Guest
Re: Feministet ose ndryshe gracka e paevitueshme?
Boll shfryve mi Shkruj dy llafe me vlere
Boll shfryve mi Shkruj dy llafe me vlere
"Gruaja eshte nje koncept social" - mund te interpretohet keshtu them une: Femra eshte nje fakt biologjik kurse gruaja me feminitetin e saj eshte krijim i shoqerise patriarkale.Fillimisht postuar nga NeLk@:<br />[qb] Gjithashtu radikalet MOHOJNE EKSISTENCEN E ESENCES FEMERORE dhe perkrahin tezen qe gruaja eshte nje konstrukt social i shpikur nga meshkujt .
Megjithate me thuaj sipas teje cfare eshte "esenca femerore" ? Qe ta nxjerrim jashte planit te teorive, so nicely outlined in out text books. [/qb]
Ty kulturalistet te perdorin si nje shembull pozitiv qe duhet perkrahur, pasi ti vlereson marredheniet personale dhe ke nje etike per tu kujdesur.Fillimisht postuar nga NeLk@:<br />[qb] P.S.
C'na kane prish pune keto Feministet, grifshat e poshtra. Une dua te rri ne shtepi kembezbathur te rris 5 kalamaj. Dua te kem nje burrrrre qe te me nxjerre tek turizmi te dielen per nje kasate dhe te me thoje cilen gjelle te pororsis kur dalim jashte per te ngrene. Dreqi e mori, une nuk dua ta lodh trurin. I just wanna be owned by a maaaaaaaaaan. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Fillimisht postuar nga Juliana:
[qb] Levizjet e medha te feminizmit i perkasin tashme historise.
Te admirueshme, per mendimin tim. Mendoj ketu per levizjen e femrave qe, fillimisht ne Angli nen drejtimin e Emmeline Pankhurst, kerkuan te drejta te plota dhe te barabarta politike dhe shoqerore.
Mendoj levizjet e viteve '60 -'70, betejen per divorcin dhe abortin...
Sot beteja duket e fituar. Ne boten perendimore. Po nje syri te kujdesshem s'i shpeton fakti se ajo cka shumica e femrave "te emancipuara" jane sot eshte thjesht nje kopje e shemtuar (si gjithe kopjet) e karakterit testosteronik te meshkujve.
Nuk ka rruge tjeter? Alternativa eshte grua shtepiake ose manager-e pseudomashkullore ose "shoqeruese" stil Telebingo?
Pse femra nuk mund te afirmoje nje rruge te saj drejt suksesit,pa dale nga feminiliteti?
Pse kopjojme modelin qe "luftuam"?
C'mendoni? [/qb]
Buuuuulshit. Une s'kam pare statistika. Por kam pare femra qe mbijetojne ndersa meshkujt vene e nguliten mbas ndonjeres qe t'i beje mamin. E sa te merzitshem qe behen, s'durohen. Po kur fillojne e qajne...Fillimisht postuar nga arun:
[qb] (edhe njehere per feministet shqiptare)
Femrat mesuan edhe te divorcojne burrat e tyre per arsye nga me te shumtat.
Por ndryshimi midis nesh dhe femrave eshte se cilatdo qofshin kushtet, ne dime te mbijetojme kurse mbijetesa per femrat eshte shume here me e veshtire dhe ne raste te vecanta e pamundur. [/qb]
yllka ti si dhe bluja e kikja jeni komplet jashte temes.Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb]Buuuuulshit. Une s'kam pare statistika. Por kam pare femra qe mbijetojne ndersa meshkujt vene e nguliten mbas ndonjeres qe t'i beje mamin. E sa te merzitshem qe behen, s'durohen. Po kur fillojne e qajne...Fillimisht postuar nga arun:
[qb] (edhe njehere per feministet shqiptare)
Femrat mesuan edhe te divorcojne burrat e tyre per arsye nga me te shumtat.
Por ndryshimi midis nesh dhe femrave eshte se cilatdo qofshin kushtet, ne dime te mbijetojme kurse mbijetesa per femrat eshte shume here me e veshtire dhe ne raste te vecanta e pamundur. [/qb]
Leqe kush trap e ka shkrujt kte artikull. Mesuan femrat te divorcojne. U pika. Shyqyr qe iu dha e drejta thuaj se budallacka ngelen tu duru lloj lloj zhulsi qe kane ne shpi.
Me vjen gjynah kur shof akoma tarallacka qe e dine mire qe iau dredh burri tere kohen dhe e mbajne se sjell lek ne shpi. Car budalliku. T'i ndajne se s'do ngelin pa buk. Per kalamajt akoma do japi leke babi. [/qb]
SHQIPTARET NUK JANE AS PERENDIMORE DHE AS LINDORE POR JANE NJE POPULL I VECANTE DHE QE KANE EDHE NJE GJUHE TE VECANTE , DHE GJUHA SHQIPE QE FLITET SOT NE SHQIPERI ESHTE NJE GJUHE E STERLASHTE QE RRJEDH DRETPERSEDREJTI NGA GJUHET INDOEVROPIANE , DHE SHQIPTARET JANE NJE KOMB QE VIJNE NGA PELLAZGET NJE POPULL QE KA JETUAR PERGJATE BRIGJEVE TE MESDHEUT KETU E MIJERA VJET ME PARE , ATA QE MUNDOHEN TI BEJNE SHQIPTARET LINDORE APO PERENDIMORE JANE TJESHT MIOPE QE NUK DUAN TA LEXOJNE HISTORINE E SHQIPERISE SIC DUHET , DHE MBI TE GJITHA NUK DUAN TI PRANOJNE VLERAT E SHQIPTAREVE SIC DUHETFillimisht postuar nga zog:
[qb] o arun, shqiptari eshte njeri perendimor par excellence. s'kuptoj pse ti e trajton si me qene nga bote tjeter.
o lal, po te mos qeme perendimor do te ishim bere me kohe turq (lexo kadarene mbi kete faktor). apo jo ? [/qb]
SIC E KAM THENE DENDUR NE POSTIMET E MIJA PERSONALISHT JAM KUNDER FEMINIZMIT DHE KUNDER MASKILIZMIT.............Fillimisht postuar nga KiK:
[qb] Pse ato gjoja fakte feministesh qe permende me lart Arun nuk i pershtaten vendit??...ku do te dalesh me kto rezultate e diskutime te kerkuara ne google qe kontradiktojne njera-tjetren?
...edhe sa per mbijetesen e femres mos i qa hallin por vri cik mendjen ne kohen qe je rritur vet, nuk jane nenat shqiptare ato qe ne komunizem kan rritur kokat tuaja duke mbajtur ne nji dore kazmen, ne nji dore pjellen, ne kurriz trastat edhe pordhet e burrave ordiner, pijanec edhe zakonllinj?? Problemet e rebeleve edhe rebeleve pa asnje qellim nuk ekzistojne vetem ne Shqiperi qe s eshte i formuar ende me ligje, por edhe ne perendim, mjafton tu hedhesh nji sy ktyre thugeve adolishent ne Ameriken e Veriut. [/qb]
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:Fillimisht postuar nga zog:
[qb] kik ti vazhdon te jesh jashte temes.
ketu diskutohet per feminizmin dhe jo arrunin apo si i rrisnin kalamajt grate shqiptare.
mundohuni pleq te diskutoni me inteligjence, problemet qe ngrihen ne integritetin e tyre, pa i sperkat ose hallakat gjithandej te shtyre prej pasionesh ordinere e sektare. [/qb]