Kam humbur,vellezer,kam humbur!!!!!!!

kundraRRYMES

Primus registratum
Re: Kam humbur,vellezer,kam humbur!!!!!!!

Pershendetje ,
Une jam i ri ketu edhe disa gjera ndoshta edhe me falen, por po ju them gjithkush qe ka dale jashte shqiperise me kembet e veta ka humbur dicka, qe nuk do ta gjeje kurre me.
Ketu perfshihen edhe ata qe punojne ne Stock- market, apo edhe ne apo edhe GMC,, e ku e di une se cfare.
Hapesi i temes kishte humb veten, deri ne ate fare mase sa mendon se ai nuk ka egzistuar kurre.
Bona ka humbur realitetin e hidhur nga ka ardhur, sepse shikon vetem perpara, dhe kur per nje moment kthehet prapa i "rrenqethet mishi"( harron se ka njerez qe u rri mishi tere kohes i rrenqethur)

Zeneli- ka humbur respektin per njeriun dhe i duken njerzit PONCA( paund), dhe dollare.

Dikush - humbi shoqerine dhe fitoi nje shoqeri qe ne vend te kokes ka "cash machine", dhe maska qe ndrohen shpesh sipas situates.

Jeta qenka nje TOP i MADH shume i MADH M-U-T-I, qe cdo kush duhet ta haje. Dikujt i pelqen kjo shije, dikujt tjeter jo dhe zakonisht jane keto te fundit qe "bertasin" "ulerasin"... dhe ankohen...dhe te tjeret qe po majmen me " jeten", dalin dhe japin mendime, si qysh e tek...e filozofojne, per me teper PUNE, EDUKIM, dhe DURIM...

Boll me traplliqe dhe ironi,,, asgje nuk eshte e drejte dhe nuk ka per te qene kurre, derisa dikush ka mundesi te shkruaje ne komputer- dikush nuk di shkrim e kendim, dikush ben PHD, e dikush tjeter fillon te punoje qe ne bark te nenes per capen e bukes, dikush udheton 4 here per shqiperi e dikush tjeter ka humbur rrugen dhe endet pafund ne metrote e ndonje qyteti ku perandor eshte dikush me PHD, punetor, por BIR K-URVE... qe eshte cinik dhe hipokrit, qe jeton si mbret...

Boll me tema te tilla ju lutem qe na beni me depresion, ( jo se nuk jemi)...
Dite te mbare o ju te PHD , MCS, dhe STUNDETEN( qe lani halete, e pjatat, neper ndonje restorant pasaniku, dhe qe pasanik doni te beheni edhe vete)...
Dite te mbare edhe ju o njerez qe humbni veten... nje e vertete duhet tju ngushelloje" kur te vdesim do te na hane krimbat si neve pa PHD , ashtu edhe ata me PHD....)

b.k.

Primus registratum

Ok hici me pelqeu shume fillimi i komentit tend.

Do te me vinte keq te thosha se nuk mund ti leme keto tema se per fat te mire kjo na ka mbetur, te pakten te diskutojme me njeri-tjetrin dhe te gjejme nje vesh qe na degjon dhe arrin te na kuptoje. Nderkohe qe ti ke mundesine te zgjedhesh qe te mos ti lexosh- po me duket se ke harxhuar nja 30 min per te shkruar mesazhin dhe kjo do te thote qe "do te merresh dhe ti me keto tema".

Toni, dhe une kam provuar te njejten eksperiencekam jetuar ne tre vende te ndryshme dhe tani jam ne UK. Ne fillim mendoja se vertet nuk isha ne gjendje te vleresoja veten si shqiptare dhe ku mundesha evitja ta thoja ose e thoja hapur - per nje cik sherr dhe per ti mbushur mendjen vetes qe une nuk e kam per turp qe jam shqiptare.
Nejse tani po kuptoj se kudo qe shkoj humbas dicka, humbas ate qe kam ndertuar deri ne ate moment, humbas shoqerine, humbas vnedin ku kam jetuar dhe kujtimet qe kam ne ate vend. Kudo qe shkoj duhet te pershtatem nga fillimi, te krijoj shoqeri te re dhe si te thuash te prezenatosh veten- te ndertosh veten nga fillimi. Dhe kjo sa eshte e bukur -pasi meson shume- eshte dhe e lodhshme. Mua p.sh. me merr malli te bej muhabet shqip, te bej nje batute ne shqip, te jetoj me njerez qe kane shume gjera te perbashketa me mua, dhe kur shkon ne nje vend te huaj keto si ke. Dhe shikon se te tjeret jane ndryshe, dhe ti iu dukesh ndryshe, dhe ke ndjenjen se duhet te ndryshosh per tiu pershatur - kete ne e konsiderojme humbje te identitetit.
Keshtu qe ndoshta eshte vetem nje perceptim i gabuar- sepse duhet te ndryshosh ti pershatesh vendit ku je por vetem ne siperfaqe. Cfare ke brenda nuk ta ndryshon njeri nese ti nuk do ta ndryshosh...
/pf/images/graemlins/smile.gif

usta_Qima

Primus registratum

un per vete jetoj ne itali edhe mund te them qe skam humb gjo fare, biles po fitoj dit per dit.
un kam fillu me majt flamur shqiptar ,medaliona e stema te shqipris,jom bo si i cmen per i bluze te kombtares ton po spo ma sjellin akoma. edhe te menosh qe kur ika nga shqipria thash sdu me ja pa me bojen kti veni ,po ja qe ndodh e kunderta.
sa per emrin dhe fene un per vete si kam nderru nai her dhe se kam ndjere nevojen per ti nderru.
po ashtu dhe te gjith ata qe njof une, dhe mendoj qe asnji shqipo knej nuk i ka nderru.
kuptohet qe kush ka emer cik si te ngatarrum kta e therrasin cik me ndryshe se italianet per shqiptim jan cop cop. psh njoni e kishte emrin shuaip ene i therritshin shui ,kurse i tj qe e kishte shefqet e therritshin shef /pf/images/graemlins/laugh.gif

ilva

Primus registratum

Ti qimo e ti hiço e paskeni trunin ne rregull o vella(pa ofenduar), me qimon nuk ka no nji problem se tha realitetin e jetes qe ben(nuk duhet menduar gjithmone per veten) ndersa ai hiçi paska lind kot
se po na tregon veshtiresine e jetes sikur nuk e njohim. N.q.s. jeta qenka nje top M... per ty eshte e kote te komentosh ketu sepse i thua atij qe hapi temen te thyeje qafen e mos te te merzisi me keto budallalleqe. O.K te uroj jete te lumtur o Hiço

kundraRRYMES

Primus registratum

Ilva po flit rreth temes e dashur, e mos komento fjalet e mia. Apo do te tregosh qe ke aftesine per te komentuar, apo nuk ke se cte shkruash edhe me can "hajdarin ", duke u marre " futa se futa, po ta kisha futur do te te ishte futur"...

usta_Qima

Primus registratum

ej mos ma luni ilven se e kom komshie /pf/images/graemlins/laugh.gif
o ilva po pse mi lal un po them te drejten,emrin nuk e kam nderru ,fene jo shtetesin ,kombesin ,gjuhen jo.
un po thosha qe sma priste menja qe do isha kaq atdhetar,habitem me veten. /pf/images/graemlins/laugh.gif
sma ha menja qe ti te kesh qen pak a sh e detyrume me nderru emer ose ku di gjo una.
ne greqi ndryshojn emrin per te marr documentat, dmth tamam identitet tjeter.
kurse ktu mbase ngaiher na therrasin ndryshe sic e thash me siper se italianet jan cop cop per shpiptim po ne doc kan emrat e vet te gjith.
shnet e pare /pf/images/graemlins/laugh.gif

astronaut

Primus registratum

O plako a e gjete veten se po humbim edhe ne duke kerkuar ty?
Yyyyyyyaaaaaaaa sa ma fut friken ky titulli i temes kur i hedh nje sy.
Ding dong

ilva

Primus registratum

O kalamaja une fola me perpara se ju per temen dhe pa ofenduar njeri replikova(besoj se lejohet)
N.q.s ju po prekeni kaq shume rilezoni akoma
pergjigjen tuaj ose timen edhe gjejini nje tjeter solucion. Rrofsh o qimo se qekemi edhe komshi e me kenaqe me ate pergjigjen tende, ndersa hiçi nuk ka çfare te mendoj tjeter dhe pergjigja e tij nuk mund te ishte me e bukur se kjo.
Rrofshi o vellezer.

usta_Qima

Primus registratum

ilva ,kisha vetem nji kritik ndaj teje .... ky avatari jot me duket se nuk te shko shum me emrin qe ke ... na vej nanji me sexy mi lal /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

ndricim

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Kur isha ne Greqi quhesha THANAS!!!!!!!! Pastaj ika ne Itali por askush nuk me pyeti per emrin!!!!!!!!Ne Belgjike shtiresha si i perndjekur nga politika e atehershme shqipetare,nen nje emer te rreme!!!!!!!!!!Ne ANGLI NDERROVA EMRIN,FENE,DHE KOMBESINE!!!!!!!!!!Kam humbur vellezer,bashke me mijra shipetare te tjere!!!!!!!KAM FILLUAR TE BESOJ i verteti "une" NUK KA EGZISTUAR KURRE!!!!!!???? :confused:

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

me falni por kam qesh aq shume me kete teme, do i jap £1000 atij qe e ka hap, do i gjeje borxh nese s'kam.

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

ndricim

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
O plako a e gjete veten se po humbim edhe ne duke kerkuar ty?
Yyyyyyyaaaaaaaa sa ma fut friken ky titulli i temes kur i hedh nje sy.
Ding dong

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

pse tallesh ti mor se kane probleme njerezit