Feministet ose ndryshe gracka e paevitueshme?

arun

Primus registratum
Re: Feministet ose ndryshe gracka e paevitueshme?

Nina, nina vajz e nanes

mori cuce per bukuri

U bafsh femer me u lepi.

Flej si qengj e cou si rrunxe

qengja e nanes nina ni.

Vajz u rritsh e u fejofsh

shaleve ti u shpartallofsh

Dalsh ti bijo me hijeshi

qofsh ni kurv pa zanin e zi.

Ju rritsh nanes e nalte ne shtat

tu befte cica rrumbullak

e klitori si bajrak.

Nina, nina po t'perkundi

ashtu si mashkulli do te te tundi

po't mesoj nana qe e vogel

ta lush mir mbi ate gogel.

Flej mori cuce e mshili syte

kur t'mi cilsh, i cilsh si hyjt

i cilsh si hyjte e i cilsh si hane

ani t'rrisin babe e nane

abs

nuk e di...

eh, eh nje lloj burri i tille asht dasht me m gjet qe s pushon tuj "knu" :lol: :lol: :lol:

ca krahasime me shtrigen dhe ku ta di une, kot me ju pyet, kane pase gjyshet tuaja ndonje rol ne jeten tuaj? kane lane ato ndonje emocion ne shpirtin tuaj?
Ju kujtohet ndonje figure gjysheje (qe mos te permend mamate) qe ka qene e zonja per familien e saj,"qe nuk ka pas qen qe ja ha shkopin"?

ndersa mentaliteti yne ne lidhje me moshen, jam e bindur, brezi i ri nuk ka te njejten mendim, e kjo duket kjarte, mbasi pjesa me e madhe e vajzave te forumit jane frish mbi 20 dhe jane po aq te emancipuara.

per kujtese,pergjithsisht, Femra gjithmone ka kerkuar nje mashkull te zgjuar, te zotin dhe... ndersa nje kategori meshkujsh preferojne femra te shtypura e naive per bashkshorte, mbi te cilat te dominojne.

----------------------

.

Anana

Primus registratum

Mos fol per te gjitha ti Aaaa. Meshkujt e zgjut me jane merzit. Duan personaletietin e vet, s'te bejne asnji pune. Kerkojne barazi. Ohuuuuaaaa....sa telashe qe kane. Nji te bukur e te menaxhueshem them une qe te sillet mire e te thote faleminderit.

abs

nuk e di...

Drejt Yllka, desha te them, pergjithsisht... /pf/images/graemlins/wink.gif

abs

nuk e di...

denna mos na motivo /pf/images/graemlins/wink.gif kaq shume dhe ti /pf/images/graemlins/laugh.gif :lol:

Anana

Primus registratum

E cjane keto tema feministe ku na bejne meshkujt si te zgjut e na tregojne qe femrat jane mbas parase. Car budalliku me brire.

Mbas parase jane te gjithe. Po mua s'me duket se femrat e kerkojne me parane te meshkujt. Ohu, shume meshkuj fitojne me pak se femrat tani Edhe te gjujtmen e kane marre femrat persiper. E na dalin tashi na flasin per maskilinitet. U pika qe s'u bie.

Po kur s'te lene kohe me fol. Jane bere fjalamane te medhenj meshkujt.

Aman vetem te mesojne te lahen, mos te llapin shume e te bejne detyrat qe u ngarkoi natyra me dinjitet. Te tjerat, te shofin icik punen e vet e mos na cajne koken si teper se ua kane kaluar 1000 here femrat me burreri edhe me feminitet.

personazh

Valoris scriptorum

veshtirsia me e madhe eshte me dhon perkufizim nji fenomeni, dmth ta permbledhesh me dy llafe. fenomeni "feminiziem" tipik po ju shfaqet kthejllet me dy llafe: Yllka Shembullore /pf/images/graemlins/laugh.gif

e mos pysni se pse se nuk di me jau shpjegu. /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga A.......:
[qb] eh, eh nje lloj burri i tille asht dasht me m gjet qe s pushon tuj "knu" :lol: :lol: :lol:

ca krahasime me shtrigen dhe ku ta di une, kot me ju pyet, kane pase gjyshet tuaja ndonje rol ne jeten tuaj? kane lane ato ndonje emocion ne shpirtin tuaj?
Ju kujtohet ndonje figure gjysheje (qe mos te permend mamate) qe ka qene e zonja per familien e saj,"qe nuk ka pas qen qe ja ha shkopin"?

ndersa mentaliteti yne ne lidhje me moshen, jam e bindur, brezi i ri nuk ka te njejten mendim, e kjo duket kjarte, mbasi pjesa me e madhe e vajzave te forumit jane frish mbi 20 dhe jane po aq te emancipuara.

per kujtese,pergjithsisht, Femra gjithmone ka kerkuar nje mashkull te zgjuar, te zotin dhe... ndersa nje kategori meshkujsh preferojne femra te shtypura e naive per bashkshorte, mbi te cilat te dominojne.

----------------------

. [/qb]
ti e nxorre mesazhin e temes.

pikerisht kur femra del nga roli nenes ose gjyshes ajo VETVETIU e humbet vleren. ti e di perallen, gjithnje e bukura e dheut kur plakej PA FEMIJE, perfundonte ne shtrige.

e pra gruaja kur s'behet gjyshe, behet shtrige.

tashti ka mundesi me me thon, feminizmi sipas teje, kerkon ta beje gruan gjyshe, apo çfare ?

ps; mendoj se pak nga pak, po ja gjejme temes daljen. /pf/images/graemlins/smile.gif

Anana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga hajduti hurmave:
[qb] veshtirsia me e madhe eshte me dhon perkufizim nji fenomeni, dmth ta permbledhesh me dy llafe. fenomeni "feminiziem" tipik po ju shfaqet kthejllet me dy llafe: Yllka Shembullore /pf/images/graemlins/laugh.gif

e mos pysni se pse se nuk di me jau shpjegu. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Sipas teje i bie qe feminizmi te jete femer e pavarur? Une kujtoja se ky qe stil jete.

Une nuk propagandoj te drejtat e gruas sepse i kam dhe s'le njeri te mi marre. Nuk kam nevoje t'i kerkoj. Dhe nuk i kam inat meshkujt. Jane si shpirt kur jane sic dua une. Akoma feministe jam?

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga denna:
[qb] ti e dashke burrin sic do aruni gruan. :lol: [/qb]
Femrat kane marre aq kot ne lidhje me barazine me meshkujt sa jane gati te bejne gjithshka,qofte edhe tradheti per tu dukur te barabarta me ta.Kane mendime si p.sh.:Ai tradheton pse une te mos e bej nje gje te tille.

Shumica do thone çdo njeri ka te drejte ta perdori siç do trupin e tij/saj.Por mos harroni qe nje mashkull kur behet me nje femije tjeter mund ta mohoje çdo çast kurse ju nuk mund ta mohoni te pasurin e nje femije sepse eshte diçka me trupin tuaj.Ky eshte nje rast extrem,por duhet te kuptohet qarte se per hir te feiminizmit mos bini ne gabime.

Tani eshte kthyer edhe njeçik si ne mode te pasurit dy tre te dashur,por eshte turpi me i madh.Kur thua femer duhet te kuptosh nje gje te te bukur te qarte te paster si nje rreze dielli.Femra(per hir te feminizmit) mos e ulni veten kaq poshte...............

arun

Primus registratum

(Edhe disa karakteristika për femrat)

Sikur të dhëna të shumta për femrat të përpunoheshin, do të dilte se:

1. Gjatë gjithë jetës së saj ajo ecë 184.000 km (për shoping, vrapimi mbas autobusit a trenit, vrapimi mbas meshkujve edhepse këtë mundohet me e fsheh aq sa mundet).

2. Edhepse duket e pabesueshme por, 67,8 % e femrave hjekin dorë nga largimi i qimeve nga këmbët.

3. Martesa për femrën është e shëndetshme. Femrat e martuara jetojnë mesatarisht 78,7 vjetë përderisa ato të pamartuara vetëm 76,6.

4. Për dallim nga meshkujt, gjasat që femra të lëndohet në gjunjë janë 8 herë më të mëdha.
5. Në moshën prej 25 dhe 34 vjeç femra fiton 5 kg (barku, kryqet, vithet dhe shpinda).

6. Nëse femra e ka indeksin e peshës trupore më të vogël se 18, gjasat që të mebtet shtatzëne janë më të pakta për 60 %.

7. Dy të tretat e femrave janë të pakënaqur me trupin e tyre, dhe pothuajse të gjitha kanë dëshirë të kenë gjinjë më të mëdhenjë. Edhe nëse për këtë do të duhej të përdorej silikoni.
8. Sasia e oksigjenit në gjakun e femrave është 15 herë më e paktë se te i mashkullit, prandaj dhe ajo s'mund t'i qëndroj aktivitetit fizik aq gjatë.

9. Zemra e femrës rreh 75 herë në minutë. Gjat orgazmit 120 herë (30 sekonda), ndërsa kur vrapon me shpejtësi 10 km/h zemra e saj bënë 145 të rrahura në minutë.

10. 59 % e femrave tridhjetvjeçare ka të theksuara gropat e syve, ndërsa 44 % i ka të shprehura pak më shumë rrudhat në ballë.

11. Femrat vuajnë nga kokëdhembjet 3 herë më shumë se meshkujt.

12. Të gjitha femrat që i risin thonjët më shumë se 5 mm, janë më të ngathta dhe më të ngadalshme për 40%.

abs

nuk e di...

Fillimisht postuar nga zog:

pikerisht kur femra del nga roli nenes ose gjyshes ajo VETVETIU e humbet vleren. ti e di perallen, gjithnje e bukura e dheut kur plakej PA FEMIJE, perfundonte ne shtrige.

tashti ka mundesi me me thon, feminizmi sipas teje, kerkon ta beje gruan gjyshe, apo çfare ?
Nje nga Plakat qe DIREKT s eshte bere gjyshe, ka qene Nene Tereza, ishte ajo shtrige simbas tejet???

Ksaj i thone gjykim i shendosh...nga Birbilat!

zog

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga zog:

Nje nga Plakat qe DIREKT s eshte bere gjyshe, ka qene Nene Tereza, ishte ajo shtrige simbas tejet???

Ksaj i thone gjykim i shendosh...nga Birbilat! [/qb]
simbas meje, ABSOLUTISHT !

bile une do ta krahasoja me nje njeri qe perpiqet gjithe jetes se saje te SHTOJE ne bote numrin e vemjeve, krimbave, viruseve, bakterieve, etj, etj, dmth te sjelle sa me shpejt fundin e botes, vetem PER TU MARRE ME DIÇKA, pra per me i dhene kuptim jetes se tij.

ps; dhe mos jep gjykim per tjetrin (bilbilat) pa ja degjuar pergjigjen. sepse tregon qe drejtohesh nga paragjykime.

Gysi

Primus registratum

Pikerisht kete kerkon te vrase feminizmi. Te qenurit nene, te qenurit gjyshe. PO ta njihni mire feminizmin, do t'a shikoni se deri ku shkon utopia dhe absurdi.

Per feministet, te jesh nene do te thote roberi. Ne librat e tyre ata predikojne qe nuk ka nje instikt matrernal te lindur tek gruaja, por eshte shoqeria qe ia imponon kete instikt. Sipas tyre rolin e nenes i bie qe t'a beje njesoj edhe babai.
Feministet e urrejne te qenurit nene. Dhe kjo pikerisht pasi kjo gje i pengon per karrieren sipas tyre. I lidh grate me teper me shtepine, duke bere qe burri te sjelle me teper te ardhura ne familje, duke u ndjere me i rendesishem.

Per mua eshte nje koncept teresisht materialist marksist, pasi te vleresosh partneret ne nje vamilje nga numri i te ardhurave qe sjell ne shtepi, do te thote ta zhveshesh njeriun ne familje nga cdo lloj humaniteti, cdo lloj ndjenje, cdo lloj gjeje qe ka te beje me shpirtin.
Do te thote t'i shikosh marredheniet mes partnereve ne gare apo konflikt per te drejtat e secilit, apo per faktin se kush duhet te ndjehet me i rendesishem, dhe jo ne nje klime mirekuptimi, perkushtimi, ngrohtesie.

abs

nuk e di...

Gysi...po te pegjigjem me pak fjale mbasi nuk kam kohe.

Kendveshtrimi im fokuson ne drejtim te emancipimit, dhe simbas mejet jo vetem te femres por dhe te mashkullit.

Ndersa Feminizmi (sic e kam shkruar dhe ne nje mesazh tjeter) qendron ne nje peshore me Machot(simbas meje).

Pershnetje.

arun

Primus registratum

pytja:

e dini kur eshte shpikur feminizmi???

pergjigja:

qe kur femrat kane filluat te behen interesante.

arun

Primus registratum

pyetje

cfare ben nje feministe perpara nje letre te bardhe

pergjigja

lexon te drejtat e saj