IRANI ben boooom!

IRANI ben boooom!

Iran says it has enriched uranium for first time
Iran has produced enough low-grade enriched uranium to power nuclear plants, President Mahmoud Ahmadinejad announced today. "I officially announce that Iran has joined countries with nuclear technology," he said. White House spokesman Scott McClellan reacted to the news by saying Tehran is "moving in the wrong direction."

arturo

Primus registratum
Re: IRANI ben boooom!

Presidenti iranian shpreh vendosmërinë për mbrojtjen e të drejtës së popullit iranian.

Presidenti i Iranit z Mahmud Ahmedinezhad inauguroi fillimin e punës së kompleksit të prodhimit të ujit të rëndë në rajonin Arak në qendër të Iranit. Në këtë kompleks do të prodhohet uji i rëndë me pastërtinë 99,8%. Uji i rëndë në teknologjinë paqësore bërthamore përdoret për prodhimin e izotopeve të ndryshme të cilat kanë një përdorim të gjerë në mjekësi,bujqësi dhe industri. Presidenti iranian në ceremoninë e inaugurimit të kompleksit të ujit të rëndë në Arak deklaroi se si një president i zgjedhur nga populli iranian do të bëjë të gjitha përpjekjet për mbrojtjen e të drejtave të popullit iranian për zhfrytëzimin paqësor të energjisë bërthamore. Kompleksi i ujit të rëndë në Arak u përurua në kushtet kur kanë mbetur edhe ca ditë nga përfundimi i ultimatumit të dhënë nga KS i OKB për ndërprerjen e aktiviteteve bërthamore të Iranit. në rezolutën e këtij këshilli përvec kësaj kërkese të palogjikshme i kërkohet Iranit të rishikojë projektin për ndërtimin e kompleksit të ujit të rëndë në Arak. RII e ka cilësuar të paprinciptë dhe të paligjshme rezolutën 1696 të KS dhe funksionarët e lartë iranianë kanë deklaruar se nuk e pranojnë këtë rezolutë.fillimi i punës në kompleksin e ujit të rëndë në Arak është një hap madhor në rrugën e progresit të popullit iranian dhe njëkohësisht paraqet një përgjigje praktike të Iranit ndaj rezolutës 1696 të KS e cila reflekton pikëpamjen e qeverisë amerikane. Por RII me përgjigjen e qartë dhe transparente që i dha propozimeve të grupit 5+1 hapi rrugën për zgjidhjen diplomatike të dosjes bërthamore të Iranit.Nëse ekziston vullneti i mirë për zgjidhjen paqësore të problemit bërthamor të Iranit, përgjigja e Iranit paraqet rrugën më të përshtatshme për rifillimin e bisedimeve.Dërgimi i dosjes bërthamore të Iranit në KS të OKB dhe miratimi i rezolutave të palogjikshme dëshmon për dobësinë e antarëve të KS të OKB përballë presioneve të SHBA. Perkrahja e kërkesave të paligjshme të SHBA nga ana e Evropës është njohje zyrtare e politikave të dyanshme të SHBA përsa i përket cështjeve bërthamore. Z Ahmedinezhad duke ju drejtuar këtyre vendeve thekson:" doni apo nuk doni ju, populli iranian ka marrë vendimin e drejtë dhe të pakthyeshëm për të ndjekur rrugën e progresit prandaj mos u lodhni kot.Populli iranian nuk mund të ndërpresë aktivitetet e tij paqësore dhe të ligjshme bërthamore sepse kështu dëshirojnë prodhuesit më të mëdhenj të armëve atomike.Populli iranian është një popull paqësor dhe nuk përbën kërcënim për askënd prandaj askush nuk mund ta ndalojë rrugën e tij drejt progresit dhe aktivitetet paqësore bërthamore janë pjesë e këtij procesi të pandalshëm.

arturo

Primus registratum

Ahmedinezhad: Vendimi i Iranit në lidhje me energjinë bërthamore është i prerë

Mahmud Ahmedinezhad, presidenti iranian ka deklaruar: Vendimi i mad hi popullit të Irani në lidhje me shfrytëzimin e energjisë paqësore bërthamore është një vendim i prerë dhe i palëkundur. Sipas agjensisë informative IRNA mësohet se Ahmedinezhadi në jë ceremoni të dekorimit të dijetarëve të shkencës energjetike, e cila u organizua në Teheran gjatë ditës së djeshme, është shprehur se armiqetë e Iranit le ta dijnë se në këtë rrugë nuk ka kthim prapa. Ai gjithashtu ka thënë se populli i Irani është me i bashkuar se kurrë në arritjen e qëllimeve të veta në lidhje shfrytëzimin e energjisë paqësore bërthamore, dhe ka shtuar se nuk është e logjikshme që shkenca bërthamore për dikë të jetë e dobishme kurse për dikë tjetër e dëmshme. Ai duke iu drejtuar superfuqive botërore ka thënë: "Ju të cilët keni devijuar dhe me anë të energjisë bërthamore dhe uraniumit të varfëruar keni mbytur më mijëra fqinjë tanë, ju duhet që ta reformoni veten e juaj". Presidenti iranian ka thënë se keqdashësit e popullit të Iranit nuk dëshirojnë të mirën e këtij populli, por ata vetëm sa pengojnë zhvillimin dhe progresin e vendit tonë, dhe nëse vazhdojnë me këtë qëndrim ne në të ardhmen nuk do të bashkëpunojmë me ta.

The_Meditator

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
une jam thjesht nje realist. dikush qe beson qe demokracia e vertete ashtu si komunizmi i vertete jane shkenca ideale.

[/ QUOTE ]
e pare e punes si komunizmi dhe demokracia si filozofi sjan ideale aspak por kaotike si vet STIRNER[dhe kjo ste ben realist aspak].Sjell shkaterrim dhe vdekjen e morale dhe vlerave njerezore.PO kjo esht per te shqyrtuar ne nje teme filozofike me mire sesa ketu.demokracia esht filozofi liberaliste ,kurse komunizmi vitaliste.

ne te njejten kohe, une jam ai person qe me mire me diktaturen e bushit sesa me ate te talibanit. kjo eshte gjithmone nese une kam te drejten e zgjedhjes. nese dikush me fut kallashin ne goje dhe thote bej si te them une, shanset jane qe une ndoshta do te vdes duke kundershtuar (thjesht per te kundershtuar).

[/ QUOTE ]

ti me pak fjale po me thua mua qe midis dy te keqijave,zgjidh ate me pak te keqe [tradite islame kjo po pak rendesi ka].shume e sakte,por mos harro se akoma njeri ste ka vene ty kallashin ne gryke dhe po te thote qe ...o bej kete o te vrava.ti del vet kontradiktues ketu.edhe na thua qe amerika ben propagande mashtruese per te arrit dicka,por edhe na besoke[nepermjet ksaj propogande] qe talibani esht bere nje ideologji rivale e amerikes keshtuqe ti zgjidh sa seshte vone se me ke do behesh.plus beson qe si ideologji ajo esht 'evil' pa e investikuar aspak ate gje.

bazat morale kane vdekur me kohe vinny.

[/ QUOTE ]
ti je i lire ta besosh kete gje,kurse un jam me pozitiv ne kete aspekt.

besoj se jemi ne mirekuptim kur themi qe nje shtet nuk mund te kthehet ne superfuqi nese ndjek bazat morale. pra, ai muhabet ka mbaruar me kohe per ameriken, rusine, dhe BE. le te mos harrojme se sa k.rve e vjeter eshte edhe Evropa qe rrin ben rrumpalle dhe thjesht perfiton ekonomisht nga keto luftra gjakesore. ndaj te presesh gjera morale nga keto superfuqi, per mendimin tim eshte thjesht naive.

[/ QUOTE ]
seshte naive ,por esht humane te presesh nga nje superfuqi te jete e drejte.un si qenie njerezore nuk jam aq pesimist dhe skeptik saqe te besoj qe kjo shoqeri ska me vlera as etika [me kujton nihilizmin e nices se cmend]qe ta mbaje kete mekanizem gjalle dhe me drejtesi te plote.sado e pamundur te duket ,kjo sdo te thote qe ne duhet te distancohemi dhe te behemi 'realist' duke anuar nga nje regjim jo i drejte si ai i amerikes.un cdo padrejtesi e denoj vlla dhe nuk mundohem ta justifikoj,duke e krahesuar me padrejtesi te tjera te nje shkalle me te larte.

blabla

Primus registratum

C'menduat per fjalimin e ktij ne UN?
Mu duk shum interesant qe e pati kurajon te ulerinte disa gjera qe askush tjeter ne bote nuk munded ti peshperisi.

MLK

Primus registratum

Sibel Edmonds, perkthyesja e FBI (turke e lindur ne Iran) i tregoi botes me te vertete se kush eshte Amerika dhe qeveria e Bush-it.
Kur te fortit i preket interesi nuk ka me demokraci e rregullat e lojes ndryshojne ne emer te demokracise!
Gjithesesi jam dakort me Kondra-n qe bota eshte shume me e sigurte me sistemin perendimor se sa me ate iranian ne krye.

blabla

Primus registratum

Por Irani nuk do te jete ne krye te botes, thjesht po kerkon te mos jete ne humnerat e saj, dhe kjo esht e drejta e tij natyrale--apo jo?

MLK

Primus registratum

Me duket se Irani deklaron se do zhduki Israelin apo jo?
Ne keto kushte me duket pak sa e çuditeshme te lejohet te prodhoje bomben nukleare.

blabla

Primus registratum

LOL--do e vazhdojme debatin edhe ktu?

Po Irani nuk mund te perdori "nukular" bomb ne Israel, considering its proximity to it. Dmth edhe po e sulmoi Isr duhet te perdori alternative methods...Pastaj, ai vete tha qe do t'a perdori teknologjine per zhvillim economic te vendit, pse jo?

MLK

Primus registratum

Me duket se Irani eshte Republik islamike, pra jo laike e jo pluraliste, keshtu qe mund te thot shume gjera, po varet se kush e beson ça thot /pf/images/graemlins/wink.gif
E di ti qe nje iraniane, nese martohet me nje jo-iranian denohet me vdekje nese kthehet ne Iran? /pf/images/graemlins/laugh.gif

ndricim

Primus registratum

Iranit bomba i duhet thjesht te frikesoj Ameriken qe kur te vij koha per ti mshij çifutet mos te nderhyj USA.
Cifutet nuk vriten me bomba por ne magazina me gaz helmues

MLK

Primus registratum

Dy emra nuk mund te perdoresh ne Amerike, Israel e spiunazh /pf/images/graemlins/laugh.gif keshtu qe ate zhdukjen e israelit mendoj se duhet ta harroni pak /pf/images/graemlins/laugh.gif
Sa te funksionoi trekendeshi Turqi-Amerik-Israel, Irani ska shance te sulmoi njeri, vetem po pati bomben dhe te bej nonji kamikazin /pf/images/graemlins/laugh.gif

blabla

Primus registratum

Po Turqia nga doli ne kte funksion...?
Nejse, s'foli njere per flalimin e mbremshem dhe reagimet ndaj tij. Edhe CNN e BBC harruan qe ndodhi, megjithse dje nuk gjeje dot story tjeter pervec "Showdown at the UN".

i_own_u

Primus registratum

Turqia...?... Turqit jan aleatet me fisnik qe kan çifutet Hmmmm

Izraeli... ka nje baz ushtarake n'Turqi seç ka ne ate baz vetem kto 2 shtet e din... jetojn 70.000 çifut ne Stamboll Hemmm

nejse keq muhabeti

The_Meditator

Primus registratum

Po Turqia nga doli ne kte funksion...?
Nejse, s'foli njere per flalimin e mbremshem dhe reagimet ndaj tij. Edhe CNN e BBC harruan qe ndodhi, megjithse dje nuk gjeje dot story tjeter pervec "Showdown at the UN".

[/ QUOTE ]

cnn mbase harroi po bbc jo.ka dy dite bbc qe vetem me ate gje po merret /pf/images/graemlins/laugh.gif
ndryshon media amerikane me ate angleze /pf/images/graemlins/smile.gif

blabla

Primus registratum

Seriozisht e ke ti mo?
Ca ka t'boj kjo story me Turkish-US relations, kjo esht thjesht story per inkompetencen e FBIs...so what, paska spiuna turq ne Washington??? Cfar kombi nuk ka spiuna ne Washington?
US ka itneresat e vet ne Turqi, sepse Turqia mban evropen ne check me ushtrine qe ka!!!

p.s. pas tout les femmes!

Kondrapedali

Kondrapedali

Politika e US nuk është ndër-shtetërore por rajonale e kjo bën pjesë në politkën globale të ShBA. Për këtë qëllim SHBA kërkon dhe arrin të gjejë më shumë se një aleat në çdo rajon.

Turqia, është faktikisht aleati më i vlefshëm i SHBA në rajon, edhe më shumë se Izraeli. Problemi që shtrohet aktualisht me Turqinë është përfshirja e saj në BE. Kjo implikon largimin e Turqisë me SHBA.

Me anën e Turqisë, SHBA ka nën kontroll direkt gjithë gjirin Persik si dhe vendet më armiqësore ndaj Izraelit. Gjithmonë Turqia ka nxjerrë probleme me Fqinjët (Sirinë, Libanin, Irakun, Iranin) kur këta kanë patur fërkime me Izraelin. Për më tepër, çështja kurde është një shantazh shumë i kollajtë që mund t'i bëjë SHBA Turqisë.

etj., etj.

I kthehemi temës mbi Iranin