Filmat me te mire te te gjitha koherave !

glamdring

Forumium praecox
Re: Filmat me te mire te te gjitha koherave !

Une them qe "Beautiful Mind" eshte i mbivleresuar, dhe e kam pare dy here. Nga ana tjeter, duke qene se studioj matematike, mund ta vleresoj punen e Johnny Nash shume me teper se njerez qe nuk e njohin fare punen e tij. Megjithate, filmi mbetet i mbivleresuar. Meqe qenkeni kaq te dhene pas tij, po ju ftoj te me tregoni se çfare paska kaq te pavdekshme ky film, meqe mua me paska shpetuar pa e pare!

"The Pianist" nga Sydney Pollack ishte nje nga filmat me te dobet te vitit te kaluar, te cilit ia be aq shume buje. Jo vetem qe nuk ofron absolutisht asgje qe nuk eshte, shkruar, apo bere kinema me pare, por dukej sikur qellimi i vetem i regjizorit ishte te tregonte pamundesine e çifuteve per te bere nje rezistence te organizuar. Nga ana tjeter shfarimi i çifuteve nga nazizmi eshte perfolur ad nauseam. Me shume tregon pamundesine e skenaristit dhe regjizorit per te kapur diçka me te re.

Gjithe te mirat!

glamdring

Forumium praecox

Hmm, harrova qe "Pianist" eshte i Roman Polanski... Nje dreq e di c'kisha ne mendje kur shkruajta Sydney Pollack.

Dolores

Primus registratum

Ekselenca e aktrimit prej Russell Crow e ben filmin "Beautiful Mind" te pavdekshem, fundi i fundit filmi eshte thjesht biografi, jo nji skenar i goditur.
Leo Di Caprio eshte shume i talentuar dhe me pelqen serioziteti i tij ne zgjedhjen e skenareve sepse si nji other pretty face( e vetmja cilesi qe e dhjet imazhin e tij si aktor i shkelqyer dhe qe luftohet nga media dhe akademia as well) ai thjesht mund te zgjidhte role gigoloje ose don-zhuani dhe te bente me miliona per nji film.

Tironsi_NY

Primus registratum

edhe Beautiful Mind edhe The Pianist s'jane filma pare. Se di ca u pelqeni ktyre lloj filmash.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

iN the name of the father----)Absolutisht!!!

...Braveheart,Malcolm X (Po esht me fantastik libri)&Sleepers.

erdha-edhe-une

Primus registratum

ej tung te gjitheve!
tani fillojme me radhe:
Beatiful mind-paramendojeni veten qe nen presionin imagjinar -te jetoni ,te jetoni,te krijoni,te krijoni.....dhe prap te silleni si normal...ndersa ata jane gjithkund .....por ti prap jeton....dhe prap krijon...por ej sillu normal se u largove nga shoqerija ...jeto!...krijo!...ufa ja ku jane....sillu normal ...injoroi!...e shof kete njeri apo eshte imaxhinar....ufa ja ku jane.......e ti sillesh prap normal?!!
......ke forc per kete?!!!!>>>>>

Pianisti-ej man? -duhesh ta ndjesh muziken(ajo eshte plani i pare ketu -JO nazismi apo cifutet--MUZIKA DHE FORCA E SAJ!
edhe po te supozoim se tere filmi nuk vlen ?!!(qe kjo eshte fjala me e pa kuptimt ne kete rast) do ti ndaj dy momente-(1)mbytja e nje femije ne murin e llogorit gjat kalimit te tije dhe perpjekja e artistit kryesor ta shpetoi por me kot-une mendoi se tere shtazarija e nazistve mbyllet me kete sken!! dhe(2) "interpretimi per te fituar jeten" ne fund....te pyes edhe nje here ....e kupton apo jo PESHEN e filmit?!!

glamdring

Forumium praecox

Ehh more i nderuar, sikur i gjithe filmi te kishte vetem pianistin duke i rene pianos, do e kisha vleresuar shume shume me teper. E kam thene te njejten gje tek tema e hapur ne lidhje me filmin. Madje mund te te them qe une kam blere muziken e filmit, pavarsisht qe filmi eshte i dobet. Sidomos po te kesh parasysh qe Chopin eshte i preferuari im. Fakti eshte qe filmi mundohet ta shfrytezoje ate muzike te mrekullueshme per te mbuluar nje skenar dhe regji te dobet. Duhe te kesh pare apo lexuar shume pak filma apo libra ne lidhje me nazizmin qe te vleresosh kete film!

Ne lidhje me "Beautiful Mind", pavarsisht qe une e kam mjaft qejf Crowe, sidomos nga loja tek "Insider", "Gladiator" apo qofte nga loja tek "Beautiful Mind" duhet te kuptosh qe ky film eshte thjesht nje biografi i nje personi. Dhe jeta e John Nash do bente gjithkend te qante. Ku qendron origjinaliteti i skenarit apo regjizorit?!?

erdha-edhe-une

Primus registratum

ej glamdring ke hasur ne nje kokeforte dhe nje te ashtuquajtur"manjake filmash".
kam menduar se filmi shifet vetem ne nje dimenzion per te gjith mos me beje te mendoj se ti ke te rezervuar dimenzion te veqant te shikimit?!
Qe ti dal zot vetes (qe kjo nuk eshte arsyeja qe me pelqejne asnje film!) eshte se edhe expertet e filmi i kan vlersuar -THE BEST`S /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

gentilushi

Primus registratum

FI8LIMI ME I BUKUR ESHTE SCAR FACE ME AL PACINON NE KRYE DHE THE GODFATHER POR KETE RRADHE ME MARLON BRANDO QE PER MUA ESHTE AKTORI ME MADHESHTOR NE BOTEN E KINEMASE

erdha-edhe-une

Primus registratum

Ps: glamdring tek tani e lexova renditjen tende te filmave -kishe bere nje renditje te mire KVANTITATIVE.
kur do ta beshe ate KVALITATIVE?

glamdring

Forumium praecox

ej glamdring ke hasur ne nje kokeforte dhe nje te ashtuquajtur"manjake filmash".
kam menduar se filmi shifet vetem ne nje dimenzion per te gjith mos me beje te mendoj se ti ke te rezervuar dimenzion te veqant te shikimit?!
Qe ti dal zot vetes (qe kjo nuk eshte arsyeja qe me pelqejne asnje film!) eshte se edhe expertet e filmi i kan vlersuar -THE BEST`S
Megjithse nuk e quaj veten manjak filmash, mund te them qe kinematografine e njoh relativisht mire. Une i shikoj filmat ne shume dimensione i nderuar, dhe per mendimin tim kjo eshte e vetmja menyre per te vleresuar nje film. Nuk mund te them per nje film qe ofron dhe mundohet ta shese veten vetem sepse jep muzike klasike te jete i mire.

Cilet eksperte paskan thene qe "Beatiful Mind" dhe "The Pianist" qenkan filmat me te mire te te gjithe koherave? Me jep me emra te lutem ose me thuaj ku e paske lexuar nje gje te tille. Mesa di une filmi me i mire te gjithe koherave eshte "Citizen Kane" qe rrezik as nuk e ke pare!

Ps: glamdring tek tani e lexova renditjen tende te filmave -kishe bere nje renditje te mire KVANTITATIVE. kur do ta beshe ate KVALITATIVE?
Tani me dole ne shteg. Te lutem me thuaj cilat filma i quake jo cilesore?!? Argumentoje pergjigjen, sepse per te hedhur fjale ne ere jane te gjihe.

gentilushi

Primus registratum

reservoir dog??te pelqen ty?ai eshte film kot sidomos ne fund kur ky polici TIM ROTH i thote qe jam polici dhe spiuni kur e dinte qe ky do e vriste.Cfare budallalleku.
Nejse film fantastik po qe ja merr te gjithe filmave te te gjitha koheve eshte (tashi mu kujtu :wink: )

"PULP FICTION" i tarantinos

erdha-edhe-une

Primus registratum

...se nuk me rrihet pa u pergjegjur!...ej ti glamdring vertet me nervozove....njehere te prezentohem I am female ANA.....se dyti paske shume nevoje te shofesh filmat afer dikujt qe i lexon edhe "mesrreshtat" e filmave ...te ta demostroi pak pasi psh kemi filmin Beatiful mind ...nese nese nuk do ta kishte kete emer ,si mendon se do te quhej?....nese lexon ato >mesrreshtat>ai nuk do te quhej JETA DHE VEPRA E KETIJ APO ATIJ GENIU!!! por do te quhej LUFTA E NDERDIJES DHE VETEDIJES DHE VIKTIMA E TYRE NJERIU!
-"manjake filmash" (mesrreshtash) njohje e kinematografis too.
-edhe po ta beje renditjen une ate kvalitativen! dyshoj se do te pelqej ty sepse nuk i shofim nga i njejti prizem filmat!!!!
Ps:ufa e do ne email apo citim te kritikave?!

glamdring

Forumium praecox

se dyti paske shume nevoje te shofesh filmat afer dikujt qe i lexon edhe "mesrreshtat" e filmave ... te ta demostroi pak pasi psh kemi filmin Beatiful mind ...nese nese nuk do ta kishte kete emer ,si mendon se do te quhej?....nese lexon ato >mesrreshtat>ai nuk do te quhej JETA DHE VEPRA E KETIJ APO ATIJ GENIU!!! por do te quhej LUFTA E NDERDIJES DHE VETEDIJES DHE VIKTIMA E TYRE NJERIU!
-"manjake filmash" (mesrreshtash) njohje e kinematografis too.
-edhe po ta beje renditjen une ate kvalitativen! dyshoj se do te pelqej ty sepse nuk i shofim nga i njejti prizem filmat!!!!
Ps:ufa e do ne email apo citim te kritikave?!
Mesrreshtave?!? Hmmm, nuk di si t'i pergjigjem kesaj, po ma forcon pak doren, dhe nuk me pelqen. Nese ti merr emrin e filmit si lexim mes radheve, atehere une nuk kam argument me te mire kunder teje. Nese do ishte vene "Lufta e nderdijes dhe vetedijes, dhe viktima e tyre njeriu", shume pak do ishin terhequr per ta pare. "A Beautiful Mind" eshte shume me terheqes per turmen dhe e shet me mire filmin. "Eyes Wide Shot" u shit si film erotik (!!!), dhe shume shkuan per ta pare si te tille (te shkretet). Po ta jap kete shembull per te treguar deri ku arrin etja per me shume para nga shtepite shperndarese (kurvat e kinematografise!).

Nuk po kupton, per arsyen e thjeshte qe nuk jemi ne te njejtin plan. E kam permendur me pare qe jeta e Nash apo shume matematicieneve te tjere (qe ti ka rrezik te mos i njohesh fare) mund te beje shume njerez per te qare, sikur te merrnin mundimin te lexonin ndopak per ta. Fakti eshte qe matematicienet vihen shpesh ne erresire, sepse ne pjesen me te madhe te kohes, njerezit nuk arrijne t'i kuptojne. Ke edhe raste moderne si Andrew Wiles (vertetoi Teoremen e Fermat ne 1994, pas 358 vitesh perpjekje prej shume nga mendjeve me briliante te shekujve te fundit). Mendon me te vertete se ka degjuar njeri per te?!? Prit sa t'i behet nje film nga Holliwood dhe te gjithe do e dine emrin e tij!

Nga ana tjeter, ti nuk po e kupton qe une nuk po them qe "Beautiful Mind" eshte film i keq, po them qe eshte i mbivleresuar. Ka nje ndryshim midis te dyjave. Ti permend qe ky film dhe "Pianist" jane cilesuar si filma me te mire te te gjithe koherave prej teje, dhe nga njerez te tjere qe ti i quan EKSPERTE filmash. Une te thashe qe prej kritikeve te te gjithe botes, "Citizen Kane" nga Orson Welles eshte cilesuar filmi me i mire te te gjithe koherave. Kjo e fundit eshte fakt, dhe mund te te jap gjithe referencat, pavarsisht, qe une nuk e cilesoj "Citizen Kane" si filmin me te mire, e pranoj qe eshte nje film i shkelqyer. Nese "Beautiful Mind" dhe "Pianist" jane per ty, shume mire. Por nese jane cilesuar nga "eksperte", te lutem me jep referencat, sepse do isha kurioz te shikoja se cili "ekspert" i paska quajtur te tille.

Renditja qe une kam bere eshte e imja, dhe si e tille eshte cilesore per mua. Mua me intereson shume pak nese ti i quan cilesore apo jo, por jam ne gjendje te mbroj secilin film qe kam renditur aty. Meqe po sfidon, une e pranoj sfiden, dhe mund te diskutojme nga zenithi ne nadir deri sa te argumenti te ezaurohet. Une nuk nis nje argument me deshire, por po e nisa nuk e le me...

Listen, kritikat, diskutimin, leri ku te duash. Ketu do ishte jashte teme dhe shume shpejt moderatoret do i fshijne keto postimet tona. Megjithate, ku do qe t'i lesh, une do te pergjigjem...

Boby

Primus registratum

Cicero "Reservoir Dogs" eshte film fantastik,por jo nga ngjarja por nga dialogjet qe ka.Shumica e filmit behet ne nje skene,por dialogjet e Tarantinos ja japin gjithe bukurine.Ky eshte mendimi im.

Pulp Fiction eshte njeshi

gentilushi

Primus registratum

dialogjet me te bukura i ka PULPI sidomos ajo e BONNIE situation ku S.jackson ia merr doren situates.
Pale ajo skena kur e q... ne b... ate jevgun.

gentilushi

Primus registratum

tamam ironi.tarantino beson qe gjithcka mund te shpjegohet me anen e rastesive dhe jo planeve apo mrekullive.

Blendi

Primus registratum

A beautiful mind - overrated.

Nje histori e dhimshme ju lekund shpirtin sa ta quani nje kryeveper kinematografike (?) - Ju sugjeroj rubrikat nga vendi ne lajmet e ores 19:30 ne Top Channel - nje kryeveper per ju, cdo mbremje.