Kenga me e mire RAP ?

a1

Primus registratum
Re: Kenga me e mire RAP ?

GO TO SLEEP" nga i madhi EMINEM
ICE ICE BABY" nga te paparet VANILLA ICE

Barbiedoll

Primus registratum

WHAT A WOMAN MUST DO

Until you walk, run, fight a mile in her shoes
Don1t you dare stand in front of me and tell me
What a woman must do
Until you have walked, run, fought a mile in her shoes
Don't you dare stand in front of me and tell me

What a woman must do
What a woman must do

She must
Swing from chandeliers for undeserving spouses and paramours
Who deny her suffrage by day, but crave and praise her womanly wiles by
night
Good enough to **** but, not good enough to vote
She must
Go from the beauty of Africa, to the horrors of massa
Go from titties dangling bare and shameless
To being branded, licentious, temptress, embarrassed
Go from land of yams and heat hot
To land of cash crops and sellers block
Go… from God names, to no name, to his names
Go… from God names, to no name, to his names
Now Black
Now inhuman
Freedom stolen, family stolen, now beholden… but still golden
Field hollerin'… and Ain't I A Woman
Ain't I A Woman

I can see her, me
Washing dishes, clothes, and children
Making love, money, dinner, and beds
Always the first one off a sinking ship
But last in the line to receive respect

What
What a
What a woman
What a woman must
What a woman must do
What a woman must do
What a woman must do
Must do
Must do, must do, must do, must do, must do…

She must
Wipe away tears and reclaim strength
After rape, abortion, lover's betrayal, child's birth, child's death,
husband's abuse
Tricking to buy baby shoes
She must
Be called a muse
Which is just a synonym for use
Put upon pedestals
Dainty and protected
And because of that disrespected
Victorianized
Made a paradox of famous anonymity
Left to go insane with too much femininity
Staring at yellow wallpaper

Her heart
Open
Her legs
Open
Warm and welcoming
Waiting… for phone calls that never come
Waiting… for words of appreciation that never come
Waiting… for equal pay that never comes
Waiting

Waiting, waiting, waiting
Waiting, waiting, waiting

Waiting for love
Waiting for acknowledgment not judgment
Waiting

And when seeking or achieving any kind of power
Reduced to labels like…

Concubine. Cunt. ***** . Whore. Stunt. Witch. Dyke
Concubine. Cunt. ***** . Whore. Stunt. Witch. Dyke

What
What a woman must do

She must
Never settle for less based upon her womaness
Embrace the pronoun and power of SHE
Know if nothing else that her uniqueness is blessed
And a necessary component in the union between universe and people
Equal to man
At times above human understanding
She don't have to lay down for nothing or nobody
Her body in and out a wonder
The wonder of SHE

The wonder of SHE

a1

Primus registratum

CD e fundit e EMINEM eshte e mire fare , madheshtore
degjoni nje here dhe ate pastaj hajdi ketu dhe postoni

Shqipetar

Primus registratum

Shqipetar rap nuk degjoj gati pothuajse asnjehere, megjithese jam tip metalari pak jo shume, por nga te huajt kur ma shkrep mendja me degju rap eshte EMinem, Pharell, Luda Chris,<<<<<these niggas got style, talent with originality.

hysollari

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ANGEL DEVILED:
[qb]
Fillimisht postuar nga Gloriiaa:
[qb]
Fillimisht postuar nga ANGEL DEVILED:
[qb] kenga me e mire???
ohuuuuuu jane shume!!!!
megjithate me pelqen emin3m,tupac sigurisht!!!!
etnoengjujt e tingulli tre!!
te lutem bahu kurve -E3
dhe ende!!!!! [/qb]
Pu ca t´merri :goofy: :goofy: [/qb]
jo moj!!!!!me mire se wsf!!!tirona na ...mamat tona!!! /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
E GJORA TI TU TURREN TIRONSIT CTU DESH MI TI.
SI KUJTON TI QE TE KEN BERE KENG JO VETEM PER TIRONEN PO PER ALI DEMIN AMA E TE LEJN TIRONSE TA SHASH, NUK NDODH.
MOS JE GJE NGA PERMETI E TE KA OFFENDUAR WEST DIDE FAMILY ME ATE KENGEN AS E VOGEL AS E MADHE QE THOT"TE ZIJA PERMETARE ME MIR IC FARE"?

sham-rock79

Primus registratum

une jam nje njeri qe respekton shijet muzikore te njerezve te tjere...po ne rast te kultures hip-hop dhe rap duhet te them qe nuk ka asgje edukative ne ato kenge. po te degjosh nje raper nje beat ka, vetem ndyrshon llafet ( qe jo per gje po jane llafe pa kuptim). me thuaj ti mua ku eshte bukuria e kenges kur Snoop thote "drop it like is hot" ? /pf/images/graemlins/wink.gif ata nuk jane artiste se nuk bejne ndonje gje te vecante. nje rryme, vetem shajne, vetem ofendoje femra dhe me ato video vetem i objektifikojne. njerez me vjen keq po RAP SUCKSSS BIG TIMEEEEEEE. ( sidomos eminem qe eshte vetem nje njeri mentally challenged)

SaBoTaGe

Primus registratum

Rebel a.k.a Unikkatil

degjojeni nje her /pf/images/graemlins/smile.gif :eek: /pf/images/graemlins/wink.gif

mc crazzzy 07

Primus registratum

Po kjo punk girl c'dreqin kerkon ketu?Me duket se ke gabuar adrese zemer...Largohu para se te ofendohesh

RediRock

Primus registratum

Fillimisht postuar nga punk-girl79:
[qb] une jam nje njeri qe respekton shijet muzikore te njerezve te tjere...po ne rast te kultures hip-hop dhe rap duhet te them qe nuk ka asgje edukative ne ato kenge. po te degjosh nje raper nje beat ka, vetem ndyrshon llafet ( qe jo per gje po jane llafe pa kuptim). me thuaj ti mua ku eshte bukuria e kenges kur Snoop thote "drop it like is hot" ? /pf/images/graemlins/wink.gif ata nuk jane artiste se nuk bejne ndonje gje te vecante. nje rryme, vetem shajne, vetem ofendoje femra dhe me ato video vetem i objektifikojne. njerez me vjen keq po RAP SUCKSSS BIG TIMEEEEEEE. ( sidomos eminem qe eshte vetem nje njeri mentally challenged) [/qb]
po, sa te drejte ke ti. TE GJITHA kenget rap sipas teje sbejne gje tjeter vec shajne femrat dhe flasin per kriminele. mesa me duket mua, ti ke degjuar shume pak rap ne jeten tende. faktikisht, mendoj se ky nuk eshte opinioni jot personal por eshte thjesht cfare lexon ti verdalle dhe vendos ta ekosh ketu tek kjo teme. kete kengen e fundit qe permenda, toy soldiers shko dhe degjoje dhe me thuaj per cfare flet. kenget e tupakut per mamane me thuaj per cfare flasin. kenget e nasit per njerezit qe jetojne neper getot, apo per situaten politike, apo per mamane e vet, apo per gruan e tij, edhe ato mos u merzit se te gjitha shajne.

MOS PERGJITHESO NESE NUK DO TE TE PERGJITHESOJNE. nese nuk di per cfare flet, thjesht pyet dhe dikush do te te pergjigjet. mos bjer pre e deklaratave te injoranteve qe gjen ne kete forum dhe kudo ne shqiperi qe thone "gjithe keto bythzinjte nje muhabet kane, vec pistoletat dhe femrat, aq" dhe qe kurre nuk jane ulur ta lexojne nje lirike deri ne fund dhe ta kuptojne se per cfare po flet.

nejse, to each its own...

by the way, kenga e snoopit eshte thjesht kenge komerciale, flet per gjera te ndryshme qe behen per qejf. nqs do te degjosh snoopin e vertete, te rekomandoj te fillosh me albumin e tij te pare "doggystyle".

geek

Primus registratum

b more's finest mos impono te tjeret qe te degjojne nje rryme muzike qe nuk u pelqen, por mundohu qe edhe ti te respektosh mendimin e kundert me tendin. ti e mendon ne nje menyre, nje tjeter e mendon ndryshe mire thua, to each, its own. ajo goca kritikoi dhunen, sharjet ofendimet qe degjohen ne rap dhe qe kane dale shume ne mode. dhuna ekziston shume midis rappers, vetem per faktin se vrasin njeri-tjetrin per dominim ne muzike (tupac, wallace etj) ...dhe te zinjte nuk po i shan njeri

sham-rock79

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mc crazzzy 07:
[qb] Po kjo punk girl c'dreqin kerkon ketu?Me duket se ke gabuar adrese zemer...Largohu para se te ofendohesh [/qb]
une me siguri ty nuk te kerkoj. pse indinjohesh ti he? po ja sjellja jote rezultat i atyre qe degjon. ty te duket menyre e sakte te shprehuri kur i thua dikujt c'dreqin kerkon ne kete forum?
nejse re lal se nuk te merzitet njeri ty, se me siguri aq di aq thua. me shume nuk ke ku ti gjesh

RediRock

Primus registratum

Fillimisht postuar nga audiophile:
[qb] b more's finest mos impono te tjeret qe te degjojne nje rryme muzike qe nuk u pelqen, por mundohu qe edhe ti te respektosh mendimin e kundert me tendin. ti e mendon ne nje menyre, nje tjeter e mendon ndryshe mire thua, to each, its own. ajo goca kritikoi dhunen, sharjet ofendimet qe degjohen ne rap dhe qe kane dale shume ne mode. dhuna ekziston shume midis rappers, vetem per faktin se vrasin njeri-tjetrin per dominim ne muzike (tupac, wallace etj) ...dhe te zinjte nuk po i shan njeri [/qb]
me fal po ku e shef imponimin ti tek postimi im. me duket se e thashe disa here, to each its own. une nuk po i them asaj te degjoje rap. por nese e vetmja arsye pse ajo nuk degjon rap eshte sepse ka pershtypjen e gabuar qe cdo rap eshte per dhune dhe vrasje, atehere ndjehem i detyruar ti them qe ajo nuk eshte e vertete. nese e degjon rapin apo jo eshte puna e saj.

mostro

Putraku

Kenga me e mire rap e te tera koheve eshte..
all for one
one for love
b.adams,r.stewart,dj sting.

geek

Primus registratum

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif putro, mbi 4mije e ca postime qe ke bere kam kerkuar nje qe te kesh qene serioz, por jo.. s'qenka e thene... /pf/images/graemlins/wink.gif

mostro

Putraku

Vallai po te kishe qene dashnorja ime nai leshim dhe do e kisha bere,ose do te kisha nderru menjen.
Po po te dush prit dhe nja 4000 postime te tjera se ndoshta dhe nderroj menjen..
Si mi paske numeru nji her.Ti me kujto ate personazhin cen DURIMmadhin /pf/images/graemlins/laugh.gif

sham-rock79

Primus registratum

b's more finest,
une nuk kam zakonin te marr opinionet e te tjereve e ti quaj te miat. prandaj pa me njohur mos merr iniciativa e te me gjykosh e te thuash qe une ato qe shkruaj i shkruaj sepse jam pre e publikimeve qe njerez me pak te emancipuar e me racist se ty publikokan. ty te pelqen muzika rap, fine nuk po te gjykon njeri. thjesht po them qe muzika rap e koheve ne te cilat une kam jetuar eshte thjesht komerciale, plot me show-offs qe maybe nuk kane shkuar me shume se 5 klase fillore, dhe si rezultat i asaj masakrojne gjuhen angleze ( jo se mua me intereson gjuha angleze po ky eshte fakt dhe jo e thene vetem prej meje...)
megjithate ti mos u indinjo shume se sic e the dhe vete TO EACH ITS OWN /pf/images/graemlins/smile.gif

RediRock

Primus registratum

me fal por te therrasesh nje nga repistat me te mire te respektuar nga bota e repit dhe e zhanreve te tjera muzikore dhe ta quash njeriun me mentally challenged, nuk mendova se ishte opinioni jot.

mendimi im dhe opinioni im eshte qe njohuria jote e repit eshte jashtemase e ceket per te bere nje vleresim qe pergjitheson komplet zhanrin muzikor te hip hopit. nuk po them se e imja me jep te drejten ta bej ate vleresim por e jotja, ABSOLUTISHT qe nuk i afrohet minimumit.

u perpoqa ta shpjegoja kete muhabet me tolerance dhe me respekt por pas postimit tend, all i can say is what jay-z said....

what more can i say????