Greket duan te emertojnr sdo gje greke.

Greket duan te emertojnr sdo gje greke.

Mbreti Otto” provon Grekët afër legjendës
Shekulli

As Omeri nuk do të kishte imagjinuar që ngjitja e grekëve në Olimp do të bëhej nga një gjerman. Por Otto Rehhagel ia ka arritur të transformojë një legjendë pa heronj në një poeme epike: Ajo Greqi, që nuk kishte fituar asnjëherë në Europianin 1960, 1 barazim dhe dy humbje) ose në Botërorin Usa ‘94 (tre humbje) ka rastin më të mirë për të luajtur një finale. Pas delirit të rrallë që shoqëroi kualifikimin për në gjysmëfinale duke mundur Francën, “Mbreti” Otto, siç i thërrasin në Gjermani pas triumfit në drejtimin e Verder Bremen, kishte lënë pas heronjtë antikë për të thirrur lojtarët e tij në “luftë”, por tashmë heroi i vërtetë duket se është ai: <span style="font-weight: bold">Propozoj t’i jepet nënshtetësia greke, ka thënë një ministër grek, sepse Rehhagel ka një spirt grek.</span> <span style="font-weight: bold">Ka bërë një punë të mrekullueshme, dhe nëse do, mund të bëhet një qytetar grek”. </span> Të mendosh që mbreti kishte rrezikuar të vdesë në fillim të aventurës: në startin e tij në krye të pankinës greke kishte pësuar një humbje 5-1 kundër Finlandës, por më pas arriti të fitojë kualifikimin për në Portugali. Por ai nuk iu tremb kritikave dhe deri më sot nuk ka mësuar asnjë fjalë greqisht. Otto punoi sipas mënyrës së tij: “Fubolli është gjuha universale dhe të gjithë e kuptojnë”. Por më pas ai hyri në legjendë si një teknik që imponon disiplinë dhe rregull në skuadër: të gjithë e pranuan, me përjashtim të Georgatos, i cili nuk u grumbullua më pas. Për ndeshjen e sotme priten të jenë 10 mijë grekë në stadium (7 mijë më shumë se në ndeshjen e hapjes me Portugalinë). Fitorja kundër Portugalisë vendase ishte sinjali i parë, pastaj erdhi barazimi me Spanjën dhe humbja me Rusinë, për të folur për eliminimin surprisë që i bënë Francës kampione. Gjatë eliminatoreve Greqia kishte luajtur me të paktën katër module: 3-5-2, 4-4-2, 4-5-1 e 5-4-1. “Futbolli është një lojë dhe nuk e kuptoj pse rrjetat e portave duhet të jenë të zeza dhe jo të bardha: njerëzit nuk e shikojnë kur topi hyn gol. Gjatë stërvitjes ai ka dhënë të gjitha mësimet e mundshme dhe është i gatshëm për ndeshjen e sotme: tashmë ngelet për t’u mundur Republika Çeke: &quot;Ata janë më të fortë, - ka thënë Vryzas, - por ne kemi të drejtën të shpresojmë&quot;. Ndërkohë është prononcuar dhe Rehhagel: Duhet vetëm të studiojmë strategjinë e suksesit”. Deri tani ia kanë arritur.
01/07/2004

balforum

Primus registratum
Re: Greket duan te emertojnr sdo gje greke.

Haha greket kjo fare e ndyre qe nuke kane lene qenje frumore me fame pa e quajtur si Greke.
Tani qe trajneri gjerman po e con skuadren greke drejt qiellit greket dhe politika e tyre e ndyre vrapojne qe ta emertojne ate si greke.
Dhe me e bukura i thone nje gjermani me gjake te paster arjani qe ka shpirtin si greke.Akoma do vazhdojne grekerit te mashtrojne boten me barsoleta per historin dhe shpirtin e tyre te famshem
smash.gif

Po me e bukura e te bukurave eshte se keto lajme botohen neper gazetat tona .Uu pika neve
smash.gif

OROSHI

Primus registratum

Une mendoj qe qeveria Gjermane duhet ti qoje nje NOTE proteste grekeve per fyerjen e gjakut Gjerman!!!

u74

Primus registratum

Po ju te dy a jeni gjermane apo shqiptare qe jeni shqetesuar kaq shume ?!

Apo mendoni se gjermanet nuk jane te zote te reagojne !

hajde shqipe hajde......

balforum

Primus registratum

Joe nuk harin te kuptosh me duket.Ne na shqeteson fakti qe cdo njeri i bardhe qe i jepe fame greqise ata vrapojne ta quajne greke.Dhe ne na dhembe nga ana jone sepse nuk jane te pakte ata shqipetare qe i kane dhene fame greqise dhe fatkeqesisht nga deshira e tyre ose nga nenshtrimi ekonomik dhe per te pasur nje pasaporte me te fuqishme kane mohuar origjinen e tyre per ti dhene lavdi grekut.
Merreni me mend kur ata mundohen te korruptojne gjermanin se cfare u bejne shqipetareve te keputur e te mjeruar per te pranuar sikur jane greke
smash.gif

fjorent

Primus registratum

Ne grijme sallate ketu dhe greket festojne ne rruget e Athines. I lumte, gjeten trajnerin e duhur qe i vuri ne vije ca futbolliste medioker. Barvo i qofte.
Ne shqiptaret ngelem po ne vend numero. Si populli, cdo gje me korrupsion e pa merite. Edhe futbollistet tane te fundit per cdo gje. Cfare inati te shikosh greket ne finale dhe ne shqiptaret duke e pare kampionatin nga televizori.

balforum

Primus registratum

Jo per kete ke te drejte.Mire e the greket festojne dhe me merite ndersa ne grijme sallate.Por mua nuk me pelqene politika qe ndjekin qe e lidhin cdo gje me lashtesine.Cka ketu lashtesia me fitoren e tyre ne futboll.Me vjene inat se akoma genjejne boten me lashtesine e tyre.Thuaj rrofte gjermani qe i dha lavdine pa te ishte per ata.

OROSHI

Primus registratum

Ja ,te presim deri ne shtator,kemi ndeshje me Greqine,po nuk ua beme kurrizin me te bute se barkun,mos me thencin Sali Protopapa &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

korcari12

Primus registratum

Greket jane Mallaka, po mu be qefi qe fituan,Hallall Tranieri Gjerman
thumbsup.gif

lir

Primus registratum

Ja ,te presim deri ne shtator,kemi ndeshje me Greqine,po nuk ua beme kurrizin me te bute se barkun ne barinjte me kraba(gazete greke)
po sfituam kurrizin e bute edhe grekeve edhe te taneve, se vallaj dum ta mrrim titullin kampion te evropes qyl &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Kondrapedali

Kondrapedali

Haram e pastë KOmbtarja jonë po nuk ia futi krabat në sumë &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; !

Renea88

Primus registratum

Greku ne Europe et bashkuar
Greku kampion Evrope ne futboll
greku mban ca 1 miljon shqiptare ne Greqi
Historia greeke njihet ne gjithe boten
Greku organizon Olimpiaden

PO NE QE I SHAJMe CA M**** JEMI?????????

Kombi ma i varfer ne evrope
Mbyt me vrasje e korrupsion e vjedhje
Skemi akoma piste stadiumesh me goem, bojm vrap ne pista dheu
Na njeh bota vec per keq

RRINI O NJEREZ E MYLLNI GOJEN; KUR TE JEMI MA MIRE KEM TE DREJT ME SHA TE TJERET

balforum

Primus registratum

Renea e the gabim sepse jane 1 miljone shqipetare qe mbajne grekun.Shqipetaret paguajn shtrenjte cdo pike djerse qe derdhin edhe ajrin qe perendia e ka bere falas shqipetaret e paguajne.

OROSHI

Primus registratum

OOo Renea,si pasoje e fqinjeve tane te &quot;dashur&quot; gjindemi ne atje ku jemi,megjithate fajin e kemi vete!!!Une jam bere tape nga inati kur fitoi Greku,jo per gje,por si ka mundesi qe ne te mos jemi siper tyre ne shume fusha!!!Grekerit e mutit,i kemi mbajtur me buke,na kane vjedh historine,na kane vrare gjith jeten,po na poshterojne tani ne koherat moderne,kjo eshte per tia dhene vetes ne lule te ballit.Shpresoj qe kombetarja jone do ndergjegjesohet nga ana nacionale dhe do e fitoje ndeshjen,perndryshe jane me maskarenjte e evropes plake!!!!!

OROSHI

Primus registratum

Edhe nje here po e them publikisht &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
Do u pajtoja me te gjithe pro arabet e forumit(unicorn,triumf,amar,antares,Dawa,gysi,etj etj),vetem per 24 ore ama &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; ,per te prishur Lojrat Olimpike &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/mad.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; ,kaq shume duhet ta duam ne Grekun!!!!

mostro

Putraku

Me thene te drejten te kjo tema ne nuk kemi goje me fol...kur kemi sportistat tane qe deklarojne se &quot;ne venat e tyre nuk rrjedh as edhe nji pike gjaku shqiptar por grek&quot;&quot;...

balforum

Primus registratum

Per cilet sportista e ke fjalen per Piro(s) Dhima(s) qe u be greke duke marre nje (s) nga mbrapa
smash.gif

Renea88

Primus registratum

sa per tju kujtuar me pirro Dhimen kam bere sport sebashku dhe i vellai quhet Odise, ata ishin grekofone , keshtu qe pirro ka disi te drejte te thote jam grek por e pafalshme eshte ajo qe thote se Greqia e beri kampion botes pse ishte djersa e trajnerve shqiptare ajo qe e beri Pirron.
Mos i shani greket o njerez se dhe shqiptaret akn vjedh gjysmen e Greqise ne fillim