Gjumi...!

shine*

Primus registratum
Re: Gjumi...!

Gjumi nuk te sheron por eshte diçka e domosdoshme, ashtu siç eshte oksigjeni qe thithim. Tani per psikologjine e gjumit, une mendoj se ka shume per te thene dhe shume interpretime. Une kam dal me ca ide te miat per gjumin ( si shkencetare që jam :goofy: /pf/images/graemlins/laugh.gif )> Sa për ëndrrat te vetmet qe nuk arrij te shpegoj jane ato te cilat i shoh, i mbaj mend ( madje dhe i kam shkruajtur) dhe pas pak kohe me kane dale te verteta ashtu siç i kam pare ne enderr, ne nje menyre apo nje tjeter, nje parashikim i nje situate te caktuar. per keto lloj ëndrrash jam "CLUELESS". :shrug:

Durrsaku_King

Forumium praecox

un them qe gjumi te ben mire edhe kur flen shef enderra edhe pastaj kthehesh edhe nga ana tjeter edhe e shef endrren nga ana tjeter edhe gjumi naten edhe diten te qeteson edhe zgjohesh edhe pin kafen. kur flejme ne flejm gjithe bashke edhe kur zgjohemi vec e vec kush zgjohet i pari zgjon edhe te tjeret edhe gezohemi edhe jetojme te lumtur me gjumin ne mire... keshtu e mendoj une te pakten

ilirjan

Primus registratum

KORDELJA ka te drejte,

Gjumi , nuk ka asnje lidhje me temen e Psikologjise, tjeter gjumi tjeter enderrat.
Gjumi lidhet me sistemin nervor te njeriut (jo psiqik), pagjumsia eshte karakteristike e te semureve "nervore", jo psiqik.

b.k.

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Maria Antoinette:
[qb] gjumi eshte nje pjese e rendesishme e jetes qe ne kalojme ne krevat ose ngandonje here edhe ne karrike duke pritur trenin.
Ajo qe me duket mjaft kurioze eshte se njeriu shpesh ka tendencen ta nenvleresoje kete pjese te jetes se tij, kur ne te vertet studime te ndryshme si amerikane ashtu dhe europiane kane treguar qe nese nje njeri nuk fle per 4 ose 5 idte mund te kete probleme te ndryshme duke filluar qe nga dyzimi i shikimit deri tek alucinacionet.....Prandaj mendoj qe te flesh qofte edhe nje ore ( nese je ne sezon provimesh) eshte nje shtendosje perfekte e te gjitha nervave te trupit..... [/qb]
Ky eshte nje nga shembujt me tipik te analzimit te gjumit nga kendeveshtrimi i psikologjise.

Gjumi mund te diskutohet ne shume kendeveshtrime, por nese nuk i permbaheni aspektit psikologjik, tema do te mbyllet.

mirdita

Papirus rex
Gjumi esht nje qlodhje esht nje gje shum e mir sepse nese je i semur apo ke lodhje te shumta gjat dites at'her gjumi na ben shum mir