jemi perendimor apo oriental!!!

jemi perendimor apo oriental!!!

kjo periudha kaq e gjate e tranzicionit shqiptar ka hutuar jo vetem mua por edhe shume nga bashkemoshataret e mi mbi faktin: ne vertete duam te futemi ne BE. po a kem me te vertete mentalitet Europian? po e le te hapur temen dhe pres me padurim pergjigjet tuaja.... :rolleyes:

AskushiuS

Primus registratum
Re: jemi perendimor apo oriental!!!

Padyshim perendimore!!!!!!!!!!
p.s.Prandaj dhe nuk po shkruan njeri.

Florus

Forumium maestatis

Padyshim qe jemi perendimore dhe ne BE do futemi por pas shume vitesh. Kjo nuk do te thote qe populli jone meqe nuk eshte ende ne BE te konsiderohet si nje popull me mentalitet oriental. Arsyet jane te tjera (ekonomike, politike etj...). Megjithate do te thoja qe ne Shqiperi per sot jetojne akoma te nderthurura mentaliteti perendimor me ate oriental me tendencen me shume per nga e para qe gjithashtu ka prirje te thellohet ne te ardhmen.

Princesha

Primus registratum

Un them me shum ajo e dyta esht ngul te shqiptarët, sepse po te ishte e kunderta, nuk do ishim ne vend numero ose duke shkuar me posht. :shrug:

edoni

Primus registratum

kjo eshte njera nder temat me absurde qe kam ndegjuar nga ndonje shqiptare.endrra e serbeve ka qen qe te na karakterizoj shqiptare si popull aziatik dhe primitiv.ti vashe po me duket paske nje kriz potente te identitetit dhe njohuris te historis shqiptare.populli shqiptar eshte popull me i vjeter evropian dhe ti po pyet a jemi perendimor a oriental!!!!!!!!!po shko ne itali,spanje dhe shiko se cfar mentalitet kan ata.po ndoshta pse je ne turqi e gjithqka po te doket orientale.
NO COMMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alesio1

Primus registratum

Fillimisht postuar nga DEUS_MORTEM_EST:
[qb] kjo periudha kaq e gjate e tranzicionit shqiptar ka hutuar jo vetem mua por edhe shume nga bashkemoshataret e mi mbi faktin: ne vertete duam te futemi ne BE. po a kem me te vertete mentalitet Europian? po e le te hapur temen dhe pres me padurim pergjigjet tuaja.... :rolleyes: [/qb]
Pjesa dominuese e Shqiptareve kane mentalitet Europian dhe kjo ''qendron'' pa as me te voglin dyshim.
Mentaliteti ''oriental'' ekziston (si psh tek ti) por kjo pakice nuk do te behet peneges qe Shqiperia ose Shqiptaret ta ndiejne veten Europian.

jack owar II

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Damastion:
kjo eshte njera nder temat me absurde qe kam ndegjuar nga ndonje shqiptare.endrra e serbeve ka qen qe te na karakterizoj shqiptare si popull aziatik dhe primitiv.ti vashe po me duket paske nje kriz potente te identitetit dhe njohuris te historis shqiptare.populli shqiptar eshte popull me i vjeter evropian dhe ti po pyet a jemi perendimor a oriental!!!!!!!!!po shko ne itali,spanje dhe shiko se cfar mentalitet kan ata.po ndoshta pse je ne turqi e gjithqka po te doket orientale.
NO COMMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no comment?! e gjithe ata rreshta, qysh e kane emnin?

Triumfi

Primus registratum

Sa bukur trajtohet filozofia e historise se origjines se popujve ... /pf/images/graemlins/tongue.gif

Nese eshte fjala per pupujt me te hershem te anes perendimore te botes ; ata jane indianet dhe gjermanet - kur them me te hershem kam parasysh se edhe ata jane ORIENTAL,meqense te gjithe popujt e botes kane fijet ne lindje.

Sidoqe te jete,orienti ka qene,eshte dhe do jete djep i kulturave - edhe pse tani ka renie - por kjo renie(ligje natyror)nuk deformon djepin,sepse djepi qe rriti nuk shkaterrohet kurr,nje dite njeriu prap do t'i kthehet atij djepi,deshti apo nuk deshti,sepse ky eshte ligje i natyres.
Prandaj,te gjithe jemi oriental me plotekuptimin e fjales,sepse atje ishte fillimi yne!

T'ju kujtoj dicka; derisa njeriu ne perendim hante mishin e vellaut te vet(mish-njeriu-ngrenes) njerezit ne lindje ishin te bashkuar per
te rregulluar jeten e tyre.

" Mos harroni,se karakterti i kombit shqiptar eshte me i lart se i ndonje kombi perendimor "

sepaku kshtu mendoj ...

me respekt

bona

Primus registratum

as perendimor as oriental.

jemi shqiptar.

as i ngjajme as na ngjan najnjoni.

bye

no_way_TuTo

Primus registratum

Ateher pse europa ne quan Lindje akoma ? Shume debila na fusin ne shqipetaret te vendjet e Lindjes :confused:

LEKE DUKAGJINI

Primus registratum

Per Gjak Të Shqipëtrit.

…………………………

Ah Shqipëtarë ! ja më dëgjoni,
Largohuni prej tradhëtisë,
Pa ja kthy shpinën stambollit,
S’dalin Lulet e Lirisë.

S’dalin Lulet s’vjen Liria,
Pa ja prishë miqësinë sulltanit,
S’lindin Nanat Ilirijan,
Pa i pastru gjakun Shqiptarit.

19….nga…

armando2001

Primus registratum

Une mendoj se ne jemi, cfare deshirojme te jemi me gjithe zemer.

Pergjigjen secili e merr nga vetja.

DEUS_MORTEM_EST

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Damastion:
[qb] kjo eshte njera nder temat me absurde qe kam ndegjuar nga ndonje shqiptare.endrra e serbeve ka qen qe te na karakterizoj shqiptare si popull aziatik dhe primitiv.ti vashe po me duket paske nje kriz potente te identitetit dhe njohuris te historis shqiptare.populli shqiptar eshte popull me i vjeter evropian dhe ti po pyet a jemi perendimor a oriental!!!!!!!!!po shko ne itali,spanje dhe shiko se cfar mentalitet kan ata.po ndoshta pse je ne turqi e gjithqka po te doket orientale.
NO COMMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/qb]
o demastion pse te duket kaq teme absurde o burr. une nuk po mburr lindjen. edhe une dua qe shqiperia te behet nje vend sa me perendimor. po puna eshte se gjakmarrja, mentaliteti i vjetruar i nje pjese te madhe te shqiperise me bejne shume pesimist per te ardhmen. pra une arrij ne kete konkluzion duke pare shqiperine dhe jo turqine qe ka shkuar shume me para se ne per kete pune. nejse ne qafe paç veten. tung :wave: :wave:

Triumfi

Primus registratum

t'ju them dicka ?
Ne shqiptaret,s'jemi as perendimor e as lindor "POR,jemi " POPULL SPECIAL "

As ti LATINI;Damastion mos i jep zor,e as ti Turku;Deus_Mortem ..mos i jep zor,se SHQIPTARET jane ne MES te dy kulturave,dhe kjo me bene te ndihem shume me mire - sepse na bene te perfitojme nga te dy kulturat; ajo perendimore dhe lindore.

tung

edoni

Primus registratum

gjakmarrja eshte shume e perhapur ne itali jugore...athua edhe ata jane lindor

samanta

Primus registratum

Kur esh puna per te justifiku degradimin te gjithe thone jemi evropiane,por per fanatizmin e marrezirat e tjera dalim orientale :shrug:

jim_albanian_morrison

Primus registratum

kemi fatin e mire qe jemi ne mes pra edhe perendimor edhe oriental mua si person me pelqen me shume orientalizmi pasi ai eshte edhe themeli i perdimores pra eshte burimi gje qe sot e kane vene re edhe perendimoret.

samanta

Primus registratum

Orientalizmi me te gjithe komponentet se me sa di une akoma ekzistojne HAREMET apo jane te pranueshme ne kete kohe :eek: Edhe nje kuriozitet kisha une,cuditem shume me faktin qe islamit i lejohen 7 gra nderkohe qe familja eshte e shenjte per cdo fe.