Re: Filmat me te fundit qe keni pare (84)
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Une s'jam shume e terhequr nga kinematografia aziatike se me duket pak e thate, por kultura e tyre ne pergjithesi me intrigon /pf/images/graemlins/smile.gif
Mi jep titujt e ketyre filmave te bukur nese mundesh, se ndoshta e bej zemren gur e i shoh /pf/images/graemlins/smile.gif
[/ QUOTE ]
PO te jap une tre tituj filmash kinez
"Beijing Bicycle"
"Sozhou River"
"In The Mood For Love" (ky i fundit ka qene dhe ne kinemate boterore dhe ka nje vazhdim qe quhet "2046" por une se kam pare akoma)
shpresoj te te pelqejne se jane shume ndryshe nga filmat amerikane.
[/ QUOTE ]
Kete 2046 e kam pare dhe une! Eshte me Tim Robins dhe me nje bjonde qe e kam pare tek filmi: In America! Film pak i cuditshem dhe me shume ide futuriste!
Shiro, te kerkoj ndjese per vonesen (i zene me shume se zakonisht). Filmat e mi te preferuar nga kinematografia aziatike:
1. Windstruck - film romantik korean, pak i tejzgjatur, por shume i bukur;
2. Tears - Drame, por tipik korean, mund te gjesha te perbashketa dhe me mentalintetin tone;
3. Ditto - nej film shume i bukur - ua rekomandoj te gjithe atyre qe kane mundesi ta gjejne - nje romance e thjeshte, e parealizueshme, por mesazh i bukur.
4. Untold scandal - tipik korean, me ane karakteristike te jetes se tyre (nuk me ka pelqyer shume /pf/images/graemlins/smile.gif )
Kam pare dhe nje film romantik, sipas nej komedie angleze (eshte vene ne skene dhe nga trupa e teatrit te Tiranes) qe nuk ia kujtoj dot titullin tani, si edhe nje horror te thjeshte por em ngarkese te madhe psikologjike!