Gjithcka qe nis, mbaron.

true confidental

Forumium maestatis
Re: Gjithcka qe nis, mbaron.

ligji fizik i transformimit ....vlen edhe per fenomenet apo eksperiencat ?
Fillimi paksa veshtire per tu kuptuar se si ndodh, por fundi nese vjen eshte vertet i pashmangshem /pf/images/graemlins/smile.gif
Po mu cme duhet ke kjo tema, kur jam akoma ke fillimi per vete .....
Lol, te pakten po i jap fund sesionit te forumit per sot per te konfirmu qe cdo gje qe nis, mbaron /pf/images/graemlins/laugh.gif

cacol

Forumium maestatis

Feedback-u s'ka te beje fare me kujtimet.

Nqs thuhet qe dicka NIS, ose FILLON, atehere eshte e qarte qe kjo gje do t'a kete nje fund. Perjetesia, edhe po te kalojne miliarda vjet, nuk ekziston. E kane thene bukur Guns-at " Nothing lasts forever" /pf/images/graemlins/smile.gif

cacol

Forumium maestatis

E cuditshme qe ju e lidhni titullin e temes me dashurine /pf/images/graemlins/laugh.gif.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Feedbacku eshte ajo cka perfitojme dhe na ngelet ne evoluime,ka te beje me kujtimet e jo pak.( sdo replikoj me per kte gje se sdo zbras koken time te mbush te te tjereve).

teab

Primus registratum

Guns-at e kane vjedh ate shprehjen... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ndonjehere mbarimet jane zgjidhja me e mire!

cacol

Forumium maestatis

O LiPS, je injorante ne psikologji. Feedbacku eshte nje mendim qe te lind ne mendje, perpara se objekti apo personi qe ti ke perballe, te reagoje apo te veproje. Kujtimi ( REMINESHENCE sic gjuhet ne zhargonin perkates ) nga ana tjeter, eshte perkthimi ne mendim i reagimit te personit apo objektit qe ti kishe perpara, pra eshte dicka post-aktive. Kjo per te te dhene te drejte me siper, ku ke shkruajtur qe s'duhet te mbushesh tenden per te zbrazur ate te te tjereve /pf/images/graemlins/wink.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Feedbacku sipas asaj qe mendon ti,po jo sipas asaj qe mendoj une,ndaj ate injorante ne psikologji merre dhe fute ..ne xhep ( sepse sje ne gjendje te gjykosh aq me teper ti qe ske diplomen per psikologji!! )

Feedback ( eshte nje pergjigje qe merret gjate nje procesi te tranformimit nga input ne output ) 1.ska lidhje fare me lindjen e mendimit,pasi feedback eshte nje rezultat gjate procesit te metamorfozes qe permenda gjeja me kryesore qe duhet vleresuar dhe qe per mua nuk duhet harruar eshte pikerisht ai ( Feedback). Nese do e nenvleresonim sdo ishim ne gjendje te gjykonim per cilesine apo per vete kryerjen e procesit te metamorfozes,kjo njera ane,dhe tjetra ane eshte qe nese sdo e vleresonim sic duhet,nuk do arrinim te kryenim permisimin gjate nje tjeter cikli metamorfoze qe vjen ne vijim .

^^MIA^^

Forumium maestatis

Dhe ne lidhje me Kujtimet ( une i konsideroj kujtimet si nje arshive e pergjigjeve te mara nga cdo situate,ngjarje,aktivitetet,ndryshim,veprim,pergjigje,etj) Ndaj ,pak rendesi ka nese ndodh nje metamorfoze,ajo qe smbarojne jane pergjigjet qe merren si pasoja prej tyre.

cacol

Forumium maestatis

Lips, jo feedbacku ne ekonomi ( se ne seks psh, input eshte rrasja e kollodokut brenda, ndersa ne ekonomi eshte tjeter gje ) por feedbacku ne PSIKOLOGJI. Me duket se tema ka karakter psikologjik, ndaj, perdorimi i gabuar i fjales FEEDBACK nga ana jote, eshte simptome injorance ne kete fushe.

Feedbacku ndodh menjehere pas veprimit tend dhe menjehere perpara veprimit te tjetrit. Eshte pra, nje lloj PARASHIKIMI. Tashi, nqs ti nuk je dakord me "bazat universale" te Psikologjise, ky eshte problem i yti, dhe jo i atyre qe keto baza i njohin. Persa i perket pastaj, patjes se diplomes, ajo qe ke shkruajtur eshte nje injorance ne fushen e ironise dhe te humorit /pf/images/graemlins/laugh.gif. Sipas filozofise tende, dikush qe nuk eshte muzikant, nuk mund te diskutoje apo te njohe nje kenge. Dikush qe nuk eshte shkrimtar, nuk mund te shkruaje dicka te veten, apo te diskutoje mbi dicka qe ka lexuar... e keshtu me rradhe.

E fundit fare : Kishe shkruajtur qe NUK do replikoje, kshq pasi te kesh lexuar keto me siper, pervec faktit qe nuk u tregove koherente, deshperohu per faktin qe je injorante! Ciao /pf/images/graemlins/smile.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Postimi i pare : Feedback eshte nje mendim qe te lind ne mendje..
Postimi i dyte : Feedback eshte nje lloj parashikimi,a mund te me thuash pak cfare parashikon feedbacku dhe ku mbeshtetet per te parashikuar ,nese e ben?

Persa i perket paragrafit te dyte te postimit tend te fundit ketu,eshte thjesht nje justifikim!!

E fundit : Thashe te te zbus pak hendekun e justifikimit ndaj dhe shkruajta.
Jam e lehtesuar qe e kam prej teje epitetin e injorantes,nga dikush tjeter do me bente me teper pershtypje.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Dhe dicka tjeter se me iken dritat e mu shkeputen mendimet.

Nuk je aspak koherent persa i perket percaktimit te terminologjise feedback ne psikologji.Brenda 10 minutave ke dhene dy versione te ndryshme.

cacol

Forumium maestatis

Mendja mendime prodhon, e para. E dyta, feedbacku eshte nje mendim, i tipit parashikues, me ate te se cilit personi qe e ka kete feedback, mundohet te imagjinoje se c'do te beje personi ( apo personat ) qe ka perballe apo me te cilet ka nje fare interaksioni.

Shembull : Une te them ty qe je injorante. Menjehere pasi ta them dhe perpara se ti te pergjigjesh, kam nje feedback qe me ben te imagjinoj qe ti do kenaqesh, sepse nuk kam vene fjalen SHUME. Kupton tani ? ( Feedbacku im thote JO! ne kete rast /pf/images/graemlins/lol.gif Ky eshte me siguri "feedback pozitiv" ose e thene ndryshe, nje parashikim i drejte i bere nga ana ime )

Justifikim i bazuar mbi ate qe the ti ( ne kete rast, pata nje feedback qe nenkuptonte koherence nga ana jote, por nuk ndodhi keshtu. ) Ja, te dhashe dhe shembullin e nje "feedbacku negativ" /pf/images/graemlins/laugh.gif.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Ketu pra ngaterron ti : Feedback nuk i perket askujt.Ai mund te perdoret nga te tjeret sepse konsiderohet nje pergjigje si pasoje e nje rezultati. Ai merr forma te ndryshme ne varesi te shkaktarit ,por perdoret sic thashe une ne postimin tim te pare si i vetmi deshmi per te shumuar kujtimet.