Funksioni "Raporto" eshte veprim i njerezve te dobet apo ...?

Klinton

Primus registratum
Funksioni "Raporto" eshte veprim i njerezve te dobet apo ...?

Do te kisha deshire qe kjo teme te ishte me e zgjeruar dhe te mos perkufizohej vetem me albforumin si nje lidhje virtuale.
Spiuni, fuksi, rraportuesi ne albforum, ne Shqiperi shihen si njerez negative dhe njerezit u largohen sa me shume te jete e mundur.
Edhe ketu ne albforum kam vene re se ndersa moderatoret kerkojne ndihmen e anetareve(ne pamundesi te kontrollit te tere temave dhe shkrimeve), anetaret kete e shohin negativisht duke e lene shkrimin me fjalore shpesh te rendomta ne doren e moderatoreve me arsyetimin se ata duhet te jene perkujdeses te vete forumit te tyre.
Atehere te dashur albforumista a eshte dicka negative te raportosh nje veprim jo te drejte?
A eshte dicka negative te raportosh kur nje kriminel vret nje te pafajshem?
Kur nje grua perdhunohet nga nje njeri i rendomte etj etj?
Kur nje aderues i albforumit shkruan shkrime vulgare dhe me permbajtje te pazakonte nga ato qe kemi pare deri me sot?
Ndihmojme vete albforumin per ta mirembajtur kur ndonjeri prej nesh kryen funksionin "raporto"?
Pres diskutime me karakter negativ pasi gjithkush prej nesh ka shije te hidhur ose ne kujtesen e cdonjerit eshte e regjistruar fjala Sigurims, Shiks etj

Profeti Drejt

Primus registratum
Re: Funksioni "Raporto" eshte veprim i njerezve te dobet apo ...?

Edhe ti mor kalec katuni po don me rregullu terrenin mos me u peshty ne ftyre, kshu!

eM

Paper Moon

Spiunimi eshte gje shume e keqe. Per vete nuk e duroj dot!

Kete te funksionit raportoje si spiunim me duket si gje koti. Eshte thjesh ndihme. Ne mos tani pak me vone nje moderator ose admin do e shofi, keshtuqe sme duket se ata qe perdorin raportoje jane Shkiksa! /pf/images/graemlins/laugh.gif

eM

alinos

Forumium maestatis

Jo lal,
raportoje nuk eshte SHIKU, (moderatorit i del emri dhe i thuhet arsyeja e dergimit te mailit), por zyra e ankesave neper lokalitete.

Ti si president nuk ke pasur zyren tende ne zonen elektorale, ku degjoje ankesat e elektoratit /pf/images/graemlins/wink.gif

Klinton

Primus registratum

Prefeti une nuk jam kalc katundi dhe as ndonje kalec albforumi.
Une po te kem dicka per te thene e cila me duket e pallogjikshme une shtyp butonin raporto, nuk behem dembel gjithashtu, por te "Fjala ime per Permisimin e Albforumit" paraqes ankesen dhe pres pergjigjen e moderatoreve ose administratoreve.
Verej se me ty nuk mund te diskutohet pasi emocionet te pushtojne kembe e krye dhe kalin e kaleron persembrapshti.

Alinos nuk te kuptova ne pergjigjen tende

alinos

Forumium maestatis

E kam ditur qe presidentet e Amerikes jane kukulla, po mendoja se kuptonin dicka se si funksionon politika /pf/images/graemlins/wink.gif
Ok, po ta shpjegoj ne kontekstin e forumit:
Funksioni raportoje eshte per te treguar nje post i cili perben ofendim per nje a me shume persona ne forum dhe qe moderatori i faqes nuk e ka pare ende per arsye te ndryshme.
Kjo behet qe te zbatohen rregullat e forumit, dhe qe te gjithe anetaret te mbesin te kenaqur. Liria jote perfundon aty ku fillon e imja dhe kur shkelet kufiri kam te drejte te ankohem, dhe per kete paraqes prova qe eshte raportimi i postit.

Shpresoj te kem qene sadopak e qarte...

Profeti Drejt

Primus registratum

Ketu njerezit diskutojne, jo derrasat e hunjte e gardhit.
Ti dhe shume te tjere duhet te mesoheni e te civilizoheni t'i leni njerzit te shprehe. Meqense jane njerez, edhe shajne ndonjehere, se nuk shajne gomeret, e kush vjen ne forum nuk eshte kafshe pa emocione.

Ka ylla **** per fjalet qe moderatoret duan te editojne.

Pastaj forumi me duket eshte mjeti per te gjete mundesine per te organizu shqiptaret qe te mesojne t'i degjohet zani ne Shqipri dhe ne bote, se po na shkerdhejne greket e serbet.

Nuk eshte forumi per te gjete dashnore apo dashnor ti apo ndonje tjeter, thirri rradakes!

alinos

Forumium maestatis

Prefeti me fal po nje sugjerim do kisha per firmen tuaj: nuk ju duket se permban fjale te hidhura qe do ishte mire te ishin me ***** sic i sugjeroni dhe Klintonit?!

komino

Valoris scriptorum

shpeshhere kohet e fudit tendohem te kerkoj moderimin e perfeti drejt po pastaj them se ia vlen ta shohin te gjithe se c'figure ben nje person i tille e te qendrojne larg ketyre lloj sjelljeve prej kafshe ( quhet dhune verbale ajo e prefeti dhe nuk ndryshon shume nga lehja e nje qeni pas gardhit)

i kerkoj ndjese prefetit per krahasimin me qenin

Klinton

Primus registratum

Te hapesh nje teme te tille per diskutim eshte me te vertete njelloj sikur ti predikosh priftit ose hoxhes Kuranin dhe Biblen.
Prefeti ti me keqkupton sepse kjo teme eshte hapur per diskutim shoqeror dhe jo per te mbyllur gojet e shqiptareve aderues ne albforum.
Pyetja ime mund te shtrohej keshtu
A eshte nje polic mirembajtes i rregullit dhe ligjeve te nje shteti ?
Mos valle nje polic mund te quhet spiun ose shikas vetem sepse ai i sherben shtetit?
Ky polic mbron te drejtat e cdonjeriu brenda per brenda atij vendi dhe ka per detyre ti respektoje.

Atehere nje zbatues i ligjeve te kushtetutes se nje vendi, veprimi i tij a mund te quhet dicka shume e keqe ashtu sikur thote Naked Fearie ?

Sa per sqarim per Alinos-in, une nuk kam ndermend te hap kurse trajnimi per FBI dhe CIA-an shqiptare por duhet depolitizuar fjala sigurim dhe shik.

Nje kriminel kapet denohet por me te nuk abuzohet shume ndersa me nje kalec, hafije, spiun a ku di une si i cilesojne shqipetaret, do te ndodhte e kunderta.
Por perse keshtu te dashur aderues?

Profeti Drejt

Primus registratum

Qeni leh pas gardhit se ruan shpine e vet, por gjarpri qe t'kafhon si tja bejme, se ai nuk leh.

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga Prefeti Drejt:
[qb] Qeni leh pas gardhit se ruan shpine e vet, por gjarpri qe t'kafhon si tja bejme, se ai nuk leh. [/qb]
Prefeti te editova firmen.Albforumi s'i ka shpallur lufte asnje shteti,firma me te tille propagande jane te palejueshme.
P.s: Kehsille-Menohu dy here kur shkrun gjekuni!

Klinton

Primus registratum

Ne Shqiperi fjala sigurims te jep pershtypjen e Gestapos dhe me pas me ardhjen e demokracise ky emer nuk u zhduk por nga sigurims u transformua ne shiks.
Shqiptaret e shohin gjithshka me pesimizem dhe mundohen ti largohen sa me shume kesaj "tragjedie komike".
Por mendoni se duke shperfillur kete "tragjikomi" ndihmojme me te vertete te mbrojme vlerat tona.
Pershembull ne shume qytete te Shqiperise gjenden muzeume te ndryshme te cilat perbrenda tyre mbajne vlera shekullore dhe perse jo mijevjecare.
Nje njeri i cili e do me te vertete vendlindjen, atedheun e tij nuk do e linte nje hajdut te vidhte nje ikone historike e cila i humb shume vlera vendit te tij.
Perse ne shqiptareve na dhemb vetem atehere kur shitet Shqiperia nga njerezit me poste ne qeveri dhe perse nuk tregohemi te njejte edhe atehere kur "krimbi"sapo ka filluar te gerryeje trungun e pemes.
Kryetari i opozites ka demaskuar dhe po demaskon krimin jo vetem neper rruge por edhe ne qeveri dhe ne shoqerine shqiptare.
Mund te quhet kryetari i opozites nje Sigurims ose nje shiks?
Une do thoja se jo sepse ai po i ben nje sherbim atdheut te tij dhe i vetem po mundohet te ndale doren e tradhetise qe ka zene cdo qoshe te shoqerise dhe qeverise shqiptare.
E perse qenka e drejte qe vetem ai te demaskoje dhe ne te rrime te presim nen diellin e nxehte ata qe shkaterrojne Shqiperine dhe shqiptaret.
Eshte e vertete se sigurimsat jane njerez qe marin me qafe te keqin por nganjehere ose shume here marin me qafe edhe te mirin te ndergjegjshmin.
Nuk po bej propagande sepse ne fund te fundit ne po bejme nje diskutim dhe gjithkush mund te me etikoje si nje spiun apo si nje shiks sepse teme eshte e hapur nga une por me kete teme une dua te tregoj arritjen dhe nivelin e kultures tim per te diskutuar cdo lloj teme cfare .
Edhe albforumi ka nevoje nga ne ndihmen minimale, ate te te ndihmes se administrimit te saj.
Nuk jemi te zote te paguajme nje kuote simbolike per kete forum virtual por te pakten te jemi vete mirembajtesit e saj.

Seriozi

Primus registratum

Klinton jam dakort me idene e kuotes.Nji 5 a 10 € nuk eshte ndonji gje shume e madhe(jo mujore ore por vjetore) por gjithsesi ndihme eshte te pakten nder 4000 antare disa dhe do paguanin sikur dhe nji gje te vogel.Kete do ta shtroj dhe te fjala ime per permirsimin e forumit.