Inteligjenca, "Burg" apo "Liri" ?

Zgalemi

Primus registratum
Re: Inteligjenca, "Burg" apo "Liri" ?

Fillimisht postuar nga Muse:
[qb] eshte shume per te qeshur se te gjithe qe shkruajne per kete teme e identifikojne veten automatikisht si inteligjente...kush eshte percaktimi i pranuar nga te gjithe i inteligjences njehere??? [/qb]
Ketu u beka qef per bese.
Njeri thote s'perkufizohet dot, tjetri e perkufizon si leng pa ngjyre. Aiii...

Po merruni me fjale shqipe kur keni mundesi.

Dije do te thote te kesh informacion. I ditur eshte ai qe ka dijeni.
Zgjuarsi do te thote aftesia qe ka dikush per ta vene ne perdorim dijen qe ka (aq sa ka) per te arritur objektiva te caktuara.
Ka plot te ditur qe s'jane te zgjuar pasi nuk dine t'i shfrytezojne dijet e tyre dhe plot te zgjuar qe s'kane dije.
Kam pershtypjen se ai qe shfrytezon ne maksimum dijen eshte i mencur.

Po fjala intelekt nuk eshte SHQIP. Ju perkufizoni termat e gjuhes suaj njehere pastaj kaloni ne gjuhe te tjera.

Zgalemi

Primus registratum

Kurse per sa i perket "burgut" apo "lirise" mendoj se kur limitet njerzore kryqezohen me dijen kthehen ne nje burg te vertete. Zgjuarsia pi uje me pikatore ne kete mes.

Guest

Fillimisht postuar nga Zgalemi:
[qb] Kurse per sa i perket "burgut" apo "lirise" mendoj se kur limitet njerzore kryqezohen me dijen kthehen ne nje burg te vertete. Zgjuarsia pi uje me pikatore ne kete mes. [/qb]
:thumbsup:

gjithashtu do te thosha qe mund te dish shuem gjera por nese nuk di si ti perdoresh eshte e kote dmth ska sukses .....

sonida

Primus registratum

menimi im eshte ky .liria eshte jeta jo vetem per njeriun po edhe per kafshet;insektet,e tje.inteligjensa eshte timoni qe trejton njeriun trejt te ardhmes. dhe burgu eshte i mire per ate qe e meriton .se mbushet mend si ushtari qe shkon qull dhe kthehet ne shtepi si buk.hahaah.,, :rockband: :smash: :tipsy:

Isabelle

Valoris scriptorum

Inteligjenca : burg - liri ?

Ne nje fare menyre njesoj sikur te pyesesh nese eshte me mire te kesh mundesi te zgjedhesh midis alternativash, apo te mos kesh kurrefare mundesi zgjedhjeje ne jete...

Mendoj se inteligjenca mbi cdo gje i jep pikerisht kete mundesi individit qe e posedon; mundesine te krijoje dhe shfrytezoje alternativa/situata gjate udhes se jetes se tij... sa me shume zgjedhje aq me e veshtire te zgjedhesh... sa me pak te tilla aq me e thjeshte ne nje fare menyre.

Por a eshte lumturi te mendosh se jeta po te diktohet nga faktore te tjere dhe se je krejtesisht i vogel dhe i pafuqishem perballe kesaj ideje... ????

Essenza

Primus registratum

Fillimisht postuar nga keep_away_from_children:
[qb] Goxha paradoks Essenza por paradokset duhen mbajtur si arme e fshehte ne momente te veshtira kur zihesh ngushte dhe nuk ke cfare te thuash:pSa per Lirine per mua nuk ekziston fare dhe eshte thjesht nje iluzion(nqs doni te dini me shume shkoni tek tema Liria.......vlerat e saj)Mbetet vetem te kuptohet relativiteti i skllaverise qe te jep inteligjenca(me falni per fjalet e medhaja:p)Nqs inteligjenca te burgos kaq shume atehere "Hajduti i Hurmave" qe merret me"budadallekun e popullit"eshte i burgosur perjete:p(ej lal ishte kompliment)Inteligjenca eshte gjeja me madheshtore qe mund ti dhurohet njeriut e kjo me mjafton,dhe nqs une do ta kisha(edhe pse kam dyshimet e mia:p)do isha njeriu me i lumtur ne bote(dhe nqs ju LUMTURINE e shikoni si burgosje atehere me vjen keq per ju:p)Ciao [/qb]
Shume i dashur keep:)) Si te kam nga ke humbur:))

Nejse qe mos dalim nga tema.. Vertet eshte paradoks ajo qe kam shkruar.. ne fakt para se ta beja lexova shume postime mbi inteligjencen qe kishin secili nga nje te vertete brenda. Meqenese inteligjenca i perket njeriut, dhe njerezit jane lloje lloje (ka per te gjithe /pf/images/graemlins/smile.gif ) perdora ate qe ti perkufizove "arme e fshehete kur ske cte thuash" /pf/images/graemlins/smile.gif . Ne fakt jo se skam cte them po pikerisht se ketu ka kaq shume per te thene u mundova te isha sintetike. Dikush ketu kerkonte nje perkufizim te fjales inteligjence. Megjithate kjo eshte nje cike e veshtire.. kam lexuar shpesh artikuj mbi kete dhe si nje mode e perseritur ata pergenjeshtrojne njeri tjetrin. Dmth ate qe thone sot , e hedhin poshte pas ca muajsh per nje perkufizim te ri. Cfare del nga kjo? Sipas meje inteligjenca eshte nje menyre raportimi e secilit nga ne me ambientin, jeten, njerezit. Raportim per nje rezultat te suksesshem. Nje shembull do ishte me i qarte.. jepen disa lloje inteligjencash.. inteligjence per gjuhet e huaja, per sportin,per artet etj.. me duket se jane 7 po sme kujtohen te gjitha. Dhe secila nga keto inteligjenca te perdorura ne momentin e duhur nga njeriu i duhur etj.. te japin nje rezultat te mire. Psh kam qef te kendoj por me jepet per pikture.. Dua te bej sporte por jam as matematike... Ky eshte raportimi qe ne kemi me ate qe na rrethon. Dhe ai qe arrin ta beje , eshte nje njeri inteligjent. Dhe kjo deri ne momentin qe koha do sjelle te tjera nevoja per njeriun, qe do percaktojne dhe nje nivel te ri inteligjence. Ja pse mbetem te paradoksi.

Anasykaltra

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ema:
[qb] ...
Une njoh pak njerez inteligjente...

Di te them se inteligjenca e vertete ka vuajtur gjithmone....
Inteligjenca e perzier me dinakeri do ishte ideale....

Po nuk po shkruj me se me duket se ketu duhet te shkrujne vetem inteligjentet /pf/images/graemlins/smile.gif !

Ciao Hirko /pf/images/graemlins/wink.gif ! [/qb]
Sa modeste eeee pa pa pa
Ateher si ben ti per ti njohur ata???!!! :tipsy:

Krislen

Primus registratum

Duhet te jesh me te vertete i zjguar qe te jete liri ..... se eshte nje nga arsyet q

Krislen

Primus registratum

Duhet te jesh me te vertete i zjguar qe te jete liri ..... se eshte nje nga arsyet qe lufton njeriu ne jete apo jo ?? LIRIA CUNA LIRIA

Rambla

Primus registratum

Inteligjenca te ben te lire por fatkeq!
Remark(Remarque)!
Per mua kjo shprehje eshte shume domethenese!

nino_1

Primus registratum

/pf/images/graemlins/blush.gif Hey !une kam qene ca vjet ne burg dhe tani jam i lire vetem se nuk e di a jam akoma inteligjent apo jo?shkolle kam vetem vetem 8-vjecare.si tja bej qe te jem kaq inteligjent sa ju?

orikum

Primus registratum

ik bej gila apo shtange........ /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

romeo

Forumium maestatis

Inteligjenca burg apo liri???

natyrisht varet se si e perdor ate dhe ne çfare mase e zoteron. Neqoftese flasim per ndonje gjeni natyrisht qe per te inteligjenca perben njefare burgu, ne kuptimin qe ai e ndien ate si nje peshe.
Shumica e gjenive me te medhenj ne te tera fushat, shpesh kane kaluar ne çmendi pikerisht sepse nuk kan e arritur ta mbajne nje peshe kaq te madhe. /pf/images/graemlins/frown.gif

Petroninsja

Primus registratum

Inteligjenca eshte burgu i nje mendje te lire nga cdo paragjukim imoral te kohes dhe te mentalitetit qe e rrethon...
Sic e ka thene dikush me lart, skllaveria mendore...
Inteligjenca drita e nje keshtjelle mesjetare ku mbytet nga hijet e gjata te qirinjve....

gangsterja

Primus registratum
Inteligjenca eshte liri,per veten tende por eshte rrasje ne burg per te tjeret mbasi i percepton gjerat shume ndryshe.