Homoseksualizmi, Ndjesi Fizike apo Ndikim Shoqeror

S

Scorpion

Guest
Re: Homoseksualizmi, Semundje Psiqike (mendore)

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Gay-et duhet te kene ta gjitha te drejtat ashtu sic i kemi edhe ne Straight-tet..Ne martese, familje apo edhe adoptim..
Nqs ne duam me te vertete ti ndihmojme atehere merrni pjese ne hallet apo dhimbjet qe ata kalojne. Flas per ne Shqiperi.--Nga ana ime personale,shumica e miqve te mi jane gay dhe i perkrah gjithmone, megjithese ketu ku jam, do te ishte lemeri te thuhet se homoseksualizmi eshte semundje psiqike. Nuk e di kush e ka hapur kete teme me kete Titull, por eshte shume persekutive dhe per mendimin tim duhet ndryshuar..

[/ QUOTE ]

Pse mer ados kush po ua mohon te drejtat? Me thuaj ti, ça kane mangut ata nga ligjet dhe normat e shoqerise? Apo ç'kemi ne me teper se homoseksualet. Ca hallesh e problemesh ka nje njeri seksual ndryshe nga nje hetero, nuk tregohen humanizmi, se nuk i dhimbset ndokujt, e thashe, mos u tregoni kaq siperfaqesor e kaq europian. Kuptoje dhe mos ndaj ne kategori, nuk duhet ti ndash hetero dhe homo, pedofil apo zoofil. etj, etj. Keto jane ndarje qe bejne shkencat e tjera mjekesia, psikologjia, etj.

Ne te vertete homoseksualizmi eshte nje fenomen social qe i ka rrenjet ne nje anomali biologjike. Homoseksualet qe e kane homoseksualizmin e tyre si nje anomali biologjike dhe homoseksualet qe sillen si te tille edhe pse biologjikisht gjenden te afte per t'u sjelle ndryshe, kane ndryshime te paperfillshme ne sjelljen e tyre. Ne kete kuptim edhe pse mund te themi se "ata nuk jane as te semure dhe as te degjeneruar" perseri nuk mund te pranojme se ata jane si gjithe te tjeret. Ndoshta me mire do te ishte po te
thoshim se keta njerez, ndryshe nga pjesa tjeter humane qe dallon per nje terheqje biologjike ndaj seksit tjeter, parapelqejne bashkimet brenda te njejtit seks. Gjithesesi eshte e vertete qe keta njerez, thjesht per kete arsye, nuk kane pse te privohen nga aktiviteti tjeter njerezor domethene nga punesimi, shkollimi, detyrimi ushtarak e te tjera. Kjo per faktin e vetem se ata, me perjashtim te aftesise NDRYSHE qe ua ben te mundur per t'u bashkuar brenda seksit, (Gje qe shihet si e pamundur dhe e neveritshme nga pjesa tjeter e qenjeve njerezore) gezojne ne fakt ne menyre te njellojshme me pjesen tjeter te popullsise, te gjitha aftesiste e tjera intelektuale.
Nga ana tjeter, fakti se ata deshirojne te jetojne ne nje menyre te caktuar nuk i ben ata te demshem per shoqerine eshte relativ. Ata pa dyshim qe s'jane te demshem sepse hyjne ne mardhenie te tilla me njerez brenda llojit te vet.
Por nga ana tjeter, ata s'jane krejt te pademshem. Homoseksualizmi pervec anes biologjike ka edhe anen e tij sociale. Sic dihet ka njerez qe s'kane aftesi te tilla biologjike, por ata mesohen me pas si te tille. Kush i meson
ata keshtu vec atyre qe kane preferenca per bashkim brenda seksit te vet?!
Dhe a eshte shoqeria e interesuar ne kete aspekt? Padyshim qe nuk eshte e interesuar, per vete faktin se merret me disa gjera momentale, dhe harron nje problem social qe mbase mund te vije me vone. Nejse s'kam ç'them e shtoj me per kete teme.

ALTIN

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Nqs ne duam me te vertete ti ndihmojme atehere merrni pjese ne hallet apo dhimbjet qe ata kalojne. Flas per ne Shqiperi.

[/ QUOTE ]

Ados: Si mund ta ndihmosh nje person homo qe nuk pranon konceptin e krijimit te nje familje te rregullt?

Mirsa

Primus registratum

Me beri pershtypje shume qe paska shume veta qe i thojne "po" ketij fenomeni. Ky fenomen eshte thjesht nje crregullim mendor, pra shkurt semundje, (qe ta kuptoni te gjithe). Dhe si pasoje semundjet duhen kuruar. Eshte krejt anormale, sepse sic e thashe pak me pare futet ne kategorine e CRREGULLIMEVE MENDORE!
Pastaj eshte pune tjeter ajo ceshtja e paragjykimit, njerezit le te bejne cte dojne, ne thjesht po debatojme vetem per: "fenomenin" gay...le te bojne ca te dene fundi i fundit! "Koken hongshin" /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

i_own_u

Primus registratum
Re: Homoseksualizmi

o djali... po ma thua ti qe Denis Rodman esht Homo se un di te kunderten

po ti na paske qen dhe n'banket...

Mirsa... esht semundje s'esht semundje s'besoj ti gjykosh as ti e as un... ktu thjesht u kapem tek respekti i ktyre MACOVE qe e trashin zonin duke ulerit ne çdo tem qe un sjam Homo se e kam 33 cmm t'gjat e skam si t'jem Homo se m'pelqejn Grat e shum budalliqe t'jera

ktu as kush s'po akuzon per Homo po thjesht çkan me Homot... ose me mir me thon ç'far ke ti apo kto dhe un bashk me ju me shum se Homot ja kshu muhabeti

p.s. Mirsa po te intereson ai 33 cmm shkruaj qe sje kundra se te shkrun ne privat kam bindjen

Qerratai

Primus registratum

noto, Dennis Rodman eshte vertete homoseksual, e ka deklaruar qekur bente dush me Jordan dhe Pippen /pf/images/graemlins/laugh.gif.

ALTIN

Primus registratum

O njeriu lart un kam ndjekur NBA dhe prandaj e di per kete lojtar aq sa kam degjuar.

Sa per humorin e n'banketit tat shiko gjej ndonje teme me gazmore.

i_own_u

Primus registratum

sinqerisht se kam dit... ne ate periudh un skam lon ndeshje pa i pa se kan qen te pa arit'shem... po qe ky esht Homo se kam dit, ka qen karagjoz dhe i shoqeruar vetem me femra ket kam par shum her

neqoftese ju bazoheni tek dushi qe ka bo me Pippen e Jordan e thoni qe esht Homo ky esht problem tjeter pastaj /pf/images/graemlins/smile.gif

Qerratai

Primus registratum

o noto, ai eshte MARTUAR me nje mashkull. Hap google dhe kerko imazhet e Dennis Roddman, do kuptosh...

Se marr vesh pse nuk beson mo lla...

i_own_u

Primus registratum

most... ta besoj mer kush tha qe spo ta besoj, per mu s'ndryshon asigjo

thjesht u habita sepse se kam dit duke qen nje maniak i CIKAGO BULLS me paska shpetuar ky partikolar /pf/images/graemlins/smile.gif

ALTIN

Primus registratum

Pse po merreni me foton e lojtarit.Ate e vura per te treguar nje homo nuk e vura per ta bere ceshtje bisede.

Ados thote: Nqs ne duam me te vertete ti ndihmojme atehere merrni pjese ne hallet apo dhimbjet qe ata kalojne. Flas per ne Shqiperi.

Kjo mund te behet ceshtje bisede: Un hedh nje pyetje&gt; Si mund ta ndihmosh nje person homo qe nuk pranon konceptin e krijimit te nje familje te rregullt?

i_own_u

Primus registratum

Altin... per ate te fmive jam kundra e kam shpreh po ne kte tem

jam kundra per shum arsye... qe skam nerva ti perseris. po kjo zdo te thot qe si respektoj ne realitet shtoj dhe kte qe e kam diskutuar me Homo ket gjo e s'kam qen dakord

po respekti esht tjeter... por dhe te diskretitosh, sulmosh kryetarin e fushates elektorale te Edi Rames sepse eshte Homo... kjo s'durohet

vazhdoni per fmit tashi...

S6T6N6

Forumium maestatis

09-29-2006.ns_29rodman.GC020118E.1.jpg

kjo eshte rodman? /pf/images/graemlins/laugh.gif