Kengetaret shqipetare...

albavina

Primus registratum
Kengetaret shqipetare...

Kohet e fundit ne shqiperi po dalin shume kengetare,disa te mire dhe disa qe kur i degjon eshte nje katstrofe! Cfare mendoni per kete?

ana tutulani

Primus registratum
Re: Kengetaret shqipetare...

Kam pershtypjen se koha doti tregoj se kush jan kengtaret dhe kenget e verteta.Vitet 90 nuk vin me si per grupe dhe kengtare. :wub:

crazy

Primus registratum

po na hapet barku me keta kengetare qe po dalin.nuk degjon dot me muziken e vertete shqiptare se vetem duke kopjuar kenge greke,turke e italiane e po i kthejne ne shqip.po normale kur ne shqiperi nuk ekziston ligji mbi te drejtat e autorit c'mund te presim me shume? /pf/images/graemlins/wink.gif

loaded

Primus registratum

Ke shume te drejte Anna.Grupe si X,Djemte e detit,Rit-folk,apo kengetare si Redon Makashi me Bledar Seikon,Elton Deda,Akullthyesit dhe Ardit Gjebrea me Projekt Jon...veshtire te rikthehen.

Rambla

Primus registratum

Ardit Gjebrea ka bere nje disk te ri. kishte bere dhe si feste per ta prezanuar me duket, por nuk e di si jane kenget. duhet te dali keto dite, shpresoj te jene te bukra si ato te vjetrat /pf/images/graemlins/smile.gif

ana tutulani

Primus registratum

Tani me vjen keq per Sinanin(megjithese nuk e suportoj dot)po dhe Gjebrea me kete albumin e fundit duke hequr me nje ane menexhimin qe e ka klas kenget i kishte gjysem turke gjysem greke.Te pakten ati nuk i falej!

fabiola

Primus registratum

Fillimisht postuar nga baby anna:
[qb] Kam pershtypjen se koha doti tregoj se kush jan kengtaret dhe kenget e verteta.Vitet 90 nuk vin me si per grupe dhe kengtare. :wub: [/qb]
ke 1000% te drejte! ai kreativitet,ajo energji shperthyese e periudhes '92-'97 i la vendin nje rikthimi ne forma primitive te shprehjes artistike.tani ne shqiperi ka disa tipa qe shesin kenge,nuk i krijojne ato.dhe kur nje "artist" vetem preokupohet te shesi,ai behet thjesht nje tregtar,pushon se qeni intelektual!

loaded

Primus registratum

E bukura eshte se adoleshenca e sotme eshte duke u rritur injorante per sa i perket ketij aspketi,dhe qe eshte e pamundur t'ja percjellesh.Per mendimin tim,jane shume vlera qe po humbin paralelisht.Pas ca vitesh muzika e vertete me vlere shqiptare,do jete thjesht relike qe pak vete do dine ta njohin.
Kush mban mend programet e Leonard Bombaj,s'me kujtohet titulli tamam,qe i ka pas bere me Koço Devolen,Aleksander Gjoken etj.S'mbaj mend ndonje program televiziv qe kam pare me pas te me kete dhene aq kenaqesi.

albavina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Xingaro:
[qb] Ke shume te drejte Anna.Grupe si X,Djemte e detit,Rit-folk,apo kengetare si Redon Makashi me Bledar Seikon,Elton Deda,Akullthyesit dhe Ardit Gjebrea me Projekt Jon...veshtire te rikthehen. [/qb]
shume e drejte

klocari1

Primus registratum

Sado kengetare te rinj te dalin artistet e vjeter nuk arrihen, si psh, Ermira Babaliu ka kohe qe nuk del ne skene por kenget e saja nuk harroen apo Elton Deda,Redon Makashi, Parashqevi Simaku, Elita 5 etj. Keta kengetare kurre nuk do harroen.

JAM KRENAR QE JAM SHQIPETAR :wave:

tola77

Primus registratum

KENGETARI I MIRE MBETET KENGETAR I MIRE DHE AI AMATOR HAROHET SHUME SHPEJT,PO DEGJOJ KETO KOHE Arditin dhe Pirro Cakon duke degjuar kengen e tyre them ja dy kengetare me te vertete te mire dhe me heren e pare nis e i kendoj i pesoj permendesh se te trokasin ne shpirt si teksti dhe melodia ashtu dhe persosmeria e zerit sepse musia e tyre eshte profesionale.(TE ME FALNI QE NUK KAM ZENE NE GOJE PROFESIONISTE TE TJERE POR POR ZORA SI SHEMBULL KETO DY DISQE TE REJA QE KAM NDER DUAR)

klocari1

Primus registratum

Fillimisht postuar nga tola:
[qb] KENGETARI I MIRE MBETET KENGETAR I MIRE DHE AI AMATOR HAROHET SHUME SHPEJT,PO DEGJOJ KETO KOHE Arditin dhe Pirro Cakon duke degjuar kengen e tyre them ja dy kengetare me te vertete te mire dhe me heren e pare nis e i kendoj i pesoj permendesh se te trokasin ne shpirt si teksti dhe melodia ashtu dhe persosmeria e zerit sepse musia e tyre eshte profesionale.(TE ME FALNI QE NUK KAM ZENE NE GOJE PROFESIONISTE TE TJERE POR POR ZORA SI SHEMBULL KETO DY DISQE TE REJA QE KAM NDER DUAR) [/qb]
Me vjen keq qe e them por ne te vertete keta kengetare qe permende ti, muziken te kopjuar e kane, nga greku dhe turku. Kengetare qe ja vlen ti theksosh jane.

Elita 5
Redon Makashi
Kozma Dushi
Ermira Babaliu
Elton Deda
Nertila Koka
Parashqevi Simaku
Luan Zhegu
Eli Fra etj.

Keta kengetare kane kenduar mund ta them me plot goje kengen shqipetare, gjithashtu dhe disa nga grupet e kengetaret e rinj qe kane dale tani kane talent, mund te permend

The Dreams
West Site Family
Ritmi i Rruges etj.

Jam Krenar Qe Jam Shqipetar :wave: