Hej, ju albstudent ne US, mblidhuni te qajme hallet.

Darien

Primus registratum
Re: Hej, ju albstudent ne US, mblidhuni te qajme hallet.

Fillimisht postuar nga EniT:
... Neqofte se ne, studentet shqiptare ne Amerike, vendosim te rrijme ketu perfundimisht e te mos kthehemi ne Shqiperi, a do kete qofte edhe nje mundesi qe femijet tane te jene pjese e identitetit "shqiptar"? A do te jemi ne vete pas shume vjetesh "shqiptare", ne qe ikem kur ishim vetem 16, 17 apo 18 vjec, qe morem nje edukim amerikan dhe kemi qene per tere keta vjet pjese e jetes amerikane? Si do te ndjehemi kur te kthehemi pas shume vjetesh ne Shqiperi-me pak shqiptare se ata qe u linden, rriten e jetojne ne Shqiperi?...
në disa mënyra patjetër që do ndihesh më pak shqiptar; herën e parë që erdha për studime mbeta tre vjet pa vajtur... as në telefon nuk flisja shumë me shqiptarë dhe u mësua goja me të thënë tingujt anglisht; kur vajta në Shqipëri, ata që s'më njihnin vrisnin mendjen nga isha dhe si e kisha mësuar shqipen kaq mirë; fatmirësisht me dy javë të folur shqip gjithë kohën u mësua prapë sistemi vokal me shqipen, po koha e gjatë larg këtej do lërë mbresën e saj tek ty, patjetër; edhe po nuk e ndjeve ti të pakësuar "shqiptarësinë" tënde, mund të mendojnë të tjerët që është ashtu

nga ana tjetër, ka edhe më keq; mundohu që mos të adoptosh një nga tiparet tipike të amerikanëve kur dalin jashtë vendit: arrogancën; s'e duroj dot kur shoh disa shqiptarë që sillen me një kryelartësi të kotë

Albboy_nyc

Primus registratum

:book:

Te vish ne moshen 16,17, 18 dhe te marresh edukim Amerikan??
16,17,18 Si mund te marres komplete edukimin Amerikan pa kompletuar "Highschool". Mundesija eshte per femijet qe lindin ketu, ore ato qe vine ne klasen fillore.
Per femijet pastaj varet sa do te jete deshira e prinderve qe tu mesonje femijeve gjuhe e Shqipe.
Prandaj ata qe vine ne moshen 16-18 vjecare te mos kene merak qe asimilohen. Persa u perket femijeve te tyre, kjo mund te percaktohet nga vete priderit dhe eshte fare e thjesht ne qofte se femijet e tu duan te flasin shqip folu shqip, nuk ka rendesi se ku kane lindur dhe jetojne.
Gjuhen Shqipetaren e kan ruajtur me fanatizem kudo qe kane jetuar, mos harroni Arbereshet ne Itali, Arvanitas ne Greqi, ose ata qe jetojne Ne Rusi e ruajten gjuhen Shqipe per qindra vjet dhe sa vime ne Amerike, ose kudo qe shkojme mbas disa vite fillojme te harrojme gjuhen (jo te gjithe por nuk ka pak) kjo ska kuptim or ndyshe thuhet "Bull Shit" prandaj ju qe vini ne nje mosh 18 vjecare mos u merakosni se skeni per to Amerikanizuar aq kollaj edhe sikur te donit.
Jam largua vete nga Shqperia ne moshen 17 vjecare, dhe kam 11 vjet jashte dhe as qe mund ta mendoj qe mund te harroj, as une por as femite e mi mos ta flasin shipen.
Mezi pres te shkoj ne Shqiperi kam 8 vjet pa shkuar me kane then qe eshte ndryshuar shume.

God bless you all.

Cruel_Intentions

Primus registratum

ka nje teme speciale per artikullin e blendi fevzut tek (duke shfletuar artikuj bla bla) ku mund te jepni me shume mendime.

Majestic, Insane, misss u guys...this used to be our place, our little chit-chat page..
shpresoj qe gjerat po ju ecin vaj te dyve. Po flisja nje dit me insin ne telefon ti majo dhe spo na kujtohej icik emri i dhendrit. Na kujto nje cik te lutem shume.

This weekend i had a wonderful time, hope to have many like it.

Caw me guys cuz i miss to hear from ya, A nga ty me shume se me G ce ku merrem vesh te pakten nje her ne jave. cmon girl

luvvvvvvvvvvvv,
-B

bona

Primus registratum

dje dikush me tha per artikullin e Blendit:

aman kush e njef ti thoje nga une qe ti dhe kush iku nga USA jeni LOSERS me xixa. Se ka dhe nja ca shoke klase apo paralel qe ka pase ketu ne usa ai blendi dhe e kane rregullu jeten i qin here me mire dhe i bine botes rrotull ne sua di emrin njeri.

robve si blendi sua mban byca te integrohen ketu me shkolla e me pune te mira dhe

dhelpra kur se kap dot rrushin OOOOOOPS!!!!!!

PS: uroj nga zemra dhe ata qe e kane rregulluar jeten si shpirt dhe ne tirane e kudo ne shqiperi te kuptohemi.

mostro

Putraku

ja qaj dhe une nai hall...sepse kta derdimenat e europes nuk dine as me qajt hall,as me nigju si qahen hallet /pf/images/graemlins/laugh.gif

alb_thug

Primus registratum

Tung Njerz, qysh jeni bre a jeni mir..ej shum tem te qelluar keni, vertet mu be qejfi duke lexuar disa pergjigje ketu. Hallin e studentave internacional vetem ai qe eshte student internacional mund ta din, shpresoj se te tjeret te cilet i kan regulluar punet e veta nuk do te hezitojn te na tregojn se ku eshte buka, edhe pse sa kom mujt me verejt une shumica e shqiptareve qe jan ketu ne studime nuk tregojn se si kan ardh qfar burse kan etj etj, por mbes me shpres se diku ende ka njerz te mirë.. ju pershendes te gjitheve tung tung.

korcari12

Primus registratum

Ka ardhur koha qe kush perpiqet arin dicka, dhe mos mendo se dikush do te vije dhe do te tregoje gjithe cka!

rexi-sexy

Primus registratum

nuk e nxjerr asnjeri gomarin nga balat pervec te zotit,keshtu qe luani .....(ate muhabetin)edhe zgjidhini vete hallet!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif