JU VJEN PER TE VJELLE KUR...?????

dahlia

Grupi i të çmëndurve!
Re: Nuk ju vjen keq

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: TheWanderer</div><div class="ubbcode-body">Margherita dhe sikur nje liber te tere te kishe shkruar, nuk do i kishe thene me mire kaq gjera.
U cuditshme qe te shqetsoka ndryshimi midis emigrantit qe alarmohet per dritat ne Shqiperi dhe shqiptarit qe ne vitin 2007 eshte mesuar me kete problem! C't'u besh pordheve te emigranteve qe u mesuan me uje e me drita? Ne vend qe te vijne ne Shqiperi dhe te marrin pjese ne demonstrat paqesore ku thirret: Duam votat tona! apo ne koncertet zbavitese te organizuara nga partite politike, rrine e shesin pordhe, duke fjetur bodrumeve, duke punuar dhe djersitur per te mbajtur familjen. Madje, duket e llogjikshme qe ata (emigrantet) pavarsisht se jetojne ne vende te zhvilluara, te mos integrohen ne shoqerite e atjeshme, mundesiht te shuajne dritat kur ikin dritat ne Tirane, te rrine pa u lare aq sa rrijne dhe shqiptaret ne Librazhd, madje dhe kur te behet zgjedhjet politike te vendin ku jetojne, mundesisht te rrahin apo te vrasin ndonje kundershtar politik, sepse po nuk ishe me ne, je kundra nesh.

Gjerat duhet te ndodhin ne krahun e kundert, por meqe insistokeni se shqiptarizmi u njehsoka me ato qe thoni dhe jetokeni ju ne Shqiperi, po e leme keshtu kete muhabet.

</div></div>

kjo eshte ironia me e embel qe mua me pelqen ta lexoj...

truth_hurts

Primus registratum

Gjithe dallimi eshte se ne qe jemi jashte kemi mundesi te vime ne Shqiperi, ju qe jeni ne Shqiperi nuk keni te gjithe mundesi te vini e te jetoni kendej...por per kete se kemi fajin ne
dahlia
po ti moj xhan si paske ikur apo em ftes te vecant nga berluskoni?te gjith kemi te aferm qe te na bejn garanci si mund te te ken bwre ty..mbi te gjitha te gjith mund te gjejm nje skafist te ikim me gomone si mund te kesh ikur ti..une mund te bej dokumentat per shkolen e larte atje sepse e kisha mundsine edhe e bera nje gje te tille..etj etj..fakti qe ne shqipri jan me miliona njerez sipas teje ndodh per faktin se ti kishe fatin te shkoje edhe ne jo...phhhh eshte shume qesharake ajo qe ke shkruar e dashur!ta siguroj qe pa diskutim nuk e vej ne dyshim qe eshte nje pjes e shoqerise q emendon se jashte behet leku em duar en xhepa edhe kollaj por te siguroj edhe kete tjetren qe ekziston nje shumice tjeter qe nuk i pelqen jeta qe beni ju larg vendit edhe te afermve tuaj prandaj mos i pergjithso te gjithe!

TheWanderer

Primus registratum

E di si i thone ketij muhabeti: Me ta care tr...
Margjaritke, nuk po ia ndjen njeriu se cfare ben ti e ku jeton ti, ashtu sikur as ty nuk ta ndjen se cfare bejme ne? Apo jo? Vetem se na kujtoni halete, bodrumet, e te tjera budallalleqe. Me duket se jeni jashte mase te kompleksuar se cfare bejne te tjeret! Shikoni punen tuaj! Askush nuk ju akuzoi. Mos e ndjeni veten viktima! Nje shqiptar/e qe jeton ne Shqiperi hapi kete teme duke u perzjere me emigrantet, duke i akuzuar per gjera te paqena, te padrejta dhe ca te tjere e mbeshtetn, sikur ne t'i kemi ty apo ndonje tjetri borxh per cfare bejme apo ku rrime... Pastaj, ne menyre tipike shqiptare u kalua tek hidrocentralet, tek ligji, tek vilat, pastrueset etj.

Mund ta beni pak me te thjeshte muhabetin? Ju shqetson mungesa jone e dashurise ndaj atdheut apo cfare?

Ti truth, gri rigon kot! Te vjen inat qe pas Anglise u ktheve prape ne Shqiperi, ku rruga eshte rruge, ku deti eshte det /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Mos u merr me persona te vecante se mund te jene 100 here me te shkolluar e me me pare me ty, pasi ketu nuk kemi dale te tregojme dhomat e shtepise, numrin e pastruesve etj. etj. krenarira origjinale shqiptare. Po pret ndnje garanci tjeter tani e s'ke me ca merresh apo ca? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Dhe mos na qaj hallin se edhe juve pervec, qeverise qe ne shajme, nuk ua qan hallin njeri.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

me vjen keq te te zhgenjej Truthi por kur kane ik skafet e pare...une i kam pare ne TV...isha déja kendej...dhe te siguroj qe jam larguar nga vendi me nje vize sa te re aq edhe te ndritshme ne pashaporten time te sapo bere...ketu e .... vjet perpara...keshtu qe te lutem mos e vrit mendjen per mua e per te tjeret qe kane ik...por mundohu te jesh me pak xheloze per fatin e te tjereve...jo per gje po s'nxjerr gje ne drite...thinjesh para kohe (me kane thene) /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

truth_hurts

Primus registratum

Ti truth, gri rigon kot! Te vjen inat qe pas Anglise u ktheve prape ne Shqiperi,
hahahahahaha the wanderer nuk qekeni en terezi fare ju per zotin e paskeni humbur fare realitetitn..po te kisha zili do kisha nejt atje ku isha mo vlla i dashur por shkova per shkolle sepse puna qe kam ktu sme jep arsye pse te vij andej ku jeni ju!hiqeni nga mendja..jashte dian te shkojn vetem ata qe vuajn nag papunsia edhe buka gojes..nje qe ka gjith te mirat ketu ska arsye pse te jet sherbtori tjetrit andej!persa i perket kategorise q eun shaj ty ska pse te djeg more djal i mbare sepse nuk i kam futur te gjtih en nje thes une por mesa shoh ju paska djegur miza me pershkrimet qe kam bere..un e kam thene"ME VJEN PER TE VJELL NGA ATA BARKTHARET QE BEJN CA LEK DUKE PUNUAR SI QEN EDHE VIJN NA SHESIN PORDHE NE Q EKEMI PASUR BARKUN PLOT EM KOHE"..NESE TI GJEN VETVETEN TEK KETO PERSHKRIME ATEHER EM FAL..PUNE PER TY

perpara...keshtu qe te lutem mos e vrit mendjen per mua e per te tjeret qe kane ik...por mundohu te jesh me pak xheloze per fatin e te tjereve...jo per gje po s'nxjerr gje ne drite
TANI TI DAHLIA JO PARA 20 VJETESH POR EDHE PARA 1000VJETESH TE KESH IKUR KE IKUR SEPSE KE VUJT PER BUKEN E GOJES SEPSE TE SIHE MIRE KETU NUK KISHE IKUR SEPSE NUK JUA HA GENJESHTRAT NJERI QE KENI IKUR PER TE ZGJERUAR HORIZONTIN.GJITHSESI NUK E FUS TE PARAGJYKIMET E MIJA DIKE QE SHKON TE RREGULLOJ JETEN E TIJ POR TE PAKTEN ME THUAJ DISA ARSUYE PSE DUHET TE KEM UN TY ZILI ANDEJ PERDERISA KETU KAM CDO GJE CDO LUKS CDO MUNDSI FINANCIARE QE TJA PLOTSOJ VETES CDO DESHIRE...MAADJE PERVEC TE GJTIHASH KAM ATE QE TI PAVARSISHT SESHIRES SE MADHE SDO E EKSH KURRE"""KAM FATINTE JEM VET ALI VET KADI EN VENDIN TIM"NDERSA TI SADO LEK TE BESH SADO TE JETOSH MIRE JE NE DHE TE HUAJ EDHE NUK TE SHEH NJERI SI VENDASIT ATY SIKUR TE PLASESH!GUR I RENDE EN VEND TE VET....

true confidental

Forumium maestatis

Truth ti dukesh qe flet me pasion, indinjim dhe mbi te gjitha me injorance .......kur jep nje mendim mundohu te jesh e qete dhe jo kaq e eksituar se nuk arrin ne ket menyre tu imponohesh te tjereve , thjesht acaron me teper veten tate , lol
Dhe ne qe jetojme ketej e kemi bere me zgjedhje te vetedijshme ..dhe na rendon guri ketu ku jemi .....ndihemi ne shtepine tone .....por ti ske per ta kuptuar kurre kete ....

Vals

Primus registratum

Fantazia, me pelqeve me ato qe shkrove. Edukata qytetare dhe civile duhet te ekiztoje pavaresisht nga qeveria po njerezit behen me kafshe kur ka mungesa (drite, uji, pune, te ardhme). Ne Shqiperi edukata qytetare ka vajtur ne minimum gjate ketyre viteve dhe une qe jam jashte, e shikoj dhe me ben pershtypje sa here qe kthehem. Pse duhet te bertasesh ti ne 3 te nates poshte pallatave duke thirrur Gentin ne kat te peste? Qeveria duhet te te thote se ne ate ore flene njerezit, fjala vjen? Pse vriten e perplasen njerezit rrugeve nga shofere te dehur/fantaksur dhe lihen gjysem te vdekur rrugeve? Etj etj. Po hajt, se qeveria na e ka fajin per te gjitha.

Si popull, ne jemi mesuar te mbiejtojme ne cdo rrethane dhe shpesh ja kemi arritur duke i shtyre kufijte apo duke i shkelur ligjet nga pak. Tani kjo tendence eshte ligjeruar ne Shqiperi dhe efektet jane shkaterrusese si nga ana ligjore ashtu dhe nga ana sociale po te gjithe mbyllim syte dhe themi: s'eshte problemi im - une brenda kater mureve te mija jam ne rregull.

truth_hurts

Primus registratum

IMPULS SESA EM INJORANC FLAS UNE KETE DUHET TA THOT DIKUSH TJETER..MOS I JEP AQ RENDSI VETES SA TE PERDORESH KETE FJAL EDHE TE PERCAKTOSH INTELEKTIN E TE TJEREVE SEPSE ASHTU SI JU EDHE UN MUND TE KEM TE METAT R EMIJA POR ASNJE NUK E NJEH VETEN PRANDAJ EM MIRE TE HESHTESH..PERSA I PERKET GURIT EDHE RENDESES E KAM PARASYSH QE JENI REHAT SEPSE KOT NUK THOT POPULLI"RUHUNI NGA ZENGJINI RI"I PAPARI MOS PAFTE!!!!! KOT NUK ESHE KJO FJALE E URTE POPULLORE!NJE GJE ME HABIT..E THEKSOJ SHUME HER QE NUK E KAM EM TE GJITH QE BEJN NEJ JETE TE MIRE ANDEJ POR EM ATA QE FRYHEN SI KAPOSHA EDHEEEEEEEEEEEE PER CUDI KONTEKSI IM JU DJEG TE GJITHVE...AHAHAHAHAA

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

hahahaahah degjo te them te drejten nuk e lexova postimin tend me perpara...jo per gje po ti ngele duke riperserit vetveten dhe po behesh pak bajat...

PS te kisha shkrujt nje pergjigje...po e fshiva se s'ja vlen...

hajt me te mira

truth_hurts

Primus registratum

DAHILA E DI PSE MURIT I BIHET DISA HER NJERA PAS TJETRES..JE E DETYRUAR TA BESH SEPSE MURIT KOT I BIE NUK MER VESH...HERA PARE QE TE JAP TE DREJTE..U BERA BAJATE DUKE THEKSUAR TE NJEJTEN GJE POR EM KOT TE GJITHVE JU DJEG..AQ SA SKAN CA TE PERGJIGJEN EM EDHE THON"SJA VLEN TE PERGJIGJEM;)

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

jo mi zemra...mu s'me djeg gje...ato qe kisha per ti thene i kam thene, me vjen keq se mund te shkruajme gjithe jeten ketu...dhe asnjeri prej nesh nuk do te uli hunden i pari, (kjo te pakten tregon qe kemi nje prejardhje te perbashket pavaresisht se ju na shikoni me inat)

true confidental

Forumium maestatis

Ajo qe me bezdis me shume ne Shqiperi eshte se te ndodh qe te jesh e rrethuar me njerez si puna truth-it qe te lodhin mendjen gjith diten dhe si heq dot qafe me ironi apo cinizem....as edhe duke ua thene troc /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif
Truth qetesohu /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif
Dahlia cheers .......ka fillu fundjava /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/bier.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

cheers Impuls /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/bier.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/Eliterate.gif

TheWanderer

Primus registratum

Well, truth, nuk kam as tendencen me te vogel te merrem me ty, meqe paske inat (te vika per te vjelle - me mire te ishe shtatzene per kete pune) barktharet si puna ime, qe duke punuar si qen bejne dy pare leke dhe te shiskan mend ty, qe paske bere dy vjet shkolle ne Angli, paske pune te shkelqyer ne Shqiperi dhe ke disa pastruese ne shtepi (me fal, nuk qenke ti ajo me pastruese /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif ) Mesa kam njohur une Af-istat qe jane jashte Shqiperise shumica e tyre jane me shkolle (kuptohet me shume se ty), me mastera dhe me pune per te cilat nuk u vjen turp qe i bejne. Kete po ta them thjesht qe te qetesohesh,jo per te treguar qe jane me te pjekur se ti, pasi kete e tregon niveli i postimit te njeriut! Dhe persa i perket nivelit te njeriut, gje qe ti e ngre me fuqi duke na treguar qe ke bere dy vjet shkolle ne Angli, njeriun nuk e ben as puna e as leku, as barktharlleku (e lexon dot? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif ) dhe as gje tjeter pervec edukata familjare ne rradhe te pare. Duke mos ditur kusha nga ne (jo ti e une, por ne pergjithesi) ka patur me shume, ka apo do te kete, nuk ia vlen t'i hyjme muhabetit per te mira materiale, intelektuale etj. Ti thjesht e hape temen me perbuzje per nje grup te caktuar njerzish (u pergjigja me aq qetesi sa nje antare e nderuar e ketij forumi me ngaterroi me nje antar tjeter te ketij forumi) dhe tani insiston qe ke te drejte! Mbase ke te drejte, mbase nuk ke. Free country, no? Free people, no?

TheWanderer

Primus registratum

Truth, injoranca nuk ka te beje me intelktin e njeriut! Mund te jesh shume intelktual, por injorant per disa gjera te caktuara /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Ne Angli gjithmone nuk e sqarojne kete gje ne shkolle!

truth_hurts

Primus registratum

ok wanderer dahila dhe te gjith ju te tjeret..ndooshta kemi qelluar 2 ekstreme en kete teme edhe mungon ai"mesi arte"..ju jeni shume t elumtur andej..une edhe 2 te tjer shume t elumtur kwetej prandaj personalisht po terhiqem sepse sic e tha dshiola me siper asnje nuke ul hunden te pranoj edhe ate pak pjes ku debatuesi mund te ket te drejte..ok?respekte!dahila pershendetje!nga ana ime sdo kesh em asnje kundershtim sepse tema ka mar per se koti duke mos nxjerr te mirat e dhe te metat e atyre qe po shpreh secili prej nesh..ok?

Hellena

Primus registratum

truth i trullose iher tgjith kta tani i thua e leme me kaq .. cpaske qen /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

TheWanderer

Primus registratum

Shyqyr qe shpetuam nga te vjellat tani /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Truths ia kalofsh mire dhe befsh qejf ne Shqiperine tone! Ndoshta nje dite punet do vene me mire dhe do te kthehemi te gjithe e te punojme bashke per te!
Ti na i shtremberon emrat kastile, apo cfare? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

truth_hurts

Primus registratum

truth i trullose iher tgjith kta tani i thua e leme me kaq .. cpaske qen
aniii ja e vazhdova debatin..cfar do fitoje kur asnje nuk te kupton por vetem disa..ja shife sa u zbuta filluan tratativat e para per te punuar bashk per shqiperine..u vertetua teza e mesiperme qe shume fjal jane thene pa arsye por nga inati..
the wanderer...emrat i kam shkrujt keq pa dashje seps ejam e afte te bej replika me pak vulgare sesa ngaterimi emrave qe nuk do te thot asgje;)

Vals

Primus registratum

Nje konstatim te fundit dhe nuk shkruaj me. Une u ktheva ne Shqiperi pasi bera shkollen jashte dhe punova gati tre vjet. Kur ika (bashke me time shoq) per te bere shkolle tjeter, ikem me idene qe nje dite te ktheheshim prape. Qe atehere (kane kaluar gati 7 vjet) kethehemi per pushime dhe kete here te fundit qe ishim, ndersa po hipnin ne avion per tu larguar u pame sy me sy dhe i thame njeri tjetrit: jo, s'do kthehemi me. Gjerat sa vijne dhe keqesohen dhe askush s'e can koken. Kemi mbajtur veten me shpresa te rreme po shkaterrimi eshte i tille sa nuk mund te mohohet me.

Ka qene dita me e trishtuar e jetes time. Pranimi i se vertetes per nje vend qe e do shume eshte shume e veshtire.