Inteligjenca ne meshkujt dhe ne femrat!

olti

Neo
Inteligjenca ne meshkujt dhe ne femrat!

Objekt i studimit te psikologjise eshte dhe inteligjenca. Ne raportin intelektuarl midis gjinise femerore dhe mashkullore, cili nga keta ka nivelin me te larte? A ndikon gjinia ne intelektualitet? Kush jane me inteligjente femrat apo meshkujt? Profesori im i psikologjise thoshte perhere meshkujt /pf/images/graemlins/laugh.gif Ne fakt nga testet e inteligjences eshte provuar edhe se jo prere, se meshkujt e kane nje nivel te lehte fare mbi femrat. Ndoshta ata qe kane bere testin kane qene subjektiv. POR! Nga ana tjeter sa eshte raporti i shkencetareve femra qe kane marre cmimin Nobel apo cdo cmim tjeter mbi aftesite dhe kontributin ne shkence dhe dije, kundrejt shkencetareve meshkuj? Te gjithe e dime se jane keta te dytet /pf/images/graemlins/smile.gif Diskutimi eshte i hapur. Secili mund te mbroje dhe argumentoje pozicionin dhe mendimet e tij :cool:

gjekec

Primus registratum
Re: Inteligjenca ne meshkujt dhe ne femrat!

Un ketyre te Neo's desha ti shtoja dhe faktin qe shum goca e pranojne kete, nga ndonje cun s'e kam degjuar ndonjeher /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Futbollisti

Forumium maestatis

Mendoj se perpara eshte e rendesishme te percaktohet c'eshte inteligjenca.
Une psh quaj me inteligjent nje person qe ngre nje familje, qe kujdeset per femijet, dhe puls eshte ne gjendje te bej dhe nje pune tjeter sesa nje shkencetar qe di vetem shifra apo te marri nje cmim Nobel.
Pike shikimi....
une

gjekec

Primus registratum

Dje mendoje ndryshe, sot ndryshe, neser prap ndryshe, cu pa puna.

Kordelja

Valoris scriptorum

Une s'kam degjuar ndonje njeri qe te vetedeklarohet BUDALLA, qofte mashkull qofte femer. :confused:

Per opinione shkencore po kthehem me vone.

P.s.Neo ke nji reaksion zinxhir qe e shoh te reflektuar neper gjithe AF-ne, c'te jete valle???!!!

Blendi

Primus registratum

Te mendojme se jemi me inteligjente se femrat, per ne meshkujt eshte nje vetmashtrim.

arbi

Primus registratum

Ajo çeshtja e cmimeve nobel nuk vlen sepse si mbeshtetja ashtu edhe "sponsorizimet" jane ndrysh per shkencetare meshkuj e ndrysh per femra ketu ne bolonja ne fakultetin e mjekesise kerkuesit(ricercatoret) e gjenetikes dhe istologjise kane nivel boteror jane si meshkuj si femra por sa here behet nje konference dergohen qe te mbajne relacionin profesoret meshkuj pra u behet me shume reklame.Pastaj mos te harrojme shume femra qe braktisin karrieren per te ngritur familje per fat te keq nga kjo ane nuk jemi akoma barazim.Sidoqofte para ca kohesh pata lexuar nje reviste shkencore(focus) qe thonte se inteligjenca mashkullore dhe ajo femerore nuk jane te krahasueshme sepse baza nga ku duhet te nisesh eshte qe meshkujt e kane me te lehte analizen femrat mesimin (apprendimenton) meshkujt perdorin me shume anen e majte te trurit femrat te djathten pra ndryshojne edhe qendrat nervore qe perdorim ne jeten e perditshme .Pastaj ka thene i moçmi: femra edhe dreqin e shti ne shishe. Ti ki parasysh nje gje femrat piqen para nesh kjo duhet te te jape nje ide.
Ps sa per sqarim une jam mashkull e mendoj se femrat jane me te zgjuara se ne gjithmone duke u nisur nga mendimi qe s'mund te krahasohet inteligjenca /pf/images/graemlins/smile.gif

arbi

Primus registratum

me falni per pika e presje po ku u kujtova i vura /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

nike palkola

Primus registratum

Ka pasur shkencëtarë, artistë, plotikanë etj. më shumë mashkuj sepse forcën e vet e kanë çfrytëzuar për të keq duke i dominuar, çfrytëzuar e diskriminuar femrat gjatë gjithë historisë! Për këtë nuk ka mjaft femra, jo pse nuk janë inteligjente! Seksi nuk është kusht i inteligjencës. Sa mashkuj ke budallenj e sa femra inteligjente!

arbi

Primus registratum

me vjen keq une po te them opinionin tim po te duash edhe e rrahim gjoksin si gorilla

durrsakja

Primus registratum

Truri mashkullor eshte ne permasa 10% me i madh se ai femeror. Permban me shume Serotonin (neurotransmitter).Niveli i ulet i ketij kimikati qe lidh neuronet, sipas studimeve shkakton ankth, depresion, bulimia etj.

POR /pf/images/graemlins/wink.gif ne te tjera studime eshte vrojtuar se truri mashkullor plaket me shpejt.Semundjet qe karakterizohen nga humbja e memories sulmojne gjinine mashkullore!

Eshte e vertete qe per te kryer te njejtin veprim, te dy gjinite perdorin pjese te ndryshme te trurit. Psh; tek femra aktivizohen te dy hemisferet per dallimin e objekteve,,,ndersa tek mashkulli vetem i majti.

Mendimi im; femrat veprojne nen ndikimin e emocioneve me shume se sa meshkujt....duke i bere keta te fundit te duken me racionale.
Ju nuk beni ndonje gje qe ne e kemi te pamundur, vetem se ne raste te ndryshme ne bejme ca xhiro verdalle me shume deri sa i japim drejtim ceshtjes /pf/images/graemlins/laugh.gif

jula

Primus registratum

Meshkujt jane me inteligjente, nuk diskutohet fare.
Une e kam menduar kete gjithmone, ata jane me racionale, pastaj shih pak, jane presidente dhe financiere pakrahasueshmerisht me te numert se ne, vdesin dhe me shpejt qyqaret, mundohen, ndertojne, zgjidhin...

Sa here ndodh nje faj, ama (ngrenie molle a rrembim gruaje), faji eshte yni, sepse i manipulojme, i cmendim, i shperqendrojme...sikur ka nje kontradikte, apo jo? :eek:

tirana

Primus registratum

Un mendoj qe gocat jane me inteligjente, kurse çunat me praktik. Mashkulli vone ka filluar te vrasi mendjen sepse ka pasur nje pozicion me te privilegjuar per te cilin nuk i eshte dashur te mendoje apo luftoje. Ja ka dhon natyra dhe kaq.

Bora*

Primus registratum

diskutime kto qe reflektojne tolerance ne kufinj te admirueshem...

p.s ju paca te gjitheve!

jorgji

Primus registratum

eme mos e pyt kot se me zor po priste i shkreti sa ta thoshte. /pf/images/graemlins/laugh.gif

arbi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga No One:
[qb] eme mos e pyt kot se me zor po priste i shkreti sa ta thoshte. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
/pf/images/graemlins/smile.gif

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb] Te mendojme se jemi me inteligjente se femrat, per ne meshkujt eshte nje vetmashtrim. [/qb]
Meshkujt fitojne se dine si te manovrojne ne bote. Femrat jo se jane me pak inteligjente por nuk jane praktike. Si rrjedhoje ne nje ambient tjeter si eshte xhungla shoqerore, mbreti ngelet mashkulli.

Vetite kryesore ne meshkujt dhe art of Gaelic Brave Warriors te pamposhtur jane meshkujt gjithmone.

1. Genje, genje se dicka do ngelet. - Dy hile dhe nje trimeri.
2. Possunt quia posse videntur. - Kembengulja dhe Besimi ne vete.

olti

Neo

ME thoni secili kush kane qene ne klasen e secilit me te miret, te paret, inteligjentet?? Pra e kam fjalen ne fillore, gjimnaz dhe cdo shkalle tjeter qe keni bere!

Ne klasat e mia kam qene perhere une /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif