Kordele ne nuk mund te bejme filozofi
Kush pretendon,genjen vehten
Thjesht mund te diskutosh per psiqiken njerzore ne kete rast.Pra per gjumin ku eshte punuar dhe vazhdon te punohet nga kerkuesit
gjumi eshte nje pjese e rendesishme e jetes qe ne kalojme ne krevat ose ngandonje here edhe ne karrike duke pritur trenin.
Ajo qe me duket mjaft kurioze eshte se njeriu shpesh ka tendencen ta nenvleresoje kete pjese te jetes se tij, kur ne te vertet studime te ndryshme si amerikane ashtu dhe europiane kane treguar qe nese nje njeri nuk fle per 4 ose 5 idte mund te kete probleme te ndryshme duke filluar qe nga dyzimi i shikimit deri tek alucinacionet.....Prandaj mendoj qe te flesh qofte edhe nje ore ( nese je ne sezon provimesh) eshte nje shtendosje perfekte e te gjitha nervave te trupit.....
shyqyr qe e kemi gjumin, se ndryshe o na mirrte lumi /pf/images/graemlins/tongue.gif
- kshu sikur genjehemi me endrra te bukura ne gjume, edhe e heqim mendjen nga hallet dhe problemet..6 ore te dites une i kam fantazira, (se gjithmone shof endrra te bukura te tjerat lum e det /pf/images/graemlins/tongue.gif lol
Gjumi eshte momenti ne te cilin truri organizon informacionet qe ka mbledhur gjate dites e organizon long term memory e short term memory . Dhe gjumi eshte momenti i oksigjenimit maksimal te trurit e te gjitha indeve ne pergjithesi pasi mungon aktiviteti muskulor . Megjithate çuditerisht A.Ainshtajn e shume shkencetare te tjere vuanin nga pagjumesia .
Gjumi per mendimin tim e pasuron jeten pasi endrrat jane te bukura dhe eshte shume qejf kur ne mengjes kujton endrren e nje nate me pare e mendon sa e çuditshme eshte . E tani endrra :sleep:
KUR JEMI NE GJUM JEMI NE NJE BETE TJETER, PERJETIMET APO PRESIONET PSIQIKE SHFAQEN NE ENDER POR NDONJEHER EDHE NE ENDER SHFAQEN NGJARJET QE NA PARALAJMRONJ PER NJE QESHTJE QE MUND TE NDODH NE TE ARDHMEN
Njeriu kalon një të tretën e jetës duke fjetur, edhepse askush nuk e di se ç'është gjumi. E kemi të njohur se gjumi është shprehi dhe gjendje e pushimit gjatë së cilës natyra e ripërtërinë organizmin e shpenzuar, por nuk e dijmë se sa orë gjumë i nevojiten secilit individ. Poashtu nuk e dijmë as se a na duhet medoemos që të flejmë...
Gjumi esh gjendje inkoshience ajo dihet ........ dhe gjendja e inkoshences ndonjehere ngaterrohet me ate koshiences prandaj shoim endrra apo kujtojme ndonje gje qe na ka ndohdur gjate gjumit gjithashtu esh dhe shplodhje e organizmit /pf/images/graemlins/smile.gif
Lr gjume te embel o ylllllllllllll
O paperina nga e nxorre ti qe nuk ka lidhje Gjumi dhe pagjumesia me Psikologjine mi?
Ne klasen me te thjeshte te Psikologjise, ne nje nder kapitujt e pare trajtohet gjumi. /pf/images/graemlins/smile.gif
Nuk eshte teme Filozofie, por me duket tek nje teme tjeter kemi sjelle ca informacion per Gjumin...fazat e fjetjes etj.
aman c'na hapni tema me gjumin se une kam aq probleme sa s'ka me .ngela duke fjetur deri vone edhe nje cike e nuk ngrihem nga krevati fare. :sleep: :sleep: :sleep: :sleep:
Me ne fund tema qe me pelqen me shume; gjumi! Para dis kohesh ka patur raste qe flija 12 ore ne dite dhe s'ndjeja te ngopur! Kujtoja se kisha problem, por nuk eshte ashtu. Mosha te ndryshme kane nevoje per sasi te ndryshme gjumi... e komfirmova me doktoret! :sleep: keshilla ime eshte: Flini sa te Lodheni duke fjetur! Nuk ka vdekur njeri nga gjumi! (sepse nga ana tjeter me shume se 5 dite nuk jeton dot pa gjume!) :sleep:
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.