JU VJEN PER TE VJELLE KUR...?????

S

Scorpion

Guest
Re: Nuk me vjen keq hiç!

Mentaliteti i shqiptareve qe jetojne jashte, me ata te atyre brenda Shqiperise ndryshon shume, keta te paret rrokin ca si shpejt frymen perendimore, por harrojne qe jane pjelle e ketij vendi deri sa te merrnin udhen per Janine...

Gjithsesi keq apo mire vendi yne, dhe ne qe jetojme ketej jemi krenare dhe njekohesisht te zhgenjyer nga shume gjera, por jetojme ama. Ca na duhet luksi, kur nuk trajtojne si njerez...

Keta qe ngrejne zerin dhe shprehin vrer kunder Shqiperise, te luajne bythen e te bejne diçka per vendin e tyre, nqs vertet e shohin me keqardhje, apo me dhembshuri.

truth_hurts

Primus registratum

fantazia une si shuem te tjere mund te kem edhe te afermit e mi qe bejn pune te rendomta per tu ushqyer por ama keta qe njoh une nuk i kam degjuar njeher te thone se vij em imponim ketu en shqipri..perkundrazi mbushin syte me lot sa here ju afron dt.te ikin:(dp thuash ti vijn per njerzit jo per token...ta siguroj qe ka shume raste qe vijn kalojn pushimet nderkohe qe familjen e kane andej vetem per te vizituar token e tyre edhe kjo normalisht duket qe nuk behet em imponim.
persa i perket pyetjes qe bere..nese do largohesha jasht per studime etj etj nese do kisha alternative emt e mire se ketu..une kam rreth 8 muaj qe jam kthyer nga anglia per nje master ne polytechnic-university(east road cambridge)per ato qe jetojn ne angli duhwet ta din sh.mire sesa bgukur edhe kushte ka ne ate vend per te rinjt per em teper kur shkon per te studiuar e jo te punosh edheeeeeeeeee si perundim pavarsisht gjitha kushteve une e shrytezova kete te mire subjektive por per tu kthyer edhe per ta perdorur si burim qe mund te jete e mire materiale per vendin tim.edhe nje zot e di sesi i numeroja ditet qe te kthhesha ne shqiperi...e kam fiksuar edhe 21 dhjetorin ku e prisja pa durim sepse ishte dita qe do i hipja avionit duke ardjur em deshire jo me imponim si ca e ca!

TheWanderer

Primus registratum

Problemi duhet kuptuar drejt. Nese dikush shprehet se eshte i imponuar te kthehet ne SHqiperi per pushime nuk duhet te alarmoje kaq shume. Nese je jashte vendit dhe familjen e ke me vete, me thuaj nje motiv qe nje shqiptar te vije cdo vere ne Shqiperi? Per pushime? Pse? Per te paguar me shume, per te jetuar mes pocaqise dhe pisllekut, per te paguar 2000 lekeshe sa here i dalin police perpara etj. etj. Cdo emigrant kthehet ne Shqiperi ne rradhe te pare per te pare familjen dhe malli per familjen e imponon te marre kete udhetim! Ata qe pretendojne se kthehen nga malli per atdheun per mendimin tim jam fallco! Edhe mua me duket diskriminues krahasimi mes emigranteve dhe personave qe jetojne ne Shqiperi. Mentaliteti domosdo qe do te jete i ndryshem: por kjo s'do te thote qe harrojme qe jemi pjelle e atij vendi. Madje, pikerisht ky mentalitet i ndryshem do ta coje Shqiperine perpara, pasi e pame kur te gjithe ishim e njejta prerje se cfare ndodhi. Nuk e kuptoj se cfare lidhje ka puna qe bejne emigrantet me dashurine per atdheun. Po, mund te lajme hale, mund te ndertojme gradacela, mund te drejtojme nderrmarje, por me cfare ndryshon kjo dashurine per atdheun? Juve qe jeni ne Shqiperi, e merrni persiper te na gjykoni e te na tregoni se sa e duam atdheun, se cfare punesh bejme, se sa fitojme etj. etj. Shikoni punen tuaj! Nese themi qe ne Shqiperi eshte pocaqi, korrupsion, prapambetje dhe injorance, nuk ju shajme juve, por shajme dhe veten dhe nuk mund ta nderrojme kete situate, prandaj mos beni kaq shume patriotin! Nuk e kuptoj pse konsideroni qe e doni me shume Shqiperine. Doni ta dini, te gjithe emigrantet e duan Shqiperine, ashtu pocaqi, injorante, e pazhvilluar si eshte, por mos merrni persiper te beni filozofin dhe te analizoni atdhedashurine.

Guest

Plotesisht dakord me parafolesin, (theWanderer)...keshtu qe s´po ia nis nga e para.

truth_hurts

Primus registratum

the wanderer pikerisht kundershtoj ata qe thone te kunderten e 3 fjalive te fundit qe ke shkruar ti & asgje em teper..me pelqen argumentimi bere prej teje;)

Dolores

Primus registratum

Jam edhe une dakort me Wanderuesin..fundi fundit kur leshojme mllef nuk e kemi thjesht per ato njerez te dashur qe jetojne ne Shqiperi por edhe per veten tone qe jemi detyruar te kalojme 7 male e fusha per nji jete me te mire....edhe fundi i fundit kerkojme me shume kur vime ne Shqiperi...gjithmone vime me shpresa te medha edhe trishtohemi ...sepse kjo halja qe pastroj une ktu me jep buke veshje shtepine time...drita uje..qejf edhe me del qe te mbaj edhe 2 pal prinder ne Shqiperi...edhe me bie qe ta paguaj 2 here taxa mua ...edhe per kete vend qe me mban edhe mi ka krijuar kushtet shume te mira po edhe per Shqiperine qe djersa qe u dergoj une nuk u del te ngrohen se s kan drita edhe u shtremberohen kockat nga te ftohte edhe s kan mundesi as te vene tek nji doktor i hajrit pa shpenzuar qimet e kokes e te lahen sa here u do qejfi ...edhe keshtu si mua jan plot vajza e djem nenash...edhe kur vime aty prape i shofim njerzit ne mjerim nga ti zesh e nga ti lesh te dridhet zemra....edhe mender u bie kemba ne lluc e pluhur ngado qe kthehen....edhe ju na thoni mos u acaroni....acarohem qe c ke me te...ne vend rinia te cohet atje se po u shfryztezojne me statistika Afrike...ankoheni nga ne qe kemi pare e ngrene me mire e u flasim per me mire

bebi

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Scorpion</div><div class="ubbcode-body"> Ca na duhet luksi, kur nuk trajtojne si njerez...

</div></div>

Scorpion, kte se kisha pa une. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif i madh je! E na ka mbet ne Shkodres per humor. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/grin.gif

Une ne shqipni kam kujtu se e kam inat matematiken. Kaq si njerez "trajtohemi" ne ktej, sa me kane fut dashni edhe per matematiken /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

Mos na e kjaj hallin si trajtohena ne jashte o scorpe, po kjaj hall si me ja ba kur te ikun dritat.

Kondrapedali

Kondrapedali

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: truth_hurts</div><div class="ubbcode-body">the wanderer pikerisht kundershtoj ata qe thone te kunderten e 3 fjalive te fundit qe ke shkruar ti & asgje em teper..me pelqen argumentimi bere prej teje;) </div></div>

Ja edhe një shqiptar/e tipik/e i/e cili/a nuk mund të bjerë dakort me parafolsin por kundërshton ata që janë kundër.

P.S. Dolke /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/kiss.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/kiss.gif , amon se s'ja kanë idenë. Si tha ai i gjori në kryq. "Fali o Zot se s'dinë ç'bëjnë".

P.S.P.S. Blue, a nuk t'vjen marre a q! t'pëlqen ma shum matematika jasht Atdheut?

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/kiss.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/kiss.gif

VoGeLuShI

Primus registratum

truthi nuk eshte ceshtje patriotizmi moj zemer por le te jemi realiste, sa njerez shkojne ambasadave dhe ropaten per te marre nje vize???
sa studente aplikojne cdo vit per viza studimi jashte???
sa te semure dergjen zyrave e ambasadave per te gjetur nje mundesi per tu kuruar jashte???
sa shqiptare ikin veres me pushime jashte??? (flas per ata qe punojne dhe jetojne ne shqiperi) etj etj

dhe kjo pse sipas teje??? sepse kushtet ne shqiperi jane perfekte dhe thjesht nga deshira per te dale nga monotonia dhe per ndryshim ropaten e levizin cdo gur per te gjetur nje mundesi te ikin jashte???
kjo do te thote se ne shqiperi nuk funksionon asgje, absolutisht asgje...nuk po them se nuk mund te gjesh pune por rralle here nje person me kualifikim dhe vertet i afte gjen vendin e punes qe i takon per merite sepse vjen nje tjeter qe ka mikun dhe ta ze...
per sa i perket arsimit universitet shteterore jane ku therret qameti pa materiale didaktike pa laboratore pa konvikte pa mensa pa bursa studimi pa staf te kualifikuar (profesoret e mire kane shkuar te gjithe ne universitetet private) dhe mbi te gjitha punohet me metoda te vdekura tashme (pa teknollogji te perparuar)
eshte e vertete se jane hapur shume universitete private qe mund te jene me te mire se universitetet shteterore por jo te gjithe ata qe kane deshire te studiojne mund te perballojne tarifat e tyre....
persa i perket shendetesise, c'mund te thuash ti per nje vend ku shkon ne spital dhe nuk ka ilace (minimumi) pa llogaritur faktin qe edhe pse spitalet jane shteterore duhet te paguash per cdo gje
madje edhe ate qe duhet te pastroje dhomat e ambjentet e spitalit...
ma shpjego ti pse duhet te kthehem une t'i bej pushimet ne shqiperi kur ne nje vend tjeter me ofrojne kushte optimale me nje tarife shume here me vogel se ato ne shqiperi??? thjesht per faktin se jam shqiptar??? apo per tu torturuar ato 2 jave ne vit qe kam per te pushuar???
etj.etj.etj....

pra midis gjith ketyre e them me bindje se do preferoja te laja halet e botes por te pakten te jetoj

PS.juve qe shkruani ose jeni ata 2% te shqiptareve qe mund t'i lejojne vetes "llusksin e te jetuarit" (sepse kushtet minimale ne shqiperi jane lluks) ose shkruani keshtu thjesht nga deshira per te replikuar...

PSPS ti truth flitke gjith urrejtje per te gjithe moj vajze...relaksohu...ose gjej dike qe mund te te ndihmoje...

SATURN

Primus registratum
Re: Nuk ju vjen keq

Dolja ka shume te drejte...Arco gjithshtu...gallate s'shoh gjekund Ano...perkundrazi tema eshte bere shume e zymte dhe realiste...po menoj te kthehem ne dimer apo jo...

Hellena

Primus registratum

Kthehu kthehu se mbase vij dhe une /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

Vals

Primus registratum

E keqja e shqiptareve ne pergjithesi eshte se na vjen keq kur na kritikojne dhe ne vend qe te hapim veshet e te mesojme ca gjera, fryhemi si gjela dhe i marrim gjerat teper personalisht. Kur kritikon dike, e ke share nga nona, fisi e gjithe te tjeret. Keshtu edhe puna jone kur shprehemi per Shqiperine. Nqs kritikojme, e bejme sepse pretendojme me shume e me mire dhe kemi 17 vjet qe pretendojme se gjerat do permiresohen, ashtu sic jane permiresuar ne cdo vend qe ishte komunist. Dhe meqe jemi jasht Shqiperie dhe vijme here pas here nga halli ose malli, mentalitet, llucat dhe pluhurin e dallojme me kollaj sepse kur jeton ne nje ambient te tille gjithe kohen, te duket normale, mesohesh. Pse duhet barazuar kritika me mungese dashurie per atdheun? Apo per hir te patriotizmit te semure te themi qe Shqiperia eshte kopsht me lule? Une nje te huaji nuk do ja thoja kurre keto dhe do e mbroja vendin tim me c'te mundja (nuk i shpetoj dot patriotizmit te semure sado qe te perpiqem) por kur flas me bashkatdhetaret do jem realiste, dhe nuk e quaj kete mungese dashurie.
Shqiperine po e rrjepin dhe vjedhin ata qe jane ne Shqiperi, me intriga dhe vjedhje te vogla (dhe te medha) te perditshme dhe vendi tani eshte lodhur se ka nje kapacitet te caktuar te mbajtjes se hajduteve. Nuk mund ta rrjepesh nje vend, duhet dhe te japesh dicka. Por kur perpiqemi ne jasht te japim dicka, na thone ata qe jane brenda se ne s'e duam atdheun, se u beme ne te kthehemi tu japim mend atyre qe jane aty etj....etj....

Sa per trajtimin jasht krahasuar me trajtimin brenda Shqiperise, me mire se trajtohem ketu ku jam, nuk jam trajtuar kurre ne atdhe. Nuk me shikon njeri se ke njof po shohin si ju bej punen dhe me vleresojne per kete.

TheWanderer

Primus registratum

Ajo qe ne Shqiperi te trajtojne si njeri, me siguri ka qene ndonje ironi e holle dhe asnje nga ne nuk po e kap /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Nese dita te behet e bukur se bere floket me xhel (dhe me pas me pluhur), nese te hipen nje ndjenje euforie kur pi nje gote tek blloku apo kur i ke vene nje zile te re modelit te fundit te celularit qe ke, normalisht qe disa s'kane cfare te kerkojne me shume nga jeta. Pak rendesi injoranca e njerzve, pislliku, plehrat, krimet, uji dhe dritat..."Duam votat tona" eshte me e bukur dhe tamam trajtim per njeriun e ri shqiptar te 2007. Turp!

truth_hurts

Primus registratum

e kam thene mbi 10000 here qe nuk jam kunder atyre qe thon se jashte ka me shuem kushte sepse jua thash edhe vet per nje specializim em te mire shkova ne angli,kam qen edhe ne 2 vende te tjera per pushime jashte por nuk me duket jashte mi goc sic ju duket ju qe paskeni ngel me goj hap..sa dal nga shpia asfalt kam ktu..asfalt pash atje,det pash ktu det kam pare andej..ori en rregull ka me shume mirmbajtej edhe kontroll nga shteti por kursesi nuk e boj vendin aq te zi sa ju une sepse ju paskeni vujt qamet ktej mesa shof perderisa qenkeni velur keq fare andej..pse mua nuk me beri shume pershtypje bie fjala???ideja eshte qe ky vend sado probleme te kete ju nuk beni dot asgje duke ndenjur andej dhe duke n dhen mend ne ktej ca te bojm...po ju erdhi keq hajdeni investoni edhe kontriuboni...nese skeni mundesi ateher tregohuni pak me te urte...jua sigurooj qe po te kishit pak me shum dashuri per vendin tuaj nuk do ttonit kurre em ironi"""pse te vij une aty kur ska kushte??!!!!mos hajdeni fare se em zor nuk ju ka thene njeri hajdeni..apo vini per twe afermit???cfar do behej edhe nese ne te afermit tuaj vijm te gjith andej edhe nxjerrim gishtin ketej duke thene""iiii atje nuk jetohet"...ju jeni bashkfajtor nes enuk kemi hecur sa vnset e tjera prandaj..flisni mbas nesh jo para neshqe jetohet apo jo ketu!

bebi

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Kondra</div><div class="ubbcode-body"><div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: truth_hurts</div><div class="ubbcode-body">the wanderer pikerisht kundershtoj ata qe thone te kunderten e 3 fjalive te fundit qe ke shkruar ti & asgje em teper..me pelqen argumentimi bere prej teje;) </div></div>

Ja edhe një shqiptar/e tipik/e i/e cili/a nuk mund të bjerë dakort me parafolsin por kundërshton ata që janë kundër.

P.S. Dolke /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/kiss.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/kiss.gif , amon se s'ja kanë idenë. Si tha ai i gjori në kryq. "Fali o Zot se s'dinë ç'bëjnë".

P.S.P.S. Blue, a nuk t'vjen marre a q! t'pëlqen ma shum matematika jasht Atdheut?

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/kiss.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/kiss.gif </div></div>

eee m'vjen pak /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif
plus m'vjen pak ma shum' kur te luj tennis per australine e jo per shqiperine /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Julianna

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Vals</div><div class="ubbcode-body">Pse duhet barazuar kritika me mungese dashurie per atdheun? Apo per hir te patriotizmit te semure te themi qe Shqiperia eshte kopsht me lule? Une nje te huaji nuk do ja thoja kurre keto dhe do e mbroja vendin tim me c'te mundja (nuk i shpetoj dot patriotizmit te semure sado qe te perpiqem) por kur flas me bashkatdhetaret do jem realiste, dhe nuk e quaj kete mungese dashurie.</div></div>

Kjo eshte shume e vertet, dhe une e kam bere, saqe tani kur miqte e mi thone se do vine te me vizitojne ne Shqiperi une duhet te mendohem ndonje muaj se ku do i shetis qe te dalin ne pah te gjitha ato te mira qe kam then. Po me pare duhet te ble gjenerator /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif (Nuk eshte per te qeshur e di.... ) E gjora une. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eusa_wall.gif

Ajo qe thote Vals eshte shume e drejte, ne nese qortojme dhe pretendojme e bejme vetem mes nesh. Nese nuk jemi ne, kush duhet te vije te qortoje shqiperine, apo ndonje grup ekspertesh nga jashte??

TheWanderer

Primus registratum

Prit se tani e the bukur dhe po filloj te besoj se nga Anglia u ktheve nga dashuria per atdheun, se asfalt atje, asfalt ketu, det atje, det ketu dhe jo se te mbaroi viza ... Temen qe e hape e fillove me te vjella e peshtirosje per disa njerez, me pas postimet bene nje pergjithesim te jetes se emigranteve qe lajne hale dhe me tej u vazhdua me idene qe ne Shqiperi te trajtokan si njeri dhe neve te tjeret qenkemi te trajtuar si kafshe /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif Nese do ta mbash kursin e temes ashtu sic e hape, ky postimi yt i fundit eshte pak out! Te vijme te investjme ne Shqiperi? Me siguri qe ata qe kane pare per te investuar dhe kane investuar.. ca leke kurvash, ca leke droge, po prape eshte investuar. Kane dhene ca rryshfete te majme nen dore dhe hopa, Shqiperia po zhvillohet. Bravo!

Disa njerez e zgjidhin jeten e tyre duke emigruar, disa duke iu pershtatur realitetit shqiptar dhe kjo ka te beje me kushtet ekonomike dhe me personalitetin e njeriut! Pergjithesimet jane te kota dhe akoma me te kota arsyetimet per t'i mbeshtetur ato.

VoGeLuShI

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: truth_hurts</div><div class="ubbcode-body">e kam thene mbi 10000 here qe nuk jam kunder atyre qe thon se jashte ka me shuem kushte sepse jua thash edhe vet per nje specializim em te mire shkova ne angli,kam qen edhe ne 2 vende te tjera per pushime jashte por nuk me duket jashte mi goc sic ju duket ju qe paskeni ngel me goj hap..sa dal nga shpia asfalt kam ktu..asfalt pash atje,det pash ktu det kam pare andej..ori en rregull ka me shume mirmbajtej edhe kontroll nga shteti por kursesi nuk e boj vendin aq te zi sa ju une sepse ju paskeni vujt qamet ktej mesa shof perderisa qenkeni velur keq fare andej..pse mua nuk me beri shume pershtypje bie fjala???ideja eshte qe ky vend sado probleme te kete ju nuk beni dot asgje duke ndenjur andej dhe duke n dhen mend ne ktej ca te bojm...po ju erdhi keq hajdeni investoni edhe kontriuboni...nese skeni mundesi ateher tregohuni pak me te urte...jua sigurooj qe po te kishit pak me shum dashuri per vendin tuaj nuk do ttonit kurre em ironi"""pse te vij une aty kur ska kushte??!!!!mos hajdeni fare se em zor nuk ju ka thene njeri hajdeni..apo vini per twe afermit???cfar do behej edhe nese ne te afermit tuaj vijm te gjith andej edhe nxjerrim gishtin ketej duke thene""iiii atje nuk jetohet"...ju jeni bashkfajtor nes enuk kemi hecur sa vnset e tjera prandaj..flisni mbas nesh jo para neshqe jetohet apo jo ketu! </div></div>

mjafton te lexosh kete shkrimin dhe e kupton pse nuk eshte bere dhe s'ka per tu bere ndo1here shqiperia...mungon brumi!!!