Incest...

Le_Routard

Forumium maestatis
Re: Incest...

Pse mi, postimet e mia po priste tema me shku per lesh? Kjo osht teme perverse, e hapme nga Satana, dhe ishte e destinuar te shkonte per lesh. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Prit te puth ene une i cik, meqe jemi ktu ke incensti, :kiss:

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Slayer

Primus registratum

Te besoj Ruri , perderisa po e permend te njejtin fakt nga 4 - 5 here . :lol: :lol: :lol:

Le_Routard

Forumium maestatis

Qyqe mi Ruri, mos u nxef kaq shume, ta kom llafin se e ke postu tre here mesazhin. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Une kam jetuar ne shtete te ndryshme, dhe as i here nuk ka degjuar qe 'camet nuk e kane per gje te martohen brenda fisit'. E thash edhe nje here qe martesa ndermjet kusherinjeve ka qene dikur ne mode, dhe vazhdon te ndodhi ne shoqerit e izoluara. Nuk eshte nje fenomen i cameve/labve/malsoreve etj.

Persa i perket incestit ne familje ky nuk eshte vecse nje perversitet qe ne disa raste denohet edhe nga ligji.

Erind

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Ruri:
[qb] kam degjuar vertet se camet nuk e kane per gje te martohen brenda tyre ........... [/qb]
Ruri, spo e ekzagjero nje cike?!

Ruri

Primus registratum

e mo avash dhe ju si beni po merresha me gjera te tjera prandaj u ngatarrova pak me tolerante dhe ty pozitiv B nuk ta kam pare sh surratin sot bej nje kalim se te kam shans....

Ruri

Primus registratum

ersi une po flas per gjera qe kam degjuar nuk i kam shpikur me beso ndoshta eshte e ekzagjeruar po une e kam degjuar shpesh..

Thamina

Papirus rex
Incest...

...i frymezuar nga nje histori e cuditshme vendosa te hap kete teme.
Gjyshja dhe gjyshi i nje mikut tim te ngushte pervec se burre e grua jane dhe kusherinj te pare (ajo e ka djale daje, ai e ka vajze halle). Sipas thashethemeve te kohes (pasi historia daton larg) ndaj ciftit ne fjale u vendos kunder gjithe familja, gjithe opinioni, gjithe banoret e qytetit aq sa ata u zhvendosen ne nje vend tjeter per ti shpetuar "zhurmes".

Duke qene se tema nuk eshte e diskutuar dhe le hapsira per kete gje, ju ftoj te shikojme dhe te peshojme situaten aktuale ose ngjarje te ngjashme duke i vleresuar sipas mendimit tone te lire duke iu referuar moralit njerezor, instiktit, rrethanave apo legjistlacionit...

TEME E HAPUR :wave:
Me fal e ke ngaterruar pak temen.
Shume vende ne bote martohen mes kusherinjve te pare,ne fakt raste te tilla ka pasur dhe ne shqiperi.Ose nese burri I ka vdekur gruaja ka marr villain e burrit.Si e si pasuria te rrinte ne te njejten shtepi ...etj etj.
Incest sesht kjo qe ke shkruar ne teme.
KEto jane zakone e tradita te disa vendeve.
Incest eshte te kesh sex me vella,moter,baba,nene etj...

joetisti_

Locus omnem
Me fal e ke ngaterruar pak temen.
Shume vende ne bote martohen mes kusherinjve te pare,ne fakt raste te tilla ka pasur dhe ne shqiperi.Ose nese burri I ka vdekur gruaja ka marr villain e burrit.Si e si pasuria te rrinte ne te njejten shtepi ...etj etj.
Incest sesht kjo qe ke shkruar ne teme.
KEto jane zakone e tradita te disa vendeve.
Incest eshte te kesh sex me vella,moter,baba,nene etj...
ligji shqiptar keto qe ke permendur i denon ne rast se ndodh, dhe me duket se disi rende, por s'e di mire me kusherinj/kusherira s'e di a denohet. Sa per te qene incest, incest eshte. Kurse martesa ka edhe vella edhe moter, ndonese rralle.

Thamina

Papirus rex
ligji shqiptar keto qe ke permendur i denon ne rast se ndodh, dhe me duket se disi rende, por s'e di mire me kusherinj/kusherira s'e di a denohet. Sa per te qene incest, incest eshte. Kurse martesa ka edhe vella edhe moter, ndonese rralle.
Jo.Incest eshte sex me njerzit e shtepise.Ska rendesi martese apo jo.

joetisti_

Locus omnem
Jo.Incest eshte sex me njerzit e shtepise.Ska rendesi martese apo jo.
E di. Vetem se me duket se kur thuhet 'incest' perfshin te njejtin gjak, pra perfshin seks me kusheriren, me tezen etj. Martese si pjese e incestit jane martesat me kusherinjte deri te te dytet dhe mbase ne te tretet. Kurse te te katertit ka plot dhe s'e quan njeri incest ndonese prape gjak jane.

-Zana-

e...Thjeshte
edhe aq me keq eshte se Incesti ne disa shtete si Hollanda, Franca, Belgjika as me ligj nuk ndalohet....

Me vertet? Se k'tu tek une nuk lejohet incesti me ligj. Qysh qenka e lejuar ne Europe ? Incesti perfshin ndalimin e marredhenieve seksuale ne familje ( pshm .. moter/vella, prinder/femi , me niperit/mbesat ) ose me ato qe konsiderohen si shume te afert per te kryer marrdhenie seksuale, apo per tu martuar ... nuk e lejon me ligj martesen mes tyre/me njeri-tjetrin.

joetisti_

Locus omnem
martese incestuoze apo marredhenie me pasoje lindje femije, ka. Por thone se keta femije lindin me probleme.

joetisti_

Locus omnem
Me vertet? Se k'tu tek une nuk lejohet incesti me ligj. Qysh qenka e lejuar ne Europe ? Incesti perfshin ndalimin e marredhenieve seksuale ne familje ( pshm .. moter/vella, prinder/femi , me niperit/mbesat ) ose me ato qe konsiderohen si shume te afert per te kryer marrdhenie seksuale, apo per tu martuar ... nuk e lejon me ligj martesen mes tyre/me njeri-tjetrin.
nga e thena ne te bere eshte ne mes nje det i tere...

hareid

Papirus rex

Shtetet qe i permenda me siper nuk e ndalojne me ligj incestin ndermjet anetareve shume te afert ne familje. Ketu ne Gjermani, ku jetoj une, incesti i vijese se drejtperdrejte (marredheniet: vella-moter, nene-djal, baba-vajze) eshte me ligj i ndaluar, mirepo marredheniet e familjareve me te larget si daje-mbese; teze-nip, kusheri....nuk ndalohen me ligj

Almaa'95

Papirus rex
Mu kujtua 100 vjet vetmi e Gabriel Garcia Marquez me kete teme! Interesante..

Ajo qe ka shkruar Thamina eshte shume e drejte. Ne shume vende te botes pergjithsisht ne familjet shume te pasura ndiqet nje lloj "ligji" ku kushurinjte duhet te martohen me njeri tjetrin per te ruajtur pasurine traditat gjakun etj..

Mendoj se termi i mirfillte per incestin ka te beje me kryerjen e mardhenieve intime ndermjet familjes (baba-vajze, moter-vella) ! Kjo mendoj eshte e patolerueshme pjesa tjeter sperben ndonje lajm sot..

Thamina

Papirus rex

Ajo qe ka shkruar Thamina eshte shume e drejte. Ne shume vende te botes pergjithsisht ne familjet shume te pasura ndiqet nje lloj "ligji" ku kushurinjte duhet te martohen me njeri tjetrin per te ruajtur pasurine traditat gjakun etj..

Mendoj se termi i mirfillte per incestin ka te beje me kryerjen e mardhenieve intime ndermjet familjes (baba-vajze, moter-vella) ! Kjo mendoj eshte e patolerueshme pjesa tjeter sperben ndonje lajm sot..
exactly!

joetisti_

Locus omnem

lajm i sforcuar, eshte edhe per rastet e "ndaluara"