Re: IRANI ben boooom!
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
une jam thjesht nje realist. dikush qe beson qe demokracia e vertete ashtu si komunizmi i vertete jane shkenca ideale.
[/ QUOTE ]
e pare e punes si komunizmi dhe demokracia si filozofi sjan ideale aspak por kaotike si vet STIRNER[dhe kjo ste ben realist aspak].Sjell shkaterrim dhe vdekjen e morale dhe vlerave njerezore.PO kjo esht per te shqyrtuar ne nje teme filozofike me mire sesa ketu.demokracia esht filozofi liberaliste ,kurse komunizmi vitaliste.
ne te njejten kohe, une jam ai person qe me mire me diktaturen e bushit sesa me ate te talibanit. kjo eshte gjithmone nese une kam te drejten e zgjedhjes. nese dikush me fut kallashin ne goje dhe thote bej si te them une, shanset jane qe une ndoshta do te vdes duke kundershtuar (thjesht per te kundershtuar).
[/ QUOTE ]
ti me pak fjale po me thua mua qe midis dy te keqijave,zgjidh ate me pak te keqe [tradite islame kjo po pak rendesi ka].shume e sakte,por mos harro se akoma njeri ste ka vene ty kallashin ne gryke dhe po te thote qe ...o bej kete o te vrava.ti del vet kontradiktues ketu.edhe na thua qe amerika ben propagande mashtruese per te arrit dicka,por edhe na besoke[nepermjet ksaj propogande] qe talibani esht bere nje ideologji rivale e amerikes keshtuqe ti zgjidh sa seshte vone se me ke do behesh.plus beson qe si ideologji ajo esht 'evil' pa e investikuar aspak ate gje.
bazat morale kane vdekur me kohe vinny.
[/ QUOTE ]
ti je i lire ta besosh kete gje,kurse un jam me pozitiv ne kete aspekt.
besoj se jemi ne mirekuptim kur themi qe nje shtet nuk mund te kthehet ne superfuqi nese ndjek bazat morale. pra, ai muhabet ka mbaruar me kohe per ameriken, rusine, dhe BE. le te mos harrojme se sa k.rve e vjeter eshte edhe Evropa qe rrin ben rrumpalle dhe thjesht perfiton ekonomisht nga keto luftra gjakesore. ndaj te presesh gjera morale nga keto superfuqi, per mendimin tim eshte thjesht naive.
[/ QUOTE ]
seshte naive ,por esht humane te presesh nga nje superfuqi te jete e drejte.un si qenie njerezore nuk jam aq pesimist dhe skeptik saqe te besoj qe kjo shoqeri ska me vlera as etika [me kujton nihilizmin e nices se cmend]qe ta mbaje kete mekanizem gjalle dhe me drejtesi te plote.sado e pamundur te duket ,kjo sdo te thote qe ne duhet te distancohemi dhe te behemi 'realist' duke anuar nga nje regjim jo i drejte si ai i amerikes.un cdo padrejtesi e denoj vlla dhe nuk mundohem ta justifikoj,duke e krahesuar me padrejtesi te tjera te nje shkalle me te larte.