FEMRA SHQIPTARE dhe EUROPA.

ARTAN GJELI

Primus registratum
Re: FEMRA SHQIPTARE dhe EUROPA.

Fillimisht postuar nga Ela_001:
[qb] I dashur ti ende po paragjykon, psh po ve ne dileme faktin sa e lidhur jam une me boten perreth meje. Atehere po te pergjigjem keshtu: jam mjaftueshem sa per te shprehur idete e mia pa implikuar askend ne to. Nuk e di sa do me kutosh ti tani.

Nuk jemi per regres, ka nga ato femrat qe thua ti sepse ato ne Shqiperi kane qene super te izoluara dhe hapwn si vaji ne lakra kur ikin diku ku liria per to eshte si te thuash me teper se ajri qe marrin.

Une personalisht e nderuar zonjushe do te beja nje pyetje; si eshte me mire,te perdoresh trurin per te fituar apo te perdoresh trupin per te shkaterruar jeten tende dhe te dikujt tjeter?
Ti e di fare mire pergjigjen e kesaj pyetje dhe po te duash ma thuaj edhe mua.
Me konkretisht,ketu ne Birmingham ku une jetoj jane vetem dy vajza qe studiojne dhe te pakten 20-te tjera qe bejne bussines(do you know what does that mean).
Duket qarte se e sheh jeten me syze djelli,dhe pa dyshim qe pamjen qe te rrethon e merr me nje background tjeter.
Ju lutem hiqni syzet qe te shihni dhe kuptoni jeten qe te rrethon.

Nga;ONIRO

Une isha kurioze te di thjesht cfare eshte cthurja per ty? Cfare paskan bere keto cupat qe po permend ti? [/qb]

AnaBlue

Forumium maestatis

Une nuk e di se me cfare lloj kualiteti femrash paskeni pasur te beni, dhe me vjen shume keq per ju... por femrat shqipetare qe kam takuar une me emigrim me kane bere te ndihem shume krenare qe jam dhe une nje prej tyre. Ato qe kam takuar dhe qe njoh jane me univeristet, me pune te mire dhe kane edukaten, sjelljen dhe bejne jetesen ashtu sikurse e nje vendase.

Ju uroj te gjeni te tilla dhe te me kujtoni. /pf/images/graemlins/smile.gif

Ela_001

Primus registratum

You have no idea darling about nothing me fal qe po ta them, nuk e kam ne tip te ofendoj njerezit pa i njohur, ti se di kush jam dhe sa di dhe cfare di /pf/images/graemlins/frown.gif

DARIO

Primus registratum

Une kam histori te vetet per ca shqiptare nga GRAVESENTI nje qytet afer londes kur i kam pas ca shqiptare qe jetojne aty me ca zezak sa i pa duret e zeza i futi llapen tjetra

si mute ta imagjinoni kete ose tjetra me afgane
qa eshte kjo pashtesi qe bojne shqiptaret .

ARTAN GJELI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ela_001:
[qb] You have no idea darling about nothing me fal qe po ta them, nuk e kam ne tip te ofendoj njerezit pa i njohur, ti se di kush jam dhe sa di dhe cfare di /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
DON'T TAKE IT PERSONAL!!!!!!!!!!!

ONIRO.UK

ALPE

Primus registratum

S'jane te mjaftueshme ndjenjat qe na ndjekin per te qenit shqiptare, po na duhet te durojme dhe racizmin kunder zezakeve qe kaq shume e ngacmoka kete person!!! Po nuk thone kot, kush eshte i perfolur, flet me shume per te tjeret.
Pike se dyte, harruat sa meshkuj shqiptare shfrytezojne bashkeatdhetaret e tyre, e sa te tjere bejne te njejten profesion qe kaq shume kritikohet ketu? Te tere jemi bashkefajtore per gjendjen qe perjetojme sot.

dirty vegas

Primus registratum

O cuna, mjaft se lat nom! I keni pronzu gocat shqiptare me tapi e? S'di nai rregull un qe thot gocat shqiptare duhet t'mulojn ftyren me perce e t'ken vetem te dashur shqiptar.

Bot e lir plako!! Motra, zgjidhni ke te doni! ..boni ca jete te deshironi ...mos keni pishmone!

gurax

Pan ignoramus

Tell "'EM" ?? Oniro is "plural" :eek: ?
Epo drejt e ka qe duhet me u mbulu me perce /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
:devil: :goofy:

:smash:

---------------
"Oh my.. I'm drunk!"
"What? It's only 8 a.m. and you just arrived!"
"Precisely! Normally I'd never mistake your suit tie for your wife's panties this early during the day!"

bimba81

Primus registratum

sa keq qe me vjen per keta cunat qe kane shkruar kaq bukur per femren shqiptare.(pervec sapunit)ej cuna filloni te njihni veten tuaj dhe kur tia keni arritur qellimit hajdeni dhe gjykoni te tjeret mashkuj apo femra qofshin.edhe ato qe ju thoni jane k.... neper bote nuk ia marrin njeriut.secili ka personalitetin e vet dhe secili krijon jeten e vete.keshtu qe boll me keto pergjithesime dhe ofendime ndaj vajzave shqiptare. :mad:

bebivogel

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga thursday:
[qb]
Fillimisht postuar nga BeBa:
[qb] Nje pyetje kisha per ONIRON : E konsideron veten perfekt gje?... :rolleyes: [/qb]
...you tell em girlfriend!!! m-m-m!!! :lol: [/qb]
:lol: epo tani e meriton!

PS: LOL !!! :kiss:

moonlight

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ONIRO:
[qb] ...Dhe nje dite me shprehet njera(e jona);sa te poshter qe jeni ju perkthyesit nuk te ndihmoni fare. Po cke ti-do shperblim moral apo material(ma merr mendja se gjithkush e kupton shprblimin moral),por mu desh qe ti shmangesha atij fakti sa te ndyre dhe poshterues,megjithese une nuk humbja gje ne kete mes.
[/qb]
Si si?! nuk humbje gje ne kete mes?! :lol: pfff
Aman ju lutem; shihni secili familjet tuaja se nuk iu ka ngel ne dore ju edukimi i femres shqiptare! S'ju vjen zor qe beni pergjithsime te tilla; shume prej jush keni motrat tuaja jashte vendit.

alinos

Forumium maestatis

Ajo qe me ka bere pershtypje kur kam jetuar jashte eshte arroganca e meshkujve shqiptare dhe pretendimet qe kane per sjelljen e femres shqiptare, dhe ne te njejten kohe pranimi pa kushte i sjelljes se femrave te tjera.
Me pranim pa kushte nuk dua te them secili ne pune te vet, por bashkejetesa e ngushte me femra te tilla!!!
Nejse, ...

AnaBlue

Forumium maestatis

Cfare ndryshimi ka femra apo mashkulli shqipetar nga femra apo mashkulli i kombesive te tjera? Si ne cdo komb, ka femra te zgjuara apo jo te zgjuara, me shkolle apo pa shkolle, te bukura apo jo, bjonde apo brune, me personalitete nga me te ndryshmet. Pra si mund te diskriminosh femren shqipetare duke gjetur vetite me te ulta qe nje femer mund te kete dhe t'ja veshesh duke i pergjithesuar? Per hapesin e temes, si dhe per ato qe mendojne se ai ka te drejte desha te pyes nese i fusin nenat dhe motrat e tyre ne te njejtin thes me femrat e tjera shqipetare?

Kur meshkujt shqipetare diskriminojne llojin e tyre, cfare mund te presim nga te tjeret! Nuk dua te ofendoj njeri, por mua me duket injorance te biesh pre e diskriminimit qe na behet ne shqipetareve kudo qe jemi.