"hapin e pare" e bera une...

adarocks

Forumium praecox
"hapin e pare" e bera une...

Degjohet shpesh kjo shprehja..ne nje love story eshte e thene qe cuni te beje hapin e pare apo eshte indiferente per ju goca?po cunat ca mendojne per sa i perket ceshtjes..

Diddy19

Su@mi
Re: "hapin e pare" e bera une...

Eh, dikur vetem meshkujt veshnin pantallona, tani i veshin edhe femrat.
Gjithsesi besoj se nuk ka asgje te keqe te deklarohen vajzat. Therrasim me ze te larte "Duam barazi" ne femrat kshuqe, per te qene koherente te pakten, duhet te pranojme edhe kete.

olololol

Primus registratum

Ne gjithmone na ka ra "taksirati" me bo hapin e pare,keshtu ka qene e kshu ka me mbet dhe ca kohe , perjashtim bejne "tezet" qe te lujne synin vet ose te japin shkas , te japin te bome.
Deri ne momentin qe nuk eshte e lidhur femra eshte pasive ,se ben kurre hapin e pare , maksimumi hapet me shoqet por pret gjithmone ta besh ti, po u lidhe pastaj te cajne drasat i marrin ato ne dore frenat.
Eshte dhe kjo pastaj qe nqs nje femer ben hapin e pare , meshkujt do abuzojne me kete gje , jo se kur e bejne cunat do te thote qe e duan shume por te pakten tregon qe ka pak dashni per ate.

Ore hapin e pare e bejme ne ska problem puna eshte kush pagu kafet e para lol. /pf/images/graemlins/tongue.gif

<font color="red">Ada e ke hap ne vend te gabuar temen </font>

maty

Primus registratum

ceshtje galanterie nga ana e mashkullit dhe jo barazimi!!!

mashkulli dhe femra nuk jan njesoj!!!!

ne kete rast disa preferojne te zgjedhin dhe disa ti zgjedhin!!!!
une per vete kur zgjedh me vjen turp tja them e para /pf/images/graemlins/blush.gif

pastaj nqse eshte reciproke kuptohet dhe del ne shesh nqse se jo amen "da rivalutare nje qe te ka zgjedhur"""
/pf/images/graemlins/cool.gif

Diddy19

Su@mi

S'eshte pune galanterie ketu. Kur dikush te pelqen, ia thua dhe pike. Sepse ti atij mashkulli mbase nuk i pelqen, dhe ai s'do te ta thote kurre. Meshkujt rrezikojne, nuk deklarohen vetem kur jane 100% te sigurte. Kurse femrat presin. S'duan te bejne figure te keqe.

Sefer, meshkujt nese duan te abuzojne, abuzojne edhe kur kane qene ato qe te jane deklaruar te paret. Por nqs do merrnim parasysh gjithmone kete gje, do i thonim JO cdo djali qe na deklaron dashurine.

Per mendimin tim femrat kane komplekse te vjeteruara, edhe une e para. I vetmi ndryshim eshte se une e pranoj , te tjerat jo.

spartan00

Forumium praecox

Po puna eshte me duket mua se ne rastin e shprehjes se dashurise nga nje femer,nese nuk behet me ndonje humbameno qe nuk di te lidh dy fjale, e ne kete rast ku shkove e u dashurove me ket,pra nese nuk eshte prej turpit te çunit,cfare duhet ta shtyje nje femer ??
Dashurine s'esht e hajrit me ja shpreh njeriut te gabuar se nese eshte i nershem e bezdis e nese jo i jep ca idera te kqija /pf/images/graemlins/devil.gif

maty

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
S'eshte pune galanterie ketu. Kur dikush te pelqen, ia thua dhe pike. Sepse ti atij mashkulli mbase nuk i pelqen, dhe ai s'do te ta thote kurre. Meshkujt rrezikojne, nuk deklarohen vetem kur jane 100% te sigurte. Kurse femrat presin. S'duan te bejne figure te keqe.

Sefer, meshkujt nese duan te abuzojne, abuzojne edhe kur kane qene ato qe te jane deklaruar te paret. Por nqs do merrnim parasysh gjithmone kete gje, do i thonim JO cdo djali qe na deklaron dashurine.

Per mendimin tim femrat kane komplekse te vjeteruara, edhe une e para. I vetmi ndryshim eshte se une e pranoj , te tjerat jo.

[/ QUOTE ]

vintage ...edhe une e pranoj se ndryshe nuk do te shprehesha keshtu. (anche se il mondo e bello perchè è vario) ne kete rast.

Galanteria: per mua do te ishte bukur dhe do shikoja nje lidhje me galante kur mashkulli ben hapin e pare"sipas meje" /pf/images/graemlins/wave.gif

ssssssss

Primus registratum

pse ke mua ka ndodh ndryshe???
dhe eshte e vertete ajo qe abuzojne kur e hedhin femrat hapin e pare se po e provoj vete kete gje /pf/images/graemlins/smile.gif

Anana

Primus registratum

[/ QUOTE ]

Vintage, eshte interesante kjo qe thua dhe shume me bonsens. Mund te funksionoje me tipa cunash qe jane rritur nen efekt te forte femeror ose me edukate familjare ku i jepet avantazhi gruas.

Por ne pergjithesi femrat kane menyra te tjera per tu shprehur, me te ndryshme nga cunat.

Diddy19

Su@mi

Degjo, une flas si per vete ketu. Nuk do dashurohesha asnjehere me nje tip (sepse i urrej) qe nuk ka respektin minimal per femren kshuqe as qe behet fjale ti shpreh dashurine nje tipi te tille. Une po flas per nje rast optimal (as ideal e as negativ), dmth s'po flas per ekstremet.
Nese mua me pelqen njeri (dhe si rrjedhoje kam respekt per te , ndryshe as qe do i afrohesha nje tipi te tille), s'ka asnje gje te keqe t'ia thuash. Mbase nuk do ia thuash troç, sepse kane ike ato kohrat "Dua te pi nje kafe me ty", po do e lija ta kuptoja haptazi me shpresen qe me pas te ndodhe dicka mes te dyve. Dmth, nuk eshte se do shkoj ti them "Ti me pelqen, lidhemi bashke", por do e shprehja qarte ate qe ndjej. Sepse tashi as djali s'te vjen e te thote: "Pime nje kafe bashke", ta le edhe ai ta kuptosh pastaj te takon ty te vendosesh.
Gjithsesi, hapi i pare nga ana ime do ishte vetem ne rast kur shof se ai person ka pak bonsens, qe kupton se tani ndodh edhe keshtu dhe jo me nje person qe e di qe do te qeshe ne fytyre si reagim i sjelljes time "te hapur".

hajtsefolim

Forumium praecox

[/ QUOTE ]

Po thui qe e do pra dhe mbaroi ai muhabet ...

Hellena

Primus registratum

Vintage mire e ke thene do te ndryshoja vetem dy gjera .
E para jo te gjitha femrat jane te turpshme apo me komplekse , ka dhe nga ato qe ja thone troc ..lol kendej nga West sheh shpesh femra qe shkojne neper bar /klub dhe u afrohen nje mashkulli qe i terheq dhe fillojne te bisedojne me te pa problem .
E dyta ka ca femra qe sduan tja thone hapur se u duket sikur po ulin veten dhe jua thone kshu si terthorazi , duke bere cmos ti bien ne sy , e ngacmojne me batuta , etjj etjjj lloj lloj menyrash derisa tja mbushin mendjen qe tju thot ai gjasme dmth qe ne fund ti ngelet atij qe e tha jo ajo ..
Varjacione te ndryshme me nje fjale .

S

Scorpion

Guest

Po me emancipimin e shoqerise si u be??? Shumica mendojne qe eshte e drejte qe djali duhet te beje nje gje te tille por nga ana tjeter kjo eshte nje kontradite me ate qe vajzat kerkojne c'do dite qe te jene te barabarta me djemte.
Dashurite dhe lidhjet sipas librave e romancave jane te shumta por dashurite qe nuk i binden asnje ligji jane me te bukura.

"Hekuri rrihet sa eshte i nxehte" /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mendoj se djemte e bejne me teper nje gje te tille, por dua tju bej nje thirrje edhe vajzave......nese ju pelqen nje djale, hidheni ndonje here edhe ju hapin te parat
Ne qofte se doni barazi,duhet ti ndajme bashke te gjitha llojet e pergjegjesive... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Pastaj eshte dhe me teper nje "mentalitet" mashkullor qe te "gjuaje" dhe marr iniciativen i pari, femrat rrine ne pritje me shume...

Tani boh varet, hap i pare mund te quhen dhe shikimet, reagimet dhe "ngacmimet" nga larg qofte dhe te nje femre apo mashkulli. Nuk eshte e thene qe "hapi i pare" te behet balle per balle apo gojarisht...

ala

Forumium praecox

zakonisht ose me mire gjithmone ka qene mashkulli ai qe bente hapin e pare,dhe nese nuk e bente femres i qante syri si i iku nga duart ai qe i pelqente me shume,por po verej se kohet e fundit ka dhe nga ato goca qe mund te jene te prira per ta bere hapin e pare,dhe mendoj se ska ndonje gje te keqe,nese dikush te intereson vertet s'duhet ta lesh te te ike nga duart /pf/images/graemlins/smile.gif

arturo

Primus registratum

kush po don me dite se kush e hedh hapin e pare apo te dyte,njerzit sot jane te interesuar per qendrushmerine e nje lidhjeje dhe harmonine ne dashuri se sa per ato qe njihen si etiketat e kohes se patriarkatit apo matriarkatit

Ema

Goddes

Sot femra nje hap para emancipimit po kerkon te beje gjera me natyre femrore,mashkullore,dhe pse jo te parakaloje koncepte te vjetra.
Problemi eshte se njeriu ne rradhe te pare duhet te kete respekt per veten.Nje femer pak simpatike dhe e kendshme nuk e ka veshtire qe te marre aprovim nga ana tjeter pas hapit te pare.Une personalisht nuk kam degju per ndonje cun qe ka refuzu,sido qe te kete qene puna.Njerezia teorikisht duhet te pelqehet e dashurohet reciprokisht.nese kjo nuk ndodh dhe mashkulli e ndjen perpara zjarrin perballon femren me me shume pasiguri se femra mashkullin.KJo sepse femra edhe po te pati qef do te rrotulloje nje cope here per te provu sa qef e ke(gje qe per mua eshte komplet budallik se ai i shkreti eshte nis me hormone jo me zemer ne dore).
Quindi lejani Zotit kto pune,po qe se ju hidhen mos refuzoni,jetoni,boni qef e po qe se ju shpeton dhe dashuria ne mes me mire akoma /pf/images/graemlins/smile.gif

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Timi

Valoris scriptorum

Pershendetje te gjithve. Un po flas per veten. Gjithmon kam bere un hapin e pare edhe se pothuajse me ka dal huq gjithmone /pf/images/graemlins/tonguee.gif Arsyeja e thjeshtu akoma me i shemtuar se Scorpion /pf/images/graemlins/laugh.gif Un se kam pare ndonjeher ate po ven shum maskera e keshtu fsheh fytyren e tij:p
Tani po flas seriozisht: per mendimin tim nuk ka shum rendesi kush te bej hapin e pare. Jemi ne 2007 e besoj qe per te drejtat jemi te barabarte si meshkuj e femra edhe se sinqerisht mentaliteti shqiptar ngelet akoma tabu (flas per ca vjet me pare se tani nuk e dij) Shpresoj te mos kem ofenduar asnje. Shnet e pare se po te keni kto sexy sdo ju mungoj /pf/images/graemlins/smile.gif

MLK

Primus registratum

Varet se ç'fare quhet hapi i pare e ku fillon te quhet hap!
Shikimi psh quhet hap, pasi njeriu nuk komunikon vetem me fjale...

juxhoxhjaj

Primus registratum

Nganjehere eshte me mire ta bejne gocat hapin e pare kur e shikojne se tjetri po vonohet