Gjumi ....a ka qellim

true confidental

Forumium maestatis
Gjumi ....a ka qellim

Ne kohet e lashta kur mungonte elektrifikimi dhe gjithcka zhytej ne erresire ishte mese normale qe njerezit te flinin :sleep: ......
Sot po me duket se eshte pak kohe e humbur ...te humbasesh ore te tera duke fjetur /pf/images/graemlins/laugh.gif
Besoj duhet te kete ndonje arsye ( riperteritje truri ose fuqish p.sh) qe une nuk e di fort sakte :idea: Me ndriconi paksa kush mundet

P.S Nuk dija ku ta beja kete pyetjen, por shpresoj te jem ne forumin e duhur /pf/images/graemlins/smile.gif

true confidental

Forumium maestatis
Re: Gjumi ....a ka qellim

Nje jave i pa gjume , privim qe duhen diagnostikuar pasojat , kushedi sa keqesohet situata ne familje :devil:

true confidental

Forumium maestatis

:lol: :lol:
Po dihet pra qe gjumi e ka nje qellim ,ta lehteson jeten /pf/images/graemlins/laugh.gif se te ishte ndryshe njerezimi do ta kishte eleminuar shekuj me pare...

true confidental

Forumium maestatis

Asnje ide te sakte per ket temen ??

Nejse nga gjumi nuk shpetojme dot ( megjithe rreziqet e shumta qe mbart /pf/images/graemlins/laugh.gif ) sepse ndodh nje prishje e ekulibrit fizik, mendor e emocional ……

Mgjth per mua nga gjumi pelqej vetem endrrat qe jane si tip eksplorimi dhe njohje e thelle e vetvetes , se ndryshe sme behej te flija aspak …….E keni vere re kur ngrihemi nga gjumi mund te jemi te etur ose te uritur /pf/images/graemlins/laugh.gif ,ose etc etc………me nje fjale jemi ca uncomfortable fizikisht /pf/images/graemlins/tongue.gif

Alanis

Primus registratum

Sikur te kisha ndonje aktivitet me argetues, nuk do flija fare. s'ia vlen te harxhosh momente realiteti (te bukura, kuptohet) per gjume.

nerxhivane

Primus registratum

une mendoj se gjumi eshte i domosdoshem per njeriun, dhe nevojiten qe se paku te bejme 8 ore gjume, eshte si "refresh" per trurin dhe gjithe trupin, nese fleni mire edhe do te dukeni me bukur gjate dites.
une per vete nuk mund te kaloj nje dite ne pune nese nuk flej mire naten. uha do te rrezohem mbi keyboard dhe s'do te shohe gje fare :wink:

ps. fleni mire qe te ndiheni mire :wave:

Le_Routard

Forumium maestatis

Ne kohet e lashta kur s'kishte kurrent, shyqyr qe ne TR ka gjenerator /pf/images/graemlins/laugh.gif , rrobt shkoshin ne krevat kur erresoj por nuk flishin, boshin kalamoj. Sot robt kan aktivitete te tjera.

Sidoqe te jet, mendoj, se qellimi kryesor i gjumit osht me pa ondra.

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

Une e urrej gjumin dhe ate qe e shpiku. Cti bej qe na duhet nganjehere. Po 8 ore gjume si ajo me siper, rralle se i bej. Bah, plas derri.

true confidental

Forumium maestatis

LR kaq me vlere jane endrrat ..mua me duket se endrrat thjesht ndodhin gjate gjumit dhe skane ndonje kuptim te mirefillte ………mgjth eshte e cuditshme ato endrra qe jane te rendesishme :wub: me kujtohen mjaft mire , por te themi nga 95% te tjera sme mbetet asgje ne tru .
Yllka Shembullore Une kur pi shume kafe gjate dites , kafeina me sjell ate efektin e te lenit pa gjume….keshtu ata qe sduan te flene shume ua rekomandojme /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga CoYoTe:
[qb] Yllka Shembullore Une kur pi shume kafe gjate dites , kafeina me sjell ate efektin e te lenit pa gjume….keshtu ata qe sduan te flene shume ua rekomandojme /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Eee keshille e mire po une s'pi kafe by default. (Already loaded /pf/images/graemlins/laugh.gif ) Edhe enderrat meqe ra fjala s'me pelqejne fare se o s'jane reale o jane te frikshme.

doktoresha

Primus registratum

Fillimisht postuar nga LR:
[qb] Ne kohet e lashta kur s'kishte kurrent, shyqyr qe ne TR ka gjenerator /pf/images/graemlins/laugh.gif , rrobt shkoshin ne krevat kur erresoj por nuk flishin, boshin kalamoj. Sot robt kan aktivitete te tjera.

Sidoqe te jet, mendoj, se qellimi kryesor i gjumit osht me pa ondra.

/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
tani qe ka korent...i bie me u cmend njerzit...lol
qellimi kryesor i gjumit eshte me te pa endrra ty... /pf/images/graemlins/smile.gif
/pf/images/graemlins/laugh.gif

/pf/images/graemlins/laugh.gif Une po nuk fjeta gjume mire ,i them kembes dore :shrug: .Me shplodh ,me zbukuron ,me rit /pf/images/graemlins/laugh.gif ,kur shoh endrra te bukura .Kur shoh endrra te frikshme ,apo acaruese ,si dreq behem ,as dushi ,as tualeti s'me bejne te ndihem mire :shrug:

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Moira:
[qb] /pf/images/graemlins/laugh.gif Une po nuk fjeta gjume mire ,i them kembes dore :shrug: .Me shplodh ,me zbukuron ,me rit /pf/images/graemlins/laugh.gif ,kur shoh endrra te bukura .Kur shoh endrra te frikshme ,apo acaruese ,si dreq behem ,as dushi ,as tualeti s'me bejne te ndihem mire :shrug: [/qb]
Be nje orange lift morning face mask se ta zhduk stresin e mengesit pqr 10 minuta. /pf/images/graemlins/laugh.gif

true confidental

Forumium maestatis

Truri qenka si puna e baterise se telefonit, shkarkohet diten dhe rimbushet naten , ka raste qe mban edhe me shume se 24 ore /pf/images/graemlins/laugh.gif

Rambla

Primus registratum

orange lift morning face mask
rrezik harxhon me teper kohe me e thene emrin e kesaj maskes , sesa ta besh /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

Epo qe posacerisht per Moiren kjo maska prandaj /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

/pf/images/graemlins/laugh.gif flm ,do t'a marr plotesuese kete masken ,se gjumin e dua gjume une... :tipsy: