Greket duan te emertojnr sdo gje greke.

Greket duan te emertojnr sdo gje greke.

Mbreti Otto” provon Grekët afër legjendës
Shekulli

As Omeri nuk do të kishte imagjinuar që ngjitja e grekëve në Olimp do të bëhej nga një gjerman. Por Otto Rehhagel ia ka arritur të transformojë një legjendë pa heronj në një poeme epike: Ajo Greqi, që nuk kishte fituar asnjëherë në Europianin 1960, 1 barazim dhe dy humbje) ose në Botërorin Usa ‘94 (tre humbje) ka rastin më të mirë për të luajtur një finale. Pas delirit të rrallë që shoqëroi kualifikimin për në gjysmëfinale duke mundur Francën, “Mbreti” Otto, siç i thërrasin në Gjermani pas triumfit në drejtimin e Verder Bremen, kishte lënë pas heronjtë antikë për të thirrur lojtarët e tij në “luftë”, por tashmë heroi i vërtetë duket se është ai: <span style="font-weight: bold">Propozoj t’i jepet nënshtetësia greke, ka thënë një ministër grek, sepse Rehhagel ka një spirt grek.</span> <span style="font-weight: bold">Ka bërë një punë të mrekullueshme, dhe nëse do, mund të bëhet një qytetar grek”. </span> Të mendosh që mbreti kishte rrezikuar të vdesë në fillim të aventurës: në startin e tij në krye të pankinës greke kishte pësuar një humbje 5-1 kundër Finlandës, por më pas arriti të fitojë kualifikimin për në Portugali. Por ai nuk iu tremb kritikave dhe deri më sot nuk ka mësuar asnjë fjalë greqisht. Otto punoi sipas mënyrës së tij: “Fubolli është gjuha universale dhe të gjithë e kuptojnë”. Por më pas ai hyri në legjendë si një teknik që imponon disiplinë dhe rregull në skuadër: të gjithë e pranuan, me përjashtim të Georgatos, i cili nuk u grumbullua më pas. Për ndeshjen e sotme priten të jenë 10 mijë grekë në stadium (7 mijë më shumë se në ndeshjen e hapjes me Portugalinë). Fitorja kundër Portugalisë vendase ishte sinjali i parë, pastaj erdhi barazimi me Spanjën dhe humbja me Rusinë, për të folur për eliminimin surprisë që i bënë Francës kampione. Gjatë eliminatoreve Greqia kishte luajtur me të paktën katër module: 3-5-2, 4-4-2, 4-5-1 e 5-4-1. “Futbolli është një lojë dhe nuk e kuptoj pse rrjetat e portave duhet të jenë të zeza dhe jo të bardha: njerëzit nuk e shikojnë kur topi hyn gol. Gjatë stërvitjes ai ka dhënë të gjitha mësimet e mundshme dhe është i gatshëm për ndeshjen e sotme: tashmë ngelet për t’u mundur Republika Çeke: &quot;Ata janë më të fortë, - ka thënë Vryzas, - por ne kemi të drejtën të shpresojmë&quot;. Ndërkohë është prononcuar dhe Rehhagel: Duhet vetëm të studiojmë strategjinë e suksesit”. Deri tani ia kanë arritur.
01/07/2004

balforum

Primus registratum
Re: Greket duan te emertojnr sdo gje greke.

Ha!!!!ca thot ky mo
eek.gif
Pse i vellai quhej Odise ishte Greke.
eek.gif
O mjere neve ,o te zinjte shqiptare me keta kokpalare.
Lexo histori or mike dhe mos i nxirr shqiptaret me emra ortodoks greke se do na kerkoje gjysmen e Shqiprise greku pastaj.Fiu fiu ...thirini mendjes vellezer Pirua si himarjot bashke me gjithe himarjotet e tjere jane race me shqiptare se shqiptaret(shprehje)por cti besh klaneve shoviniste greke qe paguajne me mijra dollare per ti shperndar ne kete zone si ndihme nga memedheu i tyre &quot;greqia&quot; e duke shfrytezuar gjithnje injorancen e disave dhe duke u errur dhe syte me para domosdo qe e kane bere punen e tyre.
<span style="font-weight: bold">Padituria + maskarallek fukarallek + para,pashaport greke = </span> <span style="font-weight: bold">mohim i kombesis</span>

balforum

Primus registratum

Mos je gje i droguar ti renegate?Je i falur &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Renea88

Primus registratum

Greku ne Europe et bashkuar
Greku kampion Evrope ne futboll
greku mban ca 1 miljon shqiptare ne Greqi
Historia greeke njihet ne gjithe boten
Greku organizon Olimpiaden

PO NE QE I SHAJMe CA M**** JEMI?????????

Kombi ma i varfer ne evrope
Mbyt me vrasje e korrupsion e vjedhje
Skemi akoma piste stadiumesh me goem, bojm vrap ne pista dheu
Na njeh bota vec per keq

RRINI O NJEREZ E MYLLNI GOJEN; KUR TE JEMI MA MIRE KEM TE DREJT ME SHA TE TJERET

zoti te falte chaon

OROSHI

Primus registratum

Prit dhe pak Reneaa se nuk ke hasur ne ushtare greke ti,ishalla nuk te gjejne ndonje shishe me vehte se do ja gjenin vendin &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; ,si mo plako behesh pro-greke,na kane masakruar per 14 vjet rresht(pa fol per masakrat Came),na kane ofenduar,torturuar,injoruar,degraduar,ne mos ty,vllezerit e nje gjaku,keshtuqe,po me dukesh njecike si &quot;millagji&quot; ti plako mua :tipsy: :tipsy:

balforum

Primus registratum

I dashur kar Reneged:
Na njeh bota per keq sepse fatkeqesisht toka shqipetare mban mbi vete shqipfolesa si puna jote qe ne vend qe te rregullojne prishin.Fatkeqesia me e madhe eshte aty ku tipa si puna jote (shqipfolesa) mohojne ne gjuhen shqipe ate histori qe eshte shkruar me gjake shqipetari dhe kjo eshte e keqja me e madhe sepse ti e ha mollen nga brenda ne menyre te qete si ne shtepine tende duke u munduar te hiqesh si shqiptar i vertete qe i do te miren dhe perqiqesh per te miren e shqiperise.E KJO ESHTE FATKEQESIA ME E MADHE E SHQIPERISE , <span style="font-weight: bold">ARMIKU I BRENDSHEM</span>.Nqs nuk je armik ateher hidhi edhe nje sy shkrimit te oroshit se ta ka shkruar shume bukur ate cka mundesi qe te vuash ti.

Renea88

Primus registratum

ju nacionalistet e mbedhenj....une isha ne 90-ten en Greqi e njerzit an kane ndihmuar sa munden deri disa kafshe nga shqiperia(per fat te ekq) filluan me vjedh e me perdhunu....po ashtu si ne Itali, Gjermani etj dhe ne kemi fjale e shajme te tjeret....

balforum

Primus registratum

Kjo eshte e vertete por nuk ka te bej me ate cka dua une te paraqese.Ishte dicka qe pritej te ndodhte me shqiptaret e pas 90'tes sepse ne dolen si qeni i liruar nga zinxhiret.
shrug.gif
Ishin ata tipa (burgaxhinj) qe me sjelljen e tyre bene qe edhe arvanitasit te mohojne prejardhjen e tyre dhe te na shihnin me te njejten perbuzje si te na shihnin edhe greket.Ishte nje raste i shkelqyer per ne sepse arvanitasit i hapen dyert per shqiptaret vellezeri e tyre te nje gjaku por kafshet qe nuk kishin pare ndonjeher liri me sy kujtuan se u be deti kos dhe cdo gje ishte e tyrja.Nuk ishin te gjithe njelloj ,dihet qe ishte nje pakice e vogel por kuptohet me mire te te dale syri sesa nami.
Eshte fatkeqesi e madhe por ky eshte nje problem tjeter qe ska te bej fare me kete teme.Megjithate shqiptaret e kaluan ate pjese teper delikate ne ate periudhe te veshtire deri sa u hapen syte dhe u civilizuan me shume dhe po te garantoj qe sjellja e shqiptareve ne greqi pervec ndonje rasti te vecante sepse pyll pa derra nuk ka,eshte e shkelqyer.Eshte nje cike vone per tu simpatizuar dhe bere pjese e asaj shoqerie greke ku vecse urrejtje ka per shqiptaret, por me mire vone sesa kurre.
wave.gif

Renea88

Primus registratum

ketu ne gjermani kam njohur shume greke dhe te gjithe na duan e askush sma ka thene ndonje fjale te keqe greket kane te njejtin mentalitet me ne...mos urre popullin chaon se nuk eshte mire

balforum

Primus registratum

O njeri je shume large te kuptosh shkrimet e mia ti.Une nuk urrej popullin por politiken anti shqiptare te klaneve shoviniste greke me ne krye Karaxhaferin e Nikolas Geixh qe duan te helenizojne jugun e shqiperise.Nuk ke degjuar ndonjeher ti Karaxhaferin te dali ne tribune dhe te flasi.Nuk ke degjuar ti te bertasi me te madhe qe shqiperia nuk ka ekzistuar ndonjehere sepse atu ku eshte shqiperia tani ka qene greqi me pare dhe njerezit jane greker shqipfolesa..Ti je ne botend tende pse ke 2 shoke greke por varja ca merrem une me ty.Te tha mire oroshi qe shko be nje xhiro nga greqia dhe do ma shohesh b*then e gomarit.

Renea88

Primus registratum

sic shajn greket keshtu shani dhe ju o njerez ateher pse jeni me te mire ikni o katunare e millni aren me grun e mos u merrni me histori gjeografi e politik

Kondrapedali

Kondrapedali

Renea, po qe se nuk merret njeriu për qejf me njohjen e historisë së tij me ç'duhet të merret? Me të pime apo me bilardo? Të paktën me histori, gjeografi e politikë njeriu avancon paksa në mentalitet apo në mënyrën e të gjykuarit. Me ç'shoh ky nuk është rasti yt! Nuk e kuptoj ku e ka burimin ky antishqiptarizëm i yti dhe nganjëherë më duket se e bën thjesht për të ngacmuar e për të parë reagimet e të tjerëve!
Nëqoftëse nuk është kështu atëherë të them ik e ... e mos na grric më!
goofy.gif

Renea88

Primus registratum

o Kondrapedal si e ke emrin ashtu je...jam me shqiptar se ty dhe nuk i ve greket para nesh po e urrej cdo lloj nacionalizmi edhe kur ky eshte pa baza qofte grek apo shqiptar apo cfardo qofte....

Kondrapedali

Kondrapedali

Renea, meqë ti qeke më shqiptar se unë (?) atëherë i bie që të jesh i trashë (polic) dhe nuk arrin t'i futesh brenda problemeve! Tani e kuptoj përse nuk shkruan më shumë se 2 rreshta sa herë që shkruan këtu në AlbForum! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

antares

Primus registratum

E c'lodhni tastieren me qenje pa personalitet e mohues te vetvetes si shqipfolesi 88!
Keta kozmopolite rrjepacake pastaj hiqen dhe si shqiptare te medhenj pale.....
88 kozmopolitizmi eshte nje arme, helm qe dikush e perdor kunder teje ore karabush, pa shiko se si e aplikon per vehte????
Prandaj me mire mos fol fare se si tha Oroshi do te te nderseje edhe islamistet qe te te bejne synet pastaj.....

GJENERALI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Renea88:
[qb] Greku ne Europe et bashkuar
Greku kampion Evrope ne futboll
greku mban ca 1 miljon shqiptare ne Greqi
Historia greeke njihet ne gjithe boten
Greku organizon Olimpiaden

PO NE QE I SHAJMe CA M**** JEMI?????????

Kombi ma i varfer ne evrope
Mbyt me vrasje e korrupsion e vjedhje
Skemi akoma piste stadiumesh me goem, bojm vrap ne pista dheu
Na njeh bota vec per keq

RRINI O NJEREZ E MYLLNI GOJEN; KUR TE JEMI MA MIRE KEM TE DREJT ME SHA TE TJERET [/qb]
SA TURP! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/mad.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; te thuash qe Historia Greke njihet ne gjithe boten dmth qe mohon lindjen e shtetit Ilir. e di ti vella qe i ke pasur kufijte deri ne KRETE &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; Po si ste vjen turp or burre,se gjithe historia e lashtesise e di qe Greqia nuk njihej ne kohen e ilireve as si fis edhe jo me si shtet...cdo gje e kane huazuar. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/frown.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; SHUME SHUME TURP!

genti

Primus registratum

Lere mos ma shani djalin &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; se ka zene shoke Grek.
Kushedi si do ja kene vene emrin ketij...ndonje Jorgo apo Janullatos
lol.gif

Renea88

Primus registratum

kur e akm bere une dicka per shqiperine shume prej jush kondrapedal e antares i kane rene maces me luge...une nuk e dua greqine me teper se shqiperine o te shkrete por dhe ju qe shani Geixh me shoke nuk jeni me te mier se ai...Enver hoxha e ka thene mire; qente le te lehin, karvani te shkoje perpara. Por neve nuk duhet et mbushenmi me urrejtje per njerzit e thjeshte ne greqi se dhe ata si ne jane. Sot jetojme ne 2004 dhe te varemi te historia e ilirve apo e heleneve eshte e prapambetur sepse as ne nuk jemi iliret dhe as greket nuk jane helenet e para 2000 vjeteve...

Kondrapedali

Kondrapedali

Renea, ty ndofta mund të mos bëjë përshtypje por nga ajo historia e para 2000 vjetëve (e tutje) bota e qytetëruar krijon imazhin mbi një popull. Do të thuash ti po SH.B.A ku e ka historinë 2000 vjeçare! Edhe atyre ia këndojnë këtë këngë megjithëse janë shteti më i fuqishëm në botë. Pastaj nga kjo histori varet nëse ti i ke sytë si kinez, je i zi si katrani, ke lëkurën e kuqe, etj.

Qëndrimi yt në këtë forum tregon për një moskokëçarje tënden mbi çështje madhore shqiptare. Ti mund të thuash që ne s'po bëjmë dot gjë për Shqipërinë e jo më për Kosovën e Çamërinë. Edhe njëherë mund të kishe të drejtë nëse këto çështje do e kishin njëfarë zgjidhje por nuk është rasti për ta thënë këtë gjë. Pastaj ti nuk len gjë pa thënë për kosovarët si të trashë, serbisht-folës, injorantë etj. Më lejo të të them, që nuk ndryshojmë shumë me ta, dhe se jemi e njëjta rracë. Dinakërinë e kanë edhe ata po aq sa ne, zemrën e ligë po ashtu, po si ne edhe kosovarët duan të gjithë të jenë kepedanë dhe mbi të gjitha janë po aq hajdutë sa edhe shqiptarët e Shqipërisë. Vetëm një gjë, ata janë më atdhetarë se ne (mesatarja).
Prandaj shumica e atyre që i binin maces me lugë kur ti bëje diçka për Shqipërinë (se ku e mësove ti moshën e të tjerëve
shrug.gif
, më duket se është një nga dhuntitë e policëve të Reneas) të quajnë anti-shqiptar, grekofil, tradhtar, pavlerë, etj.
Ti thua që pse të merremi me historinë e para 2000 vjetëve dhe harron që pas 2000 viteve të fundit ne mund të krenohemi vetëm me 25 vjet histori sepse tjetra ose nuk ia vlen të përmendet ose është manipuluar për t'u përmendur si greke a sllave duke na lënë kështu vetëm reputacionin e keq!
Ndofta për ty nuk kanë rëndësi padrejtësitë e tË huajve por këto janë më të rënda se padrejtësitë e tëndit. Si thotë një fjalë e urtë : I joti mishin ta han por kockën ta len». E pra kjo nuuk ndodh me të huajin. Lexoi kronikat mbi zhvillimet e shekullit të kaluar përsa i përket luftërave Ballkanike e Luftës së Parë Botërore.

Pra kur ti i moçmi të ftillosh kryet e tua kalo edhe 'i herë këtej nga forumi e na thuaj se ç'mendon për Greqinë e për historinë greko-ilire (greke sepse sot njihet si e tyrja, ilire pasi është e tyrja).
---------------------------------------------------------------------------

Grekët kanë maninë të adoptojnë çdo gjë përmendet për mirë. Fakti që mua më habit është se si ka mundësi që heroi kombëtar i Greqisë të jetë Arvanitasi dhe Greqia të thotë që është grek! Ka një mospërputhje të madhe mbi këtë subjekt (ashtu si edhe në gjithë pjesën tjetër të historisë greke). Pastaj si ka mundësi që Greqia është i vetmi vend ballkanik i përfshirë në BE dhe gjithashtu i vetmi vend ballkanik që nuk njeh minoritetet përjashto atë Turk (se nuk ia mban). Pra grekët nuk quajnë si greke vetëm historinë apo produkte etj. por edhe njerëzit i quan të gjithë grekë (me apo pa pashaportë).
Megjithatë, populli dhe qeveria janë dy gjëra të ndryshme. Një ngjarje që më ka ndodhur këtej.
Të nesërmen e fitores së Shqipërisë 2-0 me Greqinë shkoj me nja dy shokë në një lokal Grek (Sparta) ku shkoja shpesh. Pronari i lokalit ishte Grek por nuk e dinte që ne ishim shqiptarë. Si klientë të rregullt vjen e na bën vetë yzmet. Televizori kishte një ndeshje futbolli dhe pronari ishte i nxirË në fytyrë. e pyetëm se ç'kishte dhe ai filloi gjys anglisht e gjys greqisht (me të shara) duke na shpjeguar për humbjen e Greqisë. Ne filluam të qeshim gjë që e çuditi shumë të gjorin. Na pyeti se përse qeshnim dhe ne i thamë që ishim shqiptarë. U ngrit burri i botës dhe sikur të ishte malësor na tha: - Po pse nuk e thatë përpara ju!- dhe shkoi në banak mori një Metaxa 8 yje, porositi që të na bënin ca meze dhe erdhi e u ul me ne. Filluan pastaj qyfyret e batutat dhe i hiku dëshpërimi për humbjen e Greqisë madje rrezik iu bë qejfi për fitoren e Shqipërisë.
Nuk ka shumë shqiptarë që e bëjnë këtë. Por nejse, doja të thoja që si njerëz (përgjithësisht) grekët nuk janë të këqinj (po aq sa ne) por nuk e di se si ka mundësi që politikanët i zgjedhin sa më anti-shqiptarë të jetë e mundur.

Ditë më të bukura do vijnë për ne. Nëpër universitete ka një interesim të madh për shqipen si gjuhë dhe ka tentativa për ta studiuar ashtu si edhe latinishten e greqishten. Këtë e kam dëgjuar nga një linguist, profesor në një universitet të Kanadasë.
Pra kurajo popull se e vërteta vonon por nuk harron!

Renea88

Primus registratum

kondrapedal jam nje mendje me ty..e vetmja gje qe nuk duroj eshte nacionalizmi theksuar qofte grek, shqiptar kosovar serb etj....