Historia e Luftes në Kosovë-Rrëfime

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Kriminelet Serb kanë bërë llamba me kafka shqiptare.
Një Antarë I çetes së Pirotit,ku një shqiptarit të vdekur ia kanë prer koken.me dite te tera,pastaj eka zier në një tengjere,nga ajo I hoqi 4.dhëmbë prej ari,pastaj ka shkuar në shtëpi dhe kafkën e ka ngjyrosur dhe nga ajo ka bërë një llambë tavoline.Trupi I shqiptarit ishte në një kodër mbi Rahovec,ndërsa u vra në luftime.Të njejtën gjë e ka bërë edhe me një Grua të vrarë,Edhe asaj ia ka prer kokën në të njejtën mënyrë edhe nga ajo ka bërë një llambë.Ka thënë se tash e ka një Çift.Njerëzit normal ishin të tronditur.Edimë këtë të gjithë,edhe komandanti I kompanis dhe 80% e policve..Kështu ka thënë Dëshmitari Sllobodan Stojanoviç Gazetarit të Gazetes Elektronike = e-novine =.Bojan Tonçiç.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Rrëfimet e Sllobodan Stojanoviçit.

-Stojanoviç I motivuar nga faktet thotë,se për krimet monstruoze kunder civilëve dhe robërve asnje prej kryersve të policies nuk ka reaguar.ndërkaq konstaton se=Prokuroria për Krime Lufte=,konkretisht zëvendësprokurori Dragoljub Stankoviç ka pregaditur mbrojtjen e sërbëve të akuzuar nga Tribunali I Hagës.
Kam qenë vazhdimisht në Kosovë si police,por viti 1998,ishte I tmerrshëm.
Masakër e paparë nga ana e Policies dhe Ushtris.ku thotë Stojanoviç Flas pa asnjë interes.Duhet të dihet se ata njerëz,kanë ende uniforma,kanë armë.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
-UNË PASH TMERR-VRASJE TË FËMIJËVE,CIVILËVE,MESHKUJVE DHE FEMRAVE.
-Në ,Kosovë kamë qenë në gusht,shtator dhe tetor 1988.Më kanë dërguar pa asnjë njoftim se çka po ndodh,si ti bëjmë punet ditore.Nuk e denim as që ka luftime të ashpëra me UÇK-në.ishim krejtsisht të pa pregaditur dhe direct na dërgun në betejë.-Fiilimisht ishim vendosur në fabriken e kabllove ne Suharek[ dhe nga aty në luftë.në tre muajt e ardhshëm unë pashë tmerre,-Vrasje të Fëmijeve,Civilëve,Meshkuj dhe Femra.Plaçkitje me shumic,Kamion që natën bartin gjërat e vjedhura,...I Kam takuar Detashmentit 37 të Njësisë së Policisë Speciale komandant ka qenë Radosllav Mitroviç.Ndërsa Komandant I Çetës sime të IV-të,Nenad Stojkoviç.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum

-SI U VRA FËMIJA NË DJEP PËR PIK TË ÇEFIT.
-Në shtatorë 1998 luftuam mbi fshatrat në Prizren,në Res,Lyboqevë Hoqë të Madhe.në të ahtuquajturën pastrim tereni.Unë nuk do ta përmendi emrin e policit,që ednde është gjallë pensionist,i cili për pik të çefjit ka vrarë fëmijën në djepë që nuk I kishte as 4.muaj.Sipas tij=MË MIRË NJË SHIPTAR I VDEKUR SE NJË SHIPTAR I GJALLË=Pastaj doja ta vrisja atë.Kuptova se nuk kamë shkuar në kosove me një grup të policëve,Por me një grup që nuk di ta definojë,se ata nuk ishin as kriminelë,Isha me sadist,të sëmurë,kanibalë,vetëm që si kanë ngrënë njerëzit atje.
Është një grup I banditëve të cilët ishin të gatshum për të vjedhur dhe për të vrarë dhe askujt për këtë nuk I jepnin llogari.ende nuk e di se si është e lejuar kjo nga kreu.
-Ata nuk kanë pasur asnjë pasojë dhe të gjithë janë pasuruar.Kur ata shkuan në Kosovë ishin në pozitë të vështirë financiare dhe u kthyen me zingjirë të trashë prej Arit,grat e tyre me unaza edhe sot janë të pasur..

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Rrëfime nga Sllobodan Stojanoviç.

SI U VRA PLAKU 70.VJEQ PËR 10.MARKA DHE NJË FËMIJË ME NËNËN,NË BAJGORË.
-sipas dëshmitarit,nga Policët e Leskovcit është formuar çeta e IV-të.kun komandant ishte Millivoje Stojilkoviç që ishte shef I policies në Leskovc,kur janë vrarë 3.policë të kësaj njësie,ai është zëvendësuar nga Nenad Stojkoviç.
Çeta ka filluar të veprojë pas vrasjes sç Adem Jasharit,ka marrë pjesë në këto luftime në Drenicë.që atëher silleshin si kriminela e jo si police.Sepse,p[r disa ditë vriten 70. hqiptar,fëmijë,gra dhe burra.edhe ne kishim viktima një ushtarë të vrarë dhe disa police të plagosur lehtë.Mizoria filloi atëherë,kjo nuk shihet as nëpër filma-thotë dëshmitari dhe vazhdon-
-Kemi qëndruar në Gllogovc,para nesh kalonte ushtria,që në mëngjesë gjuante në fshatrat kodrinore me raketa,ndërsa vrisnin gjithqka që lëvizte,pastaj një nga kolegët e mi kërkoi parat nga një civil I cili ishte më shumë se 70.vjeqar.e pyeta nëse është normal,se çfar po bënte.ai e vrau atë sepse kishte vetë 10.marka.ndërsa ai police ende punon edhe sot.unë metë vërtet nuk e kuptoj,sepse kemi ngrënë të njejtin ushqim,ujë të njejtë,e ata sikur ishin në një ekstazë,po flasë për 20.të tillë nga qeta jonë.nders për të gjitha këto dinte komandanti Nenad Stojkoviç.Ai ishte përsonalisht I pranishum kur një police vrau në Bajgorë te miniera -Trepça-një fëmijë me nënën e tijë në shtëpinë e të cilëve kemi kaluar natën. i pyetur përse ai tha se nuk kemi nevojë oër dëshmitarët...

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
KRIMINELËT KANË PRERË GISHTA PËR TI MARR UNAZAT.
-Sipas dëshmitarit,-Brenda natës zhdukeshin kamionat që kanë përdorë,sepse dërgonon mallra në leskovc dhe në fshatrat e policëve të grupit,=Traktorë,Vetura,Sharra Motorike...janë vjedhë 300.Motokultivatorë të rinjë.20 deri 30 tone raki nga Rahoveci.Gjithçka që shihte syri,Duart e kapnin.Kanë prerë gishta për të marr unaza,ikam par me syt e mi,rrëfen dëshmitari.Që 5 vjet kamë dale në pension e I shohë ata police në qytet,Më vjen turp ti shohë,turpërohem që janë në polici akoma.
-Të gjithë ekan editor,nuk mundë askush të më gënjejë,e para,të gjithë varësit në komandim e kanë informuar njëri-tjetrin deri te komandanti.
Këtu arrijmë te Sreten Llukiçi,i cili komandonte me operacionet dhe ai informacionet është dashur tija dërgojë dikujt që ishte afër Sllobodan Millosheviçit.edhe aji dikushi ika ditur,të gjitha këto ngjarje...

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum

-Dëshmitari ,pasi ka marrë pjesë në operacionet në Kosovë,në vitin 2000,ika dërguar ministrit të brendshëm Vllajko Stoijilkoviçit një letër në 7.faqe për atë se çfar ndodhi atje poshtë në Kosovë.Ai thotë se.Përgjigjëje nuk kamë marrë,as nga Ministri I cili më vonë Vrau veten,e madje as nga njerëzit e kabinetit të tij.
-Në këtë informacion prej 7.faqesh e kamë përshkruar.Vrasjen e Shqiptarëve,Fëmijëve të tyre,Djegëjen e shtëpive,Vjedhjet etj.
-Vidhej gjithëçka që hasej.Të njejtën ditë Policia Mallërat e plaqkitura ua shiste Shqiptarëve në Prizren dhe Rahovec.Ata vjedhën Bagëti nga hambari,që ua shitnin Mishëtarëve Shqiptarë.Përfitim I pastër,por kjo nuk ishte Polici por hordhi.Unë besoj se ashtu nuk veprojnë as kriminelët,.Ata nuk kishin asnjë kodë të sjelles,për askënd.ika thënë,Dëshmitari gazetarit të Gazetës -E-NOVINE-Bojan Tonçiç.
-Kur është fjala për Llambën e bërë nga kafka,ai thotë se ky,Psikopat ika takuar sektorit 87 I njësive special të policisë.siç kamë dëgjuar më vonë,ai ka përfunduar në psikiatri në Toponnicë...

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Masakra e Reçakut"në Kosovë.
-Në orët e hershme të mëngjesit-15-Janar-1999.ashtu siq ishte planifikuar në Beograd.fsharti Reçak u zgjua i rrethuar nga formacionet e policisë speciale,militare dhe paralimitare serbe të shoqëruara edhe me mjete të shumta të motoriziuara.Sipas dëshmitarëve që kanë mbijetuar krimin.aty rreth orës 6.30.minuta të mëngjesit,Forcat serbe me artileri të rëndë,kanë filluar ta granatojnë fshatin.prej vendeve të quajtura"Pishat"-"Gështënjat"-"Rrasa e Çallakut"dhe nga "Çesta",përmbi Reçak.pas ndërprejes së granatimeve forcat kriminale serbe janlë futur në fshat dhe kanë filluar bastisjet shtëpi për shtëpi,Në këto momente mjaft të rënda,fshatarët janë përpjekur të largohen nga fshati apo të gjejnë një vendësttrehim më të sigurt,por rrethimi i hekurt e ka një gjendje të pamundur një gjë të këtill.
-Forcat policore që ishin futur përmes rrugës kryesore të fshatit kishin arrestuar në oborrin e shtëpisë(afër xhamis)Banush Azem Kamberin,ndërsa familja e tij pak kohe më herët kishin braktisur shtëpië,Forcat Kriminale,Banushin pasi e malltretojn fizikisht,e ekzekutojn me rafale automatiku në oborrin e fqijut të tij Rashit Rashiti.
-Këta Barbarë të mesjetës,nuk e lanë me kaq,pas ekzekutimit të Banushit,ia këpusin edhe Kokën.e cila nuk është gjetur dotë në vendin e krimit.Formacionet Kriminale,në të cilat janë radhitur edhe Sërbët lokal në këtë operacion shfarosës,nuk lanë vend në fshat pa kontrolluar,djegir e shkatërruar.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Masakra e Reçakut"Kosovë.-15.janar 1999.
Drama më e tmerrshme në këtë ditë,për banorët e Reçakut u zhvillua në shtëpin e Sadik Osmanit.Qysh në orët e para të mëngjesit,ishin tubuar shumë familje në podrumin e shtëpisë dhe në ahurin e lopëve të tijë,për tu mbrojtur nga granatimet e artileris së rëndë.Kriminelet pasi kishin hetuar strehimin e banorëve të fshatit në këtë shtëpi,fillimisht nga largësia e shtëpisë së Ragip Jahir Bajramit,dhe shitores së Lutes"siq e quajnë fshatarët"Gjuajnë me armë të kalibreve të ndryshme dhe në këtë moment vrasin plakun Nazmi Nuhaj dhe më pastaj hidhen në sulm,rrethojn shtëpin e Sadikut dhe hyjnë në oborr.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Masakra e Reçakut"-Kosovë 15 Janar 1999.
-Dëshmitarët okular,Ramë Nesret Shabani dhe Sadie Ramadani,nga kjo ditë tragjike rikujtojnë,"Rreth orës 8.30,jemi tubuar në podrum të shtëpis së Sadik Osmani,për tu mbrojtur nga granatimet.Aty kanë qenë rreth 30.Gra me fëmijë,kurse prej meshkujeve ishin,Sadik Osmani,Ramë Nesret Shabani,Mufail Hajrizi,BurimOsmani dhe disa djemë të rinjë.ndërsa burrat e tjerë rreth 30,veta kanë qenë të vendosur në ahurin e lopëve të Sadik Osmanit.Fillimisht Policia ika nxjerrur jashtë nga ahuri Burrat dhe mandej ka ardhur një Polic i Maskuar dhe ka hapur derën e podrumit,ka kqyr brenda dhe ka dal jashtë,Ndërkoh ka ardhë Komandanti i Policisë së Shtimes dhe ka pyetur Policin e Maskuar,"Çka ka këtu brenda"polici i përgjigjet "Gra dhe Fëmijë",Komandanti ia kthenë,"pse po gënjen"-"këtu paska edhe burra"nakan nxjerr në oborr dhe nakan marr letërnjoftimet-ndërsa Grat dhe Fëmijet ikan mbyllur ma dry(çels)në podrum.
vazhdon-

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
4- "Masakra e Reçakut"15.janar 1999.
Ndërkaq dëshmitari Bilall Sadri Avdiu,i cili ka qenë i strehuar në ahurin e lopëve thotë:"Dy policë e çelen derën e ahurit dhe thanë-"Ima ovde mnogo irridentista,majko im jebem"-(Këtu ka shumë irridentist,hë nënë ua qifsha),Na urdhëruan të dalim përjashta me dur përpjet,dhe kur dulum përjashta ata kishin qen shumë-30 deri 40 policë të renditur prej kodre,krejt të armatosur deri në dhëmbë dhe të mëdhenjë,disa me maska e disa pa to,I kanlë tubuar në oborr dhe ia kan marrë letërnjoftimet dhe dokumentat e tjera.

vazhdon-

Last edited:

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
5-"Masakra e Reçakut"-15.Janar 1999.
Në oborrine Sadikut në këtë moment kritik ishin këta meshkuj:
Hakip Imer Hakipi,Ahmet Izet Jakupi,Eshref Halim Jkupi,Haqif Hysenaj nga fshati Petrovë,Muhamet Faik Syla,Fatmir Faik Ramadani,Murtez Raif Imeri,Lutfi Hasn Bilalli,Sadik xhemë Osmani,Jashr Milaim Saliu,Njazi Sherif Zymberi,Shyqrei Ismajl Syla,Mehmet Qerim Jakupi,Muhamet Hafiz Mustafa,Shukri Milaim Saliu,Sheremet Shyqrei Syla,Mufail mehdi Hajrizi,Bujar Hanafi Hajrizi,Salih Faik Ramadani,Nexhat Faik Ramadani,Xheladin Ahmet Jakupi,Raif Milaim Salihu,Ragip Jahir Bajrami,Bajrush Nesret Bajrami,dhe Bilall bilalli,Ramë Nesret Shabani,dhe Nesret Shabani,sipas dëshmitarëve që kanë mbetur gjallë.
Kriminelët sërbë pasi ikan legjitimuar burrat e tënë,ikan shtri për toke dhe kanë fillur ti rrahin mizorisht duke përdorur kondakët e armëve,shkelma,dru,zingjirë dhe gjësende të tjera të forta,Gjatë rrahëjeve në oborrin e Sadikut,dëgjohej gjëmat dhe britmat e burrave,ndërsa në podrum qanin e lemeritnin,gratë e fëmijët e mbyllur me çels.

ah nanen e shkavit ja qifsha-se qaj shka asht edhe sot.

vazhdon

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
6-"Masakra e Reçakut"-15.Janar 1999.
-Me 15.Janar 1999.në këtë ditë të kobshme në Reçak u Vranë e u Masakruan 45.Shqipëtar të pa-armatosur,në mesin e të cilëve ishte edhe një Grua.të cilët janë:

1.Lute Asllani
2.Banush Azemi
3.Ragip Bajrami
4.Halim Beqiri.
5.Riza Beqiri
6.Zenel Beqiri
7.Lutfi Bilalli
8.Ajet Emini
9.Myfail Hajrizi
10.Skënder Halili
11.Haqif Hysenaj
12.Bujar Hajrizi
13.Hajriz Ibrahimi
14.Hakip Imeri
15.Murtez Imeri
16.Nazmi Imeri
17.Mehë Ismajli.
18.Muhamet Ismajli
19.Ahmet Jakupi
20.Eshref Jakupi
21.Hajriz Jakupi.
22.Mehmet Jakupi
23.Xhelal Jakupi
24.Jashar jashari
25.Raif Jashari
26.Shukri Jashari
27.Fatmir Limani
28.Nexhat Limani
29.Salif Limani
30.Bajram Mehmeti
31.Hanumshah Mehmeti
32.Arif Metushi
33.Haki Metushi
34.Ahmet Mustafa
35Asllan Mustafa
36.Muhamet Mustafa
37.Sadik Osmani
38.Jashar Saliu
39.Shukri Saliu
40.Bajrush Shabani
41.Ahmet Smajlaj
42.Sheremet Syla
43.Shyqeri Syla.
44.Bajram Xheladini
45.Njazi Zymeri.
William Wollker ka thënë:"Nga ajo që pashë nuk ngerroj të përshruaj ndodhin si masakër dhe krim kundër njerëzimt"
-I lehtë ju qoft dheu i Kosovës.........

Last edited:

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
"Masakra e Reçakut"15.Janar.1999.
Të nesërmen me 16.Janar aty rreth orës 13.30.minuta në Reçak do të shkojë ish shefi i misionit të OSBE-së,yotri William Wallker,për të parë nga afër këtë ngjarje të tmerrshme kriminale,y.Woker pasi vizitojë Fshatin u ngjitë lartë te gropa e Bebushit dhe deri sa po i afrohej luginës së ngusht u tmerrua kur ipa kufomat e tre meshkujëve dhe në këtëo momente deklaroi."Për nga pamja duket si ekzekutim,Duket se njerëzit pa kurrfarë vlere për jetët e njerëzve,kanë vrarë këta njerëz,që mua më duken si Bujqë,si Punëtorë,si Fshatarë,që definitivisht nuk kanë merituar të vdesin kështu".
Më pastaj,z.Woker vazhdoi rrugën drejt luginës së vdekur,ku po qëndronin të shtrirë me duar të shtangur trupat e sakatosura kufomat tjera të civilëve të ekzekutuar barbarisht.y. Woker në ato momente thotë:"Ti shohësh kufomat kështu me fytyrat të shkatërruara,që si duket janë bërë nga armët që janë mbajtur afër kokave të tyre,ti shohesh 15.në një grop,dhe në një mënyrë të ekzekutuar,mendojë se më nevoiten disa minuta,para se të përcaktohem,se çka dua të themë",dhe menjëher në konferencën e gazetarëve,pa ngurrim ai do të deklaroj."Nga ajo që pashë nik ngurroj të përshkruaj,ndodhin si masakër dhe krim kundër njerëzimit"-"kjo është ngjarja më e trishtueshme në jetën time"ka thënë.y.Woker
dhe kjo isht një arsyje një krim-për ndërhyrjen e NATO-s në Kosovë....

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
" Jeta dhe Veprimtaria e Isa Boletinit"
-Heroi shqipëtar Isa Boletini ka lindur në vitin 1864.në fshatin Boletin të Kosovës.Jeta e tijë ka shënuar plot 35.vjet luftë të organizuar kundër pushtuesve të trojeve të Shqipërisë,turqeve dhe serbëve.Veprimtaria e tijë luftarake e ka zanafillë që në moshën 16.vjeqare.Duke filluar në lidhjen e Prizrenit dhe ka vazhduar deri në vitin 1916.kur ai u vra në pabesi nga forcat serbo-malazeze,kur ishte pikërisht 52.vjeqar.Është shquar kryesisht në organizimin e çetave të kosovës,ku gjatë asaj periudhe është bërë drejtuesi kryesor i rezistencës dhi luftrave në trevat e sajë,Në emër të veqant në historinë luftarake të Isa Boletinit ka lënë lufta e cërnalevës,në të cilën ai ka marrë pjesë me mbi tre mijë luftëtar kosovarë,kundër forcave turke.Ajo luftë në atë periudhë është vënë në fokusin e gazetave të kohës,dike tërhequr vëmendjen e gjithë opinionit botërorë,duke u mbiquajtur "Termopilet e Kosovës"(njehisimi me luftën Romako-Spartane),Për të kanë folur konkretisht të gjitha gazetat europiane,veqenarisht ajo Bullgare,Hungareze,Serbe,(pasi serbit i interesonte lufta kundër turkut).Maedje jehona e saj ka shkuar deri në amerikë.ku për të ka folur edhe vet Fan S.Noli,
-E veqant ne jetën e Boletinit është ultimatumi,që ai ka dhënë në vitin 1910.Konsulit Rus.i cili ishte vendosur në Mitrovicë dhe bashkëpunonte me forcat Serbe.Ultimatumi i nëshkruar nga Isa Boletini,idha mundësi konsulit Rus,që të largohej nga Mitrovica brenda ditës,ndërkohë që u njoftua,gjithashtu,edhe popullata vendase se "ai që e mbronte konsulin,do ti delte tymi i tradhëtis[ nga banesa e tijë"
Isa Boletini është vrarë më 23.Janar.1916.në pabesi mnga forcat serbo-malazeze,kur ai ishte 52.vjeq,