Galeria e Impresionizmit

tirana

Primus registratum
Re: Galeria e Impresionizmit

Impresionizmi ishte nje levizje piktoreske qe mori jete ne France nga mesi i shek.18 dhe nuk pati jete te gjate (si levizje) pamvarsisht gjurmeve qe la. Shume i perngjashem ne pamje te pare me realizmin por me nje diference thelbesore. Impresionizmi nuk prezantonte ideale, idete, problemet. Nuk ishte nje mendim por ishte thjesht nje riprodhim i natyres/jetes ne aspektin e tyre me te kendshem e poetik. Me pak fjale kishte vetem nje funksion optik.
Monet eshte nje nga te paret prezantues te ketij stili dhe pikerisht me "duke ngrene mengjes mbi bar"

mon3.jpg

Alba Shehi

Primus registratum

Amon kush mi gjen ca piktura te Toulouse-Lautrec.Vdes per ato balerinat! /pf/images/graemlins/laugh.gif Deri tani jam kenaqur me keto servirje. /pf/images/graemlins/wink.gif

Alba Shehi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Skunk Love:
[qb] keto me lart jane "Lulet e molles" nga van Gogh, apo jo Blend.
PS. Tema me e bukur ne AF, sinqerisht u kenaqa .

PS. Hi ftyre. /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Hi edhe ti ftyre! Se mos te kap ndonjehere live une ty ne AF. :smash: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

Vecantia e impresionizmit, sic e tha edhe Majmuni qendron ne faktin qe nuk merret me percjelljen e nje ideje te vecante por me teper me percjelljen e nje pershtypjeje (Impresioni) pamor. Me shume se me objektet Impresionizmi flirton me lojen e drites dhe ngjyrave. Nuk perdor shume perzjerje ngjyrash por perkundrazi, ne impresionizem pikturohet me goditje te shpeshta te penelit duke perdorur ngjyrat origjinale, te paperzjera. Harmonizimi i ketyre ngjyrave sjell me vete Impresionin e artistit. Kjo ide perforcohet me teper ne Post-Impresionizem.
Ja nje shembull i forte nga PIERRE:

tuin-Prado-Madrid.jpg

Me shume Henri Toulouse-Lautrec
Henri%20de%20Toulouse-Lautrec.jpg

Balerina me corapet roze
EA-MA007.jpg

Vjedhurazi /pf/images/graemlins/smile.gif
toulouse-lautrec5.jpg

Balerina ulur mbi divanin roze
Toulouse-Lautrec.jpg

Toilette
TOILETTE.JPG

Roza

lautrec.jpg

Alba Shehi

Primus registratum

Lara,Blendi ju faleminderit shume. Perseri me kenaqet! /pf/images/graemlins/smile.gif

TDSH

Primus registratum

Personalisht e urrej Gagunin per sa i perket artisteve qe i perkasin impresionizmit, se di pse me ngjall nje ndjenje peshtire, ndersa te tjeret kryesisht me pelqejne te tere...

Cassatt-At the theater
cassatt-at-theater-1879.jpg

Manet-Luncheon on the Grass
grass%20manet.jpg

Monet-Sunrise
monet-sunrise.jpg

Alba Shehi

Primus registratum

Nuk e di por mua ato tahitianet e Gauguin-it me pelqejne shume. Varet se si i ndjen kur i shikon!

shpresa

Primus registratum

Gaugin eshte nje nga impresionistet me te medhenj i cili vendosi per shkak te te keqijave te historise te bente nje udhetim/qendrim, ne fakt dy te tille, ne keto vendet ekzotike te paqesorit te jugut ku edhe ndryshoi tematiken e pikturave te tij duke iu perkushtuar bukurise se femrave indigjene te Tahitit. Une kam bere nje kerkim dhe esse te zgjeruar per Gaugin dhe te gjithe veprat e tij, dhe e kam disi debulese dhe e njoh me mire se te tjeret. Albushes do i rekomandoja te dale nga shtepia dhe te shijoe kete tahitiane qe jam me se e sigurt qe ndodhet ne muzeun artistik te qyetit aty.
1921.186.jpg

Rambla

Primus registratum

Me pelqen shume shume Monet, dashuri me shikim te pare qe para 3 vjetesh /pf/images/graemlins/laugh.gif (kur po shihja nje moster dedikuar impresionizmit, kishte piktura fantastike, monet me beri shume pershtypje, dhe nje piktor rus qe me vjen aq inat qe sja mbaj mend emrin.)
doja tju coj ca piktura por sdi si ti postoj ...èèèèè, /pf/images/graemlins/frown.gif

mgjth nese doni te shikoni piktura te monet shkoni tek http://www.artdreamguide.com/adg/_arti/_m/_monet/opus.htm

Jane shume te bukura!!!

P.S.ndonjenjeri mund te me tregoj si mund te postoj fotografi, piktura (dmth immagini)?

edda

Primus registratum

Me pelqejne shume edhe Walter Pichler - eshte altoatesin dhe Müller, i kam pare per here te pare para nje viti ne belvedere ne viene dhe me mahniten..nuk kam shume kohe ne dispozicion qe t´i kerkoj ne internet nese dikush i gjen do me bej te lumtur per disa çaste

edda

Primus registratum

eshte nje tjeter ajo qe kam pare ne belvedere por s'po e gjej qe s'po e gjej as tek siti i belvederes...pazienza /pf/images/graemlins/frown.gif

Rambla

Primus registratum

para ca ditesh isha tek nje moster e impresionozmit ne rome: shume eksperience e bukur. pervec pikturave kishte dhe fotografite e piktoreve. zbulova piktor te tjere impresionist per te cilet nuk dija asgje por sidomos Giuseppse de Nittis, njre piktor italian me ka lene shume pershtypje. ishte i madh fare. nje qartesi perfekte tek quadrot e tij. nese mund te shkoni ne rome, jua keshilloj te vizitoni mostren, ku mbi te gjitha jane edhe quadrot e klasikeve francez. deri me 7 luglio eshte e hapur. ciao