Re: Ideali???
Cfatkeqesi do mendonte dikush qe do lexonte keto rreshta dhe do shikonte qe nuk plotesonte asnje nga keto kritere!!!!?Jetojme ne nje kohe ku planeti eshte bere shuem i vogel ku tiparet dhe personalitet jane standartizuar deri ne ate nivel sa cdo kush udheton neper jete per te takuar mashkullin(femren) me foton e tij te paarcaktuar ne mend."Kolonia" njerezore sot e perpunuar ne modele, ndjenja,forma dhe imagjinate po humbet sensin.Nqs sot nuk je me pare,me karriere te paracaktuesheme dhe mbi te gjitha i famshem je jashte "staandarteve tip" "enderrore te kolonise".Rruga per te fama harrihet permes pamjes "tip absolute" te bukurise te cilen e kane nje pakice qe zoti i ka bere ne ditet e pushimit(dhe jo ata qe i ka bere per kohe lufte) dhe i ka pikturu ne gjithecka, ose permes shpifesise e cila gjithashtu i ka taku pikat e limitit.Studime sociale provojne se personazhe te klasifikuar si te pashem ne pergjithesi nuk kane nivel te larte inteligjence dhe as ndonje sens te shquar humori kjo pasi parimi i komplementaritet (duke qene te "pashem"nuk jane ne kerkesa ndaj vetes per te mbuluar deficensat e tjera)i lehteson ata ne kete drejtim. Kjo vlen edhe per boten femerore gjithashtu.Po teke fundit cdonjeri prape e ka nje enderr per ate qe do do donte te kishte, fatkeqesia qendron ne ate se keshtu si shkohet shoqeria po humbet identitetin, multikkulturalizmin shumeplanesh dhe mbi te gjitha tanime liria e endrrave te esere humane po humbet pasi njersit jane te lire te pelqejne dhe endrrojne po hapesira e lirise se endrrave te tyre esht kufizuar nen kete "te ashtuquajtur "bum"estetik televiziv,kinematografik dhe letrar.Une po shkruaj per ate femren ideale dhe qe tek une nuk ka nje forme specifike te paracaktuar por ne raportin e tanishem (dhe qe ndihem brilantisht mire )Ideale eshet vetem ajo qe koherencon me idealen time, pra me qenien time shpirteroore. Pse edhe ne se je i "shkrete" vete apo ne nje forme tenden shpirterore personi qe ke ne krah mund te jete afer "maxsimales"te pranuar si etille nga kolonia njerezore,prape do ndihesh ftohet,i trishtuar, i mbytur ne melankoli,mallkues i fatit tend, do jesh I HARRUAR PREJ VETES.Personalisht jam i kenaqur qe kjo tendence nuk ka harritur te me pushtoje shpirtin dhe injoroj kolektivizmin shpirtetror edhe sikur te kem rene viktime e nje varianti te tij te ri.Te gjithe jemi qenie sociale por askush nuk e ka revolucionarizuar shoqerine kur ka qen ne kondicione "benefice" dhe edhe evolucioni darvinian pranon mutacionet si pershtatje ndaj ndryshimeve dhe asnje shkencetar deri me sot nuk ka punuar vetm pre pasion .Ne radhe te pare e ka detyruar HALLI per te mbijetu.Urrej hallin ne dashuri dhe ndienje.Ju ftoj te profetizoni ideal kopjen tuaj shpoirterore.Standartizimi per mua esht varri i ndjenjes pasi nuk eshte ndjenje ne vetevete por nje hap pas turmes,eshte nje ndjeneje e paragjykuar,ose si te them eshet nje maket social.Kjo eshte nje fushe ku mund te shprehesh pa fund por une do ju falenderoja qe me lexuat dhe ju uroj te gjeni emrin e ndjenejs tuaj.
PS uroj qe difekti i af-se te mos kete qene ndonje pasoje ee censures alla shqiptare