Imagjinata .......??

M

Mortal

Guest
Re: Imagjinata .......??

Pjese e jetes apo jeta jone? A nuk eshte jeta e dikujt produkt i imagjinates se tija?

Nuk eshte e thene qe imagjinata te reduktohet ne veprim te parealizueshem.

Timi

Valoris scriptorum
Re: Imagjinata .......??

Besoj se jemi me fat qe kemi imagjinacionin sepse vetem me ate mund te arrijme kudo e mund te enderrojm me sy hapur...

gangsterja

Primus registratum
Nese imagjinatat do te realizoheshin me te vertete atehere nuk do ta kishim problem per te ndertuar te ardhmen tone duke ditur se kemi ne krah personin qe dashurojme.

mirdita

Papirus rex
Imagjinata esht nje gje shum e mir une shpesh i imagjinoj gjerat se si do te duken ne te ardhmen

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Imagjinata
Të imagjinuarit është proqes njohës,i cili nuk manifestohet në mënyrë të izoluar por,është derivat i proçeseve tjera njohës,veqenarisht ndijimit dhe përceptimit,si format më të thjeshta përmes të cilave arrihet kontakti i drejtpërdrejt i ambientit,qoftë me atë të jahstëm apo të mbredshëm,qoft me stë energjik,material apo shpirtëror të njeriut.
Imagjinata si proqes njohës,ndihmon që individi të pasuroj dapazonin e tij trunor me sekuenca imagjinare,të cilat ato realisht përbëjnë një gjimnastik trunore,e cila e provokon trurin në formë pozitive dhe ndikon jo vetëm në kualitetin funksional por edhe material të tijë.
Është një thënije shkencore se truri intelegjent është ai që ka më shumë rrudha në korën e tijë cerebrum.kjo dukuri arrihet në mesë vetënxitjes personale në zhvillimin e trurit qoft përmes punës aktive,psh.të lexuarit,të vepruarit,pse jo edhe të menduarit.Puna apo aktiviteti fizik i njeriut ndikon në rritjen e aktivitetit mendor të njeriut.

scadarsko

Locus omnem
sa her shikjoj crtani film tek mtv,them cfar imagjinate kan njerezit qe arrijn te bejn nje film vizatimor kaq fantastik....

abs

nuk e di...
"Du me i lidh fijet e shiut per sy, pike per pike me e ba me ra, qe ti me rreshqite kur t'mendosh me ike..."
Dua...te kacavirrem ne kete litar shiu qe te shoh boten ne syrin tend! :D

hareid

Papirus rex
Einsteini ka thene se "Imagjinata eshte me e rendesishme se njohuria sepse njohuria eshte e kufizuar"...Nuk jam i kalibrit qe te e mohoj Einsteinin, mirepo ne kete rast pjeserisht pajtohem me te. Sipas mendimit tim jo vetem njohuria, por edhe imagjinata eshte e kufizuar.....Eshte shume veshtire te imagjinohet dicka qe eshte jashte njohurive tona....

Nje gje eshte e sigurte se njerezit me imagjinate nuk mberziten kollaj...

Hektor12

Locus omnem
Pjelle te imagjinates ka shume gjera mbase edhe te mbrapshta mjafton qe njerezit te imagjinojne dicka te bukur te paqte dhe mirkuptuese

rikima

Forumium maestatis
Ohh mendoj se pa imagjinate njeriu nuk mund te jetoje e ka pjese te tij mendoj me teper nje instikte i lindur.Kushdo nga ne imagjinon gjera qe deshiron besoj gjera qe ka pare nuk besoj qe njeriu mund te dali jashte skemave.psh si mund te imagjinoje nje ngjyre tjeter jashte atyre qe njohim pa e pare.Nje i verber a mund te imagjinoje ngjyrat nese ai si ka pare ndonjehere?