Fotografi spontane

ALTIN

Primus registratum
Re: Fotografi spontane

ABCD0016.jpg

ABCD0013-2.jpg

regisa

Primus registratum

Ne katin e trete nga fundi i shkolles kam bere letersin me presor ILIAZIN burr i mire por kur sta vinte 10 se thoshte 10 per shkrimtarin 9 per presorin kurse 8 per nxenesit.

Blendi fotoja me kitaristin shume e mire, commercial me nje fjale. You should see about selling it /pf/images/graemlins/smile.gif

Mua s'me lejoka te bashkangjis ketu nga flickr hmmmmm

zog

Primus registratum

s'morra vesh ça ka komerciale atje. per te shit mikrofonin ?

ai me kitare eshte flu.

Per te shit celik!
/pf/images/graemlins/devil.gif

Thashe sipas meje fotoja eshte e shitshme. Nese e fut ne nje agjensi fotosh ne linje ka shume gjasa qe te blihet e te perdoret p.sh nga Financial Times per te ilustuar nje artikull, nga ndonje shtepi botuese per kapakun e ndonje libri, etc etc etc. Mundesite jane te cfaredollojshme.

zog

Primus registratum

vetem se çdo gje mund te jet e shitshme edhe ato gjera qe per ne nuk kane asnje vlefte ose interes. ka publik per cdo gje, nuk thone kot.

sidhe nje shpjegim te vockel : foton, kepucen, dollapin, shtepine, etj, e ben komerciale ose te shitshme jo forma, ngjyra, lloji, apo tjeter, perveçse QELLIMIT te krijuesit te saj.

dmth secila foto ketu mund te jete komerciale po qe se autori e vendos per shitje, e kryesisht po qe se rron prej kesaj gjeje.

/pf/images/graemlins/smile.gif

Cdo gje MUND te jete e shitshme. Po njeriu ben nja 2 analiza, cili eshte <font color="green">probabiliteti </font> qe shitet, sa eshte cost-benefit etj. Shumica e fotove ketu kane nje probabilitet shume te ulet per tu shitur (kjo s'ka te beje fare me cilesine teknike apo artistike)po me fraktin qe nuk kane nje "point of view".

Tashti une nuk e kuptoj pse u hodhe ti si morr ne vajgur kur une i thashe Blendit qe e ke qe e ke foton shif mos nxirr ndonje leke nga ajo.

mozaiku

Primus registratum

Nuk ishe shpreh mjaftueshem e donte me t'bo me fol... /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

po te ishte me propabilitet s'do hate kurre gjermoni qebap turk. por e grin uria te shkretin e i duket lire. /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Tashti une nuk e kuptoj pse u hodhe ti si morr ne vajgur kur une i thashe Blendit qe e ke qe e ke foton shif mos nxirr ndonje leke nga ajo.

[/ QUOTE ]

ne ket ta shpjegoj kollaj. ngaqe bej foto vete dhe do me kishte interesuar ta dija si mund ti beja komerciale apo te shitshme, por nuk mesova gje te madhe.

sidhe s'jam kontra qe blendi ta provoje shitjen sipas keshilles tende.

nji pak a shume nje foto si e blendit qe s'me duket komerciale hiç.

telescop.jpg

zog

Primus registratum

shih tani nje foto po te te njejtit lloj, per te shit mikrofona. /pf/images/graemlins/laugh.gif

mikrofon.jpg

Asnje nga te dyja fotot nuk i ngjasojne asaj te Blendit. Nuk kane asgje per te thene! /pf/images/graemlins/tongue.gif

zog

Primus registratum

hehe, ti ke rene ne dashuri me blendin goc, dhe them mire ben se e meriton.
vetem mos ta kesh komerciale dashurine mojjj /pf/images/graemlins/laugh.gif