FEMRA SHQIPTARE dhe EUROPA.

ARTAN GJELI

Primus registratum
FEMRA SHQIPTARE dhe EUROPA.

Ne kete teme une do te thosha dicka rreth sjelljes se femres shqiptare neper bote.
Pike se pari,une kam nje pervoje te hidhur per te konstatuar nje fakt;qe shqiptarja ambjentohet kollaj me vendin edhe me njerezit dhe veshtire qe te frenohet me veset e mira apo te keqija(duke anuar me shume nga kjo e dyta).
Une punova per disa kohe si perkthyes ketu ne Angli. Dhe nje dite me shprehet njera(e jona);sa te poshter qe jeni ju perkthyesit nuk te ndihmoni fare. Po cke ti-do shperblim moral apo material(ma merr mendja se gjithkush e kupton shprblimin moral),por mu desh qe ti shmangesha atij fakti sa te ndyre dhe poshterues,megjithese une nuk humbja gje ne kete mes.
Ne nje mbremje argetimi me rastin e festes se flamurit-cfare te shikoje? Kavaleshence e shfrenuar! Me thote nje shok-hajde Artan se na shtypi shqiptarja. E ku mbaheshin ato.
Ato ja kishin kaluar anglezeve per sjellje bastarde 1000 here.u tmerrova te them te drejten,se me shqiptaret qe bredhin boten nuk merresh dot vesh.

Nga; ARTANI.UK

romeo

Forumium maestatis
Re: FEMRA SHQIPTARE dhe EUROPA.

tema spostohet tek "Problemet e emigranteve ne diaspore"

DARIO

Primus registratum

KUR E PYES JE SHQIPTARE PER PUNE DASHURIE ME THA JAM ME NJE ZEZAK

ARTAN GJELI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Z.MARKUS BABEL:
[qb] KUR E PYES JE SHQIPTARE PER PUNE DASHURIE ME THA JAM ME NJE ZEZAK [/qb]
Pershendetje!
Ti nuk mund ta imagjinosh se si sille ketej mor zoteri.
A thua te jen rritur ne Hong-Kong,apo ne New York?

TE FALA!
ONIRO

TIGRI-AL

Primus registratum

ashtu eshte sa dolen hapen syte ngriten dhe kembet dhe nuk dine se cfare u behet juve thoni Angli etj,etj ka filluar Greqia mos me keq

TranofiljA

Primus registratum

Nuk me pelqen pergjithsimi qe beni, por ne te njejten kohe nuk mund te gjykoj mbi eksperiencat personale qe keni pasur.

Menyra si justifikoni reagimet tuaja duket sikur femra shqiptare eshte me sherbim neper bote qe te ruaje krenarine e "shqiptarise".
Ato jane individe te pavarur, duke jetuar/shijuar jeten e tyre. Se me ke, e se ku, e se si....ajo eshte thjesht zgjedhje personale. Nuk mendoni qe e kane aq te drejte???

Nuk jam ne Europe, por jam larg Shqiperise. I di shume mire veshtiresite si njeri por edhe si femer. Kam degjuar shpeshhere nga disa meshkuj shqiptare ketu shprehjen..."je shume e amerikanizuar, nuk je shqiptare 'mjaftueshem'" :confused: Gjeja tjeter qe me ka bere pershtypje eshte sjellja e tyre kundrejt femrave shqiptare....dhe e idese se qenurit me dike shqiptare. Nje hipokrizi e tmerrshme.

eM

Paper Moon

Jetova nje vit ne Europe dhe po me behen 9 vjet ne US. Te them te drejten nuk kam shume lidhje me shqipetare. Por me aq sa kam njohur nga rastesia nuk kane qene dhe aq keq. Shoqeri kam me shume pak shqipetare dhe te them te drejten jam shume e kenaqur prej tyre.

Nuk e di po edhe une si T. them se po i gjeneralizoni gjerat. Ka te beje me karakterin e njeriut. Nese ne Shqiperi "dating" shume njerez nuk qe e mundur per shkak te shoqerise qe ka edhe sot aty mbase disa shqipetare qe gjithemone u ka pelqur nje ide e tille kane gjetur "teren" jashte shtetit! donno /pf/images/graemlins/confused.gif" title="" src="graemlins/confused-.gif" />

Pershendetje
eM

shpati

Primus registratum

desha ta jape mendimin,time lidhur me ndertimin.e nje katedrale ortodokse,dhe te nje xhamie.une i rrespektoje te gjitha fete,se fe te kece nuke ka.po a mendojne pake disa shiptare se percka pushtuste na nrrune fene por te miren tone apo per me na humbe idenditetine.njehere turqite na nrrune fene per te na tjetesu edhe si kombe.ja nje shembulle.kure shqiptaret fillune te hapine shkolla ne gjuhen shqipe turqte u terbune krejte kurse sllave ju lejojshin shkolla ne gjuhte sllave.pse:ata skane mujte me u pajtu qe shqiptaret te kene idenditete komtare.ata kane menu se shqiptaret masi e nrrune fene e nrroje edhe idenditetin komtare.por nuk ju ka dale llogaria si kane mendu.megjithse poshtersite qe ua bene turqit shiptarve nuke do te harrohen,deri se te ekzistoje populli shqiptare.disa shiptare jane tjetersu krejte per qellime fetare i shesin interesat komtare.ne sduhet te lejojme qe te denohemi.pse nje pjese e shiptarve kane besimin muslimone.ne jemi denu njeher vetem qe kemi qene muslimone.njeher jemi denu se tradhtarte e perqafune kumunizmin.Ne nese prezantojme veten si shiptare do ta zeme vendin e meritume ne europe.dhashte zoti e ksaje radhe te mose denohem per vlera qe pushtuste na dhane me dhune.

DARIO

Primus registratum

nuk kam ndonje qe me te peshtire sa te me thote afgani kam dashnore shqiptare po e kepus dhe nuk ja fus asaj shqiptare qe q.... me afgane.

Ela_001

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ONIRO:
[qb] Ne kete teme une do te thosha dicka rreth sjelljes se femres shqiptare neper bote.
Pike se pari,une kam nje pervoje te hidhur per te konstatuar nje fakt;qe shqiptarja ambjentohet kollaj me vendin edhe me njerezit dhe veshtire qe te frenohet me veset e mira apo te keqija(duke anuar me shume nga kjo e dyta).
Une punova per disa kohe si perkthyes ketu ne Angli. Dhe nje dite me shprehet njera(e jona);sa te poshter qe jeni ju perkthyesit nuk te ndihmoni fare. Po cke ti-do shperblim moral apo material(ma merr mendja se gjithkush e kupton shprblimin moral),por mu desh qe ti shmangesha atij fakti sa te ndyre dhe poshterues,megjithese une nuk humbja gje ne kete mes.
Ne nje mbremje argetimi me rastin e festes se flamurit-cfare te shikoje? Kavaleshence e shfrenuar! Me thote nje shok-hajde Artan se na shtypi shqiptarja. E ku mbaheshin ato.
Ato ja kishin kaluar anglezeve per sjellje bastarde 1000 here.u tmerrova te them te drejten,se me shqiptaret qe bredhin boten nuk merresh dot vesh.

Nga; ARTANI.UK [/qb]
Ok, po juve cfare beni? Cfare cileson ti me shfrenim? Apo me dy vezhgime sot u arrika ne konkluzion.

Gjeja me funny eshte se kur ju e shihni nje fmer shqiptare qe punon, ka kryer dhe studimet, do te avancoje akoma me tutje me keto, dhe ka arritur nje pozicion sado te mire ne shoqeri, kurre nuk thoni bravo X apo Y po ah ajo k... gjithnje mundoheni te gjykoni apo gjeni nje dicka mangut apo gabim, e kur kjo nuk ndodh automatikisht behet k... sepse ka nje te dashur dhe mund te kete patur edhe nje ish te dashur apo ku ta di une.

I urrej paragjykimet pergjithesuese, sidomos kur keto u drejtohen femrave.Harroni qe keto jane po te njejtat femra qe u rrine pronto te fejuareve/dashureve/bashkeshortve shqiptare kur keta dalin behen xurxull dhe hikin me ndonje angleze per tu argetuar per ate nate. Ndaj ju lutem mos pergjithsoni duke u bazuar ne disa shembuj te shemtuar se ka lloj lloj dhe cdo gje eshte ne varesi te individit.

We are not going to be what you want us to be, we will be what we want to be.
help.gif

nike palkola

Primus registratum

Pajtohem me Elen001. Ka sjellje të pahijshme edhe nga trimoshat tanë edhe nga femrat, por nuk duhet përgjithësuar. Mendoj se më shumë mashkujt tonë na sjellin *namë* të keq se femrat. Nga pak e kemi si pasojë e diktaturës që të dy sekset, sepse kurrë nuk e kemi shijuar lirinë, e nganjëherë nuk e kuptojmë si duhet, apo e kuptojm si anarshi. Duhet të mësohemi që ne *donzhuanët*, ti pranojmë edhe *donzhuanët* femra!!!

ARTAN GJELI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ela_001:
[qb]
Fillimisht postuar nga ONIRO:
[qb] Ne kete teme une do te thosha dicka rreth sjelljes se femres shqiptare neper bote.

Nga; ARTANI.UK [/qb]
Ok, po juve cfare beni? Cfare cileson ti me shfrenim? Apo me dy vezhgime sot u arrika ne konkluzion.

Gjeja me funny eshte se kur ju e shihni nje fmer shqiptare qe punon, ka kryer dhe studimet, do te avancoje akoma me tutje me keto, dhe ka arritur nje pozicion sado te mire ne shoqeri, kurre nuk thoni bravo X apo Y po ah ajo k... gjithnje mundoheni te gjykoni apo gjeni nje dicka mangut apo gabim, e kur kjo nuk ndodh automatikisht behet k... sepse ka nje te dashur dhe mund te kete patur edhe nje ish te dashur apo ku ta di une.

I urrej paragjykimet pergjithesuese, sidomos kur keto u drejtohen femrave.Harroni qe keto jane po te njejtat femra qe u rrine pronto te fejuareve/dashureve/bashkeshortve shqiptare kur keta dalin behen xurxull dhe hikin me ndonje angleze per tu argetuar per ate nate. Ndaj ju lutem mos pergjithsoni duke u bazuar ne disa shembuj te shemtuar se ka lloj lloj dhe cdo gje eshte ne varesi te individit.

We are not going to be what you want us to be, we will be what we want to be.
help.gif
[/qb]
Me vjen shume keq zonjushe qe nuk munde te kapesh fijene asaj qe une desha te shpreh ne temen qe hapa(kurrsesi mus te duket se jane shembuj te shemtuar).Personalisht kam pare boll ndaj edhe me eshte krijuar ajo pershtypje(ndonese e gabuar sipas teje).Une jam dakort dhe me behet zemra mal kur shoh nje shqiptare qe perparon(persembari)edhe njoh te tilla te them te drjten,po ashtu mbushem me urrejtje kur shoh nga ato si ato qe lexove ti ne shkrimin tim.
Fktikisht une nuk jam i sugrtue se sa kontakt ke ti me boten qe te rrethon,per te ndjere prekjen e vertete te ketyre fenomeneve.Jam i bindur qe ti nuk perqafon idete e atyre te shthururave.Jeta eshte e bukur,misterioze por edhe e pabese.
Ju lutem kuptojeni tamam jete qe te rrethon dhe perqafo progresin dhe jo regresin.

Me respekt; (ONIRO)
ARTANI
BIRMINGHAM.UK

Ela_001

Primus registratum

I dashur ti ende po paragjykon, psh po ve ne dileme faktin sa e lidhur jam une me boten perreth meje. Atehere po te pergjigjem keshtu: jam mjaftueshem sa per te shprehur idete e mia pa implikuar askend ne to. Nuk e di sa do me kutosh ti tani.

Nuk jemi per regres, ka nga ato femrat qe thua ti sepse ato ne Shqiperi kane qene super te izoluara dhe hapwn si vaji ne lakra kur ikin diku ku liria per to eshte si te thuash me teper se ajri qe marrin.

Une isha kurioze te di thjesht cfare eshte cthurja per ty? Cfare paskan bere keto cupat qe po permend ti?

orikum

Primus registratum

meqe qenka kjo tema qe flet per femren shqiptare neper bote,une jam i mendimit qe te hecesh me ritmin e jetes se atij vendi ku ndodhesh sduhet te behet ne asnje menyre ne formen ekstravagante,kjo dhe per faktin se prejardhja jone nuk merret ne konsiderim sepse te gjithe e dime shume mire se nga vijme dhe se ku jetojne shqiptaret,dhe kjo menyre te prezantuari neper vende pune apo defrimi eshte dhe nje nenyre njohjeje me ate person.dhe nje gje "te mire" e kane keto femrat shqiptare qe jane shume aktore. :rockband:

Ela_001

Primus registratum

ju nuk keni respekt per femren kur shpreheni keshtu se i merrni e i fusni ne nje thes te tera, jopo qenkemi aktore jo po kshu jopo ashu. Ju jetoni jeten tuaj e ne tonen se si jep llogari njeri kujt, kapish. Nuk jemi me Kanunin e Lekes me, jane kohera te tjera, kur ju te mesoni si te silleni dhe te perfundoni ato regjizurat, atehere ndoshta dhe ne do e lem profesionin e aktores dhe do ecim me ritmin qe kerkoni ju (gjoja).

orikum

Primus registratum

me gjithe ato vajza qe kane lindur ska me dhe lot te qaje......,por dhe nje gje doja te thosha boll qe te jeni te ndergjegjshme per ato qe beni dhe qe mund te jene jashte sjelljes tuaj personale.vetem atehere do kuptoni se sa e bezdisin mashkullin shqiptar ,disa lloje sjelljes,natyrisht sic thoshit dhe me lart jeta eshte e juaja,por dhe ne duke njohur disa kushte paraprake po flasim per ato qe quajme te teperta. /pf/images/graemlins/wink.gif

ARTAN GJELI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga fontana:
[qb] me gjithe ato vajza qe kane lindur ska me dhe lot te qaje......,por dhe nje gje doja te thosha boll qe te jeni te ndergjegjshme per ato qe beni dhe qe mund te jene jashte sjelljes tuaj personale.vetem atehere do kuptoni se sa e bezdisin mashkullin shqiptar ,disa lloje sjelljes,natyrisht sic thoshit dhe me lart jeta eshte e juaja,por dhe ne duke njohur disa kushte paraprake po flasim per ato qe quajme te teperta. /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Jam teresisht dakort me mendimet e tua Fontana. Ajo Ela se nuk e di si e ka emrin,thote se ka qene ne emigrim por nga menyra se si e trajton kete teme nuk me duket se ka informacion se si sillen femerat shqiptare jashte kufijeve te Shqiperise.
Perse nuk e pranon ajo zonjusha faktine hidhur se nje femer (e jona)refuzon te punoj ne ndonje fabrike vetem per £-50,por thote pse mos tabej ate pune pa lodhje duke fituar shuime me teper.
Jane aq idiote saqe nuk pasurojne veten edhe megjithe kete gabim trashanik por kushedi hotelin e kujt ndertojne.

Me respekt;
ONIRO.