Jo AMBO

Jo AMBO

Aurel Mucaj

Shpresoj se pari qe kjo teme te mos fshihet.

Ne gazetat Shqiptare flitet shpesh per projektin AMBO por duke dhene dizinformacion dhe duke mos shpjeguar si eshte realiteti.
Une do t'ju le atyre qe jane te interesuar te kerkojne vete ne google KETU per te kuptuar me mire ç'fare fshihet prapa AMBO qe do te thote Albania Maqedonia Bullgaria Oil.

Por siç do te shihni edhe ju pas ketij dominimi Amerikan dhe militarizimit te nje linje te tille qe nuk kuptohet pse duhet kaloje ne Vlore apo ne Shqiperi kur Greqia eshte me afer??? Apo ta marri direkt nga Bullgaria...?
Sepse
  1. Greqia preferon te zhvilloje turizmin dhe ben pjese ne Evrope.
  2. Ne gjirin e vogel te Vlores do te hyjne anije naftembajtese aq te medha saqe Kanali i Bosforit nuk i nxe. Imagjinoni ju impaktin qe do te kene keto anije ne gjirin e Vlores apo ne rastin me te keq te nje aksidenti, Nje katastrofe ekologjike.
Shikoni ne foto.

oil.gif

Sepse komuniteti evropian eshte kunder influences Amerikane ne ballkan pra
<font color="red">Ne si popull nese mbeshtetim nje projekt te tille nuk kemi per tu futur kurre ne Evrope per fajine e disa politikaneve te shitur. </font>

Ka arrdhur momenti te ngreme zerin dhe te mos lejojme keto biznese te pista ne kurriz te popullit shqiptar.

Ju ftoj qe te lexoni edhe kete artikull te :

Michel Chossudovsky

Professor of Economics, University of Ottawa

KETU

PERSHENDETJE

alinos

Forumium maestatis

DriniS

Ecejak
Re: Jo AMBO

'Simply me' duke u bazuar ne veshtiresine ekonomike qe ishte Turqia para 10 vjetesh (qe e krahasoj me veshtiresine e Shqiperise para 10 vjetesh) ka bere goxha hap ne drejtimin e zhvillimit te vendit te vet (prape krahasuar me Shqiperine e tanishme) ne keto dhjete vjet.

Nuk iu referova shitjes se turizmit qe Turqia ben ne Shqiperi, sepse shumica e turisteve ne Turqi jane nga Rusia dhe Gjermania. Turistet qe dikur frekuentonin Greqine, tani i sheh te frekuentojne Turqine per shkak te cmimit me te ulet qe ofrohet, ne nje kohe qe sherbimet sa vijne e permiresohen, ushqimet jane me bollek sepse prodhimet e vendit jane te lira, dhe nga ana tjeter ke te njejtin det qe ka edhe Greqia. E vetmja pike e forte per turizmin qe ka Greqia, eshte pasja e ishujve te shumte ne det.

Tek raporti i zhvillimeve te fundit ne Turqi, i bie qe ndertimi i nje tubacioni AMBO me kalim nga Shqiperia per nga ana ekonomike ia leverdis vendit, apo e kam gabim?

Une bej gam, ti ben gam, ai ajo bejne gam gam dhe si perfundim tjeter vendos cfare do ham... /pf/images/graemlins/smile.gif

alinos

Forumium maestatis

Une desha te them se Turqia nuk mbahet nga turizmi, edhe pse ky mund te jete zhvilluar shume keto vitet e fundit.

Nese thelbi eshte te ndryshojme ata qe vendosin se cfare do hame, atehere mjaft me JO AMBO apo Vlora ne Rrezik, por le te dalin hapur e te thone se jane kunder Bankes Boterore dhe FMNs, apo xixi aty ëëë???

S6T6N6

Forumium maestatis

edhe e bejne, te fshehur nen petkun e ambjentalistit cfare nuk pret. Qarqet qe duan te shkatrrojne ekonomine shqiptare jane me te dukshme se kurre. Dihet se loja e kujt po bohet nen parullen "Te mbrojme Vloren"