Bush-di*ck*head Bush i ka ne maje te gjuhes.
Si cdo person tjeter ne bote. <<Kerry eshte natural si ty e mua>>

Blendi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga janna:
[qb]
Fillimisht postuar nga DFV:
[qb] Mbaj mend, ne veren e 98-se cemimi i benzines shkoj 87 cent, tani ka shkuar 2 dollar.[/qb]
Po, por ne '98 nje bank teller fillonte pune me 8 dollare ne ore, tani fillon me $10-11.

My vote is for Bush! [/qb]
Per shkak te gjithe injoranteve ne amerike, kam frike se Bush do fitoje prap. /pf/images/graemlins/frown.gif

Maradona

Primus registratum

Blendi, ti ke te drejte te mendosh ndryshe nga te tjeret, por nuk ke te drejte ti akuzosh njerezit per injorace apo ti fyesh ata.
Personalisht e konsideroj veten konservator, dhe perkrahes i Partise Republikane.
Ti vella, je majtas dhe te pelqen Partia Demokratike.
Mua me pelqen kapitalizmi, ti do shtet social.
Kjo eshte diferenca thelbesore midis dy partive.
Njera do ta beje Ameriken Rrepublike Popullore, tjetra do ta mbaje sic eshte, me sistem kapitalist, ku ai qe eshte i suksesshem, nuk grabitet nga shteti me taksa qe shkonin deri ne 40% te te ardhurave, per te ushqyer jevgjit dhe dembelet, apo ato rruspijat qe bejne nga 10 kopila dhe pastaj qahen se nuk kane me se ti ushqejne.
Per mua:
1) Lufta ishte jo vetem e drejte por e domosdoshme.
2) Ulja e taksave ishte jo vetem fair por dhe edomosdoshme.
3) Te mbyllet kufiri me Meksiken duke vene National GUard, per te ndaluar si emigrantet e paligjshem (qe u bien ne qafe taksave qe paguaj une) ashtu dhe terrorristet e mundshem.
4) Te ulet welfare state, dhe te mos shpenzohen me para nga shteti per lloj lloj programesh qe vetem nxisin dembelizmin.
5) Ndalimin e abortit.
6) Heqjen e affirmative action.
Kerry ne te gjitha keto pika, eshte kundra.
Bushi esht 50/50
Prandaj vota ime i shkon BUshit, sepse vetem tek ai kam besim se do vazhdoje luften kunder terrorrizmit dhe se do te beje tax cut permanent duke i dhene nje jump start ekonomise.
Kjo eshte filozofia ime personale.
Une do votoj Bush 2004!

yankeebronx

Primus registratum

Kopertoni sa per dijeni nuk i lutesha grekut por beja punen time dhe fitoja ato dollare qe me takonin,por e shof paske bere qejf ne kohen e klintonit ti se ke marre shuma te konsiderushme food stamps, prandaj e ke te lehte te thuash se ne kohen e klintonit shqiptaret pane bum ekonomik. Do kalojme prape tek benzina eshte e vertete se dikur ishte benzina $ 1.00 per nje gallon por ajo ishte per nje vit dhe viti i fundit qe ka qene nje dollar galloni ka qene 98 pastaj ca ndodhi nga $ 1.00 shkoi ne $ 1.50 dhe mos me shume prandaj shikoi pak gjerat me reale. Sa per llogarine kam bere pak shkolle jo shume por dhe sikur te isha me fillore sdo votoja per kerryn se te votosh per ate eshte njelloj sikur tja besh vetes tende te ligen...
Hajd shnet lal dhe urojme qe te kemi Bushin dhe kater vjet te tjera ...

lb

Primus registratum

me vjen keq qe po pyes jashte temes, por desha me dite se mundesh me hap nje teme to re psh per jeten e perditshme ne amerike per shqiptaret qe jetojne ne amerike. ne kete menyre ne mund te ndihmojme njeri tjetrin me experincat qe kemi.
zoti ju bekofte

koppertoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga yankeebronx:
[qb] Kopertoni sa per dijeni nuk i lutesha grekut por beja punen time dhe fitoja ato dollare qe me takonin,por e shof paske bere qejf ne kohen e klintonit ti se ke marre shuma te konsiderushme food stamps, prandaj e ke te lehte te thuash se ne kohen e klintonit shqiptaret pane bum ekonomik. [/qb]
Yikes!
Ne kohen e Clinton ne internship beja 45 mije ne vit. Per 3 muaj dal nga shkolla do jem i gezuar te marr 45 mije ne vit.
E mesove anglishten ti ate shiko. Fshatar dembabadem krekoset ne Brooklin ne apartament komshi ka cift te mire nga Senegali. Dy komshite larte i ka nje kosovar tjetri nga Panamaja.
Frike kam si tha dikush qe ju ka mundesi te vini Bushin prape ne pushtet 4 vjet te tjera. Komshia im e ka shtepine saktesisht e matur 92 yarde me tutje e rri ne Albforum. Pika mua.

yankeebronx

Primus registratum

E kush e rruan tocin se del ti nga shkolla dhe do besh $45.000 ne vit, ik err kellire mbaruan food stamps per ty rrjepacak....

yankeebronx

Primus registratum

Se harrova lal ja fute kot sjam fshatar dhe sa per apartamentin kam fatin e mire bleva shtepi so heres tjeter mos fol kot.. shnet dhe shiko kur shkruan me mire...

Maradona

Primus registratum

O Koppertono, ci ke kto muahbete pash zotin.
Po mburresh me komshij o burr i dheut.
Ketu ku jam une, 70% e popullsise ka shtepi te veten, dhe eshte shteti me Republikan i Amerikes.
C'lidhje ka kjo e komshiu im, qe eshte billioner nga lista e Forbsit.
Ti me thuaj mua, se qenke dhe me shkolle, cfare racionale perdor ti per t'ia vene fajin Bushit per ekonomine?
Si ka ndikuar politika fiskale e ekonomike e Bushit ne renien e ekonomise?
Se te thuash Bushi e ka fajin eshte kollaj.
A ma argumenton dot miku im?
A mund te me shpjegosh lidhjen midis uljes se taksave dhe ekonomise qe qenka kaq berrnut?
He se qeke dhe cun me shkolle.
Apo ja ve fajin BUshit kot, se do socializem e qyl sic duan demokratet?
Pres pergjigje, se nese do hedhesh akuza te tilla per Bushin, duhet ti mbeshtetesh, mos u bej si Berisha, qe ja ve fajin Nanos dhe kur ka permbytje ne Kine.

P.S. Voto per Kerryn, se e shef sa do te ngelen ne xhep nga ato 45,000 qe do fitosh me djersen e ballit.
Une kam nje bumper sticker ne makine qe thote: Work harder, millions on welfare depend on you.
Po qe se fiton 45-50,000, ka stocks e retirement plan, nuk ke si te jesh per Kerry. Ai do te te marri rreth 30-40% te atij 45mijeshit. Bushi thote, ti e di me mire si ti shpenzosh parate e tua, sesa qeveria federale. Pra Bushi i jep fuqi individit, ndersa Kerry qeverise, te te vije te ta marri lekun e tia japi dembelit.
Ne se jeton me social e me bursa per emigrante, e i pret te gjitha nga shteti si ne kohe te Enverit, voto per Kerryn.

Cruel_Intentions

Primus registratum

kerry nuk ka per te fituar. Ju qe pelqeni kerry'n nuk po ju kuptoj shum. Esht informuar njeri ndonje cik se kush esht Kerry...pff...

Programi qe ka s'esht gje edhe ai si individ nuk me ndez aspak. Te pakten klintoni ishte charming. Me pelqejn njerzit me figure dhe Kerry duket sikur pas cdo konference do shkoje te ndez traktorin.

Bushi nga ana tjeter esht Terrorist. Nuk po them se esht faji i tij si individ po lufta e tij kunder terorristeve ne middle eastern me keput telat...nderkohe qe ata ne haiti i la per gjynah..Bushin e percmoj!!!!!!

I'm more of a democrat....dy gishtat lart..me ra goja per peace!!!!!!!!!!!!!!!

-B

DFV

Primus registratum

Tani sapo pash LouDobbs/tonight.
8,2 miljon amerikan te pa pune.
21k vende pune te humbura vetem kete muaj.

Une nuk e kuptoj ku e gjene kurajon Bushi qe deklaron cdo muaj se do te hapen qindra mijra vende te reja pune dhe nga ana tjeter rezulton me mijra te humbura.
Dikush me larte thote se ne 97 merrja 60S dhe tani marr dy fishin.
Kjo eshte e kuptushme tani je bere profesioniste ne punen tende dhe rroga te eshte rritur por edhe cmimet jane rritur dyfish.
Nje shembull ne 96 renti per nje apartament 2 dhoma e guzhine , ketu ku une jetoj ishte 540S ndersa tani eshte 1040S, pa harruar qe sipas parashikimeve gazi(Benzina) dote rritet deri ne 3S atehere perse ta dua Bushin?

ilirjan

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Koppertoni:

Me pelqen ajo strategjia e Bush "Bjeri arabeve sa te na bien arabet neve". Kete pelqej une vetem tek Bush.
/pf/images/graemlins/laugh.gif

/pf/images/graemlins/wink.gif

ilirjan

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb]
[qb]
[qb] Mbaj mend, ne veren e 98-se cemimi i benzines shkoj 87 cent, tani ka shkuar 2 dollar.[/qb]
Po, por ne '98 nje bank teller fillonte pune me 8 dollare ne ore, tani fillon me $10-11.

Per shkak te gjithe injoranteve ne amerike, kam frike se Bush do fitoje prap. /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]

Kush jane injorantet???
Zezaket qe votojne Kerry, apo ato qe votojne Bush!!!!

Kuqalashja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb]
[qb]

Per shkak te gjithe injoranteve ne amerike, kam frike se Bush do fitoje prap. /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
C'beni gerr-verr kot ju. Une kam ne dore te votoj, ti & co, s'ke! Shtrengoni fort Albforumin per aq kohe sa ju lene akoma te livadhisni pa letra ketej!

DFV

Primus registratum

[qb] C'beni gerr-verr kot ju. Une kam ne dore te votoj, ti & co, s'ke! Shtrengoni fort Albforumin per aq kohe sa ju lene akoma te livadhisni pa letra ketej! [/qb]
Po ti moj janna pse kaq prepotente, ashtu si ti qe ke te drejte te votosh per ke te duash edhe ne te tjeret e kemi kete te drejte.
Ketu ne albforum ne shkembejme mendime edhe per te mesuar gjera te reja dhe jo per ti imponuar te tjerve mendimet tona.

renea

Primus registratum

Janna eshte sekretare e GOP (ve bast nuk e di c'eshte GOP), por ketu en qytetin tim ne vogel tipik amerikan, para bush-it kishim nje kombinat qe prodhonte xhinset Wrangler, 2 Magazina materialesh, dhe disa restorante te mira. Wrangler i mbylli dyert, ndersa magazinat e materialeve nuk kane pune se janerritur cimemet nga qe ka blere qeveriz mijera materilae per ti cuar ne irak, duke lene amerikanet durar bosh, tani eshte sezoni i ndertimeve ketej. Restorantet punojne me dy kamariere, se nuk ka pune, e gjithe kjo si pasoje e ekonomise se bushit, benzina vazhdon 1.75