Gishtat e vrasesit

Al-Punk

Still here
Rastesisht kuptova se thonjte e shkurter te gishtave te medhenj qe kam i perkasin nje simptome te njohur si Clubbed Thumbs ose Murderers Thumbs qe do te thote Gushti i madh i vrasesit. Termi shkencor brachydactyly type D

Jam kurioz per statistikat, dini te tjere qe kane gishta te tille:
 

Al-Punk

Still here
Dhe nja dy perceptime mitologjike ne kultura te ndryshme:

Some curios fortuneteller perceptions about people with Clubbed Thumbs:

"The clubbed thumb was traditionally called the 'murderer's thumb' denoting the powerful temper of those who carried it. This thumb has a short first phalange (section) and is broad. The tip of the thumb is fleshy and the thumbnail is short and broad. According to those who know, people with clubbed thumbs [however] are strong willed and can control their emotions."

ose

"This thumb is in a shape of a club. People possessing this type of thumb are animalistic in nature and thought system. They bear brutality of Elementary type. They can harm or murder out of callousness. They lack premeditation and depth."

Ouch!
(Burimi http://helix.northwestern.edu/blog/2011/11/curious-case-stubby-thumb)
 

Eléonoré

Valoris scriptorum
Gishta te tille tregojne se pari nje problem renal, problem me thonjte, floket dhe kockat si dhe problem me trurin.

Gishta te tille jane tregues te njerezve te shendoshe. Ata mbajne shume uje ne trup, i cili mund te shkarkohet nen diuretike mjekesore.

Thonjte e dobet tregojne mungesen e nikotines dhe perdorimin e drogave te rrezikshme.

Perdorimi i ketyre drogave ndez disa llambushka ne tru te cilat jane inkadeshente dhe te nxehta. Rezistenca e telave te inkadeshences bie dhe me kalimin e kohes keto llambushka fiken. Bashke me to edhe gjithcka qe truri tyre permban.

Se pari, sygjeroj nje vizite tek mjeku dhe se dyti heqjen dore nga perdorimi i droges, perndryshe do te vije nje moment qe ai gishti vrasetar te mos kryeje asnje funksion tjeter pervec se te vere nje firme ne nje dokument. Pak a shume si analfabetet e hershem te cileve u lyhej gishti i madh me boje per te firmosur librezen e pensionit.


Eleonore
 
Top