Keni rene ndonjehere ne dashuri?

Aimilius

Forumium maestatis
Do parë ky muhabet.

Ishte e dyanshme, reciproke dhe e menjehereshme. Pa fjale.
When you know, you know. You know?

Ne nje grup shoqeror personi i cili ka rene ne dashuri me nje pjestar te grupit, dhe muhabeti ka ngelur aty, sillet akward ne prezencen e tij/te saj. (Normale sepse ka rene ne dashuri, dhe magneti i ben cfare te doje hekurit por jo gjithmone qellimisht) "viktima" edhe pse mundohet ta fshehe renien, bie ne sy. Prandaj ndonjehere pervec vuajtjes se brendshme vihet ne loje nga shoket/qet. (Jo gomari qe na ngordhi, por as mizat nuk lene rehat i thone ketij muhabeti.)

Mua, personalisht nuk me ka ndodhur kurre te kem lejuar nje mashkull te bjere ne dashuri me mua.
Kete thua ti, por cfare thone ata? Ndonjehere thjesht ndodh, and there is nothing one can do about it. Pse per nje kengetar/e bejme si te terbuar, kur i shohim, ndoshta ajo shprehja e kam fiksim duhe zevendesuar kam rene ne dashuri edhe pse e di qe sdo behet gje, mua me pelqen te enderroj me sy hapur. (Se renia ne dashuri eshte ne fakt enderrim me sy hapur.)
Prandaj ke te drejte kur thua
Nese pala tjeter vazhdon te ushqeje ndjenje ndaj meje, atehere ky eshte vetem problemi i tij.

Problemi sot qendron se njerezit luajne me ndjenjat. Dashuria e vertete nuk eshte loje.
Ndodh pasi jo te gjithe jemi brymosur njelloj. Jo te gjithe duam te njejtat gjera etj. Jo te gjithe kane te njejtat vlera. Duhet bere kujdes...

truri im qe eshte shume i fuqishem e mbyti ndjenjen me te bukur qe kisha njohur dhe qe kishte ekzistuar vetem per pak momente

Duhet karakter dhe pjekuri te mos vesh atje ku nuk duhet te vesh edhe pse cdo gje te thote shko. Truri yt ne kete rast eshte gjykata e strasburgut, pasi niveli i pare i dyte apo gjykata e larte jona dihet qe jane te korruptuara...
(Por jo te gjithe e njohin gjykaten e strasburgut. Ajo eshte e drejte, korrekte me integritet. Gjykata e fshatit korruptohet me dy kile gjize)

Eléonoré

Valoris scriptorum
Ne nje grup shoqeror personi i cili ka rene ne dashuri me nje pjestar te grupit, dhe muhabeti ka ngelur aty, sillet akward ne prezencen e tij/te saj. (Normale sepse ka rene ne dashuri, dhe magneti i ben cfare te doje hekurit por jo gjithmone qellimisht) "viktima" edhe pse mundohet ta fshehe renien, bie ne sy. Prandaj ndonjehere pervec vuajtjes se brendshme vihet ne loje nga shoket/qet. (Jo gomari qe na ngordhi, por as mizat nuk lene rehat i thone ketij muhabeti.)

Nuk di cfare te te them tjeter Aimilius pervec se menyra e perjetimit te nje disfate apo triumfi ne cdo fushe te jetes, ne rastin tone konkret dashuri, ndryshon nga nje individ tek tjetri. Une po e marr si te qene eksperiencen tende dhe e respektoj. Une solla vetem eksperiencen time. Duke sjelle keto eksperienca individuale, ne do te jemi ne gjendje te dallojme pikat qe na bashkojne apo na ndajne me nje tjeter. Psh mua nuk me pelqejne deklaratat publike te dashurise. Keshtu ne se ne grupin tim shoqeror do te vija re se dikush me ka ngulur syrin dhe une nuk ndjej terheqjen me te vogel ndaj tij, do te tregoja nje lloj bezdisjeje dhe do t'i shmangia syte duke mos i lejuar kontakt me to njeriut per te cilin jam bere objekt afeksioni. Disa njerez mendojne se duhet te vene perce per t'u mbrojtur nga nje veshtrim i padeshiruar apo per te mos futur ne tundim dike, per mendimin tim perce me te mire se sa qepalla e syrit nuk ka. Nje ulje apo ngritje syri, nje kontakt ose jo me te eshte shenja me e mire qe dikush mund te jape. Por ne se ne grupin tim shoqeror ekziston nje njeri i cili me intereson, ky njeri eshte, sic thote dhe mami im, toidhjo si une.(greqisht per njesoj) (sqarim: edhe pse me prejardhje gjirokastrite, minoritet grek, nga mami, fatkeqesisht nuk pretendoj te flas apo shkruaj greqisht). Duke patur te njejtat karakteristika, ai njeri sikurse edhe une, do te tregonte maturi dhe zgjuarsi per t'i kapur shenjat si duhet. Sikurse edhe une ai njeri do te kishte te njejten krenari si dhe te njejtin respekt per grupin shoqeror tonin. Ai nuk do te vinte kurre ne rrezik ndarjen e grupit apo te vihej ne loje apo te tallej nga ai. Plus, ne grupin e tij ky njeri sikurse dhe une nuk do te kishte tallesa apo njerez me dy fytyra.

Per mendimin tim gjeja e pare qe nje njeri, i vene ne poziten e atij te pershkruar nga ty, duhet te beje, eshte te identifikoje nese kjo eshte thjeshte pershtypje (perceptim) dhe si e tille ajo ndodhet vetem ne koken e tij. Sinqerisht do te uroja qe ai grup te mos ishte i karakterizuar nga mungesa e sensibilitetit, perndryshe pse te ndodhesh ne nje grup te tille?

Te fala,
Eléonoré

Eléonoré

Valoris scriptorum
Normale sepse ka rene ne dashuri, dhe magneti i ben cfare te doje hekurit por jo gjithmone qellimisht)

Kjo eshte e bukur! Terheqja e te kundertave! Ok, kuptova. Terheqja magnetike. Nuk e di ne se ne rastin tend ti je magneti apo hekuri, por kjo le mundesi shume te hapura...ti mund te jesh magnet dhe te thithesh cdo spice, gjelpere, kacole, cope hekuri, paramanda, te ngjitesh pas frigoriferit dhe... mundesite jane pa limit... Ketu vihen ne rrezik jo vetem objektet e hekurta por edhe magneti vet. Sepse as njera pale as tjetra nuk kane mundesi dhe force te mos «joshen» nga kjo terheqje. Kjo midis te tjerash lejon edhe lindjen e nje lloj idolizimi ndaj cdo gjeje apo personi te bukur skene te cilet mund te krijojne mundesi te ndertimit te imazheve ne koken tende (endrra me sy hapur) per perdorim «si te doje e bukura zemer». Kjo eshte nje lloj hapje oreksi, ne rast se je anoreksik. Por nga ana tjeter nese je llupes dhe i babezitur, kjo do te te krijoje probleme ne jete, per arsye se jo vetem realiteti nuk i pergjigjet imazheve te tua por edhe se nuk te ndihmon te vesh nje limit tavan-dysheme te asaj qe ti kerkon nga nje mik apo mikeshe zemre. Ti do te terhiqesh nga cdo lloj femre apo mashkulli.

Tani po me kujtohet qe ne nje fill diskutimi (mos ishte ne pune me bashkeshortin???) une kam shkruar gjate ne lidhje me dashurine dhe menyren si e shikoj une kete fenomen te mrekullueshem. Mendoj se ajo i pershtatet me teper ketij filli diskutimi. Nejse, nese nuk perton te lexosh gjate apo te germosh e t'a gjesh, hidhi nje sy. Une e shkruajta me gjithe zemer. Aty kam nderthurrur te gjithe elementet (ingredientet) qe bejne te qendrueshme nje lidhje dashurore. Kur i kisha femijet e vegjel (kam dy femije dhe jam e divorcuar), lodra e tyre me e preferuar ishte nje pllake prej druri me forma te gdhendura gjeometrike (tre dimensionale) midis te tjerash forma sferike, kubike, paralelpipedi, trekendeshi dhe forme ylli (nuk me kujtohet si quhen keto te fundit gjeometrikisht). Po keshtu, keto forma gjeometrike, te njejta dhe ne te njejten kohe te kunderta ekzistonin te shkeputura nga kjo pllake dhe ideja e lodres ishte qe femijet te dallonin dhe te perputhnin trupin e duhur me vrimen e duhur. Nejse kjo u be edhe shkas per lindjen e idese qe une kam mbi perputhshmerine perfekte midis partnereve. I mendova te gjithe njerezit si trupa gjeometrike te cilet pasi sillen verdalle njeri-tjetrit gjejne vrimen (mos qeshni:p) e tyre, atje ku ata perkasin. Ndryshe, dhe me thjeshte akoma e perfytyroj kete proces si spooning (a kemi ndonje fjale ne shqip per kete???) e nje cifti qe fle gjume ose edhe si lentet optike qe vihen mbi siperfaqen e syrit.

Por, per te parandaluar cdo keqkuptim, une theksova rendesine e perputhmerise vrime-trup atehere kur flasim per te njejtin vellim. Perndryshe, ju lutem mos m'a merrni per keq, ne nje vrime perfekte sferike, hapur ne toke mund te futeshin me qindra plumce te vegjel apo cdo lloj forme. Ajo vrime kerkon sferen e saj me te njejtin vellim. Vetem NJE sfere. Dhe kjo sfere ka te njejtat karakteristike me vrimen e saj vecse eshte e kunderta. Mendoni permbajtes-permbushes. Kete une e quaj PERPUTHSHMERI dhe PERKIM.

Mendimi im modest,
Eléonoré

Last edited:

Aimilius

Forumium maestatis
Une po e marr si te qene eksperiencen tende dhe e respektoj.

Nuk ishte eksperience, e mora si shembull per te ilustruar, renien ne dashuri, me ngjyrim negativ. Eshte renie dhe jo ngritje. (Dmth jo se renia ne dashuri eshte nuk eshte e mire, por per mua si shprehje nuk tingellon sakte. Ose eshte e sakte per dashurite e parealizuara.)

Psh mua nuk me pelqejne deklaratat publike te dashurise.

Ne fakt keto deklaratat publike, eshte sikur e ve tjetren perpara pergjegjesise, apo sikur e ve ne kurth. Po megjithate ka njerez qe iu pelqen te jene ne qender te vemendjes, apo e konsiderojne kete si "akt heroizmi". Por ndoshta ndoshta jane thjesht te dashuruar...

toidhjo si une.

Ekziston dicka te perceptimi femeror. Pasi mashkulli mendon me tru robotik ndersa femra mendon me ndjenja. Prandaj dhe kur ato ndjenja perpiqet ti perktheje me fjale, dicka ndodh, sepse nuk jane njelloj ato qe femra mendon se do, me ato qe do ne te vertete.

Por si kundrapeshe nese te kundertat terhiqen, ndoshta te njejtat terhiqen edhe me shume.

Terheqja magnetike. Nuk e di ne se ne rastin tend ti je magneti apo hekuri

Te gjithe jemi, edhe magneti edhe hekuri, jemi magneti kur terheqim te tjeret dhe hekuri kur na terheqin. Dhe sipas kesaj llogjike i bie, dashuria e plote eshte kur puqen dy magnete, pasi terheqja dhe interesimi eshte reciprok...

...ti mund te jesh magnet dhe te thithesh cdo spice, gjelpere, kacole, cope hekuri, paramanda, te ngjitesh pas frigoriferit dhe... mundesite jane pa limit...

Po eshte e vertete ashtu sic e thua eshte. Poooor edhe kete here gjykata vendos.
si gjithmone strasburgu kryeson, but this is just me... dikush tjeter preferon sulltan muratin.

(mos ishte ne pune me bashkeshortin???)

Nuk e kam lexuar, po e lexova mund te komentoj.

I mendova te gjithe njerezit si trupa gjeometrike.

Interesant si koncept ky, klasifikimi i personave si figura gjeometrike.
piramida, ai qe ka iniciative dhe can perpara. sfera njeriu i rrembyer ..... etj

Ajo vrime kerkon sferen e saj me te njejtin vellim. Vetem NJE sfere. Dhe kjo sfere ka te njejtat karakteristike me vrimen e saj vecse eshte e kunderta. Mendoni permbajtes-permbushes. Kete une e quaj PERPUTHSHMERI dhe PERKIM.

(E kam parasysh lojen.)
Jam dakort, qe cifti pervec terheqjes fizike, duhet te kene edhe perputhje shpirterore, energjike, karakteri dhe mendore.

Eléonoré

Valoris scriptorum
Ekziston dicka te perceptimi femeror. Pasi mashkulli mendon me tru robotik ndersa femra mendon me ndjenja. Prandaj dhe kur ato ndjenja perpiqet ti perktheje me fjale, dicka ndodh, sepse nuk jane njelloj ato qe femra mendon se do, me ato qe do ne te vertete.

Duhet te jesh femer nese e di se cfare mendon se do femra dhe cfare do ajo ne te vertete! Femer?

joetisti_

Locus omnem
nuk permendet 'dashuria' ne zemren e nje te dashuruari [sic, nuk permendet litari ne shtepine e te varurit], vetem seksi:D:p Mendoj... se te zgjenjyerit/at bien veshtire, por fort, ne dashuri.

Eléonoré

Valoris scriptorum
Po eshte e vertete ashtu sic e thua eshte. Poooor edhe kete here gjykata vendos.
si gjithmone strasburgu kryeson, but this is just me... dikush tjeter preferon sulltan muratin.

Cuditerisht, pata nje moment déja-vu. Te tilla fjale i ka thene dikur, dikush me emrin Glaukus. Cudi!!!

joetisti_

Locus omnem
tani qe e mendoj... po ia bej pyetje vetes, edhe nuk di te them me saktesi se sa here jam dashuruar. Edhe te mendosh, (pa bere shaka) jam ne dileme per te sakten, midis 'shifres': dy ose tri here.
Momentalisht, ndiej te jem, por s'e kuptoj mire...

joetisti_

Locus omnem
te ishte mudesia se mbroheshe, do te beja treqind barrikada mbrojtese... Nuk eshte jo, nuk eshte mundesia te mbrohesh nga 'shkaterrimi i plote' qe te shetit neper qiej...

sermion_al

Forumium praecox
Kam rene por kam kujtimet nga me te keqijat.
Mendoja se dashuria eshte te ndjerit i lumtur pa frike por gabova.
Nuk qenka aspak keshtu dhe tek te tjeret. Shoh njerez shum pak te dashuruar qe kane femrat me yje. Cfare nuk arrijne me finokerira, zgjuarsi djallezore duke mos lene gjurme dashurore te clireta.

Sent from my iPhone using Tapatalk