Inteligjenca ne meshkujt dhe ne femrat!

jula

Primus registratum
Re: Inteligjenca ne meshkujt dhe ne femrat!

Ne tetevjecare ishin gocat me te mprehta, por dihet qe nisin te perqendrohen ca me shpejt, s'po perqendrohem ketu.

Ne gjimnaz me ka ndodhur dicka e tille: Une dhe nje cun ishim me te miret. Kishim te njejtat rezultate (formalisht), por ndryshim kishte: E shumezoja me zero ne algjeber, por ne gjeometri ai ishte me i mire padyshim. Dihet se meshkujt kane nje perceptim me te mire te hapsires, femrat jane me elaborative.
Meqe jemi tek perceptimi i hapsires, u regjistruam bashke ne autoshkolle: S'po them sa ore mu deshen mua dhe sa minuta atij :mad: per te perfeksionuar parkimin...

Universitet: Une shkenca ekonomike, ai arkitekture, qarte, apo jo?

Mgjth se mund te mos kete te beje me seksin...eshte rraca, cuni per te cilin fola eshte kusheriri im!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif
Kjo e fundit nuk qe serioze, mendoj se behet fjale per inteligjenca te tipave te ndryshem . /pf/images/graemlins/smile.gif

olti

Neo

NE fakt une e kisha me shaka ate mbi klasat ku kam qene une. Preferoj ta quaj veten i ndryshem, por jo i pari. Ne matematike psh nuk kam marre vesh gje ndonjehere :mad: Me vjen keq por po me bene dicka detyre nuk e bej dot /pf/images/graemlins/frown.gif Sikur te me paguanin apo detyronin te vija ketu ne forum, do e kisha vdekje /pf/images/graemlins/laugh.gif

Klinton

Primus registratum

Ne meshkujt jemi shume inteligjente por inteligjencen tone nuk mund ta krahasojme me ate femerore.
Une pershembull jam kaq inteligjent(ose isha) saqe gruan(Hillarin) e kisha ne shtepi e ndersa vete une isha ne zyre me Moniken duke treguar(ose shpjeguar) inteligjencen time Monikes.

jula

Primus registratum

Ndjenja e barazise eshte nje iluzion, ne cdo moshe, ne cdo aspekt, edhe ajo cka na kerkohet eshte e ndryshme. P.sh., nje cun qe nuk donte te mesonte ishte thjesht nje cun capken, ndoshta do te "shtrohej" me vone...nje vajze qe nuk donte te mesonte kishte (fatmiresisht jo ne gjithe familjet, por ne shumicen po, ama) nje tablo te qarte perballe, me emrin "martese"...

Edhe dicka: Nuk eshte argument te rendisesh emrat e shkencetareve dhe te shohesh sa here me pak ka femra se meshkuj.
Une mund te rendis emrat e shkencetareve hebrenj, ti numeroj, te bej raportin shkencetare cifute/tot. shkencetare dhe ta krahasoj me proporcionin e popullsise cifute/pop. boterore.
Jane race superiore intelektualisht??? :eek: Apo shumica e tyre jane thjesht pjese e nje klase ekonomiko-shoqerore mbi mesataren???

olti

Neo

Atyre u eshte dashur te jene perhere tregtare dhe fajdexhinj. Si fillim qe fatkeqsi dhe e benin nga zori, por kjo i dha me vone ate pozicionin qe kane sot e disa shekuj /pf/images/graemlins/wink.gif Natyrisht qe eshte ambjenti, kushtet qe kushtezojne inteligjencen. Dikush ka thene: "Inteligjenca kultivohet nuk lind" E njejta gje mund te thuhet dhe per injorancen. POR perseri mendoj se mund apo duhet te kete nje predispozicion natyror. Dihet se ka inteligjence te lindur; se ka njerez qe lindin me nivel inteligjence te larte, por perseri eshte jeta me pas qe ben qe kjo dhunti e lindur te ece perpara apo jo. Edhe nje qe nuk ka lindur me nje dhunti te tille, nqs e kultivon inteligjencen e tij, sigurisht qe do te jete me inteligjent se ai qe ka lindur i tille. Prap dileme: Meshkujt apo djemte. POR nuk duhet te mendojme ta zgjidhim ne. Psikologet kane dhjetevjecare qe nuk e kane zgjidhur dot. Ne mundemi vetem te flasim dhe te spekullojme /pf/images/graemlins/smile.gif

Blendi

Primus registratum

Ne faqen 2 te temes argumenta te mirfillte folen vetem femrat.
Vetem nje Observim.

Admir

Forumium maestatis

Inteligjenca eshte aftesia per te perdorur kapacitetin tend mendor per permiresimin e jetes tende, dhe ate te te tjereve. (Teoria ime kjo /pf/images/graemlins/laugh.gif ) Per mua, cmimin nobel e meriton mamaja ime, ashtu sikur edhe miku im me i mire, shitesja e bukes ne vitin 1991, edhe pa dyshim im ate qe punonte 16 ore ne dite. /pf/images/graemlins/wink.gif

jula

Primus registratum

Me gjithe respektin, por mamaja nuk mund te marre Nobelin (fizike/mjeksi/kimi/ekonomi/paqe...) meqe ka bere detyren si nene...
Inteligjenca eshte, po dhe s'eshte relative, ka teste te panumert...Problemi eshte, si gjithmone, tek arbitri: Kush e ben testin? Dhe tek rregullat: Nisja e gares behet njekohesisht? Korsia e vrapuesve eshte e njejte, apo dikush e ka me me shume pengesa?
Shpresoj, nje dite, pasi te jete e mundur nje gare e ndershme, te percaktohet edhe fituesi, pa komplekse.
Deri atehere, ju kemi thjesht xhan. /pf/images/graemlins/smile.gif

arbi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jula:
[qb]

Deri atehere, ju kemi thjesht xhan. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
tenkju /pf/images/graemlins/smile.gif

Dua

Primus registratum

Suksesi ne shkolle mua nuk me tregon gjithmone kapacitetin e inteligjences. Njerezit inteligjente per mua jane ata te cilet gjinden shume shpejt ne situata te palakmueshme, te papritura dhe te veshtira gjate jetes, te paperjetuara ndonjehere me pare.

Nuk eshte e veshtire te jesh e para ne klase nese ate e ke per qellim. Per kete gje te duhet mjaft pune, koncentrim dhe energji.

Mendoj se gjinia nuk ka ndonje ndikim fatal dhe nuk do kisha bere dallime ne kete mes.

Megjithate, femrat mbesin gjithmone me te shkathtat ne do gje! /pf/images/graemlins/tongue.gif

....nga Dua

landi

Primus registratum

O CUNA PO NUK ESHTE E PRERE ME THIKE AJO SE MESHKUJT EDHE PIKE.PER MENDIMIN TIM INTELIGJENCA ESHTE DICKA KREJT SUBJEKTIVE.AJO ESHTE E LINDUR ME NJERIUN POR VARET DHE NDIKOHET DHE ZHVILLOHET ME SHUME NE AMBJENTIN KU RRITEMI.PO AQ SA KA MESHKUJ BUDALLENJ KA DHE FEMRA TE ZGJUARA DHE E KUNDERTA.

landi

Primus registratum

Ne gjimnaz dhe une shume i i mire kam qene por ce do sepse shoqja e bankes me te cilen kisha rene koke e kembe brenda me bente zbor ne fushen e dashurise dhe per ironi te fatit ajo ishte nxenesja me e dobet ne mesime ne klase.

PrInCiPiEl

Primus registratum

Inteligjenca ne meshkujt dhe ne femrat!

Në vend të përgjegjës direkte :

Transmetohet nga : Imran bin Husain :
Profeti a.s. ka thënë :
"I looked into Paradise and found that the majority of its dwellers were the poor people, and I looked into the (Hell) Fire and found that the majority of its dwellers were women."

Sahihu i Buhari-ut

Kordelja

Valoris scriptorum

:confused:

Ku flitet per intelektin mashkullor dhe femeror ketu s'e kuptova une???!!!

gjekec

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Amira:
[qb]

Eshte e vertete qe per te kryer te njejtin veprim, te dy gjinite perdorin pjese te ndryshme te trurit. Psh; tek femra aktivizohen te dy hemisferet per dallimin e objekteve,,,ndersa tek mashkulli vetem i majti.

[/qb]
tashi po me behet e qarte sesi flisni ne telefon ne te njejten kohe qe shikoni televizor dhe digjni gjellen ne te njejten kohe /pf/images/graemlins/laugh.gif

gjekec

Primus registratum

ne te njejten kohe sa u cova nga gjumi kshuqe mos ma ve re ne te njejten kohe .. :mad: :rolleyes:

durrsakja

Primus registratum

Ne pergjithsi djemte shquhen ne shkencat ekzakte.Po te vini re trurin mashkullor, hemisferi i majte duket me i fryre.
(por njof njonen ne forum qe eshte super e forte ne matematike).

Jam dakort me Laren dhe Shadow of Self.

genti

Primus registratum

Meshkujt!
Kemi lindur per te dominuar.
Dhe kjo nuk eshte pasoje e forces por e inteligjences.

olti

Neo

Fillimisht postuar nga Amira:
[qb] Ne pergjithsi djemte shquhen ne shkencat ekzakte.Po te vini re trurin mashkullor, hemisferi i majte duket me i fryre.
(por njof njonen ne forum qe eshte super e forte ne matematike).

Jam dakort me Laren dhe Shadow of Self. [/qb]
Sidoqofte nuk na the kush jane me shume inteligjente. Mos u mundo te mos i thuash ato qe ke mesuar tani
tongue-.gif
biggrin-.gif

Guest

meshkujt kane llogjike me te forte sipas shkences ndersa femrat arrijne te bejne te njejten gje por duke i shkuar rreth e perqark dhe duke shfrytezuar aftesite e veta per ti mesuar gjerat nga te tjeret shuem mire ndersa meshkujt kete gje e kane natyrale ....
esh shume e gjate kjo teme pasi kam ber dhe nej esse po me kaq po e le sot ...........