Filmat me te fundit qe keni pare (84)

Blendi

Primus registratum
Re: Filmat me te fundit qe keni pare

Pash "Troy" dje dhe nuk ishte i keq. Filmi eshte xhiruar rrth Brad Pitt dhe Akilit, qe ishte me i bukuri por une e urreva kur vrau Hektorin.
Eric Bana (The Hulk) ishte nje Hektor shume i arritur per mendimin tim, dhe personazhi me dashur i filmit.
warcry.jpg

bebi

Primus registratum

Don me than se un s'kam ken e vetmja qe ka urry Akilin kur vret Hektorin!!!
Ai e ka lujt hata Hektorin, un kam maru mas atij personazh. Shum fisnik, e shum interresant, tan burrni. :wub:
I pari person qe n'krah n'Brad Pitt duket :wub:
se zakonisht ai ja merr bukurin /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

Une tash e disha qe Akili do t'a vriste hektorin, por me e bukura ishte se dhe hektori e dinte qe po shkonte drejt vdekjes, e prap shkoi. Dhe la Andromaken (sh. kinge) me te birin.

Po nuk ishte vec per kete film. Une kam nja 20 e ca vjet qe sa here lexoj Iliaden shpresoj hektori te mos vdese dhe Troja te mos digjet. But that's just me.
eric_bana23.jpg

disku

UNI

Its not just you.
its the way Hector is built.
heroi qe sakrifikohet. Njeriu i ashper qe njeh respektin. Edhe pse ishte kunder sulmit prape iu nenshtrua deshires se te atit. Edhe pse e dinte qe i vllai u ç'nderua prap e mbrojti se ish i vllai. E dinte qe do vdiste ja beri te qarte edhe gruas se tij.
Eric bana eshte nota pozitive e nje filmi ku nuk di ke te zgjedhesh per hero. Akilin rrebel apo Hektorin autoritar...apo edhe Odisene e mençur i cili ne monologun e fundit thote:
I want to remember this time as the time of Hektor. I want to remeber this time as the time of Achille.

Ps: E kuptoi njeri pse i vendosnin monedha tek syte e te reneve? :confused:

Blendi

Primus registratum

Te lashtet besonin se Varketari qe do i kalonte kalonte mbi lumin per ne boten e pertejme, (Had) kerkonte 2 monedha si cmim per sherbimin me varke.

Ata qe nuk kishin monedhat mbi syte nuk kishin me se te paguanin varketarit dhe mbeteshin midis dy boteve.

Danae

Primus registratum

is not just you blend,
Hektori nuk eshte personazhi me i dashur vetem ne filmin Troy,eshte personazhi me i dashur edhe tek Iliada,Hektori eshte misherim i luftetarit,tek akili luften e njeh vetem si loje.
me pelqeu Fragmenti ku Uliksi thote:burrat e vjeter flasin tek te rinjte vdesin,apo dicka e tille,shprehje ne lidhje me politiken e luftes.
andromaka dhe nje nga bijte e tjere te priamit kur arriten ne Butrintin tone,thane Troja,e aty filluan nje dinasti te re te vogel trojane,ne Butrint.

Danae

Primus registratum

ne belgjike /pf/images/graemlins/smile.gif nuk jam ne it une,tashi per tashi te pakten :kiss:

Blendi

Primus registratum

Hektori ishte ylli i luftes. Agamemnoni padiskutim i urryer.
Odisea gjithashtu eshte i pelqyeshem, biles shume po t'marresh parasysh peripecite e tij pas luftes.

Ai i tha akilit: "Lufta eshte, pleq qe flasin e te rinj qe vdesin. Mos u merr me politike" - i rrahu shpatullat dhe doli.

disku

UNI

Mossssssssss
E paskan lon nazhin pa pa helenen gjysem nudo. Car padrejtesie. :lol:

Danae per akilin ne fillim lufta ishte per lavdi jo loje pastaj u kthye ne ideal personal smund ta quash loje. :confused:

Danae

Primus registratum

interesant pershkrimi qe i beri arsyes se hyrjes se tij ne lufte Uliksi,Itaka nuk mund te perballoje agamemmnonin...si pat thene lara dicka ne lidhje me doren,doren qe nuk mund te ...,puthe,nje shprehje e bukur po qe se mbaj mend as kete tamam.

personazh

Valoris scriptorum

un du me pa lufte me shpata e un, kush po pyt per gjyslakuriqme. /pf/images/graemlins/laugh.gif

danae, po menoja mos kishe kap nai kasete nga ato napoletanet, te xhirume me kamera ne sallen e kinemase. se ashu e ka pa njona knej Gladiatorin kur sapo kish dal neper sallat e amerikes /pf/images/graemlins/smile.gif

disku

UNI

Odisene e kam pas personazhin kryesor te Iliades. Pak u zhgenjeva se nuk e kishin perfshire ne film perpjektjet e Odisese per te mos shkuar ne lufte qe ben si i cmendur edhe punon toke jopjellore ku i hedhin djalin para parmendes te vertetojne qe nuk eshte i cmendur. Zgjuarsia e tij jepet kur Agamemnonit i thote dikush(se mbaj mend kush) qe i vetmi njeri ti mbushe mendjen Akilin eshte Odisea.

Danae

Primus registratum

lere se mire qe isha ule larg ekranit une se kur pâshe akilin mu perqeth shtati /pf/images/graemlins/laugh.gif lol.
Akili pyetet tek Iliada,edhe ne film,e jema i tregon zgjidh ne do famen e lavdine,ne do dashurine e njerezve,te shohesh femijet e tu te rriten...
Per akilin gjithmone lufta ishte loje,nje loje tentuese per te demostruar gjithmone dicka,zotesine e tij.
Akili eshte impulsiv,pasional,por jo gjakftohte e gjykues,akili luan,gjithmone,sfidon.

Artemis

Primus registratum

per Blendin!!!

Hey, nese ka 20 vjet qe e lexon Iliaden atehere sa vjec je ti, djale?!

Hiqe please ate foton e Che Guevara-s se me ben te dashurohem :wub:

Trojen do e shoh sonte... hope its worth it!
( Eshte me i mire se The Odyssey?!)

Blendi

Primus registratum

At me Doren nuk e mbaj mend as vete. Por Sean Bean bente Odise te mire.
Nuk me pelqeu qe hektori vret Ajaksin ne film, qe e panevojshme. Dihet se pas vdekjes se Akilit Odisea dhe Ajaksi u grinden per te marre Pazmoren dhe armet e tij.
best_friends.gif
bloodied.jpg

Ajaksi i tmerrshem
berzerker.jpg

Danae

Primus registratum

a te pergjigjem une per blendin,hiq nickun artemis se blendi e ka pike te dobet...
hiq njeri hiq tjetri ikim ne te tjeret kalamaja... /pf/images/graemlins/laugh.gif

disku

UNI

Te cudit fakti qe asnje nuk foli per dobesite e Parisit apo edhe karakterin e Elenes. :rolleyes:

Blend ma gje icik foton e Odises per avatar. :idea:

Blendi

Primus registratum

lol 25. ma trego harkun. jo shigjetat.
Tash artemisi do kete qen Merizit me Akilin derisa ai i neperkembi tempullin e Apollos, t'vellait.