gruaja e ardhmja e inteligjences se mashkullit?

karamel

Primus registratum
gruaja e ardhmja e inteligjences se mashkullit?

Grate preferojne te shkojne me parteneret me te forte dhe me nje inteligjent.(kostatacion)
determinismi gjenetik (i pa varur nga environment) i influencon ne zgjedhjen e partenerit te tyre, sidomos ky eshte shume i ndjeshem ne fillim dhe ne fund te ciklit.

(Sa me e mire te jete 'cilesia' e mashkullit aq me teper ajo ka shanse te kete nje femije te zgjuar)_new scientist

Kjo hipoteze duhet marre seriozisht?

AnaBlue

Forumium maestatis
Re: gruaja e ardhmja e inteligjences se mashkullit?

Pse mos te merret seriozisht. Nuk duket se eshte shume ndryshim nga bota e kafsheve qe femra zgjedh partnerin qe te beje femije qe te kene mundesi me te mira per te mbijetuar.
Tek qeniet njerezore eshte shume me e avancuar dhe inteligjenca mbetet gjithmone arma me e forte e nje mashkulli. Nuk duhet me nje mashkull qe te shkoje ne gjueti shtazesh per te mbajtur familjen apo per te prere dru /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diku kam lexuar nje humor qe thoshte dicka te tille qe shikon shume meshkuj qe kane dumb blondies ne krah, kurse shikon shume ralle femra qe kane meshkuj budallenj ne krah te tyre :cool:

Maria Antoinette

Primus registratum

Qe femrat mund te zgjedhin shpesh nje mashkull te forte ne krahet e tyre kjo eshte e mundur dhe do te thoja ka filluar te jete nje fenomen i perhapur kudo.Por qe mashkulli mund te kaloje kromozomet e inteligjences me duket me te vertet nje hipoteze e pabazuar asgjekundi.-...Ne te shkuaren ajo qe pritej prej nje mashkull qe ti kalonte femijes se ti (aty diku nga Vitet 800) ishin vetem parate.....nga ana tjeter nena ishte pergjegjsja direkte per formimin e tij......
shpresoj qe tema te tilla te mos kthehen dhe te njollosin ate pak dinjetet qe femra ka fituar me vite lufte ne Europe......

nike palkola

Primus registratum

Dardha nën dardhë bie.
Kam lexuar se kur çifti është pak në moshë fëmijt dalin më inteligjent!
Prindët idiotë nuk mund të lindin gjeni!
Nëse mashkulli është më inteligjent se femra do ketë një kualitet, po edhe nëse është më e zgjuat femra!
Mashkulli kurrë nuk zgjedh femër më inteligjente se veten, për shkak të sedrës.
Poashtu në shumicën e rasteve e zgjedh partneren më të re, çka nuk është aspak e drejt sepse femrat (në mesatare) jetojn pesë vjetë më shumë se mashkujt.
Mendoj se femrat tash kanë filluar të jenë më inteligjente se mashkujt. Po të shiqosh rezultatet e suksesit nëpër shkolla e universitete, do shihet se femrat kanë sukses më të mirë. Kjo në të ardhmen ka me qenë në diferencë edhe më të madhe në favor të femrave!
Fjala jonë popullore që thotë:- flokëgjata - mendpaka - çka as nuk ka qenë e vërtetë, as nuk është, por për shkak të patriarkatit kemi më pak persona femra në shkencë, art e kulturë!
Përkatësia e seksit nuk është kusht për të qenë inteligjent.

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga eminem_d12:
[qb] Grate preferojne te shkojne me parteneret me te forte dhe me nje inteligjent.(kostatacion)
determinismi gjenetik (i pa varur nga environment) i influencon ne zgjedhjen e partenerit te tyre, sidomos ky eshte shume i ndjeshem ne fillim dhe ne fund te ciklit.

(Sa me e mire te jete 'cilesia' e mashkullit aq me teper ajo ka shanse te kete nje femije te zgjuar)_new scientist

Kjo hipoteze duhet marre seriozisht? [/qb]
Femrat preferojne ate qe eshte me i pasur. Te zgjuarit behen te pasur prandaj te zgjuarit jane te preferuar. Femra merr ate qe do kete jeten me rehat qofte dhe idiot por thesin plot me para. Te zgjuarit kane nje avantazh qe idiotet me thes me para nuk e kane. Idiotit me thes me para mund te ia vjedhin thesin dhe ai do ngele idiot pastaj ndersa te zgjuarit nuk ka kush ja vjedh njeri mendjen dhe zanatin qe ka prandaj te zgjuarit kane epersi me te madhe. Kapito?

une_une

Primus registratum

Harrova me duket te them se idioti me thes me para e shikon nga vithet femren. I zgjuari nuk do femijet e tij te dalin idiote(i.e. he cares for his children) i cili nuk ka kaq shume preferenca ne vithe per femren sa idioti me thes. Mua vithet e femres me pelqejne.