Gara e demokrateve amerikane per shtepine e bardhe..

Gara e demokrateve amerikane per shtepine e bardhe..

Me ne fund ne Iowa filloi edhe gara e gjate per zgjedhjet presindenciale ne USA '04.

Sen John Kerry fitoi zgjedhjet ne Iowa dhe eshte i pari ne garen per kandidatin demokrat ne shtepine e bardhe...
Surpriza ishte jo e vogel dhe kur pritej qe gara te ishte midis Dean dhe Edwards.
Gephard me dukej se do largohej fare nga gara per kandidaturen demokrate.
Me ne fund disa figura po behen te qarta se kush do jene pretendentet kryesore per ti bere balle Bushit ne zgjedhjet e nentorit.

Mos harrojme se eshte akoma ne gare dhe Clark qe nga sondazhet ndodhet ne pozite te mire.

koppertoni

Primus registratum
Re: Gara e demokrateve amerikane per shtepine e bardhe..

Fillimisht postuar nga LIR111:
[qb] Lobi Cifut dhe ai Grek kane bashkepunim por edhe divergjenca, nuk e di cfare i bashkon dhe cfare i ndan. :confused: [/qb]
Ahhh. Mbase disa gjera i bashkon/ndan por lobi cifut eshte qindra here me i fuqishem se ai grek. Lobin grek me mire ta krahasosh me lobin shqiptar.

koppertoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Koppertoni:
Fillimisht postuar nga LIR111:
Kush mund te me thote;
Lobi Grek ne USA per cilin parti voton???

Po ai Shqiptar??
Shqiptaret e rinj me llotari kane marre nenshtetesite amerikane duan te votojne per demokratet.
1)erdhen ne kohen e Klintonit pane bumin ekonomik ne kohen e Klintonit
2)po humbin vendet e punes ne kohen e Bushit
3)Ndihma ushtarake qe dha Amerika per Kosoven ishte ne kohen e Klintonit
4)premtimet e demokrateve qe Kosova do jete e shtet i pavarur. Kete e beri ne sy te shqiptareve te diaspores demokratet Wesley Clark & Joe Libermann.

Meqe deshiron ta dish si lobi grek & cifut shumica ne numer jane demokrate pa diskutim. Lobi cifut ka influence te madhe. Lobi Shqiptar ahhhh shume i dobet para atij grek. Gjermaniket jane me shume popullate ne gjithe ameriken. Lob skane fare.

Lobi me i forte eshte ai Anglez. 15% e popullsise se Amerikes zoterron Ameriken politikisht & ekonomikisht. Cifutet kane Media & Hollywood & pak Banks. Industria/Banks eshte ne dore te Anglezeve. Fabrikat jane ne Kine, Indi, Amerika Latine, Malajzi, Tailande, Indonezi etj. Industria Ushtarake eshte ne MidWest USA. Industrite teknologjike-sensitive processor-making etc. jane ne West Coast USA.

Lobi shqiptar ai i vjetri eshte republikan. Kam folur me shume. Lobi i ri shqiptar eshte ne East Coast.
Harrova: Lobi anglez zoterron 60% e pasurise ne SHBA. Per kete ka prova. Cifutet kane Media/Hollywood/Entertainment. Lexo Fortune 100 companies. Kush ka ne dore gjigadet Kodak,HP,GE,AOL,ATT,Crysler,Ford,GM etj. Kodak ka 12 kombinate madheshtore ne Brazil. Ushtrine e kane anglezet. Gjeneralet shumica angleze jane.
Dinastia & miqte e Kennedy's marrin % per cdo shishe alkoli te prodhuar/importuar ne SHBA.
Dinastia & miqte angleze te Bush's marrin % per cdo liter benzine ne SHBA.

Greket nuk jane kercenim per shqiptaret ne SHBA.

koppertoni

Primus registratum

Dje vura re nje konstatim te habitshem qe do e ndaj me ju ketu.

Njeri qe une e di shume mire eshte anti-Bush i tmerrshem i zjarrte per Dean & Edwards dje e kishte me medyshje te votonte per Bush apo jo. Nuk i kishte pelqyer Kerri.

Kerri ka pasur gjyshin cifut. I jati eshte konvertuar ne katolik Kerri vete shkon ne kishe katolike. Do 7 breza qe te binden se eshte konvertuar ne katolik?

Kam frike se Bush anglikani e ka kapur Bin Laden do e nxjerre ne skene para zgjedhjeve. Keshtu beri me Sadamin e kapi ne korrik e nxorri ne Janar po nuk i shkoi hic ne Irak. Iranianet me burime te tyre te sigurta e fjeten mendjen qe Bin Laden eshte kapur e Bushi do e perdore per nevojat e tij.

Kerri spo reagon. Kerri e di cia lexonte gazeten Izvestija ne Gorki Park Moske 20 vjet te shkuara me satelit. Kerri e di Bin Laden eshte kapur me kohe njesoj si thone iranianet.

Kerri ka disa karta te fshehura e nuk i trembet syri. Ose eshte bere nje mishmash asnjeri spo e merr vesh cfare po ndodh ose nje loje e fshehte po luhet nen tavoline.

Per kete duhet te votoj une ne Nentor?

Demetrio Scutari

Primus registratum

Unë kam qenë gjithmonë republikan sa i përket politikës amerikane dhe sigurisht jam për Bushin... sipas mendimit tim, republikanët përfaqësojne vlerat amerikane të vërteta dhe një rizgjidhje e Bushit do të ishte e mirë për SHBA-në dhe për tërë botën...

renea

Primus registratum

Per ata qe ngasin makinen ne USA, mesatarja kombetare e benzines sot eshte $1.75 krahasuar me 0.95 qe ishte ne kohen e Klinton.

koppertoni

Primus registratum

Kerri o top ai do marre voten time. E gjetem 0.90$ nje gallon benzine ne kohen e Clinton. E te votoj une per Bushin ta coje benzinen 2.5$ gallonin? Miqte e Bushit me % nga benzina rrojne.

Bushi thote lufton terrorizmin. E cuditshme Bushi eshte financiuesi me i madh i terrorizmit. Perqindje fitimi nga benzina e larte marrin arabet po ashtu jo vetem miqte e Bushit. Kerri nuk ka simpati per arabet.

Komenti i Kerrit nuk e harroj:::: "What the hell wants America with Arabs. The only Americans are Bush's friends who do business with Royal Saudi family."

Vote for Kerri! Cheaper Gas Prices!

koppertoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Demetrio Scutari:
[qb] Unë kam qenë gjithmonë republikan sa i përket politikës amerikane dhe sigurisht jam për Bushin... sipas mendimit tim, republikanët përfaqësojne vlerat amerikane të vërteta dhe një rizgjidhje e Bushit do të ishte e mirë për SHBA-në dhe për tërë botën... [/qb]
Ti Bushi eshte vdekja e Amerikes. Per juve jashte me mire Bush. Per neve ketu Bush sa me shpejte te iki aq me mire.

Me solli ne vete renea.
1 Gallon ne kohen e demokrateve ishte 95cents
sot 1 Gallon eshte 1.75$ me i liri.
Ne kohen e Bush vertet qenkan dyfishuar cmimet. Spo kuptojme po na qenkan dyfishuar. Te jemi kaq idiote te ri-zgjedhim Bushin prape.

renea

Primus registratum

Une jetoj ne Oklahoma, edhe pse shtet demokrat voti per Bushin heren e kaluar, nga sa kam folur kohet e fundit vetem ankesa kane per Bushin. Tani si dihet, GOP eshte provuar te ngreje shume te majme per fushata.

Demetrio Scutari

Primus registratum

Nuk besoj se çmimi i benzinës është diçka aq i rendësishëm... sidoqoftë, sipas mendimit tim qeveria e Klintonit qe më e katastrofalja në historinë e SHBA-ve...

Rroftë Bushi!

ilirjan

Primus registratum

Nuk besoj qe tek Shqiptaret e ardhur ne USA vitet e fundit te kete ndikim ekonimik ndryshimi i njeres apo tjetres parti ne USA.
Problemi ketu eshte i interesave te Shqiptareve ne Ballkan dhe ne Shqipni.Kush nga keto forca politike eshte me ne dhe kush eshte kunder???? /pf/images/graemlins/wink.gif
Nga lufta ne IRAK , GREQIA si shtet ka pasur humbje kolosale ekonomike, (kjo ne favor tone)
dihet qe Greqia si shtet mbahet ne kembe nga 5,6 milionere nafte, (tregetar nafte), te cilet shfrytezonin embargon :cry:
Edhe Turqia ka ngel pa lende te pare(droge) nga lufta ne IRAK, :cry:
Po i vjen rradha edhe LIBISE /pf/images/graemlins/tongue.gif

Demetrio Scutari

Primus registratum

Pa kurrëfarë dyshimesh Bushi do ta ndihmonte Shqipërinë më shumë sesa Kerry...

DFV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Demetrio Scutari:
[qb] Nuk besoj se çmimi i benzinës është diçka aq i rendësishëm... sidoqoftë, sipas mendimit tim qeveria e Klintonit qe më e katastrofalja në historinë e SHBA-ve...

Rroftë Bushi! [/qb]
Po pse vetem cmimi i benzines eshte problem??

Sot ne amerike numerohen 8.2 miljon te pa pune pa nemuruar ketu rreth 4.5 miljon qe punojne part-time.
Pothuaj te gjitha cmimet jane dyfishuar.
Per mendimin tim Bush eshte i preokupuar te shtoje paret e atyre qe kane miljona dhe aspak per te perkrahur klasen e mesme.
Persa i perket Shqiperise dhe Kosoves nisur dhe nga intervista e koheve te fundit Richard Hullbruk , mendoj se me demokratet do te behet me shume dhe Kosova do te fitoj pavarsine.

Bushi megjithese po deklaron se ekonomija ka filluar te ngrihet(gje qe eshte e vertet) perseri eshte duke humbur me mijra vend pune ne cdo muaj.
Athere pse duhet besuar edhe per nje 4 vjecar tjeter?