Frutet e studimeve jashte,ne vendin tuaj?

Ofelia

Forumium praecox
Re: Frutet e studimeve jashte,ne vendin tuaj?

Skllaverine dhe lirine nuk t'a jep vendi ku jeton, por vetja.
Edhe per mua nuk ka shume rendesi ku jetoj dhe punoj. DUA Shqiperine por JETOJ mire ketu.
Ceshtje shijesh... dhe çastesh.

Ilir Bllaca

Primus registratum

Ah Ofelia, Ofelia, ti flet keshtu se jeton ne Itali. Po t'jetoshe ne Hollande jo vetem qe s'gjen shqipetar shum, po ketu s'del as dielli. Vetem shi bie ketu. Ah, te keqen e diellit shqipetar. Malli me ka marre, malli. /pf/images/graemlins/smile.gif

Ofelia

Forumium praecox

Prandaj them qe eshte ceshtje shijesh. Po te mos isha mire ketu, do te shkoja te jetoja gjekund tjeter.

fallen angel

Primus registratum

po nuk e ben edhe po te mos jesh mire ketu.
eshte ceshtje zgjedhjesh.
ti do te zgjidhje nje fillim nga zeroja pas asaj qe ke ndertuar aty?
me kete nuk dua te them qe nga imbarrazzo della scelta do te mbeteshe aty tere jeten,por te duhet kurajo dhe shume siguri per te levizur qofte edhe nga qyteti ne qytet.
sidoqofte,shqiperia mbetet i vetmi opsion i vlefshem per mua,ku ka me mire se te kesh dicka per ti dhene tokes tende.
e vertete qe ketu jeton mire,po ama spesat i ben te coop,birren e pi ne pub ketu punon ketu,pra pasuron vetem italine ne fund te fundit.
kur te njejten gje mund ta besh fare mire edhe ne shqiperi pse te mos kthehesh atje?
me jep nje aresye tevlefshme per te cilen ja vlen barra qerane me nejt ketu.
nese te njejtat gjera qe ne i bejme ketu(spesat,kafen,birren,punen etj)i ben ne shqiperi jo vetem kenaqesh se je me njerezit e tu por edhe shqiperia pasurohet.nuk flas per boom ekonomik,po dale ngadale permiresimet ndjehen.
plaku im me nje rroge mesuesi atje nuk ka se si te ndihmoje ne pasurimin e nje shteti qe gjithnje e me shume ka nevoje per hyrje kapitalesh,ne pak me shume i kemi mundesite,prandaj une mendoj te vjelim c'te mundim sic po bejne keta me ne,e pastaj te gjitha te ardhurat materiale apo edhe shpirterore(perfshi ketu edhe dijet tona,mentalitetin etj)ti transferojme ne nje vend ku kane nevoje per to,ose me mire ne vendin tone,ne SHqiperi!

Nei

Primus registratum

Frutet ku te na i korrin!!!
Ishalla ne Tirane.

Ilir Bllaca

Primus registratum

Ah Ofelia, tani e kuptova un se ku e kishe fjalen ti. Rritu tunxh, rritu qe ti kapesh fiqte, keshtu esht ajo pun.
Ofelia ma be hallall. Edhe Italia e bukur dhe e mir eshte. Do vij atje javen tjeter per me takuar familjen. Ah Itali, Itali. :thumbsup:

Ofelia

Forumium praecox

Nuk e di ç'kuptove... megjithate disa lloj arsyetimesh si puna e pasurimit te Italise apo te Shqiperise me duken krejt patetike...
Ate birren apo pazarin qe ben ne Shqiperi, dikush e ka blere ne Itali apo Greqi apo ku e di une se ku...
Nuk me duket i hajrit ky lloj diskutimi. Ju perseris qe une e DUA Shqiperine, por jetoj mire ketu. Dhe nuk eshte per mungesekurajoje per te nisur nga zero. Nuk me shtrengon njeri te rri ketu. Nuk me mungojne alternativat, te pakten ajo me e thjeshta, te kthehem ne Shqiperi, kam nisur me shume se nje here gjithçka nga zero... dhe vazhdoj te jetoj ketu dhe te perpiqem te ndertoj diçka per VETEN.
Nuk e di çdo te thote PATRIOTIZEM, nese eshte dashuria per atdheun, vendlindjen, gjuhen, kulturen, traditat, te mirat e te keqiat, respekti dhe mbrojtja perpara gjithkujt te ketyre vlerave, atehere jam PARTIOTE. Por jetoj per VETEN. Nuk e di a u kuptuam.

JoNiDa1

Primus registratum

Ofelia po per meshkujt cme thua :goofy:
Shaka shaka...nuk ka lidhje me temen /pf/images/graemlins/smile.gif

Ilir Bllaca

Primus registratum

Ke te drejt. Lenini thoshte:
- Vendi jot esht atje ku ti gjen lumturine.
:kiss:

fallen angel

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ofelia:
[qb] Nuk e di ç'kuptove... megjithate disa lloj arsyetimesh si puna e pasurimit te Italise apo te Shqiperise me duken krejt patetike...
Ate birren apo pazarin qe ben ne Shqiperi, dikush e ka blere ne Itali apo Greqi apo ku e di une se ku...
Nuk me duket i hajrit ky lloj diskutimi. Ju perseris qe une e DUA Shqiperine, por jetoj mire ketu. Dhe nuk eshte per mungesekurajoje per te nisur nga zero. Nuk me shtrengon njeri te rri ketu. Nuk me mungojne alternativat, te pakten ajo me e thjeshta, te kthehem ne Shqiperi, kam nisur me shume se nje here gjithçka nga zero... dhe vazhdoj te jetoj ketu dhe te perpiqem te ndertoj diçka per VETEN.
Nuk e di çdo te thote PATRIOTIZEM, nese eshte dashuria per atdheun, vendlindjen, gjuhen, kulturen, traditat, te mirat e te keqiat, respekti dhe mbrojtja perpara gjithkujt te ketyre vlerave, atehere jam PARTIOTE. Por jetoj per VETEN. Nuk e di a u kuptuam. [/qb]
me qarte se kaq.... /pf/images/graemlins/wink.gif