Re: Hipnoza ! ! !
Te qenet i hipnotizueshem ose jo ka te beje, them une, edhe me inteligjencen. Sa me inteligjent te jete nje person, aq me thelle mund te hipnotizohet ai/ajo; rrjedhimisht, edhe ndryshimet qe ndodhin te personi jane me te qendrueshme, ne saje te lidhjeve te ndersjellta dhe te fuqishme qe krijon inteligjenca ne psikiken e njeriut.
Sapo perktheva dicka per hipnozen:
Dikujt qe doni te hipnotizoni mund t'i tregoni sa vijon:
"Ti nuk mund te hipnotizohesh nese nuk deshiron te hipnotizohesh. Ti do te kujtosh gjithcka qe ka ndodhur gjate hipnozes. Nenvetedija jote eshte perhere duke punuar dhe duke te mbrojtur, edhe nen hipnoze. Te gjitha shqisat e tua punojne. Ne te vertete, ato fuqizohen. Nen hipnoze ti nuk do te beje asgje qe eshte kunder besimeve te tua themelore. Une nuk kam interes te di sekretet e tua, dhe ti sidoqofte nuk do te m'i tregoje. Nuk kam asnje interes te te bej te sillesh si pule. E vetmja gje qe do te jete ndryshe eshte se vetedija jote llafazane do shkrihet dhe ti do te ndihesh plotesisht i/e clodhur. Une do te te mbaj nen hipnoze aq sa do te te duhet per te ndiere clodhje te plote dhe pastaj do te te nxjerr menjehere nga hipnoza. S'do te kete asnje lloj komande, asnje skene teatrale."
Ne te vertete, jo gjithcka me siper eshte plotesisht e sakte. Eshte e mundur ta hipnotizosh dike qe nuk e di se ti po e ben kete, neqoftese ekziston raport dhe ai/ajo nuk po dyshon. Une e kam bere kete, duke perdorur "hipnoze bashkebisedore", me njerez qe i kam takuar ne kafe, apo madje edhe ne telefon. Kur tashme e ke dike nen hipnoze, ti mund te anashkalosh shume nga rregullat e tjera, sepse ti ke kontroll te plote mbi realitetin e tij, apo te saj.