Hipnoza ! ! !

S

Scorpion

Guest
Re: Hipnoza ! ! !

Hipnoza (nga greq. "ipno-s" - gjume, dhe perendia greke e gjumit Hipnos) eshte nje gjendje e hamendesuar e ndergjegjes se ndryshuar, ne te cilen njeriu i hipnotizuar nga nje person qe zoteron aftesine e hipnotizimit, eshte zakonisht me i ndjeshem ndaj ndikimeve te jashtme sesa ne gjendjen e tij normale, pra zgjuar.
Me ndikime kuptohet nje mendim (ide) apo komunikim bartes i nje mendimi qe nxjerr nje pergjigje te fshehur ose te njohur nga personi pa ndermjetesine e aftesive te larta kritike.
Hipnoza nuk eshte e zbatueshme tek te gjithe njerzit, megjithese disa njerez perjetojne nen hipnoze nje rritje te te ndikuarit dhe ndjenjes nenshtruese te nje gjendjeje te tjetersuar te ndergjegjes.
Nen gjendjen e hipnozes njeriu eshte "pre" e ndikimeve te jashtme dhe ndryshon menyren e te sjellurit, vepruarit, shijuarit, ndijuarit dhe menduarit.

Le_Routard

Forumium maestatis

Hipnosa ne Amerike mund perdoret edhe ne raste investigimesh gjyqesore... nuk di ta perkthej tamam. /pf/images/graemlins/laugh.gif Deshmia nen hipnoze meret si e verete.

Megjithese efikasiteti i saj eshte i diskuteshem, varet nga individi, hipnotizuesi etj, efekti qe ka ajo mbi njeriun eshte teper impresjonant.

Gjendja hipnotike nuk mund te arrihet nepermjet substancave kimike.

policia

Forumium maestatis

eshte nje dhunti e lindur e cila duhet e kultivohet gjate jetes per te qene e forte.
ne fakt tani hipnoza ka filluar te futet gjithandej dhe kam degjuar disa raste edhe ne mjeksi, doktori nuk i ben narkoze por thjesht e hipnotizon...
sa do te doja ta kisha kete dhunti, o zot kushedi cdo beja...
kam lexuar nje liber mbi hipnozen dhe nder te tjera lexova qe cdo njeri ka pak doze hipnoze, doza eshte aq e vogel sa ndoshta mund te hipnotizosh nje pule...
me qenese pule nuk kisha ku te gjeja , e shkreta macja e komshijes cka hequr se une doja ta hipnohizoja dhe ta beja te mos leviste (pasi mendoja se pula dhe macja kane pak a shume te njejten madhesi)

policia

Forumium maestatis

Ky eshte thjesht informacioni qe une kam per hipnozen, nuk eshte fantazia ime por thjesht ajo ckam pare ne tel dhe lexuar...

matriksi

Primus registratum

eshte nje dhunti e lindur e cila duhet e kultivohet gjate jetes per te qene e forte.

seshte dhunti
ke pare shume perralla ne televizor.

sa do te doja ta kisha kete dhunti, o zot kushedi cdo beja...

po te duash te ndihmoje une ta kesh

gangsterja

Primus registratum
Humbet ne mendime pak a shume si enderrat(vetem se jane me sy hapur)varet nga njeriu sa u beson edhe mund te hipnotizohet.