Re: Hej, ju albstudent ne US, mblidhuni te qajme hallet.
:book:
Te vish ne moshen 16,17, 18 dhe te marresh edukim Amerikan??
16,17,18 Si mund te marres komplete edukimin Amerikan pa kompletuar "Highschool". Mundesija eshte per femijet qe lindin ketu, ore ato qe vine ne klasen fillore.
Per femijet pastaj varet sa do te jete deshira e prinderve qe tu mesonje femijeve gjuhe e Shqipe.
Prandaj ata qe vine ne moshen 16-18 vjecare te mos kene merak qe asimilohen. Persa u perket femijeve te tyre, kjo mund te percaktohet nga vete priderit dhe eshte fare e thjesht ne qofte se femijet e tu duan te flasin shqip folu shqip, nuk ka rendesi se ku kane lindur dhe jetojne.
Gjuhen Shqipetaren e kan ruajtur me fanatizem kudo qe kane jetuar, mos harroni Arbereshet ne Itali, Arvanitas ne Greqi, ose ata qe jetojne Ne Rusi e ruajten gjuhen Shqipe per qindra vjet dhe sa vime ne Amerike, ose kudo qe shkojme mbas disa vite fillojme te harrojme gjuhen (jo te gjithe por nuk ka pak) kjo ska kuptim or ndyshe thuhet "Bull Shit" prandaj ju qe vini ne nje mosh 18 vjecare mos u merakosni se skeni per to Amerikanizuar aq kollaj edhe sikur te donit.
Jam largua vete nga Shqperia ne moshen 17 vjecare, dhe kam 11 vjet jashte dhe as qe mund ta mendoj qe mund te harroj, as une por as femite e mi mos ta flasin shipen.
Mezi pres te shkoj ne Shqiperi kam 8 vjet pa shkuar me kane then qe eshte ndryshuar shume.
God bless you all.