Human Resuorces

ana karenina

Primus registratum
Human Resuorces

Cfare jane?

Mendoni se perkthimi 'Burimet Njerezore' eshte i pershtatshem?

Ku jane vene ne pune ne Shqiperi deri me sot?

D-J

Forumium maestatis
Re: Human Resuorces

korridorve te erret me pllaka tthyme pash ne der te shruajtur me shkumes "kuadri". trokita me shprese se aty do gjeja shefin e kuadrit /pf/images/graemlins/laugh.gif

s'e bej dot, I am abusive and prone to harassment :rolleyes:

Admir

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga AnNA_S.Th.:
[qb] Cfare jane?

Ku jane vene ne pune ne Shqiperi deri me sot? [/qb]
Po, sherbime dhe cilesi qe ofrohen vetem nga njerezit.

Daniel H

Primus registratum

Burimet Njerezore eshte nje departament i vecante ne kompanite e medha, qe merret me perzgjedhjen dhe trajnimin e kandidateve per vendet e punes qe ofron kompania.

D-J

Forumium maestatis

keqmanaxhimi i human resources esht evident kur jane hequr ato postime ne hyrje qe kishin nji far karakteri "psikologjik" dhe esht len pikerisht ai qe sduhet, pra qe nuk i perket psikologjise si "fictious discipline" qe esht /pf/images/graemlins/laugh.gif

b.k.

Primus registratum

Merret me menagimin e stafit. Duke filluar qe nga aspekti ekonomik (paga, pensione etj) ne ndihme per perzgjedhjen e personelit te ri, e deri tek problemet qe mund te kene individe te ndryshem qe punojne bashke.

p.s. si nuk hoqe dore nga keto cokollatat more djale /pf/images/graemlins/laugh.gif

ana karenina

Primus registratum

Sjell qe sjell t-i sjelle te embla te pakten, po farmak i ka :smash:

Dicku mos i bjer murit me koke /pf/images/graemlins/laugh.gif

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Triny:
[qb] deri tek problemet qe mund te kene individe te ndryshem qe punojne bashke.

p.s. si nuk hoqe dore nga keto cokollatat more djale /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
qe ta sjellim pak ne toke kete teme ku konsiston puna e human resources apo si ndihmon tek problemet supozoj me karakter te ashtuquajtur psikologjik?

p.s King's X has become my temple. Oh, yes, I do pray :angel:

ana karenina

Primus registratum

Trino do i pergjigjesh ti Dickut se e shof qe durimit tim dhe vendosmerise per te bere indiferenten po i vjen fundi /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ja psh, si zgjidhen problemet me nje punonjese te paduruar nga natyra si puna ime kur ndermarja ka nevoje qe punonjesja ne fjale te ruaje qetesine dhe te vazhdoje punen e saj pa u ndalur sa ketej andej? :rolleyes:

b.k.

Primus registratum

DDD po ti vjen noiher me noi pergjigje vete :smash:

pse ca jemi ne ekspertet e nderrmarrjeve. :rolleyes:

p.s. ka shume rendesi se si menaxhohen njerezit ne ndermarrje. Ka faktore te tjere po aq te rendesishem se paga qe i bejne punetoret te punojne me shume dhe te jene me te kenaqur me punen.

Ana nje liber i mrekullueshem eshte

Psychology in Organisations, Alexender Haslam, (2001) me fal se mbaj mend shtepine e botimit.

ana karenina

Primus registratum

Tipja u ul perballe meje. Kushedi se pse gjithe kohes buzeqeshte /pf/images/graemlins/confused.gif. Pershendetjet i tejkaluan caqet e miresjelljes. Takimi filloi teper i sheqerosur. Sigurisht pyetja e pare ishte: 'Me fol pak per veten'. E urrej kete pyetje /pf/images/graemlins/mad.gif. Pse duhet te me vesh ne pozite te veshtire duke me kerkuar te vesh doreza e te pershkruaj veten sa me 'politically correct' kur ne te vertete ato qe mendoj per veten nuk do te t'i them kurre? Pfffff... Te mos kete valle nje menyre me te zgjuar te formulimit te pyetjes pervecse kaq trashe /pf/images/graemlins/rolleyes.gif? Kaloi dhe kjo, megjithese tipja e perseriti pyetjen edhe nje here, pastaj edhe nje here tjeter, pastaj kerkoi te njejten gje po kesaj here ne anglisht. Ej bela! Dhe nuk ndryshonte as formulimin e fjalise pale! Kjo ishte drejtoresha e burimeve njerezore, pak a shume mosha ime, vetem se ishte e veshur me kostum dhe mbante veshur kepuce me taka te larta, sigurisht edhe pse ora ishte rreth 12 e drekes ajo i kish buzet e lyera. Pyetja ne vijim eshte me qesharakja qe kam degjuar ndonjehere: Si degjove per ndermarjen tone? Thua mos e dinte kush ishte miku ne kete mes? Ne nje fare menyre iu pergjigja. Ajo kembengulte: Pse deshiron te punosh ne ndermarjen tone? Pse mendon se je e pershtatshme per kete pozcion? Po me vinte te ulerija /pf/images/graemlins/cry.gif. Pergjigja bente muuuuu, miku i saj kishte fuqi ta emeronte ate drejtoreshe kurse mua tjeter gje, c'kish ketu per te pyetur 'pse po zgjedh kete pozicion', pastaj si u perdorka fjala 'zgjedh' njehere, thua ti se po ofroheshin vende pune me lajmerime publike e po perzgjidheshin me te pershtatshmit. Prit prit, teatri vijon. Si do ti pergjigjeshit ju pyetjes: 'Pse mendon se ne duhet te te marrim ty ne kete pozicion pune?' ne rastin kur pozicioni qe po aplikon eshte shume me poshte pregatitjes tende dhe ti je 'overqualified'? Kur tipja shprehte 'habine' pse po 'kerkoja' une ate vend pune si mendoni se duhej ti pergjigjesha? Thashe njehere qe edhe per kete vend duhet mik dhe thuaj shyqyr e kam gjetur, ja psh sikur t'ia kisha thene, cfare do thoshte ajo? Pika drejtoreshes /pf/images/graemlins/laugh.gif! Kulmi arriti kur filloi te pyeste: 'a mendon se je nje person i pergjegjshem dhe i besueshem?' Aty nuk u permbajta me. Ia plasa te qeshures /pf/images/graemlins/lol.gif!

Kjo te jete perzgjedhja e personelit thua? /pf/images/graemlins/sleep.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

... teknikisht kjo eshte perzgjedhja e personelit ne aparence. Loja pas kuintave, dmth miku yt dhe guret qe luhen jane shume me te rendesishem ne rezultatet qe vijojne.

Pyetjet jane pak a shume keto qe pyeten gjithandej. Shume dakort qe jane shabllon dhe tregojne shume pak per kandidatin : une personalisht mendoj qe individet me te sakte qe duhet te punojne ne HR duhet te kene pergatitje ne lemin e psikologjise dhe menaxhimit ne menyre komplimentare e te pares ndaj te dytes dhe anasjelltas.

Njerez qe kane pervoje dhe e praktikojne zanatin prej kohesh jane padyshim te afte qe dhe ndaj ketyre pyetjeve shume gjenerale te arrijne te gjykojne efektivisht.

Ne Tirane praktikohet intervistimi me stafin (kolege + shef) pervec se me perfaqesuesin e HR ?

abs

nuk e di...

..., dhe mua me tingellojne te njohura pyetjet qe jane drejtuar.

Per variante pergjigjesh, do propozoja, te shkruash pyetjet vecmas, qe te tjeret ti pergjigjen atyre, simbas mendimit te tyre...ndoshta ndihmon?

--------------------

Burimet Njerezore (personale - te njeriut/personit)...?

ana karenina

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
...
Ne Tirane praktikohet intervistimi me stafin (kolege + shef) pervec se me perfaqesuesin e HR ?

[/ QUOTE ]

Une deri tani pavaresisht se kam bere vetem biseda teatrale jam intervistuar si nga drejtori i departamentit qe punesonte ashtu edhe nga drejtoresha ose drejtori i burimeve njerezore.

Sigurisht qe eksperienca ka rolin e vet, edhe une qe nenvleresoj dike e bej sepse kam pas eksperience intervistash edhe me persona me te kualifikuar dhe intervista ka shkuar shume here me mire.

gurax

Pan ignoramus

Human Resources: Over rated! Pune bejne, por me shume se pune, parazitojne.

ana karenina

Primus registratum

Ajo aq sa bejne cfare eshte shtrohet pyetja /pf/images/graemlins/rolleyes.gif Sepse te besh nje master ne Industrial Psy eshte pothuajse e pamundur ngaqe kerkohen standarte shume te larta dhe mbahet si nje nga fushat me fitimprurese (fitim material them). Tani keta me te miret e klases cfare bejne pas masterit?

ladouce2005

Primus registratum

Sophia, une nuk e di si funksionin "Burimi njerezor" ne Shqiperi, te me falesh, por e di qe jashe Shqiperise, konsiderohet si pozicion jo dhe aq <font color="red"> "over rated" </font>, si thote Guri. Cdo pozicion ka nje arsye qe eshte krijuar, ka patur nje nevoje per te, se askush s'te paguan kot...
"Human resources", varur nga madhesia e kompanise, merret me punesimin e kandidateve per vende te caktuara pune, perpilimin e "librit te punonjesve" qe te njeh me tere te drejtat e tua si punonjes, qe nga momentin qe je i punesuar nga kjo kompani. Gjithashtu te meson ose kerkon nga i punesuari, mbushje formash te ndryshme per taksa etj(se eshte shume e gjere kjo historia e taksave e ndryshon nga nje shtet tek tjetri). Merret me prezantimin e benefiteve dhe sigurimeve shendetesore/dentare, gjithashtu njohjen me rregulla te ndryshme qe kane te bejne me aplikim direkt mbi punonjesin ne fjale, varur nga dega/departamenti/pozicioni i dhene.
Dmth, nuk eshte fare parazitim, se ka pafundesisht zhvillime e ndryshime si ne ligje (qe kane te bejne me ndryshimin honorareve ose rregulla te tjera qe kane te bejne me festa fetare, kode veshjesh etj, ashtu dhe ne agjensite e sigurimeve shendetesore/dentare qe ndryshojne "rates", lista mjekesh etj, e gjithcka u duhet komunikuar tere punonjesve te kompanise.)
Shpresoj te kem qene sadopak e qarte dhe e dobishme /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe pse eshte shume me e gjere se kaq. I kam rene pak shkurt une!

ana karenina

Primus registratum

Faleminderit Shiraz, po hyj pak ne teme tani /pf/images/graemlins/smile.gif Une dua te di me teper nga ana praktike, njerez qe e kane bere kete pune dhe shpjegimi ishte mese e i detajuar. Feel free te shkruash sa me teper. Flm prape /pf/images/graemlins/wave.gif

alinos

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Cfare jane?

Ku jane vene ne pune ne Shqiperi deri me sot?

[/ QUOTE ]

qe te kete nje funksionim te mire te punes, burimet njerezore duhen shfrytezuar. Nuk e di ku jane perdorur, por mendoj se nuk jane perdorur dhe aq ne Shqiperi sot per sot, prandaj edhe ambjentet e punes jane aq te stresuara dhe marredheniet midis personelit kane ngerce te medha!