Kategoria e nën-njerëzores . . .

minardi

Primus registratum
Re: Kategoria e nën-njerëzores . . .

Qe qenke nostalgjik ,per kohen e monizmit,kjo eshte shume evidente ,por me vjen keq qe e paske kaq te veshtire te kapesh thelbin e asaj c'fare shkruhej me lart .
Enver Hoxha nuk i kontrollonte kufinjte e doganat ,per ti bere nder Grekut ,Serbit ,apo Italianeve ,por sepse kishte frike prej tyre ,dhe donte te sigurohej ,qe ata pak qe kishin mundesi te dilnin Jashte ,te mos intrigoheshin ,nga kapitalizmi "i degjeneruar",qe do te shihnin lart e poshte (dhe qe do ta kerkonin aq me mall mbas ca vitesh )dhe te ishin kontigjent i shendoshe i brumosur me mesimet e M-L .
Pra ,nga keta lloj njerezish (te tredhur),s'kishte pse te kishte frike kapitalizmi perqark nesh /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dani83

Primus registratum

eshte mese e vertete qe e kemi menderosur emrin tone!!
e do te duhet tashme shume kohe per te rekuperuar.. nese keshtu do te jete.

isha duke shkuar me disa miqte e mi ne Spanje, ata jane te BE une vetem jetoj me lejeqendrimi..
ne aeroport kontrolluan ata me pare ne pak minuta pastaj mua.. sapo pa ai zotnia se nga vija iu desh te kontrollonte mire foton, shenjat e sigurise dhe me pas vajti tek sporteli perkrah tij dhe pyeti kolegun per siguri nese mund te shkoja apo jo... /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif

une shpesh e lidh kete imazh qe kane per ne te tjeret me nje injorance te masave te huaja dhe me e renda eshte se shqiptaret duket se, ne nje fare menyre, e pranojne kete identitet te dhunuar.. ne sjellje, mentalitet, vetvlersim..
i meshiroj disa kur i degjoje te thone "u be edhe ky.. shqiptari.." /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/mad.gif /pf/images/graemlins/madie.gif /pf/images/graemlins/madie.gif

Marathonman

Primus registratum

Ata te cilet kane udhetuar me traget nga Trieste apo Brindisi per ne Durres e kane te kjarte te njejtin lloj trajtimi te padrejte racor dhe jo human, posa arrijn doganieret apo policia e Shqiperise ne traget i ndajne Shqiptaret se pari e pastaj "KOSOVARET" dhe tani fillon ai trajtimi SPESIAL Shqiptare ndaj Kosovareve, dhe ketu policia dhe doganjeret "fitojn" lekun e vitit mbrenda disa minutave, dhe ju quditeni pse Italianet juve ju trajtojne ndryshe !???

Marathonman

Primus registratum

Une kame udhetuar neper tere Evropen dhe Australi dhe Usa, por trajtim te PADREJTE dhe JO-NJERZOR sikurse qe kam perjetu ne Rinas e vend kalime tjera ne Shqiperi, as ne Serbi nuk kam perjetuar.
Pastrojeni vehten se pari e pastaj mund ti kritikoni te tjeret.
Polici me te padrejte, te pa kulturuar , hajduta, mashtrues,
genjeshtare sikurse ata te nenes-Shqiperi une nuk besoj se ka diku ne bote.
Bisedo me refugjatet e luftes se vitit `99 dhe do te tregojne se posa hune ne Shqiperi filluan policia e Shqiperise ti vjedhin ne gjuhen shqipe, dallimi i vetem nga ai te Arkaniteshte pra gjuha por trajtimi in jejte.
Kjo eshte e verteta siq une e kame perjetuar dhe me kane treguar te tjeret, shpresoj se nuk do ti keqkuptoni shkrimet e mia per ate se duke e treguar dreqin si dreq mundesh me e luftu perndryshe JU nuk e doni Shqiperine me teper se une.
GEZUAR

OTTOSKORZENY

Primus registratum

Atman ke te drejte kur thua qe kontrolloheshim ne doganat jashte por kontrolloheshim dhjetefish kur u kthenim ne vendin tone sepse mos kishim sjelle me vete ndonje camcakiz "borgjezo-revizionist" apo ndonje reviste me ngjyra ku kishte njerez me floke te gjata....ik mor klluf se kto majmunet e sotem jane pjelle e atij shk.....tes Dulles qe na beri keshtu

H

harap

Guest

Po sistemi komunist e konsideronte popullin e tille?