Fabrika Sociale

Post Scripter

Primus registratum
Re: Fabrika Sociale

Sa prekëse. Natyrisht per ate e kam fjalen, por kjo ndodh vetem kur bej gabime shpejtesie nga ato qe nuk futen ne gabimet logjike. Nderkohe mos perto te lutem, por me shpjego si ia del te besh kaq shume gabime ne kaq pak rreshta siç eshte psh: 1- Fillimi i te gjitha fjalive pa perjashtim me germe te vogel dhe jo te madhe; 2- mungesa e hapesires pas presjes; 3- "Rrespekt" ne vend te "Respekt"; 4- "ç'ti teket" ne vend te "ç't'i teket"; 5- Per ta mbyllur me kryesoren: "Dua më Shumë SHQIPERINE" ne vend te "Dua më shumë SHQIPERINE" (per informacionin tend: fjala "shumë" nuk eshte emer shteti).

Mund te vazhdoj edhe me gjate, por te sugjeroj qe te mos krruhesh shume ne çeshtje gjuhesore me mua, sepse edhe pse per çeshtje prakticiteti nuk e perdor "ë"-ne ne forum, jam ne gjendje te te jap leksione aq te hollesishme saqe vetem per t'u kuptuar renditjen do te te duhet te kalosh nete pa gjume dhe dite pa pune.

PS. Nderkohe, e di qe mosha jote eshte aq e njome, saqe e gjithe kjo do te ishte nje mbingarkese e rende per logjiken tende e cila s'do ta perballonte dot. Jo per gje, por ju azganet e doktorit sikur preferoni pushken me shume ne vend te librit. Ika tashi dhe s'kam per te te replikuar me. Ti futju punes dhe mundohu te kuptosh me aq sa ke mundesi keto qe te porosita.
Pagjumesi te embel.

korn83

Forumium praecox

zogez e vogel,miredita..."shume prekese" e them une dhe jo ti...pasi je munduar teper.
...me e bukura biles,ajo qe me ben te gajasem,eshte pikerisht fakti qe te paskam lene pa gjume...kur ti vete me uron mua,pagjumesi te embel!
sa per doktorin,habitem qe pikerisht nje komunist ka goje te flase per kulture e per pushke...e harruat kaq shpejt simbolin e famshem te SKS-se shqiptare me kazmen...ekzaltoheshin kudo!siç i ekzaltuat ne 97-en!ah me fal,ne 97-en ne vend te SKS-se e kazmes perdornit kallashin e sopaten.po perçudnimin 50-vjeçar te artit,shkences e kultures e harrove?

e ndryshove "konkurrencen" shoh...bravo...vetem se t'u desh kohe ta kuptoje.

sa per fjalet e tjera me duket se nise ti dhe jo une.
edhe une zakonisht jap gjykime ne baze te menyres se si shkruajne te tjeret...e pranoj...por kur flitet per ndryshime te renda te gjuhes qe deshmojne injorancen e dikujt dhe jo kur behet fjale per gabime prakticiteti(sa per dijeni gabimet e shpejtesise jane ato qe kam me inat,pasi tregojne qe tjetri nuk ka deshire te diskutoje,apo te ofroje mendimin e tij mbi diçka,por vetem te replikoje menjehere...ndofta nga inati qe eshte zene ngushte).
gjithashtu nuk shoh ndonje njohuri te madhe te shqipes tek keshilla qe me jep ne perdorimin e shkronjave te medha ne fillim te fjalise,apo te hapesires pas presjes,ose ne perdorimin e apostrofit...jane gjera qe mesohen qe ne klase te pare fillore dhe ne nje forum mund te mos perdoren thjeshte per prakticitet.siç eshte per prakticitet qe vazhdoj te shkruaj perseri keshtu!
gjithashtu shkruaj "rrespekt" dhe jo "respekt" pasi duke qene durrsak,rr-ne e kam shume qejf!megjithate nese te jep bezdi mund te them qe ke te drejte.

me pelqen qe pretendojne prej meje ta shkruaj shqipen perfektesisht.
kjo tregon:

1-qe me konsiderojne njohes te mire te shqipes aq sa nuk duan as modifikimin me te vogel!
2-qe pretenduesi ne fjale eshte patriot(nuk besoj se eshte rasti yt,pasi komunistet nuk kane treguar ndonjehere patriotizem)!
mund te kapem qe ç'ke me te per shqipen,por mendoj se nuk jemi ne temen e pershtatshme per te bere gjuhesi e aq me pak me dike qe pretendon perfektesine absolute kur vete shkruan(jo nga shpejtesia) "Konurrenca" e "tashi" ne vend te "tani".
pikerisht pasi ben gabime te tilla kam frike se dalja nga tema per t'iu futur drejtshkrimit te shqipes nuk u be nga deshira jote e madhe per "perfektesi" drejtshkrimore por nga mungesa e argumentave per te vazhduar ate qe kishim nisur.

ta thashe dhe njehere qe "keshillat" e tua vlejne per te gjithe...nese nuk ke ç'shkruan pra,ben mire ta qepesh e jo te kapesh me diçka tjeter qe gjithashtu eshte e paarritshme.
kam vene re teper shpesh qe kur tjetri nuk ka ç'thote shmanget me nje "kjo shkruhet keshtu dhe jo ashtu"...nuk jam kundra...por mund te perdoret vetem e shoqeruar me repliken mbi temen perkatese.
ne rastin tend fraza u perdor e vetme,pra kemi te bejme vetem me nje replike banale per te dale nga situata dhe jo per te thelluar diskutimin.

sa per nenshkrimin mos u shqeteso shume pasi thjeshte keshtu me pelqen ta shkruaj...jane çikerrima qe kane thjeshte te bejne me estetiken e jo me drejtshkrimin.siç ka te beje me estetiken edhe perdorimi i shkronjave te medha per fjalen "Shqiperine" apo mosperdorimi i pikesimit ne fund te frazes.

Post Scripter

Primus registratum

Budallalleku po te shumefishohet ne perpjestim te drejte me sasine e çorbes pa ide, kuptim e lidhje qe vjen e na shkruan ketu ne AF (sa shume me kujton dr.The Bearish me "oratorine" e tij proverbiale).

PS. Nuk te quan njeri djale te rritur po te shkarravisesh ne formate te medha. Dhe sa per krenarine e te qenit durrrrrsak, urte se jemi dhe ne shtator tani.

korn83

Forumium praecox

buçe laj gojen kur flet per Durresin dhe durrsaket.
apo s'te pelqyen kur ne 97-en ne vend qe te digjnin e percellonin ndenjen ne shtepi?
krenarine dikush e ndjen perhere...ne ç'do moment!
nje si puna jote nuk njeh dinjitet e prandaj e konsideron krenarine si diçka te perkohshme...stinore.
po harrove valle qe njeriu i larte per ate krenari eshte i gatshem te jape edhe jeten?e pastaj ke edhe paturpsine te vish e te na japesh leksione mbi idealizmin.
psikopat patetik,ty nuk te sheron mosha,por vetem kura mjekesore.
se si eshte Durresi nuk ka nevoje te ma kujtoje nje cope pleher qe njeh vetem katundet ne vere(plazhet jane thjeshte fshatrat e Durresit!!!nderkaq qe ne pjese te tjera te Shqiperise periferia apo fshati eshte zi e me zi),por me mjafton te kujtoj levizjet e medha te popullsise,nga e gjithe Shqiperia!

sa per Berishen te keshilloj te mendohesh mire,pasi ate qe ju arrini ta merrni vetem me arme si ne mesjete,ai jua ka shkulur dy here prej duarsh me oratorine e tij "proverbiale"...po nejse,ndryshe nga ju,jam i mendimit se personat duhen gjykuar ne baze te veprave e jo llafeve.

ato qe ty t'u duken llafe te medha jane thjeshte replika drejtuar gllareve.

Nobis

Primus registratum

shoke kemi ne mes tene
shume armiq e trathetore
po po mos u qofte thene
vec se skane gje ne dore... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Post Scripter

Primus registratum

Dhe sidomos-sidomos, vdekje me pjekje ne turen e druve (si Xhordano Bruno, hihihihi), te gjitha pulave.

Edhe filoballist na dole o i shkrete?. Si lum PD-ja per "trimat" e vet.

Nobis

Primus registratum

ore ky KorN qenka interesant /pf/images/graemlins/laugh.gif
se shef ti o shok qe nuk eshte as faqe dhe as debat per balliste ?
kesaj i thone, mos ta fusi njeri gishtin se e fusin te gjithe /pf/images/graemlins/laugh.gif

Post Scripter

Primus registratum

Komuniste ka edhe ne USA, por kobure te ndryshkura pulangrenese qe kujtojne se jane shpetimtaret e kombit, si puna jote bie llafi, s'me kane zene syte.

korn83

Forumium praecox

eh..prandaj i keni aq qejf amerikanet ju...nejse...sa per Shqiperine,kur s'ke gje tjeter natyrisht qe me pulat do merreshe...dhe me ate gjelin.

Nobis

Primus registratum

une cuditem me kete shokun me pseudonimin Proletar, pse shfrytezon injorancen e Kornutos per te dale fitues ne debate politike ? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Komuniste ka edhe ne USA, por kobure te ndryshkura pulangrenese qe kujtojne se jane shpetimtaret e kombit, si puna jote bie llafi, s'me kane zene syte.

[/ QUOTE ]

Uau, ç'njohuri të sakta historike.

Proletar, nuk ka më diktaturë o bir e nuk ka më «siç them unë». Veri gishtin kokës se e ke kapur së prapthi gomarin.

Shumë gomarlliqe kam lexuar nga dora jote dhe më e keqja është se ato gomarlliqe kanë të bëjnë me gjysmën e shqiptarëve, me atë gjysëm që kërkon të ndreqi 50 vitet e komunizmit e 15 vitet e socializmit (përfshi edhe udhëheqjen e PD). Pra veri gishtin kokës sa nuk është vonë se me këto mend e me këtë mënyrë të foluri rrezikon të thyesh hundët.

Këtë të fundit ta jap si këshillë pasi edhe mund të të hyjë në punë /pf/images/graemlins/tonguee.gif.

El Pais, si nuk hoqe dorë njëherë nga këto gjëra. Po pse more djalë, gjithmonë para Stalinit do rrish ti? /pf/images/graemlins/grin.gif

Post Scripter

Primus registratum

Diktatura dhe komunizmi, jane dy gjera te kunderta Kunderpedal. Ashtu siç jane po aq te largeta edhe demokracia me ballistat tane trima dhe sypatrembur (qe s'besoj kurre se e arriten ndonjehere perkrahjen e 50% te shqiptareve). Sidoqofte, ndihu i lirshem te kesh iluzionet e tua, ashtu siç duhet te kem edhe une lirine perkatese per te pasur te miat. Ok? AF ka vatha te gjelberuara dhe kullota te gjera per te gjithe.
Une gjithashtu kam lexuar traplleqe e mufka pa fund nga ato te tuat, por s'te kam ardhur ndonjehere te te them: veri gishtin kokes, perndrysheeee.... siç vjen e i bie gjoksit zotrote.
Perndryshe çfare? Ka ndermend te me "ndergjegjesoje" zoteria juaj? Serait mieux pour tous, si chaqueun se occuperait de son affairs.
Hajt nxirr koburen tani siç e ke zakon dhe nisja gjullurdise.

Kondrapedali

Kondrapedali

Koburen un nuk e kam nxjerr mër mik ndonjëherë. Atë veri gishtin kokës ta kam dhënë si këshillë jo se do të gjejë gjë prej meje por në jetë prej dikujt tjetër.

Komunizmi (ai i aplikuari) ishte diktaturë kështu që ka shumë lidhje. Po ashtu edhe Balli Kombëtar ka shumë lidhje me demokracinë pasi ishte një lëvizje me mbështetje në popull, pra ishte një lëvizje, një ide e cila në demokraci duhet respektuar.
Por mesa duket ti ke marrë njohuritë mbi Ballin vetëm tek filmat vizatimorë të kohës së diktaturës (për të cilën më duket, dhe ky është një opinion i imi, se ke nostalgji).

Bar e kullota ka sa të duash në AF dhe gjithsecili është i lirë të kullosë në to.

Unë nuk kam ndërmend të të ndërgjegjësoj ty por ama nuk kam ndërmend të mos replikoj kur shikoj budallalliqe (gjithmonë sipas meje) të shkruajtura sa andej këtej.

Il serait mieux si chacun faisait son devoir pour son pays. Et aussi serait mieux si t'essayais plus d'écrire en français car t'es pas à la hauteur.

Post Scripter

Primus registratum

Ke plotesisht te drejte (per frengjishten). S'jam nga Quebec-u.
Per pjesen tjeter, terhiqem, sepse vertet burimet e mia te informacionit jane te kufizuara rreth kesaj levizjeje mbarekombetare, mbarepopullore, me mbeshtetje te gjere e te pafundme anekend Shqiperise, siç ishte Balli kombetar dhe lufta heroike e djemve dhe vajzave te tij kunder pushtuesve italiane e me pas atyre gjermane ne altarin e se ciles u flijuan me qindra mijera ballista trima. Ndoshta burimet e tua jane me te gjera. Une nuk kam qene bashkekohes i ballistave. Une njoh vetem hollesite kronike te shtypit, ato te shume autoreve te tanishem mes te cileve edhe Bernd Fischer, etj etj, te cilat thone te gjitha te njejten gje: Ballistat ishin ata qe bashkepunuan me pushtuesit. Ata kishin nje perkrahje te kufizuar ne shtresat konservatore dhe feudale te Shqiperise, te cilat midis pushtuesit te huaj dhe komunizmit vendas, preferonin te luftonin te dytin dhe te bashkepunonin me te parin. Me pak llafe, nderkohe qe vendi lengonte nen pushtim, keta trimat pulangrenes, e kishin inatin me komunistet pse ishin me te forte dhe perkraheshin nga rinia me shume. Une nuk di qe Balli te kete shkrehur nje pushke kunder gjermaneve. Nese ti, si i superinformuar di per beteja heroike, deshmore balliste e te tjera si keto, hap ndonje teme dhe zbrazi aty ato qe te mundojne. Nese jo, mos e devijo qellimin e kesaj teme e cila eshte: te pelqen apo jo ajo faqja e re dhe e pavarur qe eshte publikuar ne fillim.

korn83

Forumium praecox

po natyrisht se kamunistat kishin qejf jugosllavet,kishin me besim tek serbet se sa tek vellezerit shqiptare qe kishin te tjera ide...bravo,bravo!

Kondrapedali

Kondrapedali

Fabrika sociale or ti mik nuk kishte asgjë që të mund të quhet sociale. Vetëm nëse Berisha mund të quhet anti-social... M'u duk si diçka e pështirë pasi ishte vetëm me një kah dhe me ç'di unë demokracia ka më shumë se një të tillë. Megjithatë është një faqe shumë e mirë për ata të cilët kanë nevojë për mbështetje në skizofreninë e tyre. Sa më shumë të shkruani pro të "majtës" shqiptare aq më shumë do e bindni veten se Fatosi është Fatosi i Shqipërisë.

Urime e sa më shumë faqe të tilla.

P.S. Për çështjen e Ballit mjafton të lexosh pak mbi Mukjen e do e kuptosh se kush ishte balli e kush Enveri. Po ashtu mund të kuptosh edhe se sa pushkë kanë shkrepur luftetarët e Ballit. Po ashtu do informohesh edhe se kush e mbështeste Ballin. Do shohësh madje edhe se Balli e PK kanë bashkëpunuar kundër pushtuesit.
E për këto nuk nevojitet që të kesh jetuar periudhën e luftës. Mjafton që të mos besosh si të vërtetë historinë e Shqipërisë të shkruar nga historianët e komunizmit, të njëjtët që kanë quajtur tradhëtarë atdhetarët më të mëdhenj të Shqipërisë.

Ah, se për pak harrova. Québec c'est une province canadienne et ses habitants sont fières d'appartenir à une culture distinguée. Si on faisait autant pour l'Albanie ce serait déjà une chose merveilleuse.