i dashuri im ditar,

edda

Primus registratum
i dashuri im ditar,

mendoj se arabet raca me e ndyre qe ekziston dhe ky eshte konkluzioni i 2 viteve te fundit. Me ngrihen nervat kur ne rruge me thojne "ciao bella", kur vijne pothuajse çdo dite e kerkojne oferta 10,00 sepse jane studenta (ka edhe 40 vjeçar qe e bejne kete pune), kur te lepijne b.. kur kane nevoje dhe sapo mbarojne punen e tyre bejne sikur s'te shohin. Kenaqesia e nje arabi, per mendimin tim, eshte vetem atehere kur ta fut. Po te tregoj nje histori qe me ka ndodhur me nje arab (per kete jam kaq e nevrikosur sot): u prezantua para nje viti ne zyre per te kerkuar ndihme gjyqesore dhe avokati edhe pse e dinte qe ai ligjerisht s'ishte me te drejten pranoi ta ndihmonte sepse i erdhi keq kur ai filloi t'i tregonte se ishte "i semure", se kishte familjare per te mbajtur..etj ej. Faktikisht i besova dhe une dhe sapo kisha pak kohe te lire kerkoja nje fije shprese per çeshtjen e tij, biles edhe naten e fundit te punes kur duhet te rregullohesha per darken e zyres, kam ndenjur ne pune duke stampuar sentenza. Si perfundim u gjet nje kontrate qe mund te bente te lumtur si qiradhenesin ashtu dhe qiramarresin, por arabi jo vetem nuk pranoi, por edhe 2 heret kur u la takimi nuk shkoi me justifikimin se e kishte zene gjumi, ne nje kohe qe te tjeret bene sakrifica per te qene ne orar (njeri prej avokateve kishte te emen shume te semure ne spital). Sot ky as nuk paguan faturen (edhe pse i kemi kerkuar pak fare) dhe sapo degjon se kush jemi na mbyll telefonin. Me thoni a eshte njeri ky?! Dhe s'eshte ky i vetmi rast. Ne shqiptaret kemi te keqija plot por ama kemi cipe. Te kenaqet shpirti te punosh per shqiptaret, te marrin ne tel vetem atehere kur duhet, nuk te bezdisin, dine te sillen si njerez. Ky eshte opinioni im

KINGU

Primus registratum
Re: i dashuri im ditar,

ka lezet te punosh me disa shqiptare por jo me te gjithe.bota eshte keshtu edda nuk ka pyll pa derra,mos i fusim te gjith njerezit ne nje thes dhe mos te bejm gabimin qe bene italianet me ne,sepse edhe un rri ne itali,dhe i di punet si shkojn.
te ka qelluar keshtu mund te te qelloj prap,po jo te gjith jane njesoj.pastaj gjeja qe nuk kuptova ishte ajo qe the qe arabet jane rraca me e poshter dhe ka dy vjet qe po vertetohet.
mund te ma shpjegosh?!!

edda

Primus registratum

Keto konkluzione une i nxjerr nga eksperienca ime 2 vjeçare si sekretare ne nje studio legale qe merret me çeshtjet civile. Para 2 vjetesh nuk i njihja dhe aq mire, me jepnin bezdi kur me ngacmonin rruges por ne njefare menyre i justifikoja duke menduar se keto "te shkretet" tashti po shofin femra me sy, ne vendet e tyre i mbajne grate me burkha
E di qe nuk jane te gjithe keshtu (kur shkruajta ate dite isha shume e nevrikosur ndjehesha presa in giro) por mgjth te betohem se ne 100 arabe qe njoh mbi 80 jane te tille.
Me vijne ne mend skenat e atij filmit "Vdekja nuk di te shkruaje" (apo eshte "..nuk di te lexoje" ?)

KINGU

Primus registratum

un te kuptova qe kishe qene me nerva,e dim si jan njerezit dhe titulli atij filmi e tregon qarte,po ndoshta edhe ato sic kemi qene ne prej shume kohesh nuk e kan pasur muncin te behen njerez.kete pergjigje qe me the ti tani per ate qe ne 100 te poshter jane 80 te betohem ma ka thene nje pronar i nje restoranti ku punoja ne fillim kur sapo kisha ardhur,u bera si bish i hoqa perparesen dhe i thash kur te gjesh nje italian qe te vi te laj pjatat me bej i telefonat.
nuk kisha qe kundra inatit tend edda,te kuptova mire,vetem qe mu kujtuan edhe mua ato inatet e mia edhe thash mos i fusim njerezit me nje thes.

pacim pacim