Re: Human Resuorces
Sophia, une nuk e di si funksionin "Burimi njerezor" ne Shqiperi, te me falesh, por e di qe jashe Shqiperise, konsiderohet si pozicion jo dhe aq <font color="red"> "over rated" </font>, si thote Guri. Cdo pozicion ka nje arsye qe eshte krijuar, ka patur nje nevoje per te, se askush s'te paguan kot...
"Human resources", varur nga madhesia e kompanise, merret me punesimin e kandidateve per vende te caktuara pune, perpilimin e "librit te punonjesve" qe te njeh me tere te drejtat e tua si punonjes, qe nga momentin qe je i punesuar nga kjo kompani. Gjithashtu te meson ose kerkon nga i punesuari, mbushje formash te ndryshme per taksa etj(se eshte shume e gjere kjo historia e taksave e ndryshon nga nje shtet tek tjetri). Merret me prezantimin e benefiteve dhe sigurimeve shendetesore/dentare, gjithashtu njohjen me rregulla te ndryshme qe kane te bejne me aplikim direkt mbi punonjesin ne fjale, varur nga dega/departamenti/pozicioni i dhene.
Dmth, nuk eshte fare parazitim, se ka pafundesisht zhvillime e ndryshime si ne ligje (qe kane te bejne me ndryshimin honorareve ose rregulla te tjera qe kane te bejne me festa fetare, kode veshjesh etj, ashtu dhe ne agjensite e sigurimeve shendetesore/dentare qe ndryshojne "rates", lista mjekesh etj, e gjithcka u duhet komunikuar tere punonjesve te kompanise.)
Shpresoj te kem qene sadopak e qarte dhe e dobishme /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe pse eshte shume me e gjere se kaq. I kam rene pak shkurt une!