Interneti:"Sunduesi i paraziteve"?!

Ramses

Forumium praecox
Re: Interneti:"Sunduesi i paraziteve"?!

Cmendononi ju per inetrnetin,chatin,AF a nuk na marrin pak si shume kohe te lire?!A nuk do ishte me mire qe kete kohe ta shfrytezonim per te studiar,per te bere dicka tjeter me te dobishme apo joking,yoga,dashuri :goofy: Ndoshta po na merr nje kohe qe do ishte me mire te kalonim me shoqerine etj etj.Jemi vertet parazite e skllever te kesaj teknologjie ne evolucion.Ne shqiptareve na ndodh shpesh ky parazitizem...Djem te rrinj gjithe diten kafeneve,pa pune,jete monotone,telenovela...Nuk do ishte me bukur sikur ti linim menjoane keto gjera dhe tja dedikonim kete kohe gjerave me te "dobishme"?Para se tja u beja juve keto pyetje ja kam bere dhe vetes time dhe sinqerisht kam mbetuar i shockuar nga pergjigja /pf/images/graemlins/frown.gif Shoh veten time qe humb dy ore ne chat...Shoh shoket e mij qe kane te dashura virtuale...A nuk ju duket se eshte nje ambient i semure???Nuk po them qe ky forum nuk ka anet e mira apo chati por ti leme menjane ato e te mendojme qe kjo Pc po na anticivilizon(fjale e madhe he :goofy: )Nejse shpresoj te degjoj ndonje mendim qe ja vlen... /pf/images/graemlins/wink.gif

alinos

Forumium maestatis

e ke gabim!
Pse:

sepse interneti nuk eshte chat, i dashur donnie. Shko kerko perkufizimin e fjales internet, e gjen ne google, bashke me shembuj dhe ke per te mesuar shume :wink:

Ramses

Forumium praecox

alinos me fal per injorancen qe sot e tutje nga keto fjalet e tua do ndjehem me i kulturuar.Megjithate ideja eshte e qarte.Perdora fjalen internet sic mund te perdorja fjalen PC.Ajo fjale me erdhi per momentin ate thashe.Por thelbi i mendimit kuptohet e me vjen keq qe kapesh pas ketyre gjerave te vogla...Megjithate flm per verejtjen pas kesaj verejtje jeta ime me siguri do ndryshoje :goofy:

alinos

Forumium maestatis

gjera te vogla?
Dallimi midis internetit dhe chatit asht shume shume shume SHUME i madh ore djale dhe tregon se sa pak di ta shfrytezosh ti si burim.
Bota me internet (lexo: online) merr rrogen, blen, shet, ben marreveshje bisnesi, ben reklame, lexon, meson, ben studime, komunikon, argetohet..., sa per te permendur disa prej tyre.

Shume i ceket diskutimi yt, e mire qe the qe ne fillim se nuk do te ofendosh njeri /pf/images/graemlins/wink.gif
ah, se mos harroj: hapja e nje teme te tille me kete kendveshtrim tregon se cfare eshte per ty interneti /pf/images/graemlins/wink.gif

assassino26

Primus registratum

O ti qe ke hap temen...
e ke komplet gabim.Ja pikerisht prej internetit jeta jote ndryshoi.E pohove vete.Per kete ka merite Alinosi qe sikur te mos ishte interneti sdo kishte pasur mundesi te te ndryshonte jeten.
JA pra e sheh qe eshte i dobishem interneti :wave:

Paulin Palushi

Primus registratum

Zoteri Alinos

Hapesi i temes e kishte, thjeshte e kishte fjalen per ate qe:

1.- Ndenja ne nje karrige te rrotudhushme apo jo me sfungjer apo me drase perballe nji sendi qe quhet monitor e mund te jete nga14 deri ne17 inch,me nji njesi qendrore qe dikushe ven ne tavoline apo poshte tavolines dhe nder te tjera qe ka prapa nder te tjera nje fishe telefoni apo kabell modemi.Dhe pavaresisht se cfare programi apo sherbimi qe te perdorim, quhet thjeshte komunikim me I N T E R N E T,se paku deri me tani nuk ka emer tjeter.

2.- Ndenja ne nji poltron ,shtrat apo ku di une perballe, qe pavaresisht se a e ke me telekomande apo duhet te ngrihesh qe te nderrosh stacionet deri me sot quhet vetem TV.

Pra ideja e hapesit te temes ishte krejt e thjeshte.NDENJA PERBALLE KETYRE MJETEVE A ASHT KOHE E HUMBUR, SIDOMOS PER SHUME PREJ JUSH QE KANE TE"DASHURA" DHE BEJNE DASHURI VIRTUALE NE INTERNET(OPS,ME FAL NE CHAT)SIDOMOS PER BREZIN E RI QE KA SHUM PER TE BERE.

alinos

Forumium maestatis

:lol:

Jo me kaq shkronja te medha he burre, se na vrave syte! Ti ate mikun ne chat e ke njohur? Cfare te kerkoi, ta nimosh pak tek kjo tema? Apo je i njejti person me dy niqe?

Une femer :wink:

Ramses

Forumium praecox

alinos as vete nuk e di pse po merrem me ty apo pse po te kthej pergjigje.Tema ishte e qarte.nqs do te kapesh akoma pas gjerave te vogla ok beje nuk di ca te te them tani nuk do behem edukator kopshti ne AF.Nqs tema te duket e pavlefshme mund ta mbyllesh mua aq me ben...Me vjen keq vetem qe asnjeri nuk e perballoi kete teme ashtu si duhet ta perballoonte.Megjithate ta them edhe njehere aq me ben.Ajde shnet.

Ramses

Forumium praecox

citim nga alinos:"Jo me kaq shkronja te medha he burre, se na vrave syte! Ti ate mikun ne chat e ke njohur? Cfare te kerkoi, ta nimosh pak tek kjo tema? Apo je i njejti person me dy niqe?"

Me vjen keq me goce se ate mikun me siper une nuk e njoh e mos kij merak se nuk hyj me dy niqe.Megjithate komplimente per gjenialitetin tend qe kupton cdo gje e qe arrin te kuptosh "prapaskenat".Nqs nuk te pelqen si teme apo nuk te pelqen menyra se si eshte shtruar mos shkruaj fare.Po me sa shoh qenke acid si tipe ti sonila.Mund te te flas me emer apo e ke bezdi?(mendoj se ky eshte emri tend).Sa per te mirat e internetit asnje nuk e ve ne dyshim une shtrova vetem problemin e te keqijave.Shpresoj te kuptohemi e shpresoj qe kjo periudha jote e aciditetit te zgjase nja 4-5 dite se aq ju zgjat juve zakonisht e te mos jete ky tipi jot.

alinos

Forumium maestatis

:lol:

You tough guy! Mire qe nuk the se jam ne menopauze :wink:

mengjesi

Primus registratum

Do te ishte mire sikur keto postimet tuaja personale te fshiheshin. Me vjen keq qe eshte kaq e lehte qe dy njerez te keqkuptohen e te mbajne merira, ndoshta po te kish nisur ndryshe biseda mund te merreshit vesh. Po cdo fjale qe themi krijon ne mendjen e tjetrit nje imazh qe eshte e veshtire ta zhbesh (apo cbesh?). Sidoqofte mund te perpiqeni.

Interneti i ka zanafillat me telnetin, me disa adminstratore serverash gjigande qe kishin nevoje per komunikim me efikas me njeri-tjetrin. Eshte e rendesishme te kuptojme qe qellimi ka qene komunikimi midis personave qe jane nje pjese te madhe te kohes perpara kompjuterit. Kjo vlen edhe per shumicen nga ne; kompjuteri personal eshte shume ndryshe nga serverat gjigande te atehershem, por gjithsesi ka qellim utilitar dhe nepermjet e-mailit, chatit, diskutimeve neper forume etj i rikthehemi ambjentit njerezor. Sigurisht qe ky kontakt nuk eshte i plote, po une mendoj qe njerezit kane mundesi zgjedhjeje dhe nese zgjedhin kete forme komunikimi eshte sepse kjo ua permbush me mire nevojat. Mendoj se dy nga arsyet pse kalohet gjithe kjo kohe ne komunitete virtuale jane 1) veshtiresia ne komunikim fizik- disa njerez ndjehen me te sigurte verbalisht se fizikisht dhe 2) funksioni utilitar i kompjuterit dhe tashme edhe i internetit per pune, shkolle, etj qe na mban duam apo s'duam perpara kompjuterit, nderkohe qe e kemi te pamundur te jetojme pa dimensionin njerezor dhe futemi neper te tilla komunitete.

Une do te deshiroja qe njerezit ta merrnin me lirshem kete pune, ta shohin kohen qe kalojne ne internet, chat apo ku di une si dicka qe qenia e tyre preferon ne rrethanat e caktuara.