Gratë dhe politika

Le_Routard

Forumium maestatis
Re: Gratë dhe politika

Fillimisht postuar nga Ema:
[qb] Po pse pershemull durohet o Salo qe une jam admin dhe ti e muni antar te thjeshte? :goofy: [/qb]
Duro ai duro, duro se osht qun i squt, nuk puno Muni kot po si dhe noji euro. Ka bo shume pune vullnetare kur ka qen i ri dhe tani ja ka kalu stafeten brezave t'rinj /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

[qb] ...Edhe un kshu menoj.Pse ta fusi bota ...voten ke ...kutia grus tate ene ti jo? :wink: [/qb]
Tashti ka rob qe jan dakort me kete me kusht qe gruaja te sjelli nje rroge te mire ne shtepi.

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Ema

Goddes

Ah,une po ju lej.Po na ik jeta per shalesh(forumi e kom llafin) se kemi provime-pushime /pf/images/graemlins/frown.gif

Puc LR edhe Salon edhe Munin una :kiss: (gjith cunat)! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga dulla:
[qb] Nuk ju duket gjo e bukur
pjesmarrja e grave në politik
ashtu siç po ndodh ke ne tashi.
3 gra në qeveri në poste
duket sikur polu nai gjo për mirë
në politikën tone.
Ku jeni goca ne gra knoni nai llaf. :wave: [/qb]
Pse re vetem tre paska e? Ne kohe te Dulles ka pas ma shume gra qe u mershin me politik.

Une them qe burrat duhet te votojn ma shume per grat, ti ngrejn sa ma lart qe te jete e mundur!

Le_Routard

Forumium maestatis

[qb] Ah,une po ju lej.Po na ik jeta per shalesh(forumi e kom llafin) se kemi provime-pushime /pf/images/graemlins/frown.gif

Puc LR edhe Salon edhe Munin una :kiss: (gjith cunat)! /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Po ti mash myll ska ka hik /pf/images/graemlins/laugh.gif Pastaj ti mos u merzit se je duke punu-mesu ne kohe pushimesh, ja me shif mua ti qe jam i semur dhe vij ne pune, keshtu te hiken pak merzitja se thua qe ka edhe me keq se ty.

:kiss: ene ty, kurse kto te tjeret si pershnes fare se skam kohe /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga sailor:
[qb]
[qb] Po pse pershemull durohet o Salo qe une jam admin dhe ti e muni antar te thjeshte? :goofy: [/qb]
Ti fshihesh nga lista e grave. Se te paskan votu kur te bon admine.

/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif Osht i keq e kom thon i 100 her /pf/images/graemlins/laugh.gif

Salo, pse re keto gocat qe jan meremeashtushe se ja harova emrin, heee moredatore, te gjitha te votuara jan e?

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga *alinos*:
[qb] gruja qysh se a kriju ka qene e perfshire ne prodhim, s`ka pas nevoje per nderhyrjen e partise per nje gja te tille... [/qb]
Mbase per partin jo po dikush duhet te nderhyj se s'ben se ndryshe gruja nuk prodho dot me forcat e veta, fryma e shenjt dhe mesimet e partis nuk jan te mjaftushme. Ketu jemi dakort te gjitha ma mer menia /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ema

Goddes

-Deshta me ju thon se un e kom votu veten vet edhe masnej kom votu ...cunat qe do viheshin moderatore /pf/images/graemlins/tongue.gif

Salo je moderator te keqen :kiss:

S'hikesh pa ju dhon xhevap!

P.s:lR leje smunjen tate se kishte alamet sherimi :angel:

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Le_Routard:

Salo, pse re keto gocat qe jan meremeashtushe se ja harova emrin, heee moredatore, te gjitha te votuara jan e?
Ate pune ua kemi lone juve (per pjesen e pare ketu /pf/images/graemlins/wink.gif ), per pjesen e dyte ti s'duroshe me qon i atille dhe u ashtushe-qujte matador /pf/images/graemlins/tongue.gif

Kur ju kini te drejten e veteshpalljes pse te mos kemi ne te drejten e votimit.

Kam hedh kandidaturen :idea:

Kordelja

Valoris scriptorum

Eshte e çuditshme qe shume gra e konsiderojne "fitore" sa here dikush nga gjinia e tyre ben nje detyre qe tradicionalisht (dhe jo per zgjidhje te tyren por te natyres) e kane bere meshkujt.
Kush e percaktoi natyren e mashkullit si faktor "natyral" per te bere nje soj detyrash?! Meshkujt?!Eshte e tmerrshme te mendosh qe mua me vjen menjehere ne mend si per analogji leksike "dhuna".

A thua se realizimi i femres kalon nepermjet detyrash e profesionesh.
Nga kalon realizimi (plotesimi) i figures FEMER sipas teje Muno, apo nepermjet sprovash dualiste, duel ne terrene "te buta" ma merr mendja /pf/images/graemlins/wink.gif

Kam pershtypjen (hala te vaket) qe egziston nje lloj pakenaqsie tek femrat mbi rolin e tyre ne jete dhe kjo vjen ne siperfaqe dhe amplifikohet fale prezences se "feministeve te terbuara"
Nuk eshte pakenaqesi, eshte e drejte legjitime per tu "kualifikuar" si pamohueshmerisht te rendesishme PO AQ sa dhe meshkujt, arsyet...pyt nenen tende me mire se ajo s'e di kush /pf/images/graemlins/wink.gif .

"Detyrat" e burrave nuk jane me te rendesishme se te grave por ne aparence shkaktojne me shume zhurme dhe ekspozohen me shume.
Detyrat e burrave jane si allatet e tyre, jane me te dukshme se ashtu desh mema natyre apo edhe zoti, zgjidh e merr vete, kjo s'i ben aspak me shume superiore duke konsideru qe sot te berit dashuri kosiderohet ne shume pozicione, keshtu cdokush mund ta kontrolloje motin nese eshte me re apo pa re, plus ka dhe ca disavantazhe te tjera qe ua sjellin grave ne maje te hundes dhe i ben qe te vraposjne neper beep-shop-e apo te "dashurojne" njera tjeteren dhe per me dash me kry detyren e tyre fisnike dhe natyrale materrne te vrapojne ne "bankat" e farerave. /pf/images/graemlins/wink.gif Amon se nuk ka njeri te pazevendesushem ne kete bote /pf/images/graemlins/wink.gif .Nuk ehste e domosdoshme qe te ta "hipin" qe te triumfojne...pune politike dmth, kur meshkujt e manaxhojne keq zhvleftesohen automatikisht nga teknologjia dhe produktet zevendesuese ne treg.

Kjo nuk dmth qe "detyrat" e grave jane me pak fisnike.
Cdo gje pervec te qenit grua nuk qenka fisnike, boh sa vite na duhen akoma per te shkuar e jetuar ne mars....te mendosh qe para nja 50 vitesh ishte akoma enderr.

Personalisht do te votoja te gjitha grate e botes perveç te times!
Shenomani nje vote ketu ju lutem se mu ka tek me u marre me politike. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Problemet e medhaja padyshim kane nevoje per burra e gra, kurse rraporti i nje çifti ka nevoje per nje mashkull dhe nje femer qe kompletojne njeri tjetrin.
Jo te gjitha ciftet jane ti bipolarizume, mos harro se ka dhe terheqje Veri-veri apo Jug-Jug....s'eshte faji i grave per kete.E ka fajin produkti zevendesues ne treg Muno...ta kput filmin se te le pa non ose pa bab natyral por dicka pseuo-te tille apo hibrid te shoqerive moderne sepse nuk hapin syte te shohin qe ka edhe altrenativa te tjera. :cool:

Le_Routard

Forumium maestatis

Kam hedh kandidaturen

Meqe qenka kshu puna une jam gati te te votoj! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

rrugac nuk jina ke Letersia ktu qe t'merremi me figurat letrare /pf/images/graemlins/tongue.gif

P.s. /pf/images/graemlins/laugh.gif shife cik ket brrylin /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Kadal ti se u bone si çemçakiz babol /pf/images/graemlins/laugh.gif tu ka njit vota surratit /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Jo, du me u marr me politike per inatin tend dhe gjithe mashkujve qe s'votojne grate (e tyre) /pf/images/graemlins/tongue.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Kush e percaktoi natyren e mashkullit si faktor "natyral" per te bere nje soj detyrash?! Meshkujt?!Eshte e tmerrshme te mendosh qe mua me vjen menjehere ne mend si per analogji leksike "dhuna".

Disleksia ne analogji leksike do te thot 'dhune' /pf/images/graemlins/laugh.gif

Detyrat e burrave jane si allatet e tyre, jane me te dukshme se ashtu desh mema natyre apo edhe zoti,

Hahahahaaaaa /pf/images/graemlins/laugh.gif

zgjidh e merr vete, kjo s'i ben aspak me shume superiore duke konsideru qe sot te berit dashuri kosiderohet ne shume pozicione, keshtu cdokush mund ta kontrolloje motin nese eshte me re apo pa re,

Mu me pelqen kur eshte koha vrenjtur, me shume re ciper /pf/images/graemlins/laugh.gif

plus ka dhe ca disavantazhe te tjera qe ua sjellin grave ne maje te hundes dhe i ben qe te vraposjne neper beep-shop-e apo te "dashurojne" njera tjeteren dhe per me dash me kry detyren e tyre fisnike dhe natyrale materrne te vrapojne ne "bankat" e farerave. Amon se nuk ka njeri te pazevendesushem ne kete bote .Nuk ehste e domosdoshme qe te ta "hipin" qe te triumfojne...pune politike dmth, kur meshkujt e manaxhojne keq zhvleftesohen automatikisht nga teknologjia dhe produktet zevendesuese ne treg.

Muno, kjo osht si me thone te 'dhfsha bishtin' /pf/images/graemlins/laugh.gif Ueee ere! Qekan nxef Kordelja i paska bo cunat gazep i ka sha keq fare, aty ku dhem ma shume. Shyqyr qe nuk the dhe 'ju dhfsh mustaqet' /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Rrugac mos m'i pri fjalite sic prisni juve detyrat dhe i lini pergjys.....veji te plota fjalite se m'i ke censuru :mad:

Kordelja

Valoris scriptorum

Une ju dija QOSE juve more /pf/images/graemlins/tongue.gif ...ah kam harru pse iu ka mbush mendja juve pse boni me shume per politike se femrat, hemmmm prape "leksiku" Rrugaco :mad: .......politika eshte "kurve" gjinia femerore dhe epitet per nje femer qe "sperdridhet" perkundrejt ligjeve te "moralshme" te shoqerise, burrat merren dhe "pretendojne" qe ia "dalin" me grate apo edhe "kurvat"...me rregull treshi i del qe me mire burrat ne politike se grate.Epo u prifte e mbara se sidoqofte pas cdo burri te suksesshem ne politike ka qene gjithnje nje grua e forte (ne fakt e ka lujt AJO politiken jo AI /pf/images/graemlins/wink.gif .

Shmebujt heren tjeter /pf/images/graemlins/tongue.gif ...derkohe ju reflektoni.

Le_Routard

Forumium maestatis

Une per vete ja mshtes menimin Kordeles, ske ci ben kam edhe une preferncat e mia, Salos dhe Munit nuk kom per tja mshtet noji her, menimet /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ne kohen e bashksis primitive burrat shkonin per gjah dhe sillnin mish ne shpell qe gruaja tjua gatuante.

Kurse sot rolet kan ndryshuar, grat e blejn mishin ne supermakat por mazalla se i vejn dot burrat ti bojn dreken e darken. Burrat e kan menien me gjujt hala. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Me nje llaf zotsia e robeve varet nga potencjali dhe bagazhi i tyre dhe jo nga seksi.

Qy ne koherat e lashta ka pas gra qe drejtonin mbreterira, si psh Kleopatra, dhe i benin burrat me fol me vete, po ashtu ndodh edhe sot.

Kordelja

Valoris scriptorum

Nuk i plotesojne te dhenat e gjatesise per POLICE une Kellire, s'jam 1.75 e gjate nga trupi por nga trute /pf/images/graemlins/wink.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

Ja fiks kshu i marrin cunat temat per grate bashke me grate neper kom' !!!

:mad:

ps. e dini ju sa mu desh mu me u ul dhe me shtrengu veten me fol jo gallatisht ... :mad: !!!