fotografi

Admir

Forumium maestatis
Re: fotografi

Keshtu sic e keni nisur ju del se: /pf/images/graemlins/smile.gif <-- ART Figurativ. Pse jo?

Ku qendron zotesia artistike e fotografise se agimit? Fitorja ndaj gjumit?

ana karenina

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ku qendron zotesia artistike e fotografise se agimit? Fitorja ndaj gjumit?

[/ QUOTE ]

Shume dakort /pf/images/graemlins/sleep.gif

Une po e ve me lidhje se nuk di ndryshe. Fotografia eshte dhurate nga Abs /pf/images/graemlins/kiss.gif

Admir

Forumium maestatis

Nese do ti vinit nje emer atyre fotove qe vendosni ktu mbase do ta kapja zotesine artistike te autorit qe ju shihni ne te.

ana karenina

Primus registratum

Po kur je bO filozof i madh dhe ti /pf/images/graemlins/smash.gif

I vogel ke qene me i bute e me i thjeshte /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Vazhdoj mos te te kuptoj /pf/images/graemlins/smirk.gif

Admir

Forumium maestatis

Ah Sofije, Sofije. /pf/images/graemlins/smile.gif Ndoshta emri i vene fotos eshte arritja artistike e vetme e fotografit....ndoshta.

abs

nuk e di...

Nomad jam plotsisht e bindur qe syte e tu e gjejne vete zotsine/Pa-zotesine,bukurine, shemtine,kotsine,vecorine e tc te nje fotoje.
Nese ke deshire shkembim mendimesh e gustosh, athere do thoshja kte drejtim nxit... /pf/images/graemlins/smile.gif

Del n duel tesh /pf/images/graemlins/devil.gif

Also, ajo gjyshja (nga denna) ne syte e mij, eshte nje thesar pervojash dhe emocionesh, po te ishte ajo tani ktu afer mejet, do t`a pyesja:- gjyshe si shume kritik e ke shikimin, ku e ke mendjen? plus qe dukesh shume e sigurte n vetvehte moj gjyshe, ti je kaq plak, kush ta jep kte ndienj? shkopi aaa?

Foton e arunit s jam tuj e komentu, se te dy duken sikur po enderrojne, n` fakt ai enderron e ajo po pret qe endrrimi i tij te bahet realität.

Prap denna, ne kte rast me duket, sikur ajo tashme sheh diellin dhe nga poshte reve, eshte e bindur qe ai eshte ktu dhe kur eshte vrejtur, si dhe fuqine e tij dhe ne dite te veshtira-te vrejtura.

Perseri denna, gjurmet e pasionshme qe le pas dielli, plus notat e errta te mistershme...(dmth...per zbulime te reja)

Masanej vjen fotoja e Sophia, e cila thote se ja kam ba une, per ideal s`do kisha asigja kundra, por ca me ba, t ka ba prind e tu- dear Sophia, atyne dija per nder.
Une vec e kam pre pak anash, e kte me nje gershan shume dellikate.

S`po e komentoj kte foto, ma mir /pf/images/graemlins/wink.gif

Kaq kisha! /pf/images/graemlins/grin.gif

bebi

Primus registratum

Aman mos e perdhunoni artin kaq fort !

/pf/images/graemlins/frown.gif

Admir

Forumium maestatis

Abs. 100% dakort me ty moj zemer. Deshta vec me thane se fotografia nuk asht krijimtari artistike per mu. Vete e konsideroj si zanat. Pranaj fola qepari. Normalisht qe munesh me gjet dicka artistike e t'bukur n'ta, po kurrkush nuk i thot bojaxhiut artist edhe pse e than te lymen.

T'pershnes me mall. /pf/images/graemlins/wink.gif

P.S Sofija keka e amel. Ma kishte marre menja. Ups na nig'joj...:D

bebi

Primus registratum

Fotografia nuk asht art?
Konkluzion teper i ngutshem ky, t'siguroj.
Ndihem keq per abuzimet e masiperme q1 jan' ba n'emen t'artit, por ashtu sic nji piktor shquhet per aftsin e tij me pikturu pluhunin q1 kalorsi leshon mas tij, afshin e nji femre... ashtu edhe fotografi ka meriten e tij ne kapjen e nji hijeje, cepi, emocioni...e krijimin e nji dickaje mas asaj foto. Kuptohet, jo tan' fotografet/fite jane artiste/ike.

Nuk shkohet te mjeku me u vizitu e me diagnostiku vet se ca ke.
Kshtu mendoj un' ee.

abs

nuk e di...

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Abs. 100% dakort me ty moj zemer.
Deshta vec me thane se fotografia nuk asht krijimtari artistike per mu.
Vete e konsideroj si zanat. Pranaj fola qepari.
Normalisht qe munesh me gjet dicka artistike e t'bukur n'ta, po kurrkush nuk i thot bojaxhiut artist edhe pse e than te lymen.

T'pershnes me mall. /pf/images/graemlins/wink.gif

P.S Sofija keka e amel. Ma kishte marre menja. Ups na nig'joj... /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

Provo te mos t` jesh dakort niher, se tana vajzat e forumit ti leshoj n shpine deri sa te te zbutet mendimi, ooops shpinda deshta me thane /pf/images/graemlins/laugh.gif

N fakt s`bikena dakort /pf/images/graemlins/eek.gif si mor s kenka fotografia krijimtari? ti vec ate shprehjen kujtoje "nje foto flet ma shume se 100 fjale" e zen mend! masanej ti a don me na hek buken e gojs a? /pf/images/graemlins/eek.gif meqe ke shkrujt PER MU, dmth per TY asht njashtu, maj mendjen tande pra!

<font color="green">kurrkush nuk i thot bojaxhiut artist edhe pse e than te lymen </font> personalisht nuk e mbeshtes kte mendim, sepse per mua dhe muratori qe e don punen, e me aftesine e tij profesionale ban "art" asht ne nje kendveshtrimi timin, Artist!

<font color="green">T pershnes gjithashtu me shume mall e respekt! absi </font>

---------------------

<font color="red"> Forme... </font>

Admir

Forumium maestatis

Fotografia asht zanat per menimin tem. Ti munesh me pa art n'ta po nuk asht krijimtari sepse vetem e raporton artin. Sesi mund ti nderthuri pamjet asht tjeter gja. Ma nalt e pata fjalen per fotot e natyres.

Gjithsesi menim i jemi ky. Vazhdoni tujen ju, nuk kam inat. /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.S Abs, te perqafoj!

zog

Primus registratum

jo çdo fotograf eshte artist e jo çdo fotografi eshte artistike. kategorizimi mjeshteri ose zanat i fotografise nuk e pengon kete te behet Art, perkundrazi e FAVORIZON.

mendoj se arti lind vetem nga PUNA. bile greket e vjeter e quanin TEKNE nga vjen fjala Teknollogji ose teknike. pra zanat. (artin ose punen artistike nga puna e zakonshme e ndan vetem qellimi, kur nje mur nuk lyhet vetem per tu zbardhur, puna per lyerjen e tij nga ordinere kthehet ne art.)

por fotografia eshte art i VOGEL, ngaqe ne te ka shume me teper teknollogji sesa njeri. du te them qe tek nje fotografi pjesemarrja e njeriut (artistit) eshte me e paket sesa tek nje pikture.

po ashtu siç nje muzikant eshte me pak i rendesishem nga nje kengetar, po ashtu edhe nje fotograf eshte me pak i rendesishem nga nje piktor.

edhe ne art, si kudo ka hegjemoni. ka arte madhore, ka edhe arte minore ku futet fotografia.

bebi

Primus registratum

Nenforum i ARTEVE FIGURATIVE ky, e si i tille, nenkupton fotografi ARTISTIKE dhe jo reklama per studio fotografike...etj etj

bebi

Primus registratum

Ishte kerkese karshi VANDALISTEVE te botes kaq te bukur te ARTIT, per mos me shemtu temat e artit, (si artdashese q1 jam).

Hera e dyte q1 e kerkoj ket, ne ket' faqe.

Por sic duket, nuk asht kuptu ala kjo, se ala kjo faqe ka permbajtje q1 jo vetem s'quhet art, por e perdhunon emnin e tij.

Ti psh, kishe mujt me dhan kontribut t'madh.

ps: edhe kur thojn' me msu prej ma te madhit. Rrnofte edukata.